• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Toplumun git gide bozulmasında en büyük faktör sizce nedir?

Sabirvesukur2
Sabirvesukur2 Takip Et
Xper 7 Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor

Objektif bir bakış açısıyla cevap yazmanizi rica ediyorum

Toplumun git gide bozulmasında en büyük faktör sizce nedir?
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • DişiAslanlarDiyârı
    DişiAslanlarDiyârı Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl
    • Batıyı örnek almak yerine taklit etmek.
    • İnsanlar dine cahil, yobaz diyorda bakıyorumda Türkiye'de İslam ne zamandan beri düşüş yaşiyor toplumda iyice bozulma oluyor.
    • Aileden gelen yetersiz eğitim.
    • Adaletsizlik (adalet olmayan bir yerde suç kavramının ne önemi kalıyor ki?)

Daha birçok şey sayılabilir...

1
    3 Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Dediklerinizin birer faktör ama genel olarak baktığımda toplumda bozulmanın en büyük sebebinin kadın olduğunu düşünüyorum bunu bireysel olarak yanlış algilamanizi istemem sadece tefekkür etmenizi söyleyebilirim

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

Kadınların mini etek, crop, tayt gibi giysileri erkekleri baştan çikardıği söyleniyorda ne olursa olsun bu erkeğe ahalaksızlığa itmek için bir bahane olarak görmüyorum.

Erkeğin tesettüru göz kapağıdır bunuda hatırlatmak isterim 🙂

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Ablacım ben onu demiyorum ki kadınların toplumu aileyi çocukları nasıl olumsuz etkilediklerini söylüyorum kadın topumun anasıdır şimdiki annelere bir bak ve biraz tefekkür et? Giyinme konusuna gelince neden sürekli her geçen gün biraz daha açma derdinde oluyor kadinlar erkekler bakmasın erkekler bakmasın eyvallah ama kadınlarda tesettüre bürünsun diyor yüce Rabbimiz olayı ele alırken bütün olarak ele alın bir ucundan çekip yorumlamayın

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

3

Cevap

• cyclaxs7
    cyclaxs7 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Sürekli değişim olduğu için her anlamda

0
    0 Yorumla
  • electraheartt
    electraheartt Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

din bence.

0
    75 Yorumla
    • Mesajatmayin89
      Mesajatmayin89
      +1 yıl

Din hangi anlamda?

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@Mesajatmayin89 her anlamda. insanlığın gelişmesinin önünde engel.

Yorumla
    • Mesajatmayin89
      Mesajatmayin89
      +1 yıl

Din de insanlara gelişmeyin mi deniyor biraz daha acabilirmisiniz rica etsem

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Mesajatmayin89 bu kız Kur'an, tefsir okumuş "din" engel diyor.

@electraheartt Kızzııım ayette diyor ilim size farz kılındı diye kalkıp dine suç atma!

Yorumla
    • Mesajatmayin89
      Mesajatmayin89
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı anlamadım ben engel dır demedim tersini savunuyorum biz dini doğru anlasaydık bu halde olmazdık. İnsanların dini yanlis anlayış şekli yüzünden dini kimse suçlayamaz.

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Mesajatmayin89 ben size bir şey demedim ki zaten yorum yapan kıza dedim 🙂

Yorumla
    • Mesajatmayin89
      Mesajatmayin89
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı Peki kusura bakmayın yanlış anladim

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Mesajatmayin89 önemli değil 🙂

