- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslâm cahili dolu ortalık. Yorumlara baktım da bir tane adam akıllı kölelik tarihini araştıran kimse mi olmaz arkadaş. Bir kadın veya bir erkeğin köle olabilmesi için savaş meydanına gelmesi lazım ki esir düşüp köle olabilsin. Örneğin; Çanakkale Savaşı'nda kadınlarımız savaştı değil mi? Nerde savaştı cephe gerisinde. Peki biz savaşı kaybetseydik. Ne olacaktı kadınlara ve erkeklere? Hepsi esir (köle) olacaktı. Kadınlara tecavüz edilecek. Erkeklerde bütün işleri bedavaya mecburi yapacaktı. Artık adam ne zaman bir tas önüne yemek koyarsa o zaman yiyeceklerdi. Öyle ben acıktım bana yemek getirin dediğinde, oo hemen efendim demiyorlar. Canları sıkılıyor, kırbaç vuruyorlar. Canları sıkılıyor tazyikli su sıkıyorlar. Canları sıkılıyor bacağına silah sıkıyorlar, canları sıkılıyor gözüne mil çekiyorlar. Yani sen onların malı oluyorsun canısı. Şimdi onlar sana bunları yaparken sen savaşta yendiğin zaman esir düşen yabancıları serbest mi bırakacaksın yavru ceylan? Senin annene tecavüz edecekler, aileni öldürecekler, Sen de eline düşen esiri serbest bırakacaksın öyle mi 😂😂😂 yav ortalık Cahil dolu valla 😂 İşte İslam bu yüzden var. İslâm diyor ki senin eline esir düşmüş olabilir ama sen bu esirlere kötü davranmazsın. Vücut bütünlüğüne zarar veremezsin. Esir düşen kadın (cariye) ise bu kadının kişisel ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın. Ağası, bezi şusu busu, yemeği, suyu hepsini almak zorundasın. Ve bu kadın ile mukatebe sözleşmesi yapacaksın ( resmi nikâh hükmüne geçer) hatta resmi nikahtan daha bağlayıcı. Bu kadın senin evinin temizlik işlerini yapması karşılığına ona harçlık vereceksin. Ve bu kadın ilerde serbest kalmak isterse senin verdiğin para sayesinde bu parayı biriktirerek serbest kalma bedelini öderse onu serbest bı ki bırakmak zorundasın. Peki neden hemen serbest bırakmıyoruz? Çünkü kadın gâvur. İslam'ı bilmiyor. Biz ona iyi davrananacağız , o da diyecek ki biz adamların ailesini öldürdük, biz olsak bunları sağ bırakmazken adamlar bize neden iyi davranıyor? Diye soracak. Bizde cevap olarak İslam böyle emrediyor diyeceğiz. Onlar da merak edip bana sizin dininizi anlatsana başka nasıl şeyler var diyecek? Biz anlattıkça ona iyi davrandıkça kadının kalbî İslam'a ısınacak ve Müslüman olmak isteyecek. Tarih okumuş olsaydınız eğer böyle saçma sorular sormak yerine, geçmişte neden köleler kendi rızaları ile İslam'a geçmiş bunu merak ederdiniz ve neden hiç bir dinde yokken sadece İslam'da köle azat etmek (serbest) bırakmak var bunu araştırırdınız.
112 Yorumla- +1 yıl
Canakkalle döneminde Avrupada kölelik coktan kalkmisti. Türk kadinlarin köle olarak alinmasi söz konusu olamaz.
Kadinlari Islama cekmek icin köle olarak aliyoruz aciklamasida sacmaliktan ibaret. Köle olarak aliniyorlar kardesim, en basta tecavüz etmek icin, Islam Tarihi boyuncada, Peygamber döneminde bile tecavüz ediliyorlardi ve fidye karsiligi geriye satiliyordu. - +1 yıl
@Besiktas256 kölelik kalktı mı 😂😂😂 kanka savaş esiri bugün ne demek 🤣🤣
- +1 yıl
@besiktas256 kanka delilsiz davaya bakılmaz kaynaksız asılsız sallayan tarafından tarih özürlü insanlarla tartışmaya KAPALIYIM. Bu söylediklerin hangi İslam tarihi kitabında yazıyor mesela? Öyle boş beleş saklamakla olmaz bu işler. İlim ister. Hadi şimdi ilmini görelim de boş yere zaman israfı olma bana
- +1 yıl
Esir ile Cariye arasindaki farki ögrenmeni tavsiye ediyorum.
