Şimdi yalnız yaşamanın zorluklarını da, aileyle yaşamanın zorluklarını da düşünerek cevaplayalım.1 aydır yalnız yaşıyorum ve alışamıyorum harbiden zorlukları çok ama bir o kadar da rahat :D siz ne düşünüyorsunuz hangisini seçerdiniz seçim şansınız olsa?
Cevabın nedir?
Her şeyden önce kiminle yaşadığımdan ziyade rahatlığım önemlidir :) Şimdi annemden Allah razı olsun, günde belki 1 makine çamaşırımı yıkıyor abartısız. Sürekli benimle uğraşıyor vs. Annemden ayrı yaşasam ot gibi ortada kalırım herhalde :) Bugün soda içerken kapağını bile ona açtırdım sen düşün artık :) Birde annem ile ikimiz yaşıyoruz. O yüzden benim tercihim hep annem ile yaşamak olurdu. O yaşlanınca da yine bana bakacak bir yardımcı filan şart, hatta 3 kişiden azı kurtarmaz :)
Ama herkes evinde bu kadar rahat olmayacağı için kişiden kişiye değişir. Sen nasıl rahat hissediyorsan öyle yap.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBelli bir yaşa kadar aile ile yaşamak mantıklı fakat, ekonomik gücünüz yeterliyse hayata atılıp yalnız yaşamak daha doğrudur. Kendinizi daha iyi tanımış ve geliştirmeye müsait olursunuz. Size karışan ve kısıtlayan birileri olmaz. Fakat alışkanlık haline getirirseniz evlenmeyi düşünmemeye başlarsınız. Yaşınız ilerledikçe de kalıcı birini bulmakla epey bir zorluk çekmeye başlarsınız. Tavsiyem her şey zamanında güzeldir. Biraz aile, biraz yalnızlık sonunda eşinizi bulun ve evlenin. Mutluluklar dilerim :)
30 Yorumla
Evde üç kişi kalıyoz arkadaslarım bazen evde olmuyorlar arkadaslarında kalıyorlar çok üzülüyorum yalnız kalınca iki üç gün snra korkmaya başlıyorum ne olursa olsun annem bşka keşke herşeyi bırakıp ailemle kalabilsem üni falan rahatlık yalan annemi özledim bn
11 Yorumla
+1 yılkalabalığın içinde yalnız da kalablirim ben ama yalnızlığın içinde kalabalık olamam. .
o yüzden aile candir diyorum.198 Yorumla- +1 yıl
sorunun başarısı..;)
- +1 yıl
O degilde niye eksi aldım acaba ben:)
rica ederim - +1 yıl
Canın sağolsun ozman :) ) )
- +1 yıl
Teşekür ederim :)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
131
Cevap
94Cevap
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılKendine ait bir ev kavramın oluştuysa bir daha ailenle eskisi kadar rahat paylasamazsin ayni evi. Alışmak, demiyorum. Sana ait bir düzene sahip olmak, aile çatısı altında olmaktan daha farklıdır. Yalniz yaşarsı özgürsündür ve güçlü hissedersin kendini, özgüvenin artar; ailenin yaninda kaldığın aralarda da huzur bulursun.
10 Yorumla Sırf canım istedi diye ayrı eve çıkmazdım tabi. Aileyle olmanın da güzelliği var, tek olmanında var. Ben tek yaşasaydım dünyadan soyutlaşırdım git gide. Zaten ev insanıyım hiç çıkmayı sevmem yanımda birileri olması iyi olurdu. :) he ama bir iki arkadaşla eve çıkmak daha da iyi olabilir belkii :) )
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdiki seçimimle devam ediyorum ve çok mutluyum. Ailemden bağımsız ve yalnız yaşıyorum, kafam çok rahat, evde karışanım yok, konuşmak ve sorularına cevap vermek zorunda olduğum her hangi bir insan yok.
Ailemle yaşarken anne disiplini kapıdan girmeden başlıyordu... Çoraplarını çıkar, ayaklarını yıka, elbiselerini sağa sola atma, ellerini yıka, dişlerini fırçala v. s.
