Gizli Üye(36-45)11 aySırf millet bedava yesin içisin eglensin diye düğün yapıp o borçları hayatıma asla katmam !
Bak yapmadıgım iş nerdeyse kalmadı.
Paranız kadar masraf yapın !
Olmayan parayı yemeyin !
Bunun dışında işiniz olsun.
Tek başına ev artık dönmüyor.
Bir kadının önce mehrini tamamla.
Çünkü mehir dediğimiz şey olaki evlilik akdi herhangi bir sebepten sona ererse kadın hamile degilse en az 3 ay hamileyse 9 ay yeticek sekilde onun maddi sigortası yanında olmalıdır.
Bunun düğün takıları haricinde
imkana göre en az 5 tam altın.
Gücün varsa 10 Tam altın olması iyidir.
Bunuda düğün yapana kadar evlenecegin kadın için düzgün bir insan için al ve sakla.
Senden herşeyi isteyen biriyle sakın evlen me !
Burada kastım görgüsüz olanlar içindir.
Tabiki ev ev esyasını imkan dahilinde alın ya da birlikte alın.
Kimse olmayan parayla birine hava atma cahilliğine girmesin.
Ayrıca kendi işini aşını çevireceksen evlen ve evlenin.
Fakirliğin içine cocuk yapıp kendi hayatınızı zindana cevirmeyin.
Cocugunda gelecegini cocuklugunu psikolojisini hiç edip hayatını harcamayın.
Bana sorarsan evlenirsem sade bir nikah ese dosta güzel bir restoranda yemek ayarlardım.
Hava atıpcam diye Borçlu yaşamaktansa
Aklımı kullanırım borçsuz balayına giderim.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)11 ayYok. Bizim akrabalar sadece nikah yapinca altin getirmiyor. Ablam boyle evlendi cok katilim saglanmadı. Bizim millet dugune eglenmeye, kiz/oglan bakmaya, dedikodu yapmaya, milleti cekistirmeye vs bircok sebepten geliyor. Nikah pek bunlari karsilamiyor ve onemsizmis gibi geliyor. Hem cok katilim olmuyor hem altin gelmiyor hemde sonradan rahatsiz eden de oluyor. Ablamlar balayina cikmis, birkac kisi gelmek istedi ziyaret edelim, tebrik edelim, altini takalim diye, nikaha gelmemislerdi. Ama dugun olsa iki eli kanda da olsa gelirlerdi.
Nikahta biraz altin takıldı, sonradan birkac kisi getirdi ama az oldu. Yani dugun masrafi yapilmadi ama gelen altin da diger masraflari da kapatmaya cok yetmedi. Falancanin dugununde takilan altinlarla araba alirken, bizimkiler araba almaya yaklasamadi bile. Oyle kenara attılar deger kazanir biraz daha diye. Hicbir masrafin odemesine ya da bir mal mulk edinmeye yaramadı yani takilan miktar.
Biz genis bir aileyiz. Enistede de vardi biraz. Altin beklenenin altinda kaldi. Benim icin dugun gerekli mesela. Ben dugun takilariyla ev, araba alan ya da dunya borcunu kapatan ya da gidip ulkeleri gezen insanlar taniyorum. Dugun biraz bazi aileler icin gerekli bir sey. Bende şaşalı olmasa da adı dugun olsun diye, millet gelsin diye bir organizasyon düşünüyorum. Ilerdeki kocam kusura bakmasin. O kadar millete gittik, altin taktık, dugun olmasa bile mobilyasi, evi, kirasi, beyaz eşyası vs zorunlu, yapilmasi alinmasi gereken seylerin de masrafi cok bu devirde. En azindan elimize rahatlatan bir birikim gelsin. Belki daha uygun, daha az masrafli dugun tercih edebilirim ama olmasi gerek bizim acimizdan. Bir tören olmali yani bizimkilere bakinca.