Türk Dil kurum size yardimci olacaktir
Delil istemesiniz. Sorudaki cevabimda dediklerimin delileri bulunuyor. - +1 yıl
@Besiktas256 tarih özürlü arkadaş tüm köleler zaten savaş sonrası alınan esir demektir TDK dan öncede bu böyleydi sonrada. Cariye ise kadın köle demektir TDK Cariye Tanımı: yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun edilerek alınıp satılan ve her konuda efendilerinin isteklerine uymak zorunda olan genç kadın, kadın KÖLE. BİR ÇOK BİLİYOR GİBİ TDK YARDIMCI OLUR DİYORLAR YA 🤣🤣🤣 O
- +1 yıl
@Beybimsikız yanı neymiş demek ki senin gibi okumamış bir insanın dâhi köle olabilmesi için yabancı devletlerin senin ülke topraklarını işgal etmesi lazımmış. Yani neymiş arkadaş Avrupa'da kölelik falan bitmemiş hâlâ devam ediyormuş kapiş 😂😂😂
- +1 yıl
@Beybimsikız pardon cahiliye sınıfına ders verirken etiket yanlış oldu kusura bakmayın sınıflar karıştı 😀
- +1 yıl
Esir ile köle arasindaki farki ögrenmeye davet ediyorum. Ben sizin babanizi kacirip esir alabilirim mesela, bu babanizi ama köle yapmaz.
Kelimelerin temel anlamini bilmeyen bir kisi ile tartismakta da anlam göremiyorum. Dedigim gibi TDK size yardimci olacaktir, maalesef link veremiyorum ama kurumun devlete bagli online sözlügü var, size yardimci olacaktir.
- +1 yıl
@Besiktas256 😂😂😂 dostum bence tarih oku valla çok gerisin bu konuda. Çok eski tarihlerden beri savaşta esir düşenler, ağır suç işleyenler, borcunu ödeyemeyenler, korsanlar tarafından kaçırılanlar köle kabul edilir, köle pazarlarında satılırdı. Erkek kölelerin çocukları da köle olur. tr.m.wikipedia.org/.../K%C3%B6lelik BİRAZ İLİM ÖĞREN SONRA BENİMLE MÜNAZARA YAPMAYI DENE BENCE
- +1 yıl
@besiktas256 " Canakkalle döneminde Avrupada kölelik coktan kalkmisti" bak bu cümle senin. Peki Çanakkale savaşı ne zaman bitti? 9 Ocak 1916. E madem Avrupa'da o dönem kölelik kalkmıştı bu insanlar neden insan hayvanat bahçesi olarak sergileniyordu İslam alimi kardeş? 1930'lara gelindiğinde Amerika'da eğitim kisvesi altında çıplak gösterilerin yapıldığı yeni bir tür insan hayvanat bahçesi ortaya çıktı. Bunlar arasında San Diego, Kaliforniya'daki Uluslararası Pasifik Fuarı'ndaki Zoro Bahçesi Çıplaklar Kolonisi (1935–36) ve San Francisco'daki Golden Gate Uluslararası Fuarı'ndaki Sally Rand Çıplak Çiftliği (1939) vardı. 1925'te İngiltere'nin Manchester kentindeki Belle Vue Hayvanat Bahçesi'nde "Yamyamlar" adı verilen bir sergide, sözde yerel kıyafetler giyen siyah Afrikalılar yer alıyordu. 1931'de yaklaşık 100 Yeni Kaledonya Kanak'ı Paris'teki Jardin d'Acclimatation'da sergilendi.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_zoo
Dipnot: İslam'a sallamadan önce adam akıllı okumayı araştırmayı öğrenin önce. Ateist sitelerde, YouTube kanallar da her söylenen şeye araştırmadan inanırsanız böyle bildiğiniz her şeyin yanlış olduğu ortaya çıkınca verecek cevap bile bulamazsınız - +1 yıl
Evet, eski dönemlerde. Sana insanlik tarihinde kölelik hic olmadi demedim.