Kardeşlerimle kumanda, pc ve ps kavgası da cabası. Özellikle kız kardeşimin izlediği saçma sapan dizilere mecbur kalmak işkence gibi.
Bir de bakkal market alışverişi, ekmek almak gibi angarya işler de olmuyor, harika bir yaşam yalnızlık.12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYemek işi zor oluyor sadece. Bugün yine bir çorba yapayım dedim ama beceremedim yine. Kadın eli değmesi şart oluyor yemeklerde. Fakat ben pek yemek seven biri değilim, iki lokma bir hırka yaşarım; hayattaki gayem yiyip içmek, mideyi doldurmak değil.
üniversiteye gittiğimden beri ailemden ayrı yaşıyorum. sosyalleşme becerisi önemli. okul sonrası işbulma ve kendi ayakların üzerinde durabilmek çok önemli. iş bulmaya sosyal çevre çok katkı sağlar. sosyalleşmek sınıf arkadaşlarınla olan iletişimden ayrı olarak bir ilgi alanı, politik veya sosyal fikir grubu olabilir. üniversitede sınıf arkadaşlarımla genelde iyi geçindim ama mezuniyetten sonra bir daha görüşmeyeceğiniz gerçeğini gördüm.
10 Yorumlaben 8 aydir yalniz yasiyorum. iyi bir isim var yurt disindayim cok kücük ve sirin bir evim var. ilk baslarda bende cok zorlanmistim ama zamanla alisiyor insan. rahatsin karisanin yok. istedigin zaman yemegini yer istedigin zaman evini toplarsin. herseye ragmen yinede insan bir ses olsun istiyo evinde
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı.
+1 yılyanlız kalmak daha kötüdür çünkü bir gün başına bişey gelirse yanınds biri olmalı yanlız başına ölürsün ailenin yanında mutlu olmak varken yanlız kalmayı tercih etmem.
21 Yorumla Aileyle yasamak.. :) zaten bnim annemle babam calistiklari icin kendileriyle fazla gorusemiyoruz bir pazar gunleri oda isyerinde oluruz hepimiz anca
Öyle :))) bir nevi yalniz yasiyorum ben ya :D12 YorumlaAilenle bulasigin camasirin yikanir yemek yapilir ama onlarin sana tanidigi kadar ozgur olursun. Yalniz b*k icinde surunursun ama sinirlarini kendin belirlersin. Tabiki yalniz yasamak
21 Yorumla
+1 yılAileyle yasamak daha iyi tabi ben yalnizda yasadim zorluguda pek olmadi ama aile yanindaki rahatligi asla bir yerde bulamazsin
21 Yorumlatıp , diş hekimliği hukuk vs okuyacaksan aile ile elbette. Kitap parasından batarsın yoksa. Zaten ilk 2 ay nekadar dikkat etsende pan yetmiyecektir. İstemeden orantısız harcayıp batacaksın. Bide kitap vs ilk yıl kendini zor toparlarsın. Ama 1 yıl şart aileden ayrı yaşamak. Olgunlasman, bazı şeyleri yardım almadan hallede bilmen için. Sakın benim gibi olma ben en fazla 1 ay ayrı kaldım onuda lüks her türlü imkan içinde ozamanda şımarırsın istediğin kadar yaşını almıs olsanda :)
02 Yorumla- +1 yıl
Kitap parası gerçekten sıkıntı. Abime Paypal üzerinden mahçup olmasın diye gönderdiğim paranın hatti hesabı yok. Bizimilerede söylemiyorum. Onalrda 450-500 lira ile geçiniyor sanıyorlar. Benim ilk yıl ona 3 bin yolladığımı duysalar kendi hesabımdan o da yanar bende. Bakalım senye benimde var. Üni. Abimin yanına gidecemipneliğine. O zaman ailemde gelir. Harcamada yapamaz gereksiz. benide daha fazla batırmaz (inşallah)
10 yıldır yalnız yaşıyorum şükür gayette memnunum önceli ev arkadaşlarmda vardı son 3 yıldr kimseyi almıyorum yanıma ve evde 4 tane papağanım var tabi malum bu zamanda geçim zor sıkıntı yaşayabilirsin genel olarak bakmak gerek ben kendi işimi yaptığmdan dolayı şükür maddi sıkıntım yok ayrıca ailemle birlikte değilsemde nedenleri var keyfim için yalnız kalmıyorum sadece keyif içinse seninki gerek yok derim aile gibisi yok
10 Yorumla
+1 yılyalnız yaşamaya bir kere alıştıktan snra tekrar aileyle yaşamak zor gelir. yalnız yaşamayı tercih ederm
13 Yorumla- +1 yıl
evet alıştım şu an ailemle yaşıyorum ama yine yalnızlığa dönmek istiyorum
+1 yıl23 Yıldır aile ile yaşıyorum herşey hazır önüme geliyor o kadar rahatım ki rahatlıktan öleceğim. Sırf hayatı öğrenebilmek adına yakın bir zaman da şehir değişikliği yapmayı düşünüyorum. Aile ile yaşamanın kolay yönleri daha çok ama hayat yalnız yaşanır bence.
Yalnızlık tan kastım tek başına ölmek değil hayat arkadaşı da gerek. Ama dediğim gibi hayatı öğrenmek istiyorsan yuvadan uçman gerek.10 YorumlaAh ah 4 sene öncesinde ayrı kalmaya başladım ailemden. İlk başlar herşey çok güzeldi kafan rahat, eve erken gelmek gibi bir sıkıntın yok istediğin herşeyi rahatça yapabiliyorsun. Ama ve lakin zaman geçtikçe , insan büyüdükçe anlıyor ailesinin kıymetini. şu an halen ayrıyım ailemden. Birkaç ayda bir görmeye gidiyorum gittiğim zaman ise hiç dönesim gelimiyor. İŞİN ÖZÜ ŞU:
^^ANA GİBİ YÂR BABA GİBİ DİYAR OLMAZ^^10 Yorumlayalnız kalmak iyidir hayatla mücadele etme tecrübesi kazandırır. Ama ailenin yerini hiçbirşey tutmaz. Zaten evlenince ayrı olacaksın bırak o huzura gir ileride hatırlayacak samimi anıların kalsın kalbinde...
10 YorumlaKesinlikle yalnız yaşamak. Kendi kendisine yeten özgür bir birey olmak gibisi var mı? Alış ve tadını çıkar bence. Evlenirsen yine ailenle yaşıyor olacaksın.
20 YorumlaAileyle yaşamak çok güzel ama yalnız yaşadığın zaman bir süre sonra insan istemiyorsun yanında. ikiside zor ama ikiside güzel.
11 Yorumla
+1 yılYalnız yaşamak ama hergün aileyi görmek ziyaret etmek
21 Yorumla
+1 yıltabi ki belli yaşa kadar aileyle yaşamak deriz. Aileden uzakta okuyup tekrar eve geldiğinde özgürlüğe , yalnızlığa alışmış oluyorsun bu sefer kısıtlamalar seni sıkıyor yalnız yaşamak istiyorsun. En iyisi yalnız yaşamak 3 aya kadar alışmış olursun merak etme :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn güzeli ikisi birlikte :) ben güzel yılın 6 ayı yalnız 6 ayı ailemle birlikteyimm.. Anam babam gelir kalır gider
11 YorumlaÖzgürlüğümü sevdiğim için yalnız yaşamak ama yaş ilerledikçe insan duygusallaşıyor belli bir süre sonra ister istemez ayrılıyorsun
20 YorumlaAile kuralcı gereğiyle sıkılıyorsun ama bu iyi bir şey bir düzenin oluyor yalnız yaşayınca daha rahat oluyorsun tabi benim ailem fazla baskı yapsaydı yalnız yaşamak derdim
10 YorumlaBen bir tek annemle yaşıorum..
Yani evde iki kişiyiz toplamda..
Zaten yalnız yaşıyor gibiyim bir fark yok.. Doğduğum bir günden beri öyle alıştım gidiyor..
