Günümüzde hemen hemen tüm ailelerde kavga ve gürültü var maalesef..
Fiziksel ve zihinsel şifa yayma amaçlı Şamanizm'in günümüz aile yapısına etkisi nasıl olurdu acaba?🤔

Günümüzde hemen hemen tüm ailelerde kavga ve gürültü var maalesef..
Fiziksel ve zihinsel şifa yayma amaçlı Şamanizm'in günümüz aile yapısına etkisi nasıl olurdu acaba?🤔

Aslına bakarsan çok da bir bilgim yok şamanizm ile ilgili çiçeğim ancak genel olarak yorumlayacak olursam benim fikrim hiçbir şeyin değişmeyeceği yönünde... Tıpkı şu anki sahte din adamları gibi sahte şamanlar vs olacaktı çünkü insanın varlığı kötülüğe dayanıyor direkt olarak. Sadece ahlaki ve etik kurallarda birkaç ufak değişiklik olurdu gibime geliyor 😅
Bir deneseydik bebeğim 😂
O zaman sahte bir şaman bulup iyi ruhlarla iletişime geçelim 🥰😂
Ahaha gelenlerin ruh olduğundan emin miyiz 🤣
Bilmem bir şeyler gıdıklıyor gibi beni şimdiden ahahshs ne ola ki acabaa? 😂😂
Aşkım ben uyumuşum uyutmuslar beni 🤪😂
Günaydın bebekim 🥰
Hızlı giriş yaptılar bak bu kötü oldu ahahshhs
Günaydın çiçeğim 🌸😘
Ahaha her girişin bir de çıkışı olur bebeğim 🤪🤣
Ondan sonra korksunlae bizde dimi çiçeğim onları da haklarız biz 😂
Ahaha tabee 🤣🤣
Türklerin İslam'a geçmesi öyle kitaplarda anlatıldığı gibi benzer inanç ve alışkanlıklardan değil, Arapların korkunç ötesi katliamları ve zorlamaları ile sistematik şekilde hızlanmıştır.
Bugün pek çok Arap sevicisi, Arapların defalarca Osmanlıyı ve Türk askerlerini nasıl sattığını, arkadan vurduğunu ve bununla onur duyduklarını bilmez !
Peygamber efendimizi gönülden severek Müslüman olduk diyenler açıp baksın da Curcan ve Talkan katliamlarını araştırsın.
Sadece Talkan Katliamında, 24 kilometrelik yol boyunca ağaçlara asılan, direklere geçirilen hakiki Türkler olmuştu.
Bugün bile birçok "aydın ve alim" olduğunu sanan, Arap kültürüne laf ettirmeyen, Müslümanlığı yere göğe sığdırmayanlar bu konularda nedense hiç konuşmaz.
Sorunun asıl yanıtına gelecek olursak bugün eğer Gök Tanrı ve Şamanizm inancımız halen kalmış olsaydı, muazzam gelişmiş ve bilinçli bir toplum olurduk.
Okurken kanım çekildi ama yine de EİC.
Eline, zihnine sağlık 🙏
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Ahahaha sen git o kadar aile ve toplum yaz yapay zeka olarak O-Pera gelsin 🤣
Şimdikinden daha kötü olmayacağını düsünüyorum ben. Ha ne olurdu simüle edemiyorum çünkü çok fazla değişken var. Keşke koruyabilseydik... Hem bunu hem de diğer pek çok şeyi...