Ingiliterede kölelik 1833'de yasaklanmistir. Canakkallede Türklerin köle olarak alinmasi söz konusu degildir, sacma sapan bir iddiadir, Tarih ile ve akil ve mantik ile celisen bir iddiadir.
Insanlarin 1950'lere kadar Hayvanat bahcelerinde gösterise sunuldugu dogrudur, oldukca irkci bir olaydir ama bu insanlar köle degildi.
Merak etme hem Islam hemde Tarih konusunda senden daha bilgiliyim, Millete arastir demeden önce kelimelerin temel anlamini ögren. - +1 yıl
@Besiktas256 bence sen önce paragraf okumayı öğren. Kanka taa en başından örneği bile anlamamışsın. Çanakkale sadece örnek sadece. Yav sen harbiden anlama özürlüsün galiba. Bak tarih özürlü arkadaşım Vikipedia'yı bile yalancı çıkarıyorsun şu an. Yani bu kapasitedeki birine ne anlatsam boş ama yine de örnek vereyim sana belki algıların açılır. ABD, Irak'ı işgal ettiğinde Iraklı kadınları ne oldu? Esir düştüler? Yani ABD askerlerinin kölesi oldular kapiş. Onlar da bu kadınlara tecavüz edip öldürdüler. Yani sen savaşta birine esir düşersen artık o adamlar senin gtüne maytap bile sokarlar çünkü senin artık hiç bir güvence hakkın kalmıyor. Israrla ben cahil kalmak istiyorum. Bir insanın köle olabilmesi için bir savaşta, bir saldırı sonrasında esir (tutsak) düşmesi gerekmez diyorsan git ilkokulu baştan oku. Benden daha çok biliyormuş 🤣🤣🤣 daha attığın iftiranın kaynak kitabını bile söyleyemeyen sen çok bilgilisin canım 🤣🤣🤣🤣
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Ortalık İslam cahili dolmuş diyen cahiller ile dolmuş, bilgi kirliliği yapmışlar, sen bakma onlara. İslamda 4 değil, istersen 10 milyon kadın ile evlenebilirsin. Evlenmek istemedin mi? İstersen 10 milyon da cariye alabilirsin, sayılar konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Köleliğin ve cariyeliğin yasaklandığı falan yoktur bilakis, defalarca kervan basılıp, kabile basılıp köle ve cariye almıştır Müslümanlar. Bedir Savaşı'nın çıkış sebebi bile Mekkelilerin kervanının Müslümanlar tarafından yağmalanmak istenmesidir. Köle azadı konusu doğru ama bu bir lütuf değil, aksine cezadır. Köleyi azad etmek başının gözünün sadakası değil, azad eden kişinin köle kaybedip ceza çekmesini sağlamak içindir. Alkol yasağı İslam'ın yanılmıyorsam 17. senesinde muğlak olarak yarım ağızla geliyor, daha önce övülerek anlatılan alkol sonradan yasak durumuna düşüyor mesela, 17 senede usta dile kolay tam 17 sene. Hadi diyelim insanları yavaş yavaş ısındırdı falan felan, ee köleliği de 17. senede yasakla bari değil mi ama yok, yasaklanmıyor bir türlü. Daha çok cihad emir ediliyor, Muhammed ölmeden hemen önce bile sarışın mavi gözlü rum kızları vaadi ile yine yanılmıyorsam sahabeleri tebük seferine ikna etmeye çalışıyor. Kısacası cariye ve eş sayısı sınırsızdır, bunun üzerine birde muta nikahı serbesttir, parasını verdiğiniz kadın ile geçici bir süre birlikte olabilirsiniz, bazı gazve ve seriyyelerde bu yaşanmıştır, sahabeden savaşçılar muta nikahı ile " ihtiyaç " gidermişlerdir, İslam tarihinde yazmaktadır. Zina ise imkansız gibi bir şeydir, 10 milyon eş ve 10 milyon cariye yetmedi, muta nikahlıları yetmedi ve zina ihtiyacı mı doğdu? O halde 4 erkeğin buna şahitlik etmesi şarttır, 3 erkek çekirdek çitleyerek izlediyse bile sayılmaz, illa 4 şahit gereklidir. 2 kadının şahitliği 1 erkeğin şahitliğine eşit olmasından dolayı özellikle 4 erkek yazdım. Kısacası İslam erkekler için dünyada cennettir.