Ha aileniz cok katilmamistir dugunlere. Altin takmamistir. Size de cagirsaniz da belki gelecek cok akrabaniz, tanidiginiz yoktur. Ya da akrabalarla vs hic araniz iyi degildir. Ne dugunlere, ne cenazelere gitmissinizdir. Bu durumda zaten dugun yapmaya cokta gerek yok belki. Hani alacaginiz yok. Zamaninda bilezik taktiydik, onu almak gerek gibi dusunceniz yoksa, helali hos olsun deyip zamaninda belki 5 bin liraya aldiginiz bilezik bugun 100 bin lira ediyordur. Sorun degil, dugunsuz olsun, kimseden beklentimiz yok diyorsaniz tercih meselesi.
Ama bizim ailede eski toprak oldugu icin, gitmezsek ayip olur, para taksak olmaz ayip olur, bize şunu takmislardi ya da bizimde cocuklar var iyi bir sey yapalim da onlar da yapsin gibi bir aileniz varsa ve hunharca ayiptir bilmem nedir tarzinda dugunlere katildiysa, onlarda bir yerde gelmek ve bir sekilde destek olmak durumunda kaliyorlar.
Ha nikahiniza cok kisi katılır, altinlari o sekilde de alir, hatta daha da fazlasi gelirse ne guzel. Daha kârlisiniz. Ama bizde olmuyormus. Ablamda denedik. Bana dugun ya da ufakta olsa bir toren şart.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
11 ayBen düğün yapmayı düşünmüyorum. Nişan belki bahçe gibi bir yerde yapılır. İnsanlar gelir. Müzik vs istemem mesela. Yiyecek içecek konusunda minimum tutarım. Düğün olmadığı için yemek ikramına gerek yok ve insanların 6-7 saatini de almam zaten. 1-2 saatlik kısa bir seromoni. Nikah da zaten kültür merkezinde yapılır sonra altınlarını takarlar 😄 ama balayı için güzel bir yurt dışı tatili yapmak isterim. 2 hafta izinler alınır işyerinden. Eşimin işyeri vermezse 1 hafta da olur, olmuyorsa bazı şeyler zorlamamak lazım di mi 😂 eskiden çocuksu romantik düşüncelerim vardı balayı en az 3 hafta olmalı, kimle evlencem sanki şirket sahibi biri falan mı olacak.. şirket sahipleri de zaten çalışmakla kafayı bozmuş oluyorlar bak Elon Musk'a 😄 ev eşyalarım da bir kısım var benim, ama beyaz eşya ve gardrop ve çift kişilik yatak alınması gerekir. Taliplerimi bekliyorum 😂
01 Yorumla- 11 ay
Sana bir sey sorabilir miyim. Bizim yoldan gecen bi kiz sanirim benden 7,8 yas kucuk ama kiz tam benim tipim cok hosuma gidiyor. Ama hic bir seyini bilmiyorum adini bile anca cok nadir belki hafta 1 defa goruyorum o da uzaktan. Acaba ne yapsam bu islerden hic anlamiyorum yardim et lutfen
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Artık bir baba olarak soruna cevap verebilirim. Keşke çocuklarım düğün yapmasa ama bu tek taraflı verilecek bir karar değil. Başka aileler de giriyor işin içine. Düğün çok gereksiz bir gelenek haline geldi.
Oğluma sünnet düğünü yapmadim. Oğlum bana sünnet düğünü yapma, beni o parayla Amerika'ya gönder dedi. Ben de kabul ettim, şimdi 18 yaşını bekliyor. 18 olur olmaz Amerika gezisine göndereceğim onu. Helali hoş olsun oğluma. Millete yedirecegime oğluma yedirecegim.
