Kızlar... Kızlar koşun koşun bunlar "Abi yavaş ol" Çok Bel Atı Vuruyorsun. Sende Bizi İyice... Ettin Diyorlar Kim haklı?

Kalmış bana diyor ki!
‘Abi şimdi sana denk gelmiş hanımefendi bir kadın

-

Evini bilen, işini bilen birine rastlamışsın. Allah muhabbetinizi daim etsin ama… Şimdi kadınlar yengem gibi değil abi, bunu bir bil bence. Her şey bizim ayı, öküz, sığır gibi oluşumuzdan kaynaklanmıyor yani.’

Bak abi, ben akşama kadar ekmek parası peşindeyim. Millete bin bir dil döküyorum, oradan oraya bu sıcakta koşturuyorum, imanım gevremiş. Eve geliyorum, hanıma “Ne pişirdin?” diye soruyorum, verdiği cevaba bak Allah aşkına:
‘Zıkkımın kökünü pişirdim, buyur otur ye.’
Bu şimdi laf mı abi? Söylesene, sen yengemden böyle bir cevap aldın mı hiç?

Peki kardeşim, bir düşün. Eşin sana niye böyle söylüyor olabilir? Belki de eve yemek yapması için gereken parayı bırakmamışsındır?
Tamam olabilir abi, haklısın… Ama yoksa da istesin benden! ‘Akşama yemek yapacağım, para lazım’ desin, vereyim ben de.

Peki bu sabah sordun mu?
Abi ben mi soracağım? Ne bileyim ben evde mutfakta eksik var mı yok mu? Onu da mı ben takip edeceğim?

Heh, bak işte! Neden sormuyorsun onu anlamıyorum.
Abi aklıma gelmemiştir ya, dalgınlığıma gelmiştir.

Peki diyelim ki hanımın sana, ‘Akşama yemek yapmak için para lazım’ dedi. Ne kadar veriyorsun?
Genelde 300-400 veriyorum.
Bunu her gün versen yetmez sanki…
Yok daha neler abi! Ne yemek yapacak ki bu kadar tutsun?

Ama sen geçen gün bana dedin ki: ‘İş yemeğine 3-4 kişiyi götürdüm, kişi başı 700-800 lira bıraktım.’
E tamam abi, dışarıda yemek pahalı, ona lafım yok. Ama evde pişen yemeğin parasından ne olur? Abartıyorsun.

Bana sorarsan, hanımın sana verdiği cevap ağır olsa da, haksız değil yani.
Abi ben dışarıda kimseye kara kaşı kara gözü için yemek ısmarlamıyorum, hepsi iş icabı yapılan masraflar.

E geçen gün de para istemiş, sen yok demişsin diye kavga ettiniz değil mi?
Abi bana tutturdu ‘Para ver’ diye. Dedim yok. Var ama arabaya yakıt koymam lazım. Tutmuş bana, ‘İşe otobüsle git’ diyor. Araba bana lazım! Resmen inadına söylüyor, amacı beni sinirlendirmek.

Peki sen eşinden ne bekliyorsun?
Abi ben de herkes gibi sevgi, saygı, ilgi, alaka, anlayış bekliyorum.

Peki sen ilgi alaka konusunda yeterli misin?

Valla Ben bu konuda Fazla bir şey mi istiyorum ama... ne ilgi alaka göstersen yetmiyor. Bir hafta sonum var onda da evde yatıp, uzanıp dinleyim istiyorum yok annemlere gidelim, yok beni oraya götür, gidelim, yok falancalar gitmişler de beni de sende beni de götür. Abi laftan, halden anlamıyor yüz kerde söyledim. Benim bir hafta sonu tatilim var onda da dinlemek istiyorum diyorum sadece.

Peki hafta içi bir yerlere çıkabiliyor musunuz?

Yok abi ben zaten akşam işten yorgun argın geç geliyorum. Nereye çıkıyorsun o saat den sonra.

Peki eşi kendisi çıkıp gezemiyor mu? bir yelere gidip gezsin dolaşsın hava alsın evin stresinden uzaklaşsın biraz.

Çıkıyor dışarı abi markete gidiyor pazar falan gidiyor sürekli hep evde kapalı değil öyle.

Bu yani eşin dışarı çıkıyor hava alıyor mu diyorsun san buna?

Abi bende isterim herkes gibi eşimi alıp şöyle hafta sonu bir pikniğe falan götüreyim gezdireyim, dolaştırayım oda stres atsın bende ama yok abi onun kadar bende çok istiyorum ama imkan yok işte anlaması lazım ama anlamıyor beni.

Tamam da senin bu yoğun iş ve çalışma durumun hep böylemi yoksa geçici süreliğine mi yoğunluk da.

Hep böyle abi.

Peki sen eşine evlenmeden önce bak benim yaptığım işim ve mesleğimin böyle bir zor yanı var bunu baştan düşünüp taşınıp karar ver yarın bir gün başkaları ile kıyaslayıp istemem bekleme benden dedin mi?

O sormadı bende söylemdim yalan yok şimdi. Bana işin var mı var dedim yani.

Bu bir uydurma hikayedir

Kızlar... Kızlar koşun koşun bunlar "Abi yavaş ol" Çok Bel Atı Vuruyorsun. Sende Bizi İyice... Ettin Diyorlar Kim haklı?