04 Yorumla- +1 yıl
İnsanoğlu kaynaksız ne güzel atıp tutuyor. Daha muta nikahının şia âdeti olduğunu ve İslam'da bu nikahın yasak olduğunu bile bilmeden sallamak nasıl bir ilim eksikliğidir. Bu söylediklerin hangi kitapta yazıyor? Kaynak göstermeden herkes atıp tutar. Ben de sana kaynaksız senin hakkında atıp tutsam sence bu ne kadar doğru olur? Delilsiz davaya bakılmaz. O yüzden sallamadan önce millete bunun kaynak kitaplarını söyleyin ki millet de araştırıp baksın. Muta nikahı hangi İslam tarihi kitabında serbest kılınmış kaynak verirsen eğer sallayıp sallamadığını anlamış oluruz
- +1 yıl
@Mentalite01 Öncelikle bu leş üslubunuz size cevap verilmemesi gerektiğini net şekilde ortaya koyuyor. İnsan gibi yazsanız insan gibi cevap alırsınız ama siz insan gibi yazma gereği duymamışsınız, saldırgan ve aşağılayıcı bir üslup ile tanımadığınız birine atıp tutmaktan bahsediyorsunuz. Bedir Savaşı demişim açıp araştırırsınız, İslamın kaçıncı yılında alkolün yasaklandığını söylemişim, ispatı zor değil. Her yazdığım cümlenin altına bilmem hangi kitabın bilmem kaçıncı sayfasının bilmem kaçıncı cümlesi diye yazacak halim yok, onu da yazsam zaten o kaynağa güvenilmez diyeceksiniz siz kimi kandırıyorsunuz? Karşınızda kim var sizin? Ben bu ahmaklıklara gelmem, İslam tarihinde Muta nikahı uygulaması vardır, sonradan yasaklanıp yasaklanmaması ile ilgilenmiyorum, mezhepler kendileri kendi aralarında yasaklamış olabilirler ama doğrudan bu yasaktır denmemiştir. Ücretlerini verdiğiniz kadınları helal kıldık Ayeti de mevcuttur, orada mehir veya muta geçmediği için de yoruma açıktır. Onca cümle yazıyoruz sadece muta yı cımbızlayıp yazabiliyorsunuz, üstelik Şii lerde günümüzde bile devam ettiğini bildiğiniz halde, size kalsa onlar Müslüman değildir kesin, bazı kesimlere göre de Müslümanlığı en iyi onlar yaşıyor onu ne yapacağız? Onlar farklı anlamış ama öyle değil miymiş? Belki onlar doğrusunu anlamışlardır, olamaz mı? Uzun süren sefer sırasında uygulanmışlığı vardır diyorum, bu konuda çok hadis okudum. Azıcık bilgi edinin oturun kendiniz araştırın, size burada x kişisinin kaynağına göre desem o kişi zaten sahih hadis aktarmaz da dersiniz, hee sahih olsa bile ben hadis inkarcısıyım da diyebilirsiniz zaten ondan bir tık sonrası deizm, ha gayret doğru yoldasınız. Bayılıyorum sizin gibi " Kaynak? " diyen tayfaya, evlilik ve cariye konusunda bir açık bulamadın değil mi? Herhangi bir sınırlama bulamadın oradan saldıramıyorsun, boşuna uğraşmayın herkes doğruları görecek, saklama gizleme bir yere kadar, üzerini örtme çabaları en sonunda fayda vermeyecek.