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Bunlardan yemin ediyorum gına geldi cahille tartışmayın diye buyuruyor Peygamber efendimiz ama bu tür insanlar istedikleri gibi giyiniyorlar istedikleri ortama gidebiliyorlar özgür olduklari için istekldikleri herşeyi yapabiliyorlar ve bunca şeyi yaparken hiç sorun yok ama din toplumun gelişmesinde bir engelmis g. z dinin emrettigi hiçbir şeyi yapmıyorsun ki zaten dine nasıl baglayabildin velev ki dini kurallara göre insanlar hareket etse toplumda sorun kalmazdi. Bilim ilim ile ilgili olarak değinecek okursakta kitabımızda Allah'u tealaa hazretleri kaç ayette hiç aklinizi kullanmaz misiniz diye buyur muyor mu? Dinin nasıl bir engel olduğunu aciklarsan bizlerde aydınlanmış oluruz.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Ahaha kız fopru söylüyor. 2@. yyda din ortaçağ karanlığının hortlamasıdır. Ortaçağda gelişme olmaz

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Doğru söylüyor* olacaktı

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@Hullanza teşekkrüler çok yalnız kalmıştm🥺

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Açıklamayı okuyup cevap yazabiliyor musun sevgili @hullanza yazıp fikrini beyan edersen mutlu olurum. Kız niye yalnız hissetti onu da anlamadım burası fikir alışverisi yapılan bi yer fikrinin arkasinda durup altını dolduramiyorsan bu fikir değil kulaktan kulağa duyumlardan ibarettir demek oluyor. Sevgili @electraheartt senden de aynı şekilde cevap bekliyorum yanlış düşünüyorsak bilelim

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Saburvesükğr,

Bir kere argğmanların dini açıdan da yanlış. "İnsanlar uygulamıyo, o yğzden islamın gideri olmuyor". Madem öyle demek ki islamı kşmse beceremiyorsa gerek yok, ya da işlevsiz.

İkincisi, bilimsel akıl sorgulama gerektirir. Allahın varlığı sorgulanmaz dinde değil mi? Bilim ise varolanla gerçekle ilgilenir, demek ki ortada bir bağ yok bu şkisi arasında. İslamın ilim dediği şey bizim anladığımız bilim falan değil bu arada, çarpıtmayın

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@Hullanza biraz kaba olacak ama kusura bakma muhatap aldığım için kendimden özür diliyorum. Sapik görüşlerini kendine sakla. diyorlar ya de sktr git ordan diye.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Tartışmanın doğasıgereği kabalık olabilir elbet. Ama içeriksiz, argümansız olunca da sizin yetersizliğiniz faaş oluyor anca.

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@Hullanza böyle olduguna emin olabilirsin. Seni gidi ateist 🙂 ateistlerle çok uğraştım ve tartıştım çok canım egoist olduklarını gördüğüm için fikir tartışmaya bile kendime hakaret sayıyorum profilimi açık hale getirip daha önceki tartışmaları okumak istersen yardımcı olabilirim ama sizi bu egonuz ve kendini bir şey sanmaniz sizi yiyip bitirecek hem bu dünyada hemde ahirette zaman herşeyi ilacıdır diyor ve seni bu fikirlerinle baş başa bırakıyorum

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

abi ya yoksa? dkkdhshs ben bir şey kaybetmem ama sen bu dünyada boşuna sıkarsın kendini öbür taraf yok zaten😔

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Kafanız böyle çalışıyor işte ya yoksanin cevabı inanan biri için kaybedilen bir şey yok öbür tarafta ama inanmayan biri için ya varsanin cevabı yakıtı taş ve insanların olduğu bir ateş olur onu sen dusun qgdjdksnywhans 😉

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

yok ben öyle dine iman etmem insan yerine koymuyo beni

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Sabır kardeş, bu senin argümanı dşniker de pek tasvib etmez. Çünkü bir nevi kumardır, ki imanı kumarla özdeşleştieiyosun. Beyse aşağıda da kadını suçlamışsın. Hem gerici hem kadın düşmanısın

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Kız dinin kadına verdiği değeri bilsen başını secdeden kaldirmazsin bilmediğin için kulaktan kulağa böyle oluyor işte. Cahiliye devrinde kız çocukları diri diri mezara koyan kimdi? Neyin sonucunda bundan vazgeçildi? Kadınlar erkeklere kimin emanetidir? Emanet kavramının ne olduğunu da bilmen lazım hiçbir şey bilmediğiniz için böyle sapik düşüncelere surukluyorlar sizi kendinize yazık ediyorsunuz ona üzülüyorum

