Din, aile ve çevre baskısından nasıl kurtulacağım?

12 yaşında din kültürü öğretmenimizin "kapanırsanız 2 sözlünüze de 100 veririm" demesi üzerine o yaşta kapandım. Sozlume 100 girmedi 20 yaşındayım yıllardır oruç tutmak ve kapanmak dışında hiçbir farzı yerine getirmiyorum. Annem 30 yaşında evlendikten sonra kapanmış bir kadın olarak daha kuran okumayi bilmezken beni kuran oku, namaz kıl baskılarıyla bogup hayatımı zehir zindan etti. Dini severek isteyerek kalpten yaşayabilmeyi düşünüyordum her adım atışımda sanki hacı hocaymis gibi kafadan fetvalar vaazler yagdirip "ben sana zaten hep diyorum şimdi mi aklına geldi? Namaz kıl daha düzgün kapan oraya gitme bunu yapma" tarzı söylemlere maruz kaldım ve bu durum beni ondan da dinden de soğuttu artık ne onu ne de dini sevmiyorum. Ha bu arada 12 yaşımda bir kadınmışım. gibi muamele görmeye başladım o yaşlarda çocukluğumu yaşayamadım sen kapalisin disari çıkma oyun oynama diye diye kısıtlıdı bu süreçte babamda aynı şekilde davrandı ama babam dine falan inanmıyor sigara alkol ne ararsan var yani adam anneme göre daha rahat yaşıyor ama annem ne derse o!

Bu yaşıma kadar ot gibi onlar ne derse o kafasıyla yaşadım az önce ortaokul konusu falan açıldı. Anlattım direkt tartışmaya basladi sesi falan yükseldi "senin o zamanlar namaz kilman lazımdı ahhhh ahhh" falan dedi. Yani 30 yaşına kadar Allah Kur'an kitap bilmeyen annem hayatını dibine vurup yaşadıktan sonra beni bu denli kısıtlaması çok agirima gidiyor çok üzülüyorum ses edemiyorum anneme karşı gelirsem babama da karşı gelmiş sayılıyorum.

Kendimi çok berbat hissediyorum.
Din, aile ve çevre baskısından nasıl kurtulacağım?