Türk toplum yapısına bir bakalım... o erkeklerin ve gelenekçi kaynanalarin bahsettiği bozulmamış aile yapısında... kızın rızası olmadan ilk gelen görücüye kızı verirler bu kendisinden yasca büyük de olabilir... sonra bu kız tabi ki en az üç çocuk dogurucak tarla da calisicak tarladan eve gelicek calisicak çocuklara da bakicak akşam da kocasını eğlendirecek... hayır diyemez yani hiçbir şeye... kaynanası kaynatasi da hastalanirsa tabiki gelin bakicak... şikayet edip baba evine de dönemez çünkü anca kefeninle gelirsin denilmiş... Allah bu aile yapısını bozanin tuttuğunu altın etsin...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılErkeğin sultan yaptigi kadın ve kadının padişah yaptığı erkek ile lider vezir usulü ilişkide lider erkek vezir kadın olduğu sürece herkes yerini bildiği sürece o ev saray olur
010 Yorumla- 1 yıl
Lider erkek vezir kadin olduğu ilişkiyi yukarı da yazdım zaten... ev sana saray oluyor bana değil... sen akşama kadar çalışıp mesaini bitirip evde yemeğini önüne tertemiz evde kafa dinliyorsun ama o kadının mesaisi o çocuklarla ugrasmasinin bir tatili yok... bu nasıl bir saray bu nasıl bir sultanlik
- 1 yıl
Ben akşama kadar calisacam sen çocuğa bakamayacaksan ne diye evleniyoruz sen kıldan nem kapmış oluyorsun ben akşama kadar evime aile bakma zorunluluğunu sorumluluğunu cekiyorsam koruma görevini tamir görevini üstleniyor sam bı zahmet yemek ye yap çocuğa da bak boşanmaların artma sebebi böyle küçük şeyler yüzünden erkeği asker arkadaşı gibi goren kadınlar hep bosanmistir bosanacakta sende eğer böyle devam edersen senin bosanacagini garanti ediyorum tabi evlenebilirsen:)
- 1 yıl
Sen akşama kadar çalışıyorsun kadın sabah akşam yedi gün yirmi dört saat çalışıyor... senin bir mesajın var onun yok... işten gelince malak gibi yatıp bir de çalıştığın için hizmet bekliyorusun... kendi pisliğini bile temizlemeyip kadına yaptırıyorsun... çocukta tek onunmus gibi davranıp hiçbir sorumluluğunu almiyorusn
- 1 yıl
Erkek evlense de evlenmese de geçimini sağlamak için çalışacak sanki evlenmese çalışmayacak evde babasının evinde oturacakmis gibi davranıyorsunuz snaki bu eşine yaptığın bir fedakarlikmis gibi...
- 1 yıl
Ben evde tek başıma yasiyorum ve ev işlerini robot bulaşık ve çamaşır makinasına yaptırıyorum bir erkek olarak hem çalışıp hem ev işi yapabiliyorsam sen bunu bile yapamadigin için sana tek bir şey söyleyeceğim ileride evleneceğin adama sabır diliyorum senin eline düştüğü için işin ucu umuyorum ki boşanmaya ya da aldatmaya gitmez tavsiyemdir sosyal medya ya da güçlü kadın imajına gireceğim diye rol kesmeyi bırakıp gerçek bir kadın ol analarımız kaynana sıkıntısı çekerken çamaşırları elde yıkar bulaşıkları elde temizliği elleri ile yapar yemeği ordu gibi koskoca aileye yapardı sesi çıkmazdı sen en güzel zamaninda kadınların altın gibi değerli olduğu ve teknoloji ile erkeklerin kadınlara gerek duymadığı bir zamanda bile erkek fazlalığı sebebi ile talep görüyorsun bu durumda bile evliliğinde sorun yaşarsan aklında söylediklerim bulunsun suçlusu sensin düşüncelerin baştan sona yanlis
- 1 yıl
