Arkadaşlar Kardeşim de Bu Sistemin Kurbanı Oldu? Ne Zaman Buna Bir Çare Bulunacak? İlla Ölmemiz Mı Gerekiyor?

Arkadaşlar kızkardeşim bu yıl Yks'ye girmişti. Gayet iyi bir puan ve sıralamada almıştı ama sonuçlar açıklandığında yerleşemediğini öğrendik. O kadar emek vermişti çok üzüldü adeta yıkıldı. Oturduk saatlerce konuştum, teselli etmeye çalıştık ama değişen bir şey olmadı. O gün akşam halamlar bize gelmişti evin önüne masa kurduk oturuyoruz. Kardeşim geldi halamlara hoş geldiniz dedi merhabalaştı 10-15 dk oturup eve çıktı. Aradan 5 dk geçmedi evden silah sesi duyduk. Biz ilk başlarda komşulardan geldi sandık ama kardeşimde seslenmeyince babam eve çıktı ve "Çabuk Ambulans çağırın, çabuk 112'yi arayın çabuk" diye feryat figan geri döndü. Kanlar içinde yatıyor deyince hepimiz yıkıldık. Ambulans ve polis geldi. Olay yeri inceleme de geldi. Polisler "Sağlık görevlileri müdahale ediyor' diye bizi eve almadı. Müdahale ediyorlar deyince bizde hala hayatta diye düşünüp biraz sakinleşmiştik. Kapının önünde Cenaze aracını görünce de mahvolduk bittik. Neden ya? Neden böyle yapıyorlar? Benim kardeşim iyi derece yapmasına rağmen nasıl kazanamadı? Niye gençlerin onuruyla kaderiyle oynuyorlar? Şimdi böyle daha mı iyi oldu? İnanın ki Kardeşimi son kez Adli tıptan geldiğinde gördüm şimdi intihar olunca normal ölüm gibi olmuyor az daha fotoğrafını çekip isyan edicektim. Bunun sorumlusu bu sistemin başındakiler yaşlı başlı insanlar kazanırken benim kardeşim ve diğer gençler niye kazanamıyor? Onların neyine bu saatten sonra okumak? Ailem perişan halde Biz şimdi bu acıyla nasıl yaşayacağız?

Arkadaşlar Kardeşim de Bu Sistemin Kurbanı Oldu? Ne Zaman Buna Bir Çare Bulunacak? İlla Ölmemiz Mı Gerekiyor?