Objektif bir bakış açısıyla cevap yazmanizi rica ediyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl- Batıyı örnek almak yerine taklit etmek.
- İnsanlar dine cahil, yobaz diyorda bakıyorumda Türkiye'de İslam ne zamandan beri düşüş yaşiyor toplumda iyice bozulma oluyor.
- Aileden gelen yetersiz eğitim.
- Adaletsizlik (adalet olmayan bir yerde suç kavramının ne önemi kalıyor ki?)
Daha birçok şey sayılabilir...
13 Yorumla- +1 yıl
Dediklerinizin birer faktör ama genel olarak baktığımda toplumda bozulmanın en büyük sebebinin kadın olduğunu düşünüyorum bunu bireysel olarak yanlış algilamanizi istemem sadece tefekkür etmenizi söyleyebilirim
- +1 yıl
Kadınların mini etek, crop, tayt gibi giysileri erkekleri baştan çikardıği söyleniyorda ne olursa olsun bu erkeğe ahalaksızlığa itmek için bir bahane olarak görmüyorum.
Erkeğin tesettüru göz kapağıdır bunuda hatırlatmak isterim 🙂 - +1 yıl
Ablacım ben onu demiyorum ki kadınların toplumu aileyi çocukları nasıl olumsuz etkilediklerini söylüyorum kadın topumun anasıdır şimdiki annelere bir bak ve biraz tefekkür et? Giyinme konusuna gelince neden sürekli her geçen gün biraz daha açma derdinde oluyor kadinlar erkekler bakmasın erkekler bakmasın eyvallah ama kadınlarda tesettüre bürünsun diyor yüce Rabbimiz olayı ele alırken bütün olarak ele alın bir ucundan çekip yorumlamayın
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Sürekli değişim olduğu için her anlamda
00 Yorumla
+1 yıldin bence.
075 Yorumla- +1 yıl
Din hangi anlamda?
- +1 yıl
@Mesajatmayin89 her anlamda. insanlığın gelişmesinin önünde engel.
- +1 yıl
Din de insanlara gelişmeyin mi deniyor biraz daha acabilirmisiniz rica etsem
- +1 yıl
@Mesajatmayin89 bu kız Kur'an, tefsir okumuş "din" engel diyor.
@electraheartt Kızzııım ayette diyor ilim size farz kılındı diye kalkıp dine suç atma! - +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı anlamadım ben engel dır demedim tersini savunuyorum biz dini doğru anlasaydık bu halde olmazdık. İnsanların dini yanlis anlayış şekli yüzünden dini kimse suçlayamaz.
- +1 yıl
@Mesajatmayin89 ben size bir şey demedim ki zaten yorum yapan kıza dedim 🙂
- +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı Peki kusura bakmayın yanlış anladim
- +1 yıl
@Mesajatmayin89 önemli değil 🙂
- +1 yıl
Bunlardan yemin ediyorum gına geldi cahille tartışmayın diye buyuruyor Peygamber efendimiz ama bu tür insanlar istedikleri gibi giyiniyorlar istedikleri ortama gidebiliyorlar özgür olduklari için istekldikleri herşeyi yapabiliyorlar ve bunca şeyi yaparken hiç sorun yok ama din toplumun gelişmesinde bir engelmis g. z dinin emrettigi hiçbir şeyi yapmıyorsun ki zaten dine nasıl baglayabildin velev ki dini kurallara göre insanlar hareket etse toplumda sorun kalmazdi. Bilim ilim ile ilgili olarak değinecek okursakta kitabımızda Allah'u tealaa hazretleri kaç ayette hiç aklinizi kullanmaz misiniz diye buyur muyor mu? Dinin nasıl bir engel olduğunu aciklarsan bizlerde aydınlanmış oluruz.
