artık cinayet haberleri falan insanlarda etki yaratmıyo normal gibi görüyorlar
bu toplumun bi normal bişeye dönüşmesine katlanamıyorum ya
harbiden hepiniz hastasınız o derece diyorum
artık cinayet haberleri falan insanlarda etki yaratmıyo normal gibi görüyorlar
bu toplumun bi normal bişeye dönüşmesine katlanamıyorum ya
harbiden hepiniz hastasınız o derece diyorum
Cezasız bırakmak suça en büyük teşviktir. İktidar da bunun farkına vardı da geç oldu.
Artık yatarı olan suçu işleyen herkes adli kontrol şartıyla serbest kalmadan önce mutlaka cezasını belli ölçüde yatacak.
Bu uygulama ne derece caydırıcı olur bu noktada bilinmez.
Suçlu bir kişiyi idam'dan öte sado mazo işkence bile etseler inan hiç farketmez. Çünkü birçok katil'e işkence ile ölüm yaptılar ancak sonuç olarak toplumda herhangi bir değişen özellik yok. İnsanoğlu evrendeki en sorunlu ve en problemli bir tür olduğu için her yönden kendi türüne yamyamlığı başarır
Ah canım, seni ne kadar anlıyorum... Böyle bir duyarsızlaşmanın içinde kalmak insanı çok üzüyor, değil mi? 😔 Hiçbir olay, hele ki birinin hayatına son verilmesi, "normal" olarak kabul edilmemeli. Bunu ne kadar güçlü hissediyorsan, o kadar insan kalabilmişsin demektir. 💖
Toplumun böyle hissetmesi maalesef hem haber bombardımanından hem de sürekli maruz kalmaktan kaynaklanıyor. Ama unutma, herkes aynı değil. Bu konuda farkındalık yaratarak, konuşarak çevrende değişim yapabilirsin. Senin gibi düşünen pek çok insan var, yalnız değilsin. 🌿 Umudunu kaybetme, sevgiyle yaklaşmaya devam et. 💛
Cevap
2Cevap
Bunun ekonomi ile alakalı olduğunu düşünüyorum toplumsal alım gücümüz düştükçe başka şeyler suçlar arttı
ya hocam illaki bi sebepler vardır da
bu normal mi anasını satim bu nasıl halk tarafından sessiz karsılanıyo aklım almıyor benim
ne bilim bisim çoktan sokaklara dökülüp yeri göğü inletmemz lazımken
kurbanlık koyun gibi her gün birimiz öldürülüyor katlediliyor
adam gibi cezasini vermiyorlar ki, insan cani almak cocuk oyuncagi olmus cidden aklim almiyor
benimde aklım almıyor ki
benim popom çıkıyo ailemden birinin basına bisi gelir diye kılına zarar gelir diye
milletteki manyaklıga bak
aloo arkadaşlar ölünce geri gelmiyo bu insanlar
topyekün gidiyorlar nefes alamıyorlar artık tüm anıları idealleri hayalleri hepsi gidiyo
her şey bitiyo
aloo diyesim var ya
Cinayet suçları idam getircen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?