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

biliyorum şöyle özet geçeyim kocama itaat edecem etmezsem dövebilir boşanmak mı istedim daha neler binbir şart var ama erkek boşanmak isterse 3 kelimeyle hallolur. mahkemede şahitliğim yarım 2 kadın 1 erkek ediyor. zaten kuranda pek bana hitap etmez sürekli “kadınlarına kızlarına söyle “ diye geçer. şu anlık aklıma gelen değer bu…

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@Hullanza olum tamam da inanmıyorsan git çöplüğüne bocalan benimle neyi tartisiyorsun fikirlerini kendine saklama yetisini kazanmaya çalış yaşın 40 a gelmiş bu şekilde kafana koymussan o senin bileceğim bir şey seni vazgeçirmek için uğraşamam kaldiki uğraşmam da ben hep şey örneğini veririm bu ateistler şey gibidir karistirdikca pis koku yayılır ya aynen oylesiniz ondan dolayı ben karıştırmak istemiyorum çünkü pis kokuyu sevmiyorum siz içinde kıvranıp durabilirsiniz

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

İslam gerçekten hoşgörü dini ateistler ölsün demediğiniz kaldı bi🥰🥰

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Hullanza
      Seni bir daha dine laf ederken görmiyim demedim mi? 🧐 Şimdi gecenki saldırımın 3 katınımi yapıyım yani?

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

ki islam onu da diyo hee dkdkdjshsh

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Tamam sustum 🤐

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Nisa süresini okudun mu hiç tefsiri ile beraber Allah'u telala hazretlerinin Hz Meryem i neden örnek gosterdi hiç arastirdin mi hayatini biliyor musun? Hiç bir ateistin kemalistin sosyalistin genel evlere çeşitli sebeplerden mecburiyetten düşen ve düşürülen kadınların haklarını dile getiren tek bir kişi gördünüz mü hayatınızda? Sizin inancınız mi kadına değer veriyor? Değer vermek hayvan gibi özgürlük bahanesiyle açılıp sacilmak mi veya hayvan gibi ulu ortada sevişmek mıdır bu mu düşünceler mi sizi savunuyor? Aklınızı azıcık kullanın Allah tan korkun ölüm var ölüm

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

evet değer vermek bu. zorla kapatmak eve kapatmak babaya/ kocaya mahkum etmek değil. mecburiyetten düşüyorsa oralara kadınlar srbep dinsizlik mi? ne alakası var? şeriat gelsin evinde otursun çünkü biz kadına değer veriyoruz🥰 ama nisa 34e göre canımızı sıkarsa döveriz istersek 4 eş alırız ona da itiraz edemez sözde izin alması lazım ama boşanamıyor bile neyin izni?

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@electraheartt kız benim ol dememle olmezsiniz korkmayın zaten öleceksiniz o ayrı konu bu soruları farkındalık olsun diye soruyorum kimisi hisseden pay alır kimisi biraz daha şeytan gibi kibrine yenik düşüp isyanını artiriyor o sizin bileceğiniz bir şey ama arastirmiuorsunuz eksik biliyorsunuz beslendiginiz kaynaklar sıkıntılı yolunuz yol degil diyorum ama yok ben doğru yoldayim diyorsan illa ona da bir şey diyemem mezarlar tek kişiliktir ve herkes yaptığından sorumlu olacaktır ancak bazı şeyleri hatırlatırız bize kimse söylemedi demesin bazıları

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

beslendiğim kaynak kuran aaa allahın kelamına ne diyosun sen öyle😡

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Nisa 34 ne diyor aşağıya bırakıyorum oku

Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

E dövün diyo awk

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Burada ve İslam'ın tümünde hüküm vermek için sebep gerek sebebini yüce Allah açıklıyor ve ona bağlı olarak başvurması gereken yolu buyuruyor burada direkt git kadına vur öldür boşa mı diyor nasıl işliyor beyin anlamıyorum inan istersen bu ayetin tefsirini de aşağıya birakiyim oku

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

biliyorum👍🏻 çağdaş hukuka göre dövemezsin , üstün de değilsin. bu yüzden ben almayayım kalsın.