- +1 yıl
@Hullanza teşekkrüler çok yalnız kalmıştm🥺
- +1 yıl
Açıklamayı okuyup cevap yazabiliyor musun sevgili @hullanza yazıp fikrini beyan edersen mutlu olurum. Kız niye yalnız hissetti onu da anlamadım burası fikir alışverisi yapılan bi yer fikrinin arkasinda durup altını dolduramiyorsan bu fikir değil kulaktan kulağa duyumlardan ibarettir demek oluyor. Sevgili @electraheartt senden de aynı şekilde cevap bekliyorum yanlış düşünüyorsak bilelim
- +1 yıl
Saburvesükğr,
Bir kere argğmanların dini açıdan da yanlış. "İnsanlar uygulamıyo, o yğzden islamın gideri olmuyor". Madem öyle demek ki islamı kşmse beceremiyorsa gerek yok, ya da işlevsiz.
İkincisi, bilimsel akıl sorgulama gerektirir. Allahın varlığı sorgulanmaz dinde değil mi? Bilim ise varolanla gerçekle ilgilenir, demek ki ortada bir bağ yok bu şkisi arasında. İslamın ilim dediği şey bizim anladığımız bilim falan değil bu arada, çarpıtmayın - +1 yıl
@Hullanza biraz kaba olacak ama kusura bakma muhatap aldığım için kendimden özür diliyorum. Sapik görüşlerini kendine sakla. diyorlar ya de sktr git ordan diye.
- +1 yıl
@Hullanza böyle olduguna emin olabilirsin. Seni gidi ateist 🙂 ateistlerle çok uğraştım ve tartıştım çok canım egoist olduklarını gördüğüm için fikir tartışmaya bile kendime hakaret sayıyorum profilimi açık hale getirip daha önceki tartışmaları okumak istersen yardımcı olabilirim ama sizi bu egonuz ve kendini bir şey sanmaniz sizi yiyip bitirecek hem bu dünyada hemde ahirette zaman herşeyi ilacıdır diyor ve seni bu fikirlerinle baş başa bırakıyorum
- +1 yıl
abi ya yoksa? dkkdhshs ben bir şey kaybetmem ama sen bu dünyada boşuna sıkarsın kendini öbür taraf yok zaten😔
- +1 yıl
Kafanız böyle çalışıyor işte ya yoksanin cevabı inanan biri için kaybedilen bir şey yok öbür tarafta ama inanmayan biri için ya varsanin cevabı yakıtı taş ve insanların olduğu bir ateş olur onu sen dusun qgdjdksnywhans 😉
- +1 yıl
yok ben öyle dine iman etmem insan yerine koymuyo beni
- +1 yıl
Kız dinin kadına verdiği değeri bilsen başını secdeden kaldirmazsin bilmediğin için kulaktan kulağa böyle oluyor işte. Cahiliye devrinde kız çocukları diri diri mezara koyan kimdi? Neyin sonucunda bundan vazgeçildi? Kadınlar erkeklere kimin emanetidir? Emanet kavramının ne olduğunu da bilmen lazım hiçbir şey bilmediğiniz için böyle sapik düşüncelere surukluyorlar sizi kendinize yazık ediyorsunuz ona üzülüyorum
- +1 yıl
biliyorum şöyle özet geçeyim kocama itaat edecem etmezsem dövebilir boşanmak mı istedim daha neler binbir şart var ama erkek boşanmak isterse 3 kelimeyle hallolur. mahkemede şahitliğim yarım 2 kadın 1 erkek ediyor. zaten kuranda pek bana hitap etmez sürekli “kadınlarına kızlarına söyle “ diye geçer. şu anlık aklıma gelen değer bu…
- +1 yıl
@Hullanza olum tamam da inanmıyorsan git çöplüğüne bocalan benimle neyi tartisiyorsun fikirlerini kendine saklama yetisini kazanmaya çalış yaşın 40 a gelmiş bu şekilde kafana koymussan o senin bileceğim bir şey seni vazgeçirmek için uğraşamam kaldiki uğraşmam da ben hep şey örneğini veririm bu ateistler şey gibidir karistirdikca pis koku yayılır ya aynen oylesiniz ondan dolayı ben karıştırmak istemiyorum çünkü pis kokuyu sevmiyorum siz içinde kıvranıp durabilirsiniz
