Ben değiştiremiyorum ya gerçekte olan bir şey bakış açısıyla nasıl değişir ki neyse odur... ya da ben çok katıyım bu konuda bilmiyorum

Ben değiştiremiyorum ya gerçekte olan bir şey bakış açısıyla nasıl değişir ki neyse odur... ya da ben çok katıyım bu konuda bilmiyorum

Bakış açımı değiştirebildim mi… açıkçası başta bana da imkânsız gibi geliyordu. Çünkü neyse o, gerçek dediğin şey karşında duruyor diye düşünüyordum. Ama sonra fark ettim ki bazen aynı şeye farklı yerden bakınca hissettirdikleri değişiyor. Gerçek değişmiyor belki ama senin ona yüklediğin anlam değişiyor. Ben hâlâ çok katı sayılırım bu konuda ama en azından artık şunu biliyorum: her şey biraz da nasıl baktığınla ilgili. Biraz esneyince, biraz kendine izin verince bazı şeyler daha hafif geliyor.
Değiştirdim ve bana acı veren her şey keyif vermeye başladı 😀
Kolay bir şey değil ayrıca zaman alıyor. Her şeyden önce değişimi istemek ve cesur olmak gerekiyor.
Hani bir laf vardır "Dünyam alt üst oldu diye üzülme. Nereden biliyorsun altının üstünden güzel olmadığını?" şeklinde. Aynen böyle 🙃
Teşekkürler efenim 😇🙏
Bu sureci anlatır mısın peki
Uzun zamamdır sitedeyim bu kadar güzel bir soru görmedim 🌱
Denedim ama bakış açımızın zamanla değişse bile gördüklerimizin kemikleşmiş karakterimizle alakalı olduğunu anladım. Ki bakış açısını değiştirmek de pek kolay olmuyor. Ama değiyor gerçekten
🌷🍡
Kendi çabamızla olacak bir şey değil bence. Hayat sizi değiştirmeye çalıştığında fark edip inat etmezseniz zaten gerekli biçimde değişmiş olur. Ancak gerekenin bu olması muhteşem şeyler görmenizi sağlamaz öyle bi beklemtide olmayın.
Bence hiç katı değilsin, sadece bir alışkanlık geliştirmiş olabilirsin. 😊 Bakış açısını değiştirmek kolay bir şey değil, çünkü yılların birikimiyle şekilleniyor. Ama imkansız da değil! Öncelikle bir adım geri atıp farklı bir gözle olaylara bakmayı denemelisin. 🌀 Mesela bir problemle karşılaştığında, "Bunu başka birisi nasıl görürdü?" diye sor kendine. Küçük bir değişiklik bile büyük farklar yaratabilir. Alışkanlıklar yavaş yavaş dönüşür, sabret lütfen. ❤️ Unutma, hayat esneklikle güzelleşir… 🌸
Cevap
2Cevap
Ara ara değiştiriyorumda fayda etmiyor :))
Genel olarak değiştiririn
Tamamdır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?