G*tune don alamayan insanlar güya düğünde bütün birikimini havaya saçıp bende para var imajı veriyor. Yemişim o imajı, lan popo*ne don alamiyorsun sen, bu imaji düğünle kapatqmazsin. Ama gel de anlat. 🤣🤣🤣00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Açıkçası artık çok kişi sade bir nikahla evlenmek istiyor 💍 Ekonomik kaygılar ve hayat pahalılığı ister istemez öncelikleri değiştiriyor. Düğün masraflarına para harcamak istemeyen kadınlar sandığından fazla. Önemli olan beklentileri önceden paylaşmak ve birbirinle açıkça konuşmak 💬 Ruh eşini ararken dürüstlüğünü kaybetme yeter. Unutma, önemli olan hayatı birlikte paylaşmak. Maddiyat elbet halledilir ama sevgi ve anlayış çok daha değerli 🍀
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
11 ayvalla kardeşim bir kadın olarak sana tavsiyem senin maddi durumuna göre düğün yapmayı kabul etmeyen kadını aşık olsan da nikahına alma. Aşk bitiyor yerini uyum, sadaket ve bağlılık alıyor. Bunları bir ömür sana verebilecek tek bir kişi var oda seninle ticari bir sözleşme adı altında şatafatlı düğün yapan değil sade bir nikahla evlenecek bir kadındır. Bunu hem çalışan hemde 3 ay sonra sade bir nikah ile evlenecek bir kadın olarak söylüyorum. Gösteriş, elalem ne der kafası, israf bunlar boş. Ego kasmak ve toplumun onayını almaktan öte bir duygu olamaz. İmkanı olan ne halt ederse etsin beni bağlamaz ama yinede gereksiz yani. Sade bir nikah, lazım olan eşyaları durumunuza göre alın, güzel bir balayı kafi. İnan borcu olanlar hemen olmasa bile boşanıyor ya da aldatmalar baş gösteriyor, evde tartışmalar, kavgalar vs vs... kafa ağrısı. Çokkk örnekleri mevcut. Benden sana tavsiye, ben kendi aldığım çamaşır makinesi vardı 2 sene önce, buzdolabı, fırın vardı, onları kullanalım dedim, masrafa gerek yok dedim. Kıymetin olmuyor diyenler e de g... üm ile gülüyorum. Kıymet erkeğe yaptıracağın masraf ile satın alınmaz, adam sevmiyor işte yani para ile masraf ile ne ilgisi var. Tercihlerini sorgulasın herkes. Ben sade bir nikah ve koltuk takımı yatak odası alacak benimki sadece, bitti. Gerisi huzur. Sana aksini yüklemeyecek kadın çıkana kadar da gerekirse evde kok kafan rahat olsun :)))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayEvlenirim ama böyle evlenen kadının da kıymeti bilinmiyor. Lüks düğün isteyen kolları bilezikli gerdanı kolyeli tek meziyeti yemek yapmak olup dedikoducu arkadaşlarıyla vakit geçiren itici kokoş kadınlar daha mutlu oluyor, enayi kocaları önlerine dünyaları seriyor neredeyse
105 Yorumla
Soran11 ayBöyle de bir gerçek var
Cevap sahibi11 ayYaaa işte böyle, o yüzden niye hiçbi kadın düğünsüz evlenmek istemiyor diye sızlanmayacaksınız, karşısındakine kıyamayan kadın böyle değersiz hissettiriliyor, diğer qöt büyüten para yiyen altın meraklısı kezban da baş tacı ediliyor
- 11 ay
Aynen öyle eskiden her seye koşturuyordum baktim ben deli miyim. butun sorumluluk bende dedim para yemeye basladikca senin hakkin yoruluyorsun harca tabi drmeler basladi. Simdi her aksam yuruyus yapicam cocuklara bak bile diyebiliyorum 🤣 senin dedigin bu tanimlamaya donustum resmen
11 ayMilyonlar harcayıp düğün yapıcam en az 2 saat sürecek. En kaliteli yemeğinden, içkisine, eğlencesine kadar her şeyi dört dörtlük yapıcam. Gelen herkes bir kusur bulup, ayy et yemeği yerine tavuk yapamamış mı, insan alkol koymaz içmeyenler var, geline bak o nasıl gelinlik, damar hele o damat bak bak hemen karım da karımcı olmuş ve bunun gibi bir sürü şey. En iyisini de yapsan en kötüsünü de kimseyi memnun edemezsiniz. O yüzden bir nikah, arkadaşlar ve aileyle yemek en son da arkadaşlarla beraber güzel bir after bitti gitti. Düğün kadar gereksiz, masraflı bir şey yok. Ben düğünlere karşıyım.