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@Hullanza beyinsiz birisine durduk yere ceza verebilir misin hapishaneye atabilir misin bunların olabilmesi için suç gerek ortada suç olacak ki hüküm verilsin evlilik hukukuna baş kaldirirsa diyor evlilik hukuku nedir baskaldirmak nasıl bir şeydir bunu araştırdın mi hayır sonra gel cımbızla çek ''E dövün diyo awk" ölüm ne içiyorsunuz aratirin la ayet tek başına yeterli değil ayetin neden indirildiği hangi olayı anlattığı sebepleri ile beraber tefsirlerde ulaşabilirsiniz cımbızla bir iki kelime çekip dinsizlige ateistlige gitmeyin diyorum yazık ediyorsunuz kendinize

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Çağdaş hukukun batsın böyle kendinizi bir meta gibi erkeklerin önüne attıkça sizi ezen çok vurdu gittiyse gelirsiniz de farkına varmaniz geç olacaktır.

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

erkek evlilik hukukuna baş kaldırırsa napcaz kim dövecek onu? dkdkdhsh

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Dövün diyor abi. Baba ne öncesi sonrasından. Kim kimi dövüyor? Dağ başı mı burası?

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Nur süresine git oku cevabini bulursun çok biliyorsun ya

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

abi erkek nesine uymasın 4 eş alabiliyor cariye olabilir karısı itaat etmek zorunda oooh daha ne

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@Hullanza ulan kendinizi medeni (!) Görünümlü insan kılığında sunmaya çalışıyorsunuz insanlara ona yanıyorum. Eşin sana itaat etmezse istediklerini yapmazsa seni aldatırsa senin basvuracagin yol nedir sırasıyla anlatır mısın?

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

sen mi medenisin mk? ne demek yapmazsa medeni olan sinirlense de kızsa da üzülse de döverek çözmez. bu mu medeniyet? öldürecek misin sen öyle bir durumda?

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

4 eş alabiliyor diyorsun yani ayetin devamını okudun mu hayır neden çünkü her zaman ki gibi cımbızla çekiyorsunuz Allah ne buyuruyor bir tanesini sizin için daha hayırlıdır velev ki Onların arasında adaletli olacaksan diye öncesinde buyuruyor ki bunun zor olduğunu yine buyuruyor yüce Rabbimiz burada anlaşılmayan ne var burada çok esliligi değil tek evliliğin daha güzel olacağı anlamı çıkıyor zaten bugün benim imkanım olsa ve adaletli davranacaksan eşlerin arasında 4 tane getirebilirim bu haram olan bir şey değil ama adaletli olmayacagin kesin olduğu için zaten direkt uzak durulmasi gereken bir konu

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

hangi kadın böyle bir şeyi ister kabul eder azıcık gerçekçi olun be? bana ne adaletli olsun olmasın bana ne

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Geri z. Li ben aşama aşama ne yapması gerektiğini sordum cevabını verirse zaten ayeti de anlamış olacak

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Dini nikah denilen bir şey var kıt beyinli eskiden resmi nikah mi vardı? Resmi nikâh yokken soyadı yokken millet nasıl evleniyordu canım misiniz elestiriyim derken iyice bka sariyorsunuz gidin işinize verdiğim zamana yazık sizin dininiz (!) Size benim dinim bana hadi yalla

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

Puhahha 😂 İslam inmeden önce o çağdaş dediğniz ülkeler kadını nasıl görüyordu? Asıl İslam olmasaydi şu an sen muhtemelen bir tane erkeğin 30. Ganimetiydin 😂

Hindistan:
      Eski geleneklerine göre kadın erkek egemenliği altında yaşıyordu.
      Eşi ölen kadın onunla birlikte diri diri yakılıyordu. Mirası eşinin akrabaları olan erkeklere bırakılıyor, kendisinin akrabası olmadığı takdirde din adamlarına terk ediliyordu. Dönemin din anlayışına göre kadın kötünün sembolüydü; gerektiği zaman inandıkları yaratıcılara kurban edilebilirdi.

