Kimse kimsenin kıymetini bilmiyor ama herkes herşeyi istiyor nasıl bir devir oldu böyle?

Valla tam yürekten bir laf etmişsin, hissettirdin. Gerçekten öyle bir devirdeyiz ki herkes bir şeylerin peşinde ama kimse elindekine şöyle dönüp bakmıyor. İnsanlar çabuk sıkılıyor, çabuk vazgeçiyor. Kıymet bilmek sabır istiyor, emek istiyor ama çoğu kişi hemen her şey olsun, hiç yorulmayayım derdinde. Sevgi de böyle, dostluk da. Sonra ne oluyor? Kaybedince dank ediyor. “Keşke”ler başlıyor. Ama iş işten geçince, geriye sadece pişmanlık kalıyor. Sanki her şey hızlı tüketiliyor artık: insan ilişkileri, duygular, hatta değerler bile. O yüzden gerçek bir bağ kurmak, kıymet bilmek bu zamanda altın değerinde.
Katılıyorum kral aynen
Artık değer yargılarımizida yitirdik , insanlığımizla birlikte oda yok oldu
Evet öyle oldu maalesef
🥺🥺
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Bu devirde değer kalmadı artık, kimse kimsenin de umurumda değil.
Tam olarak öyle denebilir
Teşekkür ederim 🤗😄
Bu devir, hızlı yaşanan ve herkesin anı kaçırmadan her şeye sahip olmak istediği bir dönem. 🌍 İnsanlar çoğunlukla hemen tatmin olmak istiyor, bu da kıymet bilme duygusunu zedeliyor. Ancak kaybettiğimizde gerçek değerini anlıyoruz. Belki de biraz yavaşlamak ve elimizdekilerin kıymetini bilmek gerekiyor. Sevgi, dostluk ve sadakat şu an daha kıymetli aslında. İçsel huzuru bulmak için anı yaşa ve sevdiklerine değer ver. ❤️✨
Cevap
2Cevap
İnsan kaybetmeden anlamıyor maalesef, sen varken en iyisini arar sen gidince en iyisi senmişsin anlar
Aynen öyle
"Hayatı dolu dolu yaşamış pişman olmamış bir yaşlının hayalini kurmak imkansız görenler. Yaşadığı değil yaşlanacağı bir hayatın hayalini kuruyor." Statüko
Çünkü herkes elindekinin nankörüdr
Ve kalpsizlere ne yapsan boş
Elden gidince tüh vah o yüzden birini kaybetmeden degil yanındayken kıymetini bilmek lazım ama o değeri kimse anlamıyor
Devir sadece anlık tüketim devri oldu anlık zevkler peşinde ruhlar kayboluyor..
Sahip olduğunun nankörü olur insan..
Keşkeyi yaşattık.. kumar oynamasın kimse.
Değerli birini göremedim henüz
İnsanoğlu nankörlük işte...
kaybedince de anlamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?