30 Yorumla
11 ayHer genç kızın hayalinde beyaz gelinlik giyinip eşiyle beraber o düğün salonundan mutluluk içinde, gülümseyerek geçmek, düğün sonrası düğün fotoğraflarına bakmak vardır. Ama günümüzdeki ekonomik şartlar, hayatın ve yaşamın zorlaşması maalesef ki evlilik konusunda çoğumuzu geri itiyor, evlenmek istemiyoruz. Bence günümüzün ekonomik şartlarına göre hayat arkadaşı olarak seçtiği erkeğe anlayış gösterecek, düğün olmadan, sırf sevdiği için evlenecek fedakar kızlarımız da yeteri kadar var, biz kadınlar bunu yapacak kadar yürekliyiz. Elbette bazı istisnalar var. Ama anlayışlı olan kızlarımız da bence yeteri kadar var 🦋
25 Yorumla- 11 ay
Vardır elbette. Denk gelmesi çok önemli aslında
- 11 ay
Böyle şeyler kaderinde, kısmetinde varsa gelir bulur seni
Ay hiç sevmem böyle safsataları tertemiz, nikah varken. Milleti erik dalı oynatacağim diye masraf yapamam s. g
62 Yorumla- 11 ay
Ama bunun çeyizi de var. Taki merasimi de var. Küçük bi düğün salonu tutulması şart.
- 11 ay
Gelinlik lazım. En ucuzundan alsa.
E çeyiz lazım.
Ev parasını geçiyor gene minimum da tutulsa
11 ayKesinlikle düğün istemiyorum.
Tabi ki ihtiyaç olursa beyaz eşya veya mobilya alınmalı.
Buna mecburuz.
Ben sevdiğim adamla şehirleri, ülkeleri gezmeyi planlıyorum.
Karşımda ki adam bu kafadaysa,
haftanın 5 günü çalışıp diğer 2 günde sadece oturup tv izleme peşinde değilse bana uyar.
Hayatının düzene girmesi güzel bir şey fakat monotonlaşmamak koşuluyla.
Koç burcuyum ben, monoton yaşamaya gelemiyorum.
Psikolojim bozuluyor.
Panik atağım tetikleniyor.
Çalışmayıp, Evde oturup sadece kendini eşine ve çocuğuna adamak isteyen kadınlara da saygı duyarım.
Ama işte ben öyle değilim.
NAPCAN YARATILIŞIM BÖYLE 😅
Tabi her ikimizin maddi şartlarının uyuşup uyuşmadığına da bakarım. Para gökten yağacak değil ya.
ALLAH HEPİMİZE GÜZEL KISMETLER NASİP ETSİN.
Aminnnnnn
(Burada karısını, kocasını, sevgilisini aldatanlar, kadınları ve erkekleri s*KS objesi gibi görenler hariç)11 YorumlaBiz düğün yapmadan evlendik masrafsız oldu. Oynamak isteyenler toplandı kendi aramızda oynadık bi kaç gün. Pişman mıyım asla değilim. Ben evlendiğim zaman herkes bana tepki yağdırıyordu. Düğünsüz olcaksa ben o gelinliği hiç giymem diyenler mi dersin, bir salon tutamıyorlar mı kıymetin bilinmez diyenler mi dersin her kafadan bir ses çıkıyordu. Ben kendi mutlu olacağım tercihi yaptım iyi ki de öyle yapmışız.
25 Yorumla- 11 ay
Sana bir sey sorabilir miyim. Bizim yoldan gecen bi kiz sanirim benden 7,8 yas kucuk ama kiz tam benim tipim cok hosuma gidiyor. Ama hic bir seyini bilmiyorum adini bile anca cok nadir belki hafta 1 defa goruyorum o da uzaktan. Acaba ne yapsam bu islerden hic anlamiyorum yardim et lutfen
11 ayEvet ama bizim gibi kadınlar değer kıymet görmüyor ne yazık ki erkekler anlamıyor iyilikten
33 Yorumla
Soran11 aySen öyle biri ile mi evlendin
- 11 ay
Hayır evlenemedim bile çünkü adam gibi bir adama denk gelmedim henüz abi
Soran11 ayDenk gelemiyoruz zaten. Umarım denk geliriz artık
- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
11 ayZaten bu devirde aklı olan düğün yapmaz, her şey pahalı bir de git sen o parayı düğün yerine ver, balayına ver, çeyize harca, evini döşe... Eee nereden bu para eğer mühendis değilseniz veya yüksek bir maaş almıyorsanız... Ha kredi çekip de koyun gibi öderim faiziyle kazık kazık geçirsinler ne olacak deyip de bir de üstüne üstlük iktidara atarsanız suçu zerre akıl yok siz de KB.
00 Yorumla
11 ayYani bana kalsa yapmam ama yine de ufak bi aileler arası (gerçekten aileler arası olcak şekilde hayatında görmediğin kişiler olmucak) yemek düzenlenebilir aynısından ve daha eğlencelisinden bir tane de yakın arkadaşlar arasında yap mis gibi işte. Yok takıdır gelinliktir saç baştır düğün salonudur uğraşmıcan. Çeyizdir nişandır da saçma geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayDüğün saçmalık bence yaptım ben ama en ekonomiğinden kapının önünde şimdi bir düğün salonu zaten dünya para gelinliğimi 2. el uygulamadan aldım kınalığımı öyle ucuza getirdim şimdiki nesil 1 kaç saat giymek için dünya para veriyor şu an evlensem belki evde arkadaşlarla ufak bir kına evde ya da kapı önünde ya da cafede sonra nikah yaparım
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı.
11 ayBana saçma geliyor başkaları gelip erik dalı oynayıp eğlensin diye onca para harcamak.😂Ve daha nice saçma adet tabii . Bu olay gelin ve damat içinse önemli olan onların eğlenmesi.
32 Yorumla- 11 ay
Sonra cimri erkek oluyoruz
- 11 ay
Banane yahu kimin ne olduğundan olaylar kişiler her zaman farklıdır beni irdelemez o sizin ve karşınızdaki kişinin sorunu.
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
11 ayBenim maliyetle alakalı bir sıkıntım yoksa israfın gunahina girmeyi istemem ama düğün yapmazsam ailem ve dünyaya geliş amaçları halay çekmek olan akrabalarım beni kurşuna dizer maalesef yapicaz birisi nasip olursa 🙂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayVallahi kendi ailemi de eşimin ailesini de zora sokmadan en asgari şekilde düğün yaptım bundan 5 sene önce. İki taraf da çantada keklik olarak görüyor şimdi beni. Çünkü insanlar kendilerini zora sokan insanları daha bi kıymetli görüyorlar. Bu yüzden şimdiki aklım olsa 1 isteyeceğime 5 isterim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayBence de düğün yapmamak mantıklı ama 45 kuzenim var halalarım teyzemler dayımlar ve amcamlar. 44 kuzenimin yarısından fazlasına babam zamanında gidip tam altınlar kolyeler bilezikler neler takmadı neler. Ailemin tek kızıyım muhtemelen düğün masrafı çıkar diye düşünüyorum mxnsmamaöa
12 Yorumla- 11 ay
Delikanlı davranırlarsa Zengin olucan sjjsksks
Cevap sahibi11 ayBence de adam olsunlar ndmsmw
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 aydüğün olmayınca gelinlik falan giyilmeyecekmiş gibi algılanıyor ama aslında uzun uzadıya herkesi toplayıp eğlence adı altında evlilik kutlamasına karşı olunmak demek düğün istememe olayı
10 Yorumla
11 ayDüğün yapacak durumum var. Yalnız düğün istemeyen bir kadın tercihim olurdu. Hatta kadının parası olmasa da olur. Yeter ki geleneksel resmi dayatmada bulunmasın.
10 Yorumla
11 ayKimileri hayatta bir kere evleniyorum deyip heves edip her türlü parayı harcıyor ama bana göre düğün gerekli bir şey değil. eğlenmek istiyorsