Hayatın kötü gitmesini aile sözü dinlememeye bağlayan bir aileyle yaşamak?

Ailem ne derse o olacak, onlar gibi düşünmezsem ve kendi kararlarımı almak istesem “cahil” damgası yiyorum. İşim rast gitmezmiş dinlemezsem. Ama verdikleri kararlar kötü sonuçlanınca, üstlenmiyorlar hatta dalga geciliyor. Destek beklerken köstek oluyorlar. Ben sınava bile bedduayla uğurlanıyorum. Halalarıma, akrabalara çocukluğumda yaşadıklarımı anlattım, inanmadılar. Psikologa git diyolar (kimseye yapmazlar bunu, bana saygı yok) Çünkü annem çok iyi manipüle ediyor ve iyi inkar ediyo. herseyde onlarda beni sucluyo elestiriyo, geri kafalılar. Bu tavırlarla beni hep konusurken ağlatırlar ama umrunda olmaz. Her konuşmada ağlıyorsam sorun bendeymiş gibi gösteriliyor soylediklerinde problem yokmus gibi. Annem için eksik, yetersiz, cahil biriyim. Hatta senin kafanda problem var tedavi ol normal degilsin dedi (bu düsüncelerini halalarımada kabul ettirmis).
Kız kardeşime kıyafet alınır, bana bayramlık bile alınmıyo hatta hic para verilmiyo. Şiddet tehdidi bile var. Ona saygı var, bana azar, küçümseme, aşağılanma. Hic saygı gormedim ondan, hep kıskandı beni annemle dedikodumu yapar her fırsatta aşagılar hatta kız kardeşim ailemin istegi ve zoruyla gittiğim (puanımdan cok düsük bir okul) kötü üni ve bölümü sanki ben kendim seçmişim, seviyem yetmemiş gibi akrabalara öyle yansıtarak sürekli dalga gecti. Oysa benden cok düşük puan almasına rağmen istediği okula gitti. Ama beni boyle ezerek kendini basarılı gosterdi herkese. Ben ne desem de kimse inanmadı, kendimi savunmam inkar gibi görüldü. Susmak zorunda kaldım ama çok rencide edildim.
Ailem iş bulmamı ister gibi yapıp, iş bulunca da engel oluyorlar Sevmedigim, Yalan söyleyen, sır tutmayan, dürüst olmayan birini bile bana dayatıyorlar. Çünkü onların sözü her şeyin üstünde, benim mutluluğumun hiç önemi yok.“Sorun etme, evlen iyi biri bunlar problem degil ”diyolar. Reddettim diye cahil oldum. Beni seven, anlayan, değer veren biri yok. Sürekli eleştirilen, dışlanan, yok sayılan benim. Ve her geçen gün bu yalnızlık içimi daha çok yakıyor…
Hayatın kötü gitmesini aile sözü dinlememeye bağlayan bir aileyle yaşamak?