Üvey babam annemi aldattı ne yapmalıyız?

Benim annemle babam boşandı ve annem 7 yıl önce 2 evliliğini yaptı ben şu an 18 yaşındayım annemle beraber kalıyorum bundan 5 ay önce ben üvey babamın annemi aldattığını öğrendim eski karısıyla aşk içerikli telefonda konuşuyorlardı ve ben de bunu anneme bir gün söylersem kanıtlayabileyim diye ses kaydına aldım aylarca söylemedim fakat sonra bir akşam anneme eski karısının adıyla yani Nihal olarak seslenince ve daha sonra anneme özür dilerken bir anda vurmaya başlayınca ben de gidip baba dur yapma dediğim için dayak yedim bundan sonra da her şeyi söyledim açıkladım itiraf ettim anneme ses kaydını dinlettim ve biz anneannemgile geldik bu adam bana o akşam şiddet uyguladı çeneme yumruk attı daha sonrasında da ses kaydı aldığım için sen yuvamızı bozdun diyerekten beni öldürtmekle tehdit etti darp raporu alamadık annem kıyamadığı için şu anda boşanma davası açtık fakat annem boşanma davası açtı evet boşanacak çünkü ben kabul etmiyorum barışmasını ama çok seviyorum diyor sizce barışsın mı yani barışması mı daha doğru ne yapmamız gerekiyor uzaklaştırma kararımız var
Üvey babam annemi aldattı ne yapmalıyız?