Çin:
      Kadın islah edilmesi gereken bir varlık olarak görülüyordu. "Madem karını sabahleyin dövdün, öğleyin de niçin dövmeyeceksin ki?" şeklindeki Çin atasözü, bu dönemdeki anlayışı çarpıcı biçimde yansıtıyor.

Yunan ve Roma:
      Kadın alınıp satılan bir eşya konumunda olan; kötülüğün kaynağı; yaratılışta eksik kalmış bir varlık olarak görülüyordu. Ünlü Yunan filozofu Sokrates ise "kadının dünyadaki bütün kargaşa ve çekişmelerin baş etkeni olduğunu, dıştan güzel hoş görünmesine rağmen aslında zehirli bir ağaç olduğunu, onu yiyenin zibaracağını" savunmuştur. Kadının ruhlu mu ruhsuz mu olduğu, şeytan olup olmadığı konusu ortaçağ filozoflarının tartıştığı konular arasında yer alıyordu.

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

Musevilik ve Hıristiyanlık:

Her ne kadar Eski Ahid'deki ilk yaratılış kıssasında kadının erkek ile aynı anda yaratıldığı belirtilmiş olsa da, ikinci kissada yer alan "erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış olan ve yaratılış gayesi "çocuk doğurmak ve eşine hizmet etmek olan kadın imajı Yahudi kaynaklarında baskın bir anlayış halini almıştır. Yahudiler, kadını "necis" olarak görürlerdi. Eve hapsedilir, kaplara ve elbiselere bile değmesi önlenirdi. Onu alınıp satılan mal olarak telakki ederlerdi. Tevrat'tan: "Kadın ölümden de tehlikelidir. Tanrı indinde en iyi kişi ondan korunandır. Erkekler içinde binde bir olsun Tanrı'ya layık olan bulunur, ama kadınlar arasında asla!"

Cahiliye müşrik geleneğinde kadın, diğer toplum örneklerinde görüldüğü gibi velayet ve miras hakkından mahrum bırakılmıştı. Kız çocukları toplumun yüzkarası sayıldığı için insanlık tarihinde daha önce görülmemiş bir tarzda çoğu zaman diri diri gömülmek suretiyle öldürülüyorlardı. Akrabalık, sadece erkeğin soyuna dayanıyordu. Hür ve soylu olmayan kadınlar cinsel meta olarak sömürülmekteydi. Yine bu dönemde Arap Yarımadası'nda olanları Allah Kur'an'ı Kerim'de şu şekilde bildiriyor:

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

NİSA 34'TE KARİLARINIZİ DOVUN DİYE BİRSEY DEMİYOR! HER MEAL ÇEVİRİSİ AYNI DEĞİLDİR BUNU AÇIP BAKMAK BU KADAR ZOR DEĞİL!

ayette DARABA kelimesi vardır ve arapçadaki en zengin anlama gelen kelimelerin başında gelir. 60'a yakın manası vardır. Örneğin seyahat etmek, vurmak, Ortaya koymak, örnek vermek ve mahkum olmak, kapanmak, açıklamak bu manaların bir kaçıdır.

*Kelimenin manalarını biraz daha açalım; mesela,, kitap darb etmek", Arapçada " kitap yayınlamak " demektir," kitabı pataklamak " demek değildir. * Arapçada " Darb - ül Evvel " deyimi, ilk yaratıklar anlamına gelir. İlk canlıların darblaşması, dövüşmesi anlamına gelmez. Arapçada parayı "DaRaBa "" yaparsın. Yani parayı basarsın ama dövmezsin. Darphane de buradan gelir. Arapçada çadır darb etmek, çadır kurmak manasına gelir. Çadırı dövmek manasına gelmez.

Benzer şekilde Türkçedeki çalmak kelimesinin nasıl farklı manaları varsa, mesela; Radyo çaldım dediğinizde radyoyu kullandığınız manası da çıkabilir, hırsızlık yaparak çaldığınız manası da çıkabilir. Arapçadaki DaRaBa kelimesi de bununla yakın özellikler gösterir.

NİSA SURESİ 34, Ayette geçen idribuhunne kelimesindeki "idrib",

çık dışarı anlamına gelir. "İdribuhunne " ise çıkarmak, göndermek, vazgeçmek demektir. Kesinlikle Dövmek anlamında değildir. İşin garip tarafı, ayetteki kelimeye dövmek manası veren kişiler," Peygamberin eşlerini dövmediğini ve dövmeyi tavsiye etmediğini " bildirerek, Allah'ın hükmünü beğenmeyen ve tavsiye etmeyen bir peygamber modeli oluşturmuşlar.

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

RUM SURESİ, 21 Ayette evliliğin amacı bildirilir: "Kendileriyle huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O'nun ayetlerindendir. "Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete dayalı huzurdur. Erkek, kadını döverek huzuru sağlayamaz.

SONUÇ OLARAK, Ayette serkeşlik eden, iffetinden endişe edilen kadınların uyarılması, yatağın ayrılması ve fikren o kadınlardan vazgeçilmesi anlatılır. Dolayısıyla yapılan açıklamalardan da anlaşıldığı üzere KURAN'DA KADIN DÖVMEYE İZİN YOKTUR.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Dişiaslan,
      Darb kelimesi, anadili arapça olan herhangi birine söylediğinde aklına gelen ilk şey dövmektir. Bunun lamı cimi yok. Bizde de "geçirmek" kelimesi onlarca anlamdadır. Ama "anana geçirdim" dersen bunun anlamı bellidir. Kapıya geçirmek dersen anlamı bellidir

Hiç öyle ayet eğip bğkmeyin orada gauet dövmd anlamı vardır. Yıllarca da fıkıh da böyle uygulanmış.

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@Hullanza aynısını yazacaktım azıcık arapça bilgimle bunu biliyorum kıvrılacak hiçbir yanı yok ki pek kıvrılmaz bile. ayrıca islamdan öncesini bırak şu an tek seçeneğimiz islam değil hangisinde daha çok değer gördüğümüz belli. demek ki islam 21. yüzyıla uygun değil

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Hullanza ve @electraheartt

Daraba fiili Arapçada dövmek olarak 60 mânadan 52. mânasıdir. 🙂
      Hangisinde daha çok değer gördügmüzü görmek istiyorsam buyur baslayalim seni dinliyorum. 🙂

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı yazdım her şeyi kocanın seni dövebilmesi ve mahkemede şahitliğinin yarım insan sayılması seni rahatsız etmiyorsa benim diyebileceğim bir şey yok. ben böyle bir dine iman etmezdim gerçek dahi olsa

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

Bende sana ayette geçen "idrib",

çık dışarı anlamına gelir. "İdribuhunne " ise çıkarmak, göndermek, vazgeçmek demektir. Kesinlikle Dövmek anlamında değildir. dedim

Mirastan kim daha kazançlıymıs şimdi anlarsın
      Kadın 1, erkek 2 pay alıyorsa kadına da o mirasın yerine "mehir hakkı tanınmıştır. (Bu mehir miktarını da kadın belirler) ayriyeten kadın kendi aile mirasından alamadığını o diğer yarım hakkı da kocasının mirasından tamamlamış oluyor şimdi burada kim daha kazançlı? Görüldüğü gibi kadına o alamadığı bir pay yerine hem kocasından hem mehir hakkından 2 katı kazanmış oluyor bunun yanında kadınlara verilen maddi imkan şudur;