- +1 yıl
İslam gerçekten hoşgörü dini ateistler ölsün demediğiniz kaldı bi🥰🥰
- +1 yıl
@Hullanza
Seni bir daha dine laf ederken görmiyim demedim mi? 🧐 Şimdi gecenki saldırımın 3 katınımi yapıyım yani? - +1 yıl
ki islam onu da diyo hee dkdkdjshsh
- +1 yıl
Nisa süresini okudun mu hiç tefsiri ile beraber Allah'u telala hazretlerinin Hz Meryem i neden örnek gosterdi hiç arastirdin mi hayatini biliyor musun? Hiç bir ateistin kemalistin sosyalistin genel evlere çeşitli sebeplerden mecburiyetten düşen ve düşürülen kadınların haklarını dile getiren tek bir kişi gördünüz mü hayatınızda? Sizin inancınız mi kadına değer veriyor? Değer vermek hayvan gibi özgürlük bahanesiyle açılıp sacilmak mi veya hayvan gibi ulu ortada sevişmek mıdır bu mu düşünceler mi sizi savunuyor? Aklınızı azıcık kullanın Allah tan korkun ölüm var ölüm
- +1 yıl
evet değer vermek bu. zorla kapatmak eve kapatmak babaya/ kocaya mahkum etmek değil. mecburiyetten düşüyorsa oralara kadınlar srbep dinsizlik mi? ne alakası var? şeriat gelsin evinde otursun çünkü biz kadına değer veriyoruz🥰 ama nisa 34e göre canımızı sıkarsa döveriz istersek 4 eş alırız ona da itiraz edemez sözde izin alması lazım ama boşanamıyor bile neyin izni?
- +1 yıl
@electraheartt kız benim ol dememle olmezsiniz korkmayın zaten öleceksiniz o ayrı konu bu soruları farkındalık olsun diye soruyorum kimisi hisseden pay alır kimisi biraz daha şeytan gibi kibrine yenik düşüp isyanını artiriyor o sizin bileceğiniz bir şey ama arastirmiuorsunuz eksik biliyorsunuz beslendiginiz kaynaklar sıkıntılı yolunuz yol degil diyorum ama yok ben doğru yoldayim diyorsan illa ona da bir şey diyemem mezarlar tek kişiliktir ve herkes yaptığından sorumlu olacaktır ancak bazı şeyleri hatırlatırız bize kimse söylemedi demesin bazıları
- +1 yıl
beslendiğim kaynak kuran aaa allahın kelamına ne diyosun sen öyle😡
- +1 yıl
Nisa 34 ne diyor aşağıya bırakıyorum oku
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. - +1 yıl
Burada ve İslam'ın tümünde hüküm vermek için sebep gerek sebebini yüce Allah açıklıyor ve ona bağlı olarak başvurması gereken yolu buyuruyor burada direkt git kadına vur öldür boşa mı diyor nasıl işliyor beyin anlamıyorum inan istersen bu ayetin tefsirini de aşağıya birakiyim oku
- +1 yıl
biliyorum👍🏻 çağdaş hukuka göre dövemezsin , üstün de değilsin. bu yüzden ben almayayım kalsın.
- +1 yıl
@Hullanza beyinsiz birisine durduk yere ceza verebilir misin hapishaneye atabilir misin bunların olabilmesi için suç gerek ortada suç olacak ki hüküm verilsin evlilik hukukuna baş kaldirirsa diyor evlilik hukuku nedir baskaldirmak nasıl bir şeydir bunu araştırdın mi hayır sonra gel cımbızla çek ''E dövün diyo awk" ölüm ne içiyorsunuz aratirin la ayet tek başına yeterli değil ayetin neden indirildiği hangi olayı anlattığı sebepleri ile beraber tefsirlerde ulaşabilirsiniz cımbızla bir iki kelime çekip dinsizlige ateistlige gitmeyin diyorum yazık ediyorsunuz kendinize
- +1 yıl
Çağdaş hukukun batsın böyle kendinizi bir meta gibi erkeklerin önüne attıkça sizi ezen çok vurdu gittiyse gelirsiniz de farkına varmaniz geç olacaktır.