Ay ay ay ev işlerini yaptıracak kadın bulamamış da robot almış 😂bir de buna hem çalışıp hem ev işi yapmak diyor... bir de çocuk var onu da evlat edince bir kadının tam gününü tam deneyimle bakalım bebek bezi değiştirmek belki empatine iyi gelir
- 1 yıl
bir şey söyleyeyim ben çok kadınla tanıştım hiç biri senin kadar ev işinden kaçmadı sen kadar tembelini gormedim😅
- 1 yıl
Bak işte gördün mü... tipik kadın ev işi yapmak istemeyince en azından kendi pisliğini temizle diyince tembel kadın ilan eden TC erkeği... size göre kadın asla soylenmeden ev işlerini yapıp çalışıp en güzel yemekleri hazırlayıp önünüze koyup üç de çocuğa bakıp yetmeyecek bir de sizin gönlünüzü hoş edip sürekli pişmiş kelle gibi siritacak😂
- 1 yıl
Sen 1 tane bile çocuğa bakarsan ve o kocayı evden kacirmazsan yat kalk şükret ben senden uzak sana zor dayandım gerisini seni alacak düşünsün nasıl birisin sen ya Allah muhafaza😅
- 1 yıl
Keşke bi de benim gözümde kendini görsen... hala evliliğe kadını almak olan bir kafayla konuşmak tartışmak tam bir eziyet... sanki kadınlarla evlenerek akdinalri kurtariyormus gibi konuşmalarınız da yok mu... kendine bile bakamayan canlilar için fazla egoist bakış acisi
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKöle oluyorlar genellikle. Her gün temizlik , yemek yap, çocuk doğur ve onunla ilgilen.. Hatta bunun üzerine bazıları da çalışıp eve para getiriyor. Çok çok zor bir durum. Allah yardımcıları olsun daima.. 👍🏻
12 Yorumla- 1 yıl
Tesekkurler
- 1 yıl
Rica ederim, ne demek.. 👍🏻🌷
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliklerde kadınların rolü, toplumdan topluma ve aileden aileye farklılık gösterebilir. Türk toplumunda da hem rolleri hem de sorumlulukları çeşitlilik gösterir. Kadınların bazen sultan bazen de çaresiz hissettiği senaryolar elbette var. Toplumun dayattığı bazı gelenekler ve baskılar, kadınları köşeye sıkıştırabilir. Ancak herkesin hayatına dair seçimleri yapma hakkı var. Kendini ifade edebilmen, sınırlarını çizebilmen ve bu sınırların arkasında durabilmen önemli. Partnerine ve ailesine karşı bu dengeyi kurmak, hem senin sağlığını hem de ilişkilerini güçlendirir. Sevgi ve saygının esas olduğu bir evlilikte ise kimse köle olmaz. 🌸❤️🕊️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
10Cevap
Cidden korkunç bir kültür, gerçi eskiden bütün kültürlerde kadının konumu aynıydı ama geride kalıyor yavaş yavaş
13 Yorumla- 1 yıl
Geri gelsin diye eski kadinlar fedakardi diye söylenen tipler var...
- 1 yıl
Tarla yok hayatım ondan... bir de evler küçüldü kaynanamla yasamiyorsun yasadan aynısının tiplisi olur
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılbu durum tamamen o evlilikteki erkek figüre göre şekillenir
02 Yorumla- 1 yıl
Sen hiç karısına eşit davranan erkek figürü gördün mu
- 1 yıl
Gordum cok sukur 🙏🙏
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İlahi kural çok basit
Kadın ast -erkek üst
Şimdi ise hatunlar kariyerli, eğitimli, varlıklı, bilinçli AMA mutluluğu bulamıyorlar
010 Yorumla- 1 yıl
@Esma59694 özgürlüğünüzü elinize aldığınız sanıyorsunuz
Çok şeyi kaçırıyor, kaybediyorsunuz - 1 yıl
Kadinlar hem çalışan hem doğuran hem bakan hem besleyen savaş çıksa cepheye bile giden ama erkeklerden üstün değiller öyle mi... kadına ast demek kadına köle demekle aynı şey...
