Toplum ve din baskısından nasıl kurtulunur?

Gecenin bu vakti buraya kaç gündür aydır olan sıkıntımı yazacağım
ben iki sene önce kendi isteğim rızam ile kapandım namazlarımı da kılıyordum oruçlarımı zaten tutarım ve hepsini içimden gelerek yapıyordum
ama bir gün kapanmak istemediğimi fark ettim araştırdım benim gözümde önce namax niyaz sonra kapalılık olması gerekiyordu ama ben tersten başladım ve kapanmak istemediğimi anneme babama en yakın arkadaşlarıma söylediğimde bin pişman ettiler
ve şu an mecburiyetten kapanıyorum
sırf kapalı olduğum yüzünden görücü gelip duruyor
o kadar soğudum ki namaz kılarsam sanki onlara yaranmaya çalışıyormuş gibi hissediyorum
kaç aydın mecbur kalmadıkça evden çıkmıyorum
yeni insan tanımak istemiyorum
yolda yürürken kimse görmesin istiyorum
hani dinde zorlama Yok diyorsunuz ya dinde zorlama var benim etrafımda çok da güzel var o zorlama
ister nefis diyin isterseniz şeytana uyuyor benim içimden gele gele allh rızası için değil de etrafımdaki insanların benim saçımla kıyafetimle mesuliyeti olduğu için kapanmak zorunda hissettirildiğim sürece ben bunu isteyerek yapmayacağım
22 yaşında insanım günahı sevabı ayırt edemeyecek kadar salak değilim düşündüm tarttım kapalılığın ağırlığını kaldıramıyorum içimden gelmedikten sonra ne anlamı kaldı bunun niye zorluyorlar böylece beni daha çok nefret ettirdiler
Toplum ve din baskısından nasıl kurtulunur?