- +1 yıl
@betahouse millete üslup dersi vermeden siz önce kendi üslubunuzu düzeltin. Ahmak cümlenizi de aynen iade ediyorum çünkü bu attığınız iftiralar ile ilgili tek bir kaynak bile vermemeniz acizlik göstergesidir. Kaynaksız atıp tutan insanlarla ve hakaret içerikli iğrenç üslubu olan insanlarla tartışmak benim için sadece zaman israfı olur. Size kaynaksız atıp tuttuğunuz iftiralarla mutluluk dilerim. Esenlikler
- +1 yıl
@Mentalite01 başta söylediğim gibi, düzgün bir üslup görmek isteseydiniz düzgün bir soru sorar, düzgünce cevap arardınız ama sizin derdiniz saldırıya geçmek, kaynak falan değil boşuna kıvırmaya gerek yok. Esenlikler mi? Sizin adınıza çok sevindim, buda bir gelişme sonuçta, nonteistlerin en fazla kullandığı kelimeyi kullanmışsınız çok duygulandım, doğru yoldasınız. Şalom aleichem, aleichem şalom anlamına gelen selamın aleyküm, aleyküm selam gibi ibrani sözleri bırakıp öz Türkçemizdeki Esenlikler kelimesine terfinizi ayakta alkışlıyorum, bak düzgün kelimeye düzgün cevap. Ama üzülerek söylemem gerekiyor ki sizi engellemek durumundayım, araştırıp kendini eğitememiş kişileri ona kaynak buna kaynak diye ben eğitemem, önce bu gibi konular hakkında kendinizi geliştirmeyi öğrenin ki " kaynak " kelimesi haricinde yazabilecek bir argümanınız olsun, konu hakkında azıcık da olsa tadımlık bilgi birikiminiz olsun, neye inandığınızı iyice araştırıp öğrenin ki " kaynak " kelimesi harici savunma yapacak birkaç cümleniz olabilsin. Karşınızdakini leş bir üslup ile aşağılamaya çalışmak bilginiz ile savunmak değildir, saldırıdır. Yavaş yavaş öğrenirsiniz, daha çok yolunuz var. Esenlikler.
+1 yılYorumlara baktım da sallayan sallayana. Bir Allah'ın kulu da kaynak vererek açıklama yapmamış. Cahil dediğimiz zamanda alınır böyleleri. Neyse konumuza dönelim: Kuşkusuz ki kölelik, insan haklarına ve ahlaka tamamen aykırı bir düşüncedir. Ama, sanayileşme öncesinde özellikle Batı'da köleliğe, çoğu düşüncedir. Ama, sanayileşme öncesinde özellikle Batı'da köleliğe, çoğu filozoflar da devlet adamları da karşı çıkmıyordu. Batı'daki anti-köleci yaklaşımların temelinde dînî, felsefî ve sosyal etkilerden çok ekonomik sebepler bulunmaktadır. Kaldı ki günümüzde, çoğu devlet kontrolünde olmak üzere, ahlaki düzeyi düşük yerlerde kadınlara yapılan uygulama ile, Bosna'da esir alınan kadınlara karşı yapılan tecavüz, Batı'lı dünyanın köle ve cariye hukukunda ulaştığı son seviyeyi açıkça göstermektedir. Bugün dünyada kölelik ve cariyeliğin kaldırılmış olması, İslâm Hukuku'nun bir hedefinin daha gerçekleşmiş olmasından başka bir şey değildir. 'İslam ve Osmanlı Hukukunda Kölelik Ve Cariyelik Tarihi " kitabını alıp okumayı akıl edenler bunun farkına varır zaten. Okumayanlar ise cahil cahil sallamaya devam ederler.
00 Yorumla
doğru allah erkeği özgürleştirip kadını erkeğe köle hizmetçi cariye yapmıştır kadın erkeğe biat itaat etmeli eğer başkaldırırsa dayağını yiyip oturmalı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Merak ediyorum canınız sıkılınca, boş kalınca durup durup dine neden sallıyorsunuz? Dinin kesin hükümlerine bile bakmadan bol keseden sallıyorsunuz sonra da "doğru mu, dinen sakıncalı bir durum olmaz mı" sanki hayatınızın merkezine dini koydunuz, aldığınız nefesten içtiğiniz suya kadar her şeye dikkat ediyorsunuz bir bu kaldı! Ediyorsanız da aklınızı kullanarak hadislere ve ayetlere baktığınızı ve ardındaki manayı görebildiğinizi düşünüyorum.
Buradan dinle uğraşmayı kendine meslek edinmiş yarım akıllılara sesleniyorum! Kendinize daha bilgilendirici bir uğraş bulun. Milletin bir gıdım dini bilgisini de böyle boş şeylere harcamayın!
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞartları var ve bunlar sağlanmalıdır. İslam'da kölelik tartışmalı bir konudur fakat uygulamada kölelik görülmüştür. Osmanlı da dahil İslam devletlerinde kölelik vardır fakat köleliğe olan bakış açısı farklıdır. Köleyi öldürmek, köleye tecavüz etmek ve istemediği bir şeye zorlamak yasaktır. Yani sınırlı bir kölelik vardır ama yine de vardır.
114 Yorumla- +1 yıl
Köleyi tecavüz etmek yasak degildir.
- +1 yıl
Verdigin linki gözden gecirdim. Cevabi "Dönemimizde Cariyelik yoktur" demek ile baslamis.
Benim cevabim bu:
Ayetler ve Sünnet kiyamet gününe kadar gecerlidir. Islam dininde "Dönemimizde yok" diye birsey yoktur cünkü hükümler her dönem gecerlidir.
Cevabi veren kisi Ayetleri ve Hadisleri inkar edip dinden düsmüstür. Tövbe etmeye davet edilmelidir, etmezse dinden düstügü icin kellesi vurulmalidir. - +1 yıl
Aslında yanlış ifade etmiş. Dönemimizde o ayetlerin hükmü vardır ama ayetleri uygulayacak ortam yoktur. Güneş'in hiç doğmadığı bir yerde oruç tutamazsın. Oruç ayeti iptal olmaz ama o durumda uygun düşmez. Bunun gibi bir şey.
- +1 yıl
Muhammed Kurani uydurdugunda günesin dogmadigi yerlerin oldugunu bilmiyordu. Ayetin gercek hayat ile celiskili olmasinin nedeni bu.
Konumuz ama bu degil.
Savasta kadinlar cariye olarak alinir. Ortami gayet mevcut. Bizim Müslümanlar ama Islamin bu tarafini örtmeye calisiyorlar, cünkü halkimiz butür cirkin gercekleri görmek istemiyor, görende dinden cikiyor.
Bu yüzden verdigin site gibi yerler Islamin gerceklerini kivirip büküp günümüzün hafif Müslümanlara yutturmaya calisiyorlar.
Isin arkasindaki gercekler bunlar. - +1 yıl
Savaş ortamında zaten alınır. Buna bir şey demedim. Kafir olduğunuz kadar da laftan anlamıyorsunuz.
- +1 yıl
Köle almaya uygum bir ortamin mümkün oldugunu kabul ediyorsaniz en basta neden tartisiyorsunuz ki, veya Linki neden verdiniz? Ha konumuz sadece buda degildi, köleler tecavüzde edilebilir.
Bulundugunuz durum ve yasadiginiz huzursuzluk üzücü, size Islamin cirkinligini kabul etmenize ve dinsizlige davet ediyorum. - +1 yıl
Kölelik bence kötü bir şey değildir uygun olduğunda. Dünya bir savaş alanıdır ve bize silah çekene gül uzatacak değiliz. Köle olmak istemeyenler de İslam ordusunun karşısında çıkmasın. Bütün kainat bizim için yaratıldı. Bunu kabul edene bir şey yapmayız, haraç verirler ve bize biat ederek yaşama hakkına sahip olurlar ama etmeyenler ya bizi savaşıp yenecekler ve öldürüp şehit edecekler ya da yenilip köle edilecekler.
- +1 yıl
Kölelik kötüdür evet. Tekrar ediyorum, Islam dogru degildir, korkulariniz nedenile köleligi savunacak kadar asaglik bir duruma düsmeyin.
Islam ordusu dediginiz ordu zaten Tarih boyunca savasi baslatan ordu oldu. Müslümanlar kendilerini savunmak icin Ispanyaya kadar gelmediler. Istanbulun fethi bir savunma savasi degildir.
Hepsini gectim savasin hangi tarafindan olursaniz olun, kölelik bir insanlik sucudur ve savunmasi olamaz.
Hayir kainat sizin icin yaratilmadi. Köleligi savunanlar, kainatin Müslümanlar icin yaratildigini, herkesin biat etmesi gerektigini düsüneneler Israil filistini bombaladiginda aglamasin. - +1 yıl
Zaten ağlamıyoruz. Bizim ölülerimiz şehit olup cennete gidiyor. Böyle bir şey için ağlanır mı?
- +1 yıl
Cennet diye biryer yok. Muhammedin insanlari kendi tarafina cekebilmek icin kullandigi kavramlardir cennet ve cehennem.
Zor degil gidin kurani acip okuyun. Bu kitabin sadece Tevrat ve Incelin kopyasi olup ve bunun yaninda Muhammedin kendi mesajini iceren, Muhammedin kendi maddi, siyasi ve cinsell cikarlari icin uydurdugu bir din oldugunu anlayacaksiniz. - +1 yıl
Bu argümanları duymadığımı mı sanıyorsunuz? Yıllardır kafirlerle mücadele ettim fikri olarak.
- +1 yıl
@Besiktas256 @CounterOffensive111 İslam ordusu tarih boyunca savaşı başlatan mı oldu? Bu nasıl bir ilim eksikliğidir? Sana oryantalist yabancı bir yazardan bu bilgi: ömür boyu yeter İslam hakkında ne kadar yanlış bilgiye sahipsin anlamış olursun belki. Thomas Walker Arnold Şöyle diyor: İmparator Heraklius, topraklarına giren İslam ordularını geri püskürtmek için bir ordu toplamıştı. Bu esnada Müslümanlar, bütün güçleriyle karşılarına çıkacak olan direnişe karşı gayretle çalışıyorlardı. Hz. Ömer'in emri altındaki Arap kumandan Ebu Ubeyde İslâm topraklarına katılan Suriye şehirlerinin valilerrine mektup yazarak şehirlilerden toplamış oldukları bütün cizyenin iadesini emretmiş ve halka hitaben şöyle yazmıştır: Büyük bir gücün bize doğru geldiği haberini aldığımız için sizden aldığımız parayı geri veriyoruz. Aramızdaki anlaşmaya göre sizleri korumamız gerekiyor. Fakat şimdi bu bizim gücümüzü aşıyor. Bu sebeple sizden aldıklarımızı geri veriyoruz. Eğer galip gelirsek anlaşmamızın şartları gereği kendimizi sizi korumaya mecbur sayacağız. Bu emir doğrultusunda devlet hazinesinden yüklü ödemeler yapıldı. Hristiyanlar, Müslümanların resileri için dua etmişlerdi ve duaları şöyle idi: Tanrı (Allah) size, bizi tekrar yönetmeyi nasip etsin. Sizi Romalılar üzerine muzaffer kılsın. Sizin yerinizde onlar olsaydı, bize hiç bir şeyi geri vermezlerdi. Bilâkis elinizde kalanları da KAYNAK Kitap: Arnold, İslâm'ın Tebliğ Tarihî sayfa 91-92. : İslam'ı bilemeden okumadan sallayıp durmaktan vazgeçersin belki bundan sonra
- +1 yıl
Elimizde kalanları da alırdı diyor
+1 yılEvet dogru. Cariyeler özgür olmayip köle olduklari icin onlar ile nikah sart degil. Sadece mülk olduklari icin tecavüz etmekte serbest.
Bunun hakkinda Video icerik istiyorsaniz buyrun.
https://www.youtube.com/embed/ibWtPL5yhhchttps://www.youtube.com/embed/XfYN5x9ItXs00 YorumlaAbazalarm gtunden uydurdg bsi bu peygamber efendimizin zamanında kadınlar köle olark satılıyordu o da kurtarmak icn onlari bı kaç kadnla nikah kiymis ama gel gör ki şeref yoksunlari bunu bile işine geldg gbi evirip ceviriolar nesilleri kuruyasicalar
00 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle doğru. Arap dini bu konuda net ve açık olarak erkeklere kıyak geçmiş çünkü muhammedin hayatını kimse yargılamasın istemiş bizzat muhammed
00 YorumlaCariyeleri beceremezsin yavrum, sadece hizmetçi olarak alırsın. Becerdiğin kişiye nikah kıymak zorundasın, bu da 4 taneyle sınırlı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslama göre değil eli skinde gezen hocalara göre
00 Yorumla
+1 yılDeğil mk düzgün araştırın arap sktigimin sahte hocalarını dinlemeyin kendiniz araştırın Kur'an'ın mealini okuyun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılVay be çok geç doğmuşuz
10 Yorumla
+1 yıl@Handsomehell01 bu konuda bilgin var mi?
03 Yorumla- +1 yıl
@esmerimbiciiim operasyon tamamlandı komutanım 😂
- +1 yıl
Cok saol Allah razi olsun
- +1 yıl
Amin cümle müslümanlardan rabbim bir gün razı olur umarım 🤲
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yalan öyle bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil.
10 Yorumla
+1 yılEvet doğru
00 Yorumla