Seçme hakkım olsa , yalnız yaşamak derim.011 Yorumlayanlızlık Allaha mahsus seninde çocuğun olacak peki senin çocuğun bu şekilde sana teklif etse sen ne yapardın anne baba bugün var yarın yok bir şeyin kıymetini hep kaybedince anlarız insan oğlu ne yaparsın
10 YorumlaBen yanliz yasamazdim aileyle yasamanin tadi bir baska oluyo , ama insana gore degisen birsey bu secim bazilari evde cok kalabalik toplumda bulunmayi sevmezler ayri eve cikarlar bazilarida tek kalmaktan korkarlar :)
03 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılben yalnız yaşıyorum 2 yıldır ama bana yalnız olduğmu hissettirmeyen ablam @-miss-perfect @bilenbayan @Hayatçpücüğüü komşum @gizemkim ve biricik kardeşim @AssYaa1029 var ki onların sayesinde mutlu oluyorum
25 Yorumla- +1 yıl
Ne demekj :)
- +1 yıl
canım kardeşim iyi ki varsın @AssYaa1029
- +1 yıl
Hep yanindayiz aplamm
- +1 yıl
Sen her zaman yanimda ol ablam bırakma beni @bilenbayan
Dostum ailenle olmak müthiş birşey dedigin gibi şu an bende ailemle değilim yalnız yaşıyorum acayip rahatlik var sana karışan birileri yok bir hata yapsan korkun yok ama ailenle olsan ayrı güzel olur şimdi belki istemeyebilirsin ama zaten birgün yalnız yaşayacaksın elinden geldiğince ailenle yasa
00 Yorumla
+1 yılYalnızda yaşadım ailemlede yaşadım şu an kız kardeşim ve kuzenimle yaşıyorum ama bana sorarsan yalnızlık veya çok iyi anlaştığın biriyle yaşamak en güzeli.
10 Yorumla
+1 yılHerzaman tek yasamisimdir bundan da çok mutluyum
aile önemlidir ama hayatta bireysel yaşamayı öğrenmek çok daha önemli10 Yorumlabir kiz olarak ev işlerini ve yemek yapabilirim amatek korkarim en yakin arkadasla cok guzel olurdu:D
10 Yorumla
+1 yılAnneni mi daha çok seviyosun babanımı gibi bir soru bence bu :D
11 YorumlaEvcimen biriyim ama bu hâl de bile yalnız diyorum yani ama tek değil arkadaşlarla. Fazla yalnızlık kötü olur :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılYalnız yaşamak çok daha rahat. Evet, yalnızlık bir süre sonra sıkıcı olabiliyor, insan bir ses, bir muhabbet arıyor ama en azından kafan rahat oluyor.
21 Yorumla tam dört sene yanlız yaşadım tabiki güzel yönleri var ama aile candır iki senedir de ailemleyim ve süper bir şey bu aç susuz evsiz barksız kalayım ama annem yanımda olsun yani ailemden tek annem kaldıda
11 YorumlaTabii aileyle yaşamak. En yakın arkadaşımla eve çıktık. Sürekli kavga ediyorduk annemle falan. Şimdi o kadar çok özledim ki. Hatta bazen arkadaşımla konuşuyoruz elimizde telefonla oturacağımıza oturma odasında ailemle otursam diye.
00 Yorumla
+1 yılyalnız yasamak nereye kadar aıleyle yasıycan ben uniden buyana aıleden ayrıyım
20 YorumlaAilem ile yaşamak isterim kendi ayaklarimin üstünde yine durumum ama ailem de yanımda olsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkisinide.. Arda kalabalığa karışınca, yanlızlığın huzuru daha bir kıymetli oluyor ;-)
10 YorumlaAile kutsaldır. İnsan hiç aileyi bırakıp gidermi yahu. Ah bir bilseniz ailenin ne demek oldugunu
10 YorumlaZamanla alışırsın. Üniversitede bende ailemden ayrı bir şehirde evde kaldım başta zorlandım tabiki ama alıştım. Şimdi okul bitti döndüm evime alışamadım :D
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanırım yalnız yaşama gibi bir durumum olmayacak anne baba ayrı ve annemin maddi durumu olmadigindan calismaya başladığımda yanıma gelir. tabi özgürlüğüme ne kadar karışır orasını bilemiyorum. Özgürlük önemli.