Kadın kendi maaşını ister eve ister kendine harcar onu istediği gibi kullanabilir, erkek kadının her türlü ihtiyacını kadının maaşı da olsa karşilamk zorundadır.

burada kadına haksızlik yapilmamıs erkeğin hakkı korunmustur 🙂

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı ben miras demedim daha hiç. diğer dediklerim okeyse zaten mirasa da tamam dersin biliyorum.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Oradaki "idribuhunne" doğrudan d-r-b kökü işte. Bu kelime de bize de geçen darb etmek işte. Araba sen de bakalım idribuhunne diye bak noluyor sonra. Doşarı mı çıkıyon dayak mı yiyon.

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Hullanza sen s*lak mısın? kelimeden harfler çıkartıp mânâ mı değiştrdin şimdi?

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı kız valla zamanına yazık kafirun süresi bu durumu çok iyi açıklıyor boş ver ben çok denk geldim böylelerine ne yapsan nafile egoist ve aşırı kibirli insanlar uğraşmaya değmez bence ama yine de sen bilirsin

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

Din hakkında yalan yanlıs konuşamazlar!

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı e bu durumu da açıklayan ayetler var zaten Kur'an'ı Kerim'de müşriklerden ne farkları var ki?

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@electraheartt pardon ben yanlıs hatırladim e tabi sahitligede bir savunmamız var 🙂

Herkesin bildiği üzere kadın ve erkeğin özellikleri birbirinden farklıdır;

kadın:

-Duygusal, heyecanlı, şefkatli ve merhametlidir.

erkek:

-sert, güçlü, dayanıklı, net ve kararlıdır.

Kadınlar bir olay karşısında duygu ve merhametinden dolayı kalbiyle hareket etmektedir ve heyecan duygusu yaşamaktadır ve olaya sezgileriyle yaklaşırlar ama erkek net ve kararlı olduğundan mantığıyla hareket etmektedir işte Allah bu noktada kadını yalnız bırakmamış yanına heyecanından ve duygusundan ötürü birbirlerine destek olabilmesi ve heyecan duygularını bastırıp olaya mantıklarıyla hareket etmesi için için 2 şahit istemiştir.

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı böyle bir saçmalık olamaz. ben kendimi eksik ya da erkekten akılsız bulmuyorum. yalancı şahitlik yapacak da değilim. bu cevap sizi tatmin ediyorsa denecek bir şey zaten yok.

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

Sana akılsız, eksik ya da vb. Gibi şeyler kullanılmıyor kadına duygu yönûnün ağır bastıği herkesin bildiği bir şey tabi sen gene burada duggunla hareket edip "böyle bir saçmalık olamaz, ben akılsız degilim" gibi şeyler demeeye devam ediyorsun din, seni erkekten akılsız görseydi kadınlar çalışmasın, işlere burunlarıni sokmasın derdi. 🙂 Tabi canım tabi kendin çocuguna dahi yalancı şahitlik yapmayacak kadar mantiğmıza baskınız ya 🙂

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

@DişiAslanlarDiyârı erkeğin yapmayacağı ne malum? saçmalama allah aşkına. duygu konusunda da haklı değilsin zaten.

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Allah aşkına 🤔

Yorumla
    • electraheartt
      electraheartt
      +1 yıl

ohaaaa😱😱😱 allahın varlığını kabul ettim allaha şükür🕋

Yorumla
    • Sabirvesukur2
      Sabirvesukur2
      +1 yıl

Kızım kabul edip etmemen senin bileceğin bir şey ama konuştukça batiyorsunuz yine de çok kibir ve egonuzdan geri adım atmiyorsunuz

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Şimdi toparlayalım. Konu dağılmasın.