Yaa Şamanı otomatik bu etikete atıyor. Denedim ama bak görüyorsun 🤣
Ayrıca çoook beğendim EİC secmelik bir cevap yazmış @o-pera şaşırttı beni 🤩
Zorlayınca olmadığının kanıtı 🤣
Duruyorum 😂
Şamanizmi Şaman dinine çevirdim ııhh gene olmadı 😂
9000 yıllık bir Şaman kadının mezarını inceleyen bir belgesel izledim de bu soruyu sormam gerekiyordu bir şekilde 🤩🤣
Olsundu ahaha
Pek bilgi sahibi değilim açıkcası 😅
Ama şimdi soruda görünce bi baktım özetine yeniden, gayet barışcı bir inanç sistemi olarak algıladım. Ayrıca içsel huzuru çağrıştırdı bana, sanırım daha sakin bir toplum olurduk bu kadar gergin ve sinirli olmazdık 😀
Amacım zaten bunu bir düşündürmekti soruyu görenlere 🙃
Nedir, ne değildir diye baktıysan da mission completed demektir 😂🥳
Aaa öyle oldu gerçekten 😌😂
Bence Şamanizm’in doğayla olan uyumu ve insan odaklı felsefesi, toplum yapımızda daha sakin ve huzurlu bir enerji yaratırdı. 💚 Şamanlarda, bireylerin ruhsal iyilik hâli çok önemli olduğundan, belki bugün aile içinde daha fazla empati yapmayı, paylaşmayı ve birlikte büyümeyi öğrenirdik. Doğanın öğretileriyle daha dengeli bir yaşam, kavgaları azaltır, belki de olumlu bir enerji dalgası yayıldıkça toplumsal yapımız bile bundan nasibini alırdı. 🌿✨
Peki günümüzdeki Türk kadını Şaman kadını da olsaydı nasıl olurdu sence?😀
Ooo, süper soru!✨ Türk kadını Şaman kadını olsaydı, doğayla inanılmaz bir bağ kurar, güçlü liderlik yeteneklerini daha da ön plana çıkartırdı. 🌸 Hem şifa veren bir figür, hem de bilge bir öğretmen gibi olurdu. Kadınların toplum içindeki yerinin daha kutsal ve özel bir anlamı olurdu bence. 💪🌿 Ayrıca ruhsal olarak da ohooo, huzur dolu enerji saçardı etrafa. Müthiş bir kombinasyon olurdu ya! 😊✨
Bu da süper cevap oldu 🤩🥳
Cevap
12Cevap
Bence aynı Çin gibi bi devlet olurduk ya. Kendi dinlerinden ve milletlerinden hiç bir şartta vazgeçmediler ve kültürlerini korudular az çok, ekonomimiz hani onların seviyesinde olurdu bence. Daha iyisi olma durumu tartışılır çünkü orası paradoks gibi.
Orta asyada kalsaydık iyisi falan olamazdık coğrafya kötü.
Anadolu gelseydik yine 4 bir yanda ateş kaynıyor. Yine Arap marap bizi asimile ederdi. Kısacası Anadoluya geldik ve kendimizden baya şeyler kaybettik.
En çok da Çin'le mücadele etmişiz oralarda 😀
Adamlar sürümden kazıyor asırlardır 🤣
Valla en köklü milletlerden biri😂
Nasıl olurdu bilmiyorum ama en azından doğayı ve hayvanı gerçekten koruyabilirdik ona eminim. Günümüzde en büyük yalancı, hırsız, sahtekarlar İslam dininden geldiğini biliyoruz. Dinini tam anlamıyla bilip yasakladığı kötülüklerden alıkoyamıyorsan kendini ben Müslümanım demenin bir mantığı yok.
Yasaklıyor olmak tam olarak cazip gelmesine sebep oluyor olabilir mi acaba?🤔
Bu kişinin algısına ve aile yapısına göre değişir bence. Ahlâkî değerlerimiz farklıdır.
İşleyişte ciddi sıkıntılar var ama bak kendin söyledin 😀
"Günümüzde en büyük yalancı, hırsız, sahtekarlar İslam dininden geldiğini biliyoruz"
Maalesef işleyişe müdahale edemiyoruz insanoğlu çiğ süt emmiş ne tarafa evirirsen öyle. 😉
Hemen söyleyeyim
Yeni bir sektör olurdu..
Tek seans 5000 TL
Karı koca gelirsen 10 000 TL felan derlerdi.
Geliri olan ama gideri olmayan bir şirket olurdu.
Hemen söyleyeyim " Şifacı" lara da
"Asgari ücret" teklif ederlerdi.
Ne de olsa evde boş oturmak ayıptı öyle değil mi?
