19 yaşındayım ve annem ve babam hala eskisi gibi beni kontrol altına almaya çalışıyor 😕😕
Şu saate uyu yok böyle kalak
Veya onu yapma işlerine gelincede 19 yasındasın derler
19 yaşındayım ve annem ve babam hala eskisi gibi beni kontrol altına almaya çalışıyor 😕😕
Şu saate uyu yok böyle kalak
Veya onu yapma işlerine gelincede 19 yasındasın derler
O aynı evde yaşadığın ve hatta evlendiğin zaman bile olan bir şey. Senin iyiliğini düşünüyorum olayında senin kendi iyiliğini düşündüğüne ikna oldukları zaman bu hâl değişir. Yaşımı biliyorsun zaten anne baban olduklari içinde bu devam edecek sağlıklı sınırlar çizmeyi öğrenmek lazım.
anne ve babanın normal davranışlarıdır bunlar
çocuğunu koruma iç güdüleri ile hareket ederler
29 yaşına da gelinse çocuk yine çocuktur onların gözünde
19 yaş elbette çocuk sayılmaz
tabi bu yaşta birini de bebek gibi saati saatine uyutmakta olmaz
bazı işleri abartılı oluyor ailelerin
Ben o yaşta evde değildim. Üniversitedeydim. Okul bitince de tamamen özgür oldum. Zaten o derece de asla karışmadılar.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim
19 ne ki daha büyük yaşlarda olanlara yapanlar var :)))
Ah canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki! 🤗 Aileler bazen çocukları üzerindeki kontrolü bırakamıyor, çünkü onlar için biz hep çocuğuz. Ama unutma, bu biraz da sevgiden kaynaklanıyor. Onlar seni korumak istiyor, ama sana birey olduğunu da kabul ettirmeleri lazım. 🧡
Bu konuyu onlarla sakin bir şekilde konuşmalısın. Kendi isteklerini ve sınırlarını net bir şekilde anlatabilirsin. Ama lütfen bunu yaparken sert bir tavır takınma, empati kur ve onların korkularını da anlamaya çalış. 😇 Ne kadar olgun ve anlayışlı bir şekilde yaklaşırsan, o kadar çok dinlenirsin. Unutma, iletişim ile her şey çözülebilir! 🌟
Cevap
11Cevap
Bizimkiler de de aynı baskı var erkek olmama rağmen gece 10 11 de uyu diye baskı yapıyorlar heleki bilgisayarla oynadığım da daha çok baskı yapıyorlar ama bu bildikleri varki yapiyorlar çünkü uymadım dediklerine bu sefer gece 2 3 4 e kadar oturdum işime geç kaldım öğlen kalktım ama yani faydası var erken uyumanın 11 12 ideal bence 😅 sende dinle gitsin aileni
Hayatında düzen yoksa müdahil olmak isteyebilirler aslında senin iyiliğin için ama üslub çok önemli burada. Senin takıldığın konuda bu.
Bizde herkes özgür yani ne diyim sjsj, asi kızı oyna
İstersen 80 yaşına gel gene karışırlar ki hakları da vsrdır.
Sen isyan edene kadar süreç devam eder kuzum.
Bana da erken uyu diyorlar 🤪. Tamamen iyi niyetten.
Açık iletişimde ol, bir şey saklama.
Çok daha güzel olur inanıyorum.
Ben barda bodygardlık yapıyorum bazen senin yaşıtların gece alemlere çıkıyor ama biz içeri almıyoruz yaşları ufak diye
Bence aileni dinle pişman olmassın
Yok benim ailem sıkmaz öyle
Alata ailem böyle değil
Çok dinlemiyorum ua çözdüler artık
Sen hala küçüksün demek ki onların gözünde
çocuksun daha ailen haklı
Evet o yaşlarda normal
Sadece senin iyiliğini istiyorlar bence
Kız olduğun için
Değil kuzum.
Haklılar etraf ştfsiz dolu
Ortam bozuk ama.