1- Dövme meselesi. O dövmektir, bildiğimiz darb, darb etme. İstediğini kadar kovoron farke tmez. İslam sadece kuran değildir. Hadisler de işin içindedir. O kadar tartışmasız bir konudur ki, 19. yya kadar İslâm alimleri "ya dçvmesek mi" diye düşünmemiştir bile.
      Araplara sorun, ayetteki ifade nedir diye. Hepsi istisnasız "dövmek" der. Mesela bizde de dövmek fiili "demir dövmek, et dövmek, dövme" gibi farklı anlamlar taşır. Ama cümle içerisinde ne olduğunu anlıyoruz, gayet açık. Devam ediyorum...

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Dişiaslan diğer kabimlerde de kafonı dövüyolardı, demiş. Evet aynen öyle. Kadın hep dövülür zaten. Ortaçağda değil bugğn bile şiddete maruz kalıyor.

Ama sadece bugün SUÇ KAPSAMINA giriyor. Çünkü ortaçağ dini hukuku değil, modern hukuk var.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Miras, mehir ve şahitlik meselesi.

Bunlar da ayetşerde gauet açıktır. Mehir dediğimiz şey bi tür başlık parası, kullanım depozitosu gibi bir şey. Aslında miktarı kadın brlirlemez, kadının ailesi belirler. Bu tip başlık parası gibi adetler islam dışında da dünyanın her yerinde var. Kadını büyğk baş hayvan gibi ya da gayrımülk gibi gören ortaçağ aklının ürünüdür.

Şahirlik ve miras hakları da yazdığı gibidir. Kadın yarım insan olarak görünür. Kadon üretimden ve toplumsal hayattan izole edilmiş, habşre çocuk doğurması gereken bi damızlık hayvan olarak görüldüğünden, erkeğe tabidir. Hiç bir hakkı yoktur. Bütün bu miras, depozito vs, erkek egemen mülkşyet ilişkilerini devam ettirmek için, kadını korumak falan hikaye.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Kadın eksiktir, akılsızdır vs vs.

Bu şfadeler sahih hadislerde Muhammed'e atfedilen sözlerdir. Hadislere inanıp inananmmamak senin bileceğin iş, ama İslâm'da hafisleri kabulmetmiyorum diye bişiy yok. Edeceksin

Yorumla
    • DişiAslanlarDiyârı
      DişiAslanlarDiyârı
      +1 yıl

@Hullanza şimdi ya sözlerini geri alırsın ya da şimdi sabaha kadar sana burada 300 sayfa şey yazarım hangisi? 🙂

Yorumla
  • BloodyGamer
    BloodyGamer Takip Et
    Mentor Yaş: 35
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.

Ekonomi.

0
    0 Yorumla
  • melancholic3dots
    melancholic3dots Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Adalet yok

1
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Toplumun git gide bozulmasında en büyük faktör sizce nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Toplumu çökerten en büyük şey nedir? 7 cevap verildi
Toplumun bozulması sizce neden? 10 cevap verildi
Sizce toplum bozuldu mu bunun sebebi ne? 19 cevap verildi
Sosyal çürümenin en büyük sebebi sizce ne olabilir? 13 cevap verildi
Arkadaşlar toplumdaki sosyal çürümenin asıl sebebi nedir sizce? 10 cevap verildi
Toplumdaki aşırı bozulmanın nedeni nedir? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Neden hep haksızlık edenler ya da haksızlığa uğrayanlar söz konusu oluyor düşündünüz mü, normal insanlar görünmez mi?
  • Senin öfken ne kadar sürer?
  • Şansa inanır mısın?
  • Cahil biriyle sevgili olunur mu?
  • Sen ilişkide eğlenceli biri misin?
  • Bir insanın karakterini ip uçlarını ele verir mi?
  • Amazondan saç bakım ürünleri alır mısınız?
  • Böyle bir odanız olsun ister miydiniz?
  • Sarışın erkekleri yakışıklı buluyor musunuz?
  • Evinizde kaç tane fincan takımı var?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