- +1 yıl
erkek evlilik hukukuna baş kaldırırsa napcaz kim dövecek onu? dkdkdhsh
- +1 yıl
Nur süresine git oku cevabini bulursun çok biliyorsun ya
- +1 yıl
abi erkek nesine uymasın 4 eş alabiliyor cariye olabilir karısı itaat etmek zorunda oooh daha ne
- +1 yıl
@Hullanza ulan kendinizi medeni (!) Görünümlü insan kılığında sunmaya çalışıyorsunuz insanlara ona yanıyorum. Eşin sana itaat etmezse istediklerini yapmazsa seni aldatırsa senin basvuracagin yol nedir sırasıyla anlatır mısın?
- +1 yıl
sen mi medenisin mk? ne demek yapmazsa medeni olan sinirlense de kızsa da üzülse de döverek çözmez. bu mu medeniyet? öldürecek misin sen öyle bir durumda?
- +1 yıl
4 eş alabiliyor diyorsun yani ayetin devamını okudun mu hayır neden çünkü her zaman ki gibi cımbızla çekiyorsunuz Allah ne buyuruyor bir tanesini sizin için daha hayırlıdır velev ki Onların arasında adaletli olacaksan diye öncesinde buyuruyor ki bunun zor olduğunu yine buyuruyor yüce Rabbimiz burada anlaşılmayan ne var burada çok esliligi değil tek evliliğin daha güzel olacağı anlamı çıkıyor zaten bugün benim imkanım olsa ve adaletli davranacaksan eşlerin arasında 4 tane getirebilirim bu haram olan bir şey değil ama adaletli olmayacagin kesin olduğu için zaten direkt uzak durulmasi gereken bir konu
- +1 yıl
hangi kadın böyle bir şeyi ister kabul eder azıcık gerçekçi olun be? bana ne adaletli olsun olmasın bana ne
- +1 yıl
Geri z. Li ben aşama aşama ne yapması gerektiğini sordum cevabını verirse zaten ayeti de anlamış olacak
- +1 yıl
Dini nikah denilen bir şey var kıt beyinli eskiden resmi nikah mi vardı? Resmi nikâh yokken soyadı yokken millet nasıl evleniyordu canım misiniz elestiriyim derken iyice bka sariyorsunuz gidin işinize verdiğim zamana yazık sizin dininiz (!) Size benim dinim bana hadi yalla
- +1 yıl
Puhahha 😂 İslam inmeden önce o çağdaş dediğniz ülkeler kadını nasıl görüyordu? Asıl İslam olmasaydi şu an sen muhtemelen bir tane erkeğin 30. Ganimetiydin 😂
Hindistan:
Eski geleneklerine göre kadın erkek egemenliği altında yaşıyordu.
Eşi ölen kadın onunla birlikte diri diri yakılıyordu. Mirası eşinin akrabaları olan erkeklere bırakılıyor, kendisinin akrabası olmadığı takdirde din adamlarına terk ediliyordu. Dönemin din anlayışına göre kadın kötünün sembolüydü; gerektiği zaman inandıkları yaratıcılara kurban edilebilirdi.
Çin:
Kadın islah edilmesi gereken bir varlık olarak görülüyordu. "Madem karını sabahleyin dövdün, öğleyin de niçin dövmeyeceksin ki?" şeklindeki Çin atasözü, bu dönemdeki anlayışı çarpıcı biçimde yansıtıyor.
Yunan ve Roma:
Kadın alınıp satılan bir eşya konumunda olan; kötülüğün kaynağı; yaratılışta eksik kalmış bir varlık olarak görülüyordu. Ünlü Yunan filozofu Sokrates ise "kadının dünyadaki bütün kargaşa ve çekişmelerin baş etkeni olduğunu, dıştan güzel hoş görünmesine rağmen aslında zehirli bir ağaç olduğunu, onu yiyenin zibaracağını" savunmuştur. Kadının ruhlu mu ruhsuz mu olduğu, şeytan olup olmadığı konusu ortaçağ filozoflarının tartıştığı konular arasında yer alıyordu.
- +1 yıl
Musevilik ve Hıristiyanlık:
Her ne kadar Eski Ahid'deki ilk yaratılış kıssasında kadının erkek ile aynı anda yaratıldığı belirtilmiş olsa da, ikinci kissada yer alan "erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış olan ve yaratılış gayesi "çocuk doğurmak ve eşine hizmet etmek olan kadın imajı Yahudi kaynaklarında baskın bir anlayış halini almıştır. Yahudiler, kadını "necis" olarak görürlerdi. Eve hapsedilir, kaplara ve elbiselere bile değmesi önlenirdi. Onu alınıp satılan mal olarak telakki ederlerdi. Tevrat'tan: "Kadın ölümden de tehlikelidir. Tanrı indinde en iyi kişi ondan korunandır. Erkekler içinde binde bir olsun Tanrı'ya layık olan bulunur, ama kadınlar arasında asla!"
Cahiliye müşrik geleneğinde kadın, diğer toplum örneklerinde görüldüğü gibi velayet ve miras hakkından mahrum bırakılmıştı. Kız çocukları toplumun yüzkarası sayıldığı için insanlık tarihinde daha önce görülmemiş bir tarzda çoğu zaman diri diri gömülmek suretiyle öldürülüyorlardı. Akrabalık, sadece erkeğin soyuna dayanıyordu. Hür ve soylu olmayan kadınlar cinsel meta olarak sömürülmekteydi. Yine bu dönemde Arap Yarımadası'nda olanları Allah Kur'an'ı Kerim'de şu şekilde bildiriyor: - +1 yıl
NİSA 34'TE KARİLARINIZİ DOVUN DİYE BİRSEY DEMİYOR! HER MEAL ÇEVİRİSİ AYNI DEĞİLDİR BUNU AÇIP BAKMAK BU KADAR ZOR DEĞİL!
ayette DARABA kelimesi vardır ve arapçadaki en zengin anlama gelen kelimelerin başında gelir. 60'a yakın manası vardır. Örneğin seyahat etmek, vurmak, Ortaya koymak, örnek vermek ve mahkum olmak, kapanmak, açıklamak bu manaların bir kaçıdır.
*Kelimenin manalarını biraz daha açalım; mesela,, kitap darb etmek", Arapçada " kitap yayınlamak " demektir," kitabı pataklamak " demek değildir. * Arapçada " Darb - ül Evvel " deyimi, ilk yaratıklar anlamına gelir. İlk canlıların darblaşması, dövüşmesi anlamına gelmez. Arapçada parayı "DaRaBa "" yaparsın. Yani parayı basarsın ama dövmezsin. Darphane de buradan gelir. Arapçada çadır darb etmek, çadır kurmak manasına gelir. Çadırı dövmek manasına gelmez.
Benzer şekilde Türkçedeki çalmak kelimesinin nasıl farklı manaları varsa, mesela; Radyo çaldım dediğinizde radyoyu kullandığınız manası da çıkabilir, hırsızlık yaparak çaldığınız manası da çıkabilir. Arapçadaki DaRaBa kelimesi de bununla yakın özellikler gösterir.
NİSA SURESİ 34, Ayette geçen idribuhunne kelimesindeki "idrib",
çık dışarı anlamına gelir. "İdribuhunne " ise çıkarmak, göndermek, vazgeçmek demektir. Kesinlikle Dövmek anlamında değildir. İşin garip tarafı, ayetteki kelimeye dövmek manası veren kişiler," Peygamberin eşlerini dövmediğini ve dövmeyi tavsiye etmediğini " bildirerek, Allah'ın hükmünü beğenmeyen ve tavsiye etmeyen bir peygamber modeli oluşturmuşlar.
- +1 yıl
RUM SURESİ, 21 Ayette evliliğin amacı bildirilir: "Kendileriyle huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O'nun ayetlerindendir. "Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete dayalı huzurdur. Erkek, kadını döverek huzuru sağlayamaz.