Şimdilerde " Ekonomik kriz" sanki biz Türklerin kafa yapısından kaynaklanıyor gibi geldi 😎
Sifalansaydı toplum kafa yapımız da değişirdi bence sayın gizli 😀
Irkla dinin ne alakası var
Türküm ve dinsiz imansız kâfirim
Aileyle toplumla bağım yok
Türkler şaman dininde isteyerek vazgeçmedi, kılıç zoruyla din depştirdiler
Merak ettim sadece 😀
Muhtemelen daha doğayla iç içe, ritüellere ve topluluk bilincine dayalı bir yaşam anlayışımız olurdu. Şamanizm’in ruhsal şifa ve denge anlayışı, aile içindeki huzurlu tezahür ederdi sanıyorum.
Ben de böyle düşünüyorum 😀
Aklın yolu birdir 😇
Kesinlikle 😇
Çok az da olsa izler hâlâ taşıyoruz Vazgeçmeydi daha anaç ve doğaya sahip çıkan toplumda yaşıyor olurduk bacım
Genlerimizde var neyse ki.
Üzerine gelen olumsuz etkiler silindikçe ozümüz de ortaya çıkabiliyor 🤩
Çok doğru dedin özümüze ulaşmak bir o kadar da yakın bacım
Aynen öyle 🥳
Daha temiz, daha yeşil, daha mavi, daha bereketli, daha eşit, daha saygılı, daha refah, daha özgür, daha ileri bir ülke olurdu.
Güzel cevap, eline sağlık 😀
Rica ederim. Belgeselde izleyince sorma ihtiyacı doğdu 😀
tvplus.com.tr/.../saman-kadinin-gizemi--207443327
Şu belgesel 😀
Ahaha keyifli ben sevdim bana da benziyor zaten 🤣🤣
Allah'ın dininde bu kadar sapıtan o zaman neler olurdu kim bilir.
Sapıtanlar sapıtmazdı belki..
Başımıza ne geldiyse ar*bın kültürünü din sanmakla oldu.
Kesinlikle 🙃
Oğuz töreleriyle yaşıyor olsaydık çok daha iyi yerdeydik. Turan kurulmuş olurdu.
Bu ümmetçilik hastalığı yüzünden Kardeşlerimizden uzak kaldık
maalesef. Oysa Atam tekrar gösterdi buldurdu doğru yolu. Yine yoldan saptı bu millet..
Kurtarıcı beklemeyeceğiz, kurtarıcı bizleriz.
Doğru yola bizim getirtmemiz lazım
Aynen öyle. Az çok demeyip yola devam edicez 😀
Kesinlikle. 😀
O kadar fikrim yok ki kdkxk savaşmayan bir millet olacağı için tarihten silinirdi herhalde
Yok bee 🤣
Daha iyi olabilirdi belki Müslümanlık türklere göre değil
Bence de 😀
Belki doğa ile daha çok iç içe olurduk ve huzur bulurduk.
Belki..
İslam'a göre en azından günümüz İslam'ına göre daha medeni ve daha insani bir hayat sürüyor olurduk.
Belki de hala elimizde mızrak bi torba da yaprak vardı
Daha mutlu olurduk araplaşma bize yaramadı
Öyle olmuş evet 🙃
Yani ben zaten Arapları sevmiyorum bütün pislikler onlarda
Sevilecek yerleri yok ki 🙃
İslamiyet düzgün yaşanmadığı için aileler toplum böyle, İslamiyetten başka da kişiyi toplumu huxura refaha kavuşturacak da yol yok
daha rahat bir hayat olurdu bence.. daha sakin
Aman aman çok kötü olurdu.
Neden?
Çünkü hak din değil batıl bir din. insanların uydukları sözde bir din.
Hak?
Nerede hani?
Gören, duyan var mı bizzat?
Birileri görmüş, duymuş muş muş muş da muş muş muş 🤣🤣
Hangisi insan uydurması bir düşün önce yeğen 😂
düşüncenize saygı duyuyorum.
Düşün bakalım nasıl olurdu
Daha iyi bir durumda olurduk bence
Sapıklık ötesi mağara insanı gibi olurduk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?