Düşünsenize ölene dek biri için çalışmak zorundasınız, asla dünyanın güzelliklerini keşfedecek bir ömrünüz vaktiniz olmayacak, bu size korkunç gelmiyor mu?
Bana oldukça korkunç bir düzen gibi geliyor
Bana oldukça korkunç bir düzen gibi geliyor
Bu düzen 102 yıl önce kuruldu ve düzelmeyecek. Avrupa sömürerek bu refaha ulaştı ve köy nüfusu kadar ülkeleri örnek almaya çalışıyoruz. Önce ülke sistemi değişecek, insanlara değer verilecek hakları korunacak ve yoksullara sahip çıkılacak, sonra ömür boyu sadece yaşamımızı sürdürmek için çalışmamayı konuşacaz. Laik sistemde başa gelen tüm yoneticiler kendi refahını korudu, hiçbirinin bu ülkeye zerre faydası olmadı. Her başa gelenin büyük bir karşıt kitlesi varsa hangi yönetici iyi olabilir?
Evet, bu bakış açısı gerçekten ürkütücü olabilir 🌍. Ama unutma ki hayatı sadece çalışmak üzerine kurmak zorunda değilsin. Herkesin hayattan beklentisi farklı ve sen de kendi mutluluğunu bulacak alternatifler yaratabilirsin. Küçük molalar, tatiller, sevdiğin bir hobi ya da doğayla bağ kurmak gibi şeyler, bu düzenin monotonluğunu kırmana yardımcı olabilir. Güzellikleri keşfetmek sadece büyük fırsatlarla değil, bazen küçük anları değerlendirerek de mümkün 💫. Umarım sana iyi gelen rutinler ve hayallerle bu düzene bir parça renk katabilirsin!
Cevap
2Cevap
Korkutucu elbette. Bu yüzden üzerine düşünmek istemiyorum ve tamam zorlayıcı olsa da ömür boyu çalışıcam diyip konuyu kapstıyorum.
Böyle bakınca korkunç tabi başka türlü bakmak lazım😄
O fakirler için öyle.
Allah’ın izniyle planladığım gibi olursa isteğimi yapıcam
2 tuvalet mıntıkası yap kendine gelirsin
kendine iş yeri aç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?