SONUÇ OLARAK, Ayette serkeşlik eden, iffetinden endişe edilen kadınların uyarılması, yatağın ayrılması ve fikren o kadınlardan vazgeçilmesi anlatılır. Dolayısıyla yapılan açıklamalardan da anlaşıldığı üzere KURAN'DA KADIN DÖVMEYE İZİN YOKTUR. - +1 yıl
Dişiaslan,
Darb kelimesi, anadili arapça olan herhangi birine söylediğinde aklına gelen ilk şey dövmektir. Bunun lamı cimi yok. Bizde de "geçirmek" kelimesi onlarca anlamdadır. Ama "anana geçirdim" dersen bunun anlamı bellidir. Kapıya geçirmek dersen anlamı bellidir
Hiç öyle ayet eğip bğkmeyin orada gauet dövmd anlamı vardır. Yıllarca da fıkıh da böyle uygulanmış. - +1 yıl
@Hullanza aynısını yazacaktım azıcık arapça bilgimle bunu biliyorum kıvrılacak hiçbir yanı yok ki pek kıvrılmaz bile. ayrıca islamdan öncesini bırak şu an tek seçeneğimiz islam değil hangisinde daha çok değer gördüğümüz belli. demek ki islam 21. yüzyıla uygun değil
- +1 yıl
@Hullanza ve @electraheartt
Daraba fiili Arapçada dövmek olarak 60 mânadan 52. mânasıdir. 🙂
Hangisinde daha çok değer gördügmüzü görmek istiyorsam buyur baslayalim seni dinliyorum. 🙂 - +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı yazdım her şeyi kocanın seni dövebilmesi ve mahkemede şahitliğinin yarım insan sayılması seni rahatsız etmiyorsa benim diyebileceğim bir şey yok. ben böyle bir dine iman etmezdim gerçek dahi olsa
- +1 yıl
Bende sana ayette geçen "idrib",
çık dışarı anlamına gelir. "İdribuhunne " ise çıkarmak, göndermek, vazgeçmek demektir. Kesinlikle Dövmek anlamında değildir. dedim
Mirastan kim daha kazançlıymıs şimdi anlarsın
Kadın 1, erkek 2 pay alıyorsa kadına da o mirasın yerine "mehir hakkı tanınmıştır. (Bu mehir miktarını da kadın belirler) ayriyeten kadın kendi aile mirasından alamadığını o diğer yarım hakkı da kocasının mirasından tamamlamış oluyor şimdi burada kim daha kazançlı? Görüldüğü gibi kadına o alamadığı bir pay yerine hem kocasından hem mehir hakkından 2 katı kazanmış oluyor bunun yanında kadınlara verilen maddi imkan şudur;
Kadın kendi maaşını ister eve ister kendine harcar onu istediği gibi kullanabilir, erkek kadının her türlü ihtiyacını kadının maaşı da olsa karşilamk zorundadır.
burada kadına haksızlik yapilmamıs erkeğin hakkı korunmustur 🙂 - +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı ben miras demedim daha hiç. diğer dediklerim okeyse zaten mirasa da tamam dersin biliyorum.
- +1 yıl
@Hullanza sen s*lak mısın? kelimeden harfler çıkartıp mânâ mı değiştrdin şimdi?
- +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı kız valla zamanına yazık kafirun süresi bu durumu çok iyi açıklıyor boş ver ben çok denk geldim böylelerine ne yapsan nafile egoist ve aşırı kibirli insanlar uğraşmaya değmez bence ama yine de sen bilirsin
- +1 yıl
Din hakkında yalan yanlıs konuşamazlar!
- +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı e bu durumu da açıklayan ayetler var zaten Kur'an'ı Kerim'de müşriklerden ne farkları var ki?
- +1 yıl
@electraheartt pardon ben yanlıs hatırladim e tabi sahitligede bir savunmamız var 🙂
Herkesin bildiği üzere kadın ve erkeğin özellikleri birbirinden farklıdır;
kadın:
-Duygusal, heyecanlı, şefkatli ve merhametlidir.
erkek:
-sert, güçlü, dayanıklı, net ve kararlıdır.
