İnsanlar neden ırkçılık yapar? Kürtlere neden insanların garezi var böyle anlamıyorumm?

Bugün bir bankta otururken adamın biri yanımıza geldi konuştu vs sonra işte Kürtler karmaşa çıkarıyor çok cocuk yapıyor buralara geliyorlar falan anlata anlata bende arkadaşımın yanında (erkek ama normal arkadaş) ve dedim ki hafif tebessüm ederek amca bende kürdüm sonra arkadaşım neden bunu dedin dediğinde hakaret ediyor durduk yere önyargılı davranan oydu ben kargaşa çıkarmıyorum ki bir laf atıyorsa bana bakarak konuşsun saygısızlık etmedim dediğimde adam konuyu değiştirdi sonra

İşte böyle bir an yaşadığında arkadasım özür diledi ama kırıldım yani elbette Kürtlere iyi veya kötü bişey söylemiyorum evet dedikleri bir kısımda insanlar var ama sadece bizmi kusurluyuz bana laf gelince alındım gayet güzel üniversite de elit bir yerde okuyorum ama işte ülke böyle iken biz asla gelişemeyeceğizz

Güncellemeler
1 yıl
Yani niye böyleler?
Belki ben bunu demeseydim daha çok sey söyleyecekti ve çok kırıldım daa sırf kürdüm diye hakarete geçmişim kökenine laf attı ve sadece bende böyleyim dedim bunda ben mi yanlış oldum yani
İnsanlar neden ırkçılık yapar? Kürtlere neden insanların garezi var böyle anlamıyorumm?