Güncellemeler
1 yıl
Bakın normal durum diyorsunuz diyorsunuz sonra benim çalıştığım hastanelere geliyorsunuz tahlil sonuçlarınızdan tutun doktorun ağzından çıkan her cümlede mesleki deformasyonun sağladığı türlü Latince kelime var. Bu durumda bile anlamadiginiz için aval aval bakıyorsunuz sinirleniyorsunuz. Biraz sosyal zekanız varsa dediğimi doğru anlayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çerkesler öyle.
Kaba bir durum değil.
Topluma zararları da yok, hepsi de medeni insanlar.
Konuşuyorlar dillerinin yitip gitmesini istemiyorlar
olum bir topluluk içinde olsan bile özel konuşmak isteyebilirsin senin anlamanı istesem zaten anlayacağın dilde konuşacağım ne diye burnunu sokuyorsun
Telefondan telefona mesaj çek ben ne bileyim benim hakkımda mi konusuyosun toplulukta yasiyorsa etik kurallara uymak zorunda yoksa dediğim gibi anasına Fransızca soverim ruhu duymaz
olum sen tek mi dil biliyorsun. sözcüklerin ağzından çıkışına göre küfür edip etmediğini bilirim ingilizce rusça almanca karşılık alırsın. kürtlerin her biri en az 2 dil biliyor ortalaması 3 dil biliyor kürtçe türkçe zazaca veya türkçe kürtçe ingilizce şeklinde 2 dil bilene bile zor rastlarsın bence farklı dillerde küfür etme topuna hiç girme feleğin şaşar. haklı olarak seni anlayabiliyorum belki kötü bir şey söylüyor senin hakkında ama inan konuştukları konunun seninle alakası yok. aynı durumu onlarca kez gördüm kendi aralarında şakalaşmaya başladıklarında farklı dile geçer
Küfür etmesem de başka şey söylerim yine anlamaz anlamıyorlar zaten bunu yapmışlığım var da Fransızca İngilizce konuşabilecek arkadaşım her zaman yanımda olmuyor. Benim hakkımda veya değil bu bir terbiyesizlik frekans değiştirmenin manası yok. Degistiren de kendi seviyesini ortaya koyar. Gitsin ötede şakalaşsınlar.
rahatsız olabiliyorsan sen ayrılıp bir daha görüşmeyebilirsin. Özgürlüğün temeli başkasının özgürlüğünü kısıtlamamaktır. Eğer hiç kimse başkasının özgürlüğünü kısıtlamıyor olsaydı, herkes özgür olurdu. Şimdi o insanlar istediği dilde konuşmakta özgür kuş diline bile geçerlerse bulundukları alan özel mülkiyetin, yüksek sesle konuşulmadığı sürece müdahale edemezsin. Başka bir ülkenin dilinden küfür ederim dediğin avrupa ülkesi bu yazdığım şeylerin temelini oluşturmuş ülke adına da insan hakları ve özgürlük bildirgesi deniyor. Bu duruma seni sinirlendiren insanlar içindeki faşizm duygusunu gördüğü için bunu yapıyor eğer gerçekten anlaşılmasını istedikleri kadar yakın birini görseydiler böyle davranmazdılar. Ayrıca bu konunun geçmişi çok kanlı olduğu için kürtçe konuşmayın anlamıyoruz demeni tavsiye etmem. Genelde bu tür durumlarda ortalığı yatıştıran da ben olurum
E zaten öyle bir etik bilmez ahlak bilmezle ne işim olur mecburiyetten bazen aynı ortamda oluyoruz orada bile belli ediyorlar kendilerini. Özgürlük kısıtlayan yok zaten anlamayan birinin yanında ayıptır diyorum. Hala sacma saçma savunmaya geçiyorsun. O halde benim de anlamadığı dilde konuşmaya hakkım var hatta Avrupa diliyse Göktürkçe konuşayım nasıl olur sence? Ne faşizmi ne yakınlığı ne ırkı ne kanı toplumsal bir durumdan bahsediyorum. Dememi tavsiye etmezmis insan yerine koyup konuşur muyum sence onu yapan biriyle?
senden haz etmedikleri için başka dilde konuşuyorlar bu kadar basit.
Kendileri kadar düşünceleri de davranışları da basit anlayabiliyorum.
çok kafaya takıyorsun
konuştuğunuz dile karşı olduğum veya rahatsız olduğum için değil ancak ben de sizi anlamak istediğim için türkçe konuşur musunuz desen terslenemezler rica etsen yeterli tersleseler de öyle insanlarla işin olmasın
Onu yapanlar Öyle bir Kibarlıgi hak etmiyorlar tavsiyen için teşekkürler
Takmıyorum denk geldi yazdım
rica ederim. iyi akşamlar
Kürtcede çoğu şey Türkçede yok bazen kendini kendi dilinde daha rahat ifade edersin. Bunda alınacak bişey yok abartma eey
İranlılarda öyle bir kere full İranlıların olduğu bir ortamda tek Türk bendim ve hep Farsça konuşuyorlardı. Bana göre de öyle olmamalı.
Gorgusuzluk çoğunluğunun yaptığı zaten pek görgü kuralı bildikleri de sayılmaz
Ne biliyim, görgü kurallarına aykırı aslında ayıp yani özel bisey konuşacaksan bekleyebilirsin.
Krospcpv öyleler cidden