- 1 yıl
Neyi kaçırıyormusuz bir anlatsana
- 1 yıl
Ya bırak ya boş boş konuşma ben sana yukarı da geleneksel toplumda evli kadının görev sorumluluklarını anlatıyorum sen hala hiçbir şey bile göstermeden edebiyat yapıyorsun...
- 1 yıl
İyi olur en azından otuz yaşında adama bakıcılık yapmayız
1 yılEskiden evet köleydi ama şu an sultanlar bence
027 Yorumla- 1 yıl
Ne gibi sultanliklari var... tarlada çalışmıyorlar o mu
- 1 yıl
Alakası yok halâ tarlada çalışan kadınlarımız var. Ama eskiye nazaran daha rahatlar, sabah tarlaya gitmiyorlar, hayvan oylatmiyorlar, hor görülmüyorlar vs vs.
- 1 yıl
Köyde yaşayan nüfus kalmamış 90 milyonluk ülkede üç beş tarlada çalışan gariban nüfusu örnek gösteriyor... bir de sabah tarlaya gitmiyorlar diyor nerdne biliyorsun köy köy gezip araştırma mi yaptın...
- 1 yıl
Sen nereden biliyorsun köy köy gezdin ev ev gezdin de haberimiz mi yok. Derdin kadın olmaksa tercihini değiştir. Derdin evlenmemek erkeğe kölelik yapmamaksa evlenme. Yorumlara bakıyorum düşüncenin aksini söyleyen herkese hırlamışsın sakin ol
- 1 yıl
Kölelik olduğunu dusunsem niye evleniyim zaten ultra zeki insan... cevap bulamayınca cirkinlesmeyin
- 1 yıl
Yorumlarından kadınların yaptığı işlerin hepsine kölelik demişsin aksini yazana ters ters konusmussun cirkinleşen sensin bence. Kendi yaptığına bakmayip insanlara yorum yapıyorsunuz sadece
- 1 yıl
Yukarda yazdıklarımın hangisi kölelik değil... bir kölem olsa ev işi yaptırır bulaşık yikatir anana babana baktirir bir de çocuk yapar o çocuğun bakımını da ona yaptırır... yetmez bir de tarla varsa tarla da yoksa şehirde bir iş bulur akşamına yemek beklersin
- 1 yıl
Bu işlerin hepsi baya baya kölelik... ev de tek bu işleri yapan ise kadınlar
- 1 yıl
Bunları kölelik olarak görürsen saygı duyarım ama evde tek bu işleri yapan kadın dersen saygı duymam. Çünkü bunları yapan erkekler de var. Kadın sabah erken kalkmak zorunda değil, kalksa da uyur ama erkekler işe gidiyor. Kadınlar evde ev işi yapıyor. O zaman bizde kadınlar akşama kadar evde yatıyor biz kölelik yapıyoruz mu diyelim?
- 1 yıl
Sne bunalra kölelik demiyorsan neye kölelik diyorsun ya 😂 parasını aldığın masa başı işinde calismaya mi kölelik diyorsun.
- 1 yıl
Kadınlar sabah erken kalkmak zorunda değilmiş... vay beeee sabah işe okula gitmesi için kahvaltıyı erkekler hazırlıyor galiba
- 1 yıl
Ya canım neyin mücadelesi bu gözünü seveyim. Herkesin bakış açısı farklı neyi ispat etmeye çalışıyorsun?
- 1 yıl
Biraz empati kurun diye ugrasiyorum
- 1 yıl
Sen o kadar derin düşünme keyfine bak
- 1 yıl
Bir de akıl veriyor😅olmayan aklıyla...
- 1 yıl
Ben diyormuyum sana aklın yok fikrin var diye. Terbiyesiz
- 1 yıl
Aklımda fikrimde var... çok karıştırma boş ver yaş diyen öküzümsu insandan da akıl almam...