Kadınlar bir olay karşısında duygu ve merhametinden dolayı kalbiyle hareket etmektedir ve heyecan duygusu yaşamaktadır ve olaya sezgileriyle yaklaşırlar ama erkek net ve kararlı olduğundan mantığıyla hareket etmektedir işte Allah bu noktada kadını yalnız bırakmamış yanına heyecanından ve duygusundan ötürü birbirlerine destek olabilmesi ve heyecan duygularını bastırıp olaya mantıklarıyla hareket etmesi için için 2 şahit istemiştir. - +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı böyle bir saçmalık olamaz. ben kendimi eksik ya da erkekten akılsız bulmuyorum. yalancı şahitlik yapacak da değilim. bu cevap sizi tatmin ediyorsa denecek bir şey zaten yok.
- +1 yıl
Sana akılsız, eksik ya da vb. Gibi şeyler kullanılmıyor kadına duygu yönûnün ağır bastıği herkesin bildiği bir şey tabi sen gene burada duggunla hareket edip "böyle bir saçmalık olamaz, ben akılsız degilim" gibi şeyler demeeye devam ediyorsun din, seni erkekten akılsız görseydi kadınlar çalışmasın, işlere burunlarıni sokmasın derdi. 🙂 Tabi canım tabi kendin çocuguna dahi yalancı şahitlik yapmayacak kadar mantiğmıza baskınız ya 🙂
- +1 yıl
@DişiAslanlarDiyârı erkeğin yapmayacağı ne malum? saçmalama allah aşkına. duygu konusunda da haklı değilsin zaten.
- +1 yıl
Allah aşkına 🤔
- +1 yıl
ohaaaa😱😱😱 allahın varlığını kabul ettim allaha şükür🕋
- +1 yıl
Kızım kabul edip etmemen senin bileceğin bir şey ama konuştukça batiyorsunuz yine de çok kibir ve egonuzdan geri adım atmiyorsunuz
- +1 yıl
Şimdi toparlayalım. Konu dağılmasın.
1- Dövme meselesi. O dövmektir, bildiğimiz darb, darb etme. İstediğini kadar kovoron farke tmez. İslam sadece kuran değildir. Hadisler de işin içindedir. O kadar tartışmasız bir konudur ki, 19. yya kadar İslâm alimleri "ya dçvmesek mi" diye düşünmemiştir bile.
Araplara sorun, ayetteki ifade nedir diye. Hepsi istisnasız "dövmek" der. Mesela bizde de dövmek fiili "demir dövmek, et dövmek, dövme" gibi farklı anlamlar taşır. Ama cümle içerisinde ne olduğunu anlıyoruz, gayet açık. Devam ediyorum... - +1 yıl
Miras, mehir ve şahitlik meselesi.
Bunlar da ayetşerde gauet açıktır. Mehir dediğimiz şey bi tür başlık parası, kullanım depozitosu gibi bir şey. Aslında miktarı kadın brlirlemez, kadının ailesi belirler. Bu tip başlık parası gibi adetler islam dışında da dünyanın her yerinde var. Kadını büyğk baş hayvan gibi ya da gayrımülk gibi gören ortaçağ aklının ürünüdür.
Şahirlik ve miras hakları da yazdığı gibidir. Kadın yarım insan olarak görünür. Kadon üretimden ve toplumsal hayattan izole edilmiş, habşre çocuk doğurması gereken bi damızlık hayvan olarak görüldüğünden, erkeğe tabidir. Hiç bir hakkı yoktur. Bütün bu miras, depozito vs, erkek egemen mülkşyet ilişkilerini devam ettirmek için, kadını korumak falan hikaye. - +1 yıl
@Hullanza şimdi ya sözlerini geri alırsın ya da şimdi sabaha kadar sana burada 300 sayfa şey yazarım hangisi? 🙂
- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomi.
00 Yorumla
+1 yılAdalet yok
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri