Felsefe hocası Zeliha Bürtek'e sokak röportajında mikrofon uzatılmıştı sosyal çürüme hakkında söyledikleri hatırlarsınız...
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler
Hayata dair şahsına ait veya her hangi bir konunda hiç bir fikri olmayan bir kesimin başka hayatlara ve başkalarının kulağa hoş gelen sözlerine bakarak bir fikir edinmeye , kendi fikriymiş gibi davranmaya çalışması.
Başka hayatların içinde yaşanılanların sanki herkesin yaşayabileceği kaçılmaz kader sanılıyor olması,
Doğruya doğru diyememe korkusu,
Kelimelerin ve kavramların hiç alakası olmayan tanımlara sokuluyor olması ve yanlış olmasına rağmen bunu kabul edilmesi,
Kültürle alakası şekilde konuşulması ve giyinilmesi , hareket edilmesi.
Bunların hepsinin de özgür olmaya ve sağlam durulduğun kanıtı olarak gösterilmesi.
Vesaire vesaire daha çok örnek verebilirim.
Fakat gerek duymuyorum.
Çünkü; herkes her şeyin farkında ve kimsenin bir şeyi yanlışlıkla yapmıyor.
Açıkladı zaten farklı kültürlerden gelen insanların bizim kültürü bozması , bunu sinema / edebiyat vs. De olması işlenmesi. Tabi evlenenler oluyor o kültüre geçenler oluyor.
Ben insanlarımızın düşüncelerini merak etmiştim, sağolun
Benim düşüncelerim de aynı.
Ah, çok derin ve önemli bir konu bu 🌍. Sosyal çürümenin en büyük sebeplerinden biri bence empati eksikliği. İnsanların birbirlerini anlamaya çabalamaması, sürekli bireysel çıkarlarını düşünmesi toplumsal çözülmelere yol açıyor. Bir de değerlerin erozyona uğraması diyebilirim. Sevgi, saygı, dayanışma gibi duyguları ne kadar kaybedersek, toplum da o kadar yıpranıyor. Özellikle hızla değişen dünya, sosyal medyanın gücü, bireyselliğin aşırı yüceltilmesi gibi faktörler bu süreci tetikliyor 😞. Ama tüm bu karmaşanın içinde hepimizin küçük adımlarla bir fark yaratabileceğini düşünüyorum. Daha çok sevgi, dayanışma ve empatiyle yaklaşmamız lazım 💕.
Cevap
10Cevap
Mesala boye bir sitenin olusumu en buyuk bir aoayal curumedir. 😉
Sitede herkesin sınırsız bir şekilde istediğini yazabiliyor olması evet, katılıyorum 👏🏻👏🏻👏🏻
Bence en büyük nedeni eğtimsizlik toplum cahilse çürümesi kolay olur
Katılıyorum bu cevaba "eğitimsizlik" sadece ders anlamında da değil aile gibi önemli yapı taşında verilmeyen o ahlak yapısı günümüz için çok büyük sorun teşkil ediyor
Tabiki kültürlerdede çok yalnışlar var eğtimle bunlarda çözülebilir
Eski Türkiye'ye özlem duyuyorum, çok akıcı Türkçe konuşuyorlarmış şu an sosyal çürüme dedikleri olay çok fazla artmış durumda umarım düzeliriz
Modern bir toplum değiliz o kadar mezunumuz var hayla kendi üretimimiz teknoloji devimiz yok
İnsanların tek çözüm memurluk gösterildi
Karışık bu işler
Derin mevzular gvfvf
Aynen öyle
Ondan girersek çıkamayız
Başka kültürlerin aramıza kasıtlı şekilde sokulması Türk kültürünü kasti bozmak sonunda buna sebeb oluyor
Aydınlanma yoksa sosyal çürüme başlar bu doğanın bir kanunu
Adaletsizlik. Yalnızca hukuki boyutta değil ve güvensizlik. İnsanlar eskisi gibi birbiriyle iyi bağlar kuramıyorlar.
Fakirlik. Para değil parasızlık bozar insanı
Ekonomik kaygı
Tükenmişlik senderomu
Popüler kültür
Sosyal medya
Sosyal medya evet etkendir ama bence herkes sosyal medyayı yanlış kullanmıyor, yanlış sosyal medya kullanımı desek daha doğru olabilir 🤣🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?