- 1 yıl
İnsan neyse karşısındakini de öyle görürmüş bende Karam 😘 cevap bulamayınca çirkinleşmeyin diyen densize bak sen. Yaşından büyük laflar ediyor 😂
- 1 yıl
Cevap bulamayınca mi😅sen daha ne gibi bir cevap bekliyorsun aslan parçası iki saattir cevap veriyorum tüm öküz laflarina tagmen
- 1 yıl
İşte adını söyleyip duruyorsun yapma öyle şeyler kendine öküz deme ama insan kendisini daha iyi bilir gerçi diyebilirsin 😂
- 1 yıl
Öküzün cinsiyeti erkek biliyorsun dimi kara cahil
- 1 yıl
Hadi git ötede ağla
- 1 yıl
Haydi haydi haydi ötede havla
- 1 yıl
Yani senin gibi bir tiple bir ömür gecirmek isteyecek kıza yazık ya tabi ki de otende duracağım aklı basinda hiç kimse senin gibi boş beleş evlenip kendine baktırmak dışında derdi olmayan asalagin yanına yaklasmaz
- 1 yıl
Hadi aglayabilirsin. Aynaya bakarsan boş beleşi de görebilirsin. Allah seninle evlenecek adama sabır versin peygamber sabrı hemde. Çeneye bak düşman başına ya
- 1 yıl
Niye aglayim... mahallenin pacoz karısı gibi konuşma bir erkeğin sözlerine ozellikle
- 1 yıl
Hahahahahaahha kudur
1 yılKadının ne olmak istediğine bağlı
010 Yorumla- 1 yıl
Topluma göre iyi bir anne iyi bir eş olmak istediğinde detayda yazdıklarımı yapıp baya baya köle oluyorsun... kendini feda etmeyene ne anne ne eş diyorlar
- 1 yıl
Kocasının nasıl olduğuna bağlı..
- 1 yıl
Kocası ne olucak işte Türk aile yapısı bu... ev işi yaparak büyütülmüş kaç erkek var
- 1 yıl
Evleneceği kişi ile güzel bir ilişkisi varsa sorun olmadan yaşarlar yani ortada kölelik yok. Kocana çay yapman seni köle yapmaz
- 1 yıl
Evliliğin ilk bir ay aşk gözünü kör ettiği için işleri severek yaparsın sonra sen sabah akşam ev işiyle çocukla boğuşurken kocan telefonda Instagram kaydiril ben akşama kadar çalıştım diyip o çayı bile ayağına isteyince ilişki falan kalmaz...
- 1 yıl
Evlenmeme gibi bir seçenek de mevcut veya seçme gibi seçimlerini doğru yaparsan kocan 12 aatlik vardiyadan geldiğinde senle ve çocukla da ilgilenir
- 1 yıl
Sence ev hanımlarının mesela annenin kaç saatlik bir vardiyası var
- 1 yıl
Annem keyfi yapıyor can sıkıntısına biz yemek beklemiyoruz ama sen anlaşılan çok köle gibi çalışıyorsun veya öyle bir şeyler görmüşsun
- 1 yıl
Tabi tabi annen keyfi yapıyor😅
- 1 yıl
Bilmiyorsun benim aile yaşantımı kendinde gördüğün şeyleri bana anlatıyorsun. Evlenme mesela, sen evde yatıp üstüne adam işten gelince niye oturuyor bu diyemezsin. Sende işe gir kimse senden yemek yapmanı beklemez gerçi sen böyle şeylere takılıyorsan evlensen bile bir seneye kalmaz boşanırsin
Gizli Üye(18-24)1 yılGelenekçiler öyle. Modern biriyle evlen sen de
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ben sana desem ki bunun sorumlusu kadınlar? :D
020 Yorumla- 1 yıl
Kadınlar ben bu işleri yapmiyacagim dediğinde ağzını burnunu kırıp babasının evine yollayanlarda kadınlar mi
- 1 yıl
Kızına evde her işi yaptırıp, oğluna ses etmeyen kim? Kızım msayı topla, kızım çamaşırları yıka, kızım temizlik yap, kızım onu yap bunu yap. Erkeğe hiç bir iş yaptırmazlar. Sonra kız hizmetçi gibi büyür, erkek her işten mahrum muş gibi büyür. Olay annede biter. Çünkü yetiştiren odur. İsteyen istediği kadar aksini savunsun. Gerçek tekdir ve değişmez :D
- 1 yıl
Oğluna kızına davrandığı gibi davransa temizlik yaptirsa iş gordurse kaynatasi eşi erkek adam iş yapar mı diye bağırıp cagirmiyacakmis gibi konuşuyorsun... kadınların eziyet çekme nedeni bile kadinlar oluyor asla erkekler gram suçlu değil ne hikmetse
- 1 yıl
Yahu türk aile yapısını anlatıyorum böyle mi düşünüyorum diyorum neyini anlamıyorum acaba
- 1 yıl
Türk aile yapısı bu... değişmesinin nedeni de benim gibi düşünen kadinlar... yani hani diyorsun ya bu koleliligi kendiniz yapıyorsun diye bugün bu aile yapısı bir gram degistiyse benim gibi düşünen kadinalr sayesinde
- 1 yıl
O kadar da mutlu değil işte... şimdi tarla da calismiyorsun işte çalışıyorsun aradaki tek fark bu... teknoloji de gelismese üç beş feministte haklarında ısrarcı olmasa durum aynı...
- 1 yıl
Tabi canım feminist sevmiyorsunuz herşeyin feda eden kendini ailesine köle eden kadinalri seviyorsunuz... ondan sonra da şikayet edince e bunları yapmasaydiniz siz yapıyorsunuz diye boş boş konuşuyorsunuz... bunları yapmayan kadına feminist deniliyor canım...
- 1 yıl
Ne oldu ikiyüzlülüğü mu yuzune vurunca kacicak delik mi aradin...
- 1 yıl
Muneccimlik mi bu yoksa iki saattir yazdıkların mi...
- 1 yıl
2 saatir kadınları savunuyorum sen neresinden anladın o şaşırtıcı :D 2 saatlik konuşmamın neresinde feministleri sevmediğimi yazdım Allah için göstersene. bak Allahın adını verdim. 2 saatlik konuşmada köle kadınları sevdiğimi ya da ima ettiğim yeri de gösterir misin. Çinko yapayım. Son olarak boş boş konuştuğum yeri göster tombala olsun. Hadi milyonlar tek yürek cevabını bekliyoruz.
- 1 yıl
Kadınları falan savunmuyorsun... kadınlarin bu halde olmalarinin suclusunu da kadınlar olduğunu söyleyip erkekleri masum gösteriyorsun...
- 1 yıl
Al cevabımı oku,
İlk ilişkiye girenlerden tavsiyeler? ↗
Al bunuda oku
Sizce yanlış mi? ↗
Bunun gibi binlerce var tek tek attırma gir verdiğim cevapları oku ok? Müsaadenle. Sen önce sorular sorulara cevap verebil sonra gel benle aşık at. - 1 yıl
Seninle ne aşık aticam ya... erkelerin yol açtığı sorunlara bile yapmasaydiniz diye kadınlari suçlayan bir kafadasin... yapmayanlar feministler bu seferde onlara da karşısın... ikiyüzlülük ve zeytinyağı gibi üste çıkmak denilir buna...
Sadece yatakta köle seviyorum
00 Yorumlaİki tarafta köle.
01 Yorumla- 1 yıl
Erkeklerin evlenmesede ise gidicek kendi geçimi için... evlense de işe gidecek... evlenemk sizin hayatinizda pek bir şey değiştirmiyor anamızın evinde de ev işi yapmazdiniz kendi evinizde de
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sultan
06 Yorumla- 1 yıl
Nasıl bir sultanlık o her akşam bulaşık yıkayıp çocuk bezi degistiriyor
- 1 yıl
Haftanın kaç günü ve kaç saati😅
- 1 yıl
Tabi tabi
Kişiye göre değişir
02 Yorumla- 1 yıl
Valla bacım pek de değişmiyor ya
1 yılİkiside köle sayılır
00 Yorumla