10 YorumlaAileyle yasamak hemde coook kalabalik :D babnnem kocamin annesi babalarimiz herkes olsun isterim. Kalabalik iyidir kendi derdini unutursun ins. Oyle olur gelecek
02 Yorumla
+1 yılSorun şu : adam gayet normal bir soru sormuş hiç cevap almamış 20 gün sonra ks haline acıyıp günün sorusu yapıyor ve bu soru 20 günde alamadığı cevapları bir saatte alacak adaletini seveyim ks !!!
11 Yorumlayalnız kalmak kendi ayaklarının üstünde durmak iyidir
10 YorumlaYalnızlığı hep sevmişimdir, aileyle çok dırdır oluyor
10 Yorumla
+1 yılAileyle yaşamanın rahatı başka. Ama yalnız yaşamak benim için ideal olan yaşam. Ikisini de denedim. Her ne kadar şu anda ev arkadaşlarımla kalsam da ilk fırsatta tekrardan yalnız yaşamak istiyorum
00 YorumlaHer ikisinin de avantajı var tabi ki. Ama kendi ayaklarının üstünde durabilmeyi yalnız kaldığında daha iyi beceriyoruz. Bu nedenle yalnız yaşamak diyorum
05 YorumlaAilesiz olmamalı bir insan ilk defa bayramı ailem olmadan geçirmistim çok zor muş o gün anladım icinde kocaman yanlızlik oluyor
02 Yorumla
+1 yılYalniz kalmanin bir zorlugu yok benim icin. Ama ailemden ayri gecirdigim her an uzuyor beni. Onlarla daha cok anı biriktirmek istiyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Insan neden aileden uzaklasmak ister ki? Cok sacma.
Ev islerini de bir kiza falan yaptir.
Hocam aile veya evlenip kendi yuvanı kurmak yalnızlık hiç cekilmiyor emin ol çok zor çok yemek temizlik bulaşık vesaire
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnız yaşamak bir yerden sonra psikolojiyi bozar bunalıma sokar en iyisi anneyle aynı evde yaşamak
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnız kalınca ailenin kıymetini anlıyorsun.
Hiç kimse yerlerini tutamaz. Allah başımızdan eksik etmesin.. Sağlık, huzur versin.10 Yorumla
+1 yılAilen sorunlu değilse, evde huzur var ise aile ile yaşa. Daha kolay olur bence.
11 Yorumla
+1 yıl20li yaşlarda bir kaçıp gitmek ister herkes fakat aile kolaylaştırır hayatı her açıdan.
11 Yorumlayalnızlık candır :)) oh kebap... tek sorun pilav mı
15 YorumlaHaftanın 4 günü yalnız, 3 günü aile ile beraber geçirmek gibi bir fırsatım olsa keşke. Her şey dengede olur böylelikle.
20 Yorumla
+1 yıl5 yildir yalniz yasiyorum. Bunun ilk 3 yili tek, 4. yili 2 kisi, 5. yili da 3 kisi kalarak gecti evde. Hicbir zorlugunu gormedim. Ana kuzusu olmayin.
Ha belli basli zorluklari ; yemek, bulasik, utu.00 YorumlaAilemle yaşamayı tercih ederdim yanımda bana destek veren insanların olması mükemmel bişey ayrıca yalnız yaşamak ilk başta cazip gelsede dedigin gibi birçok sorun çıkar
01 Yorumlaevlenene kadar ailemle yaşarım ama burnumdan getirirlerse artık her şeyime karışırlarsa o zaman yalnız kalmayı tercih ederim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. bence aileyle yaşamak daha iyi her şeyin hazır vs vs üstelik ailenlesin yarın öbür gün ne olucağı belli değil daha fazla vakit geçirmek gerekli
10 Yorumla- Devamını Gör (165)
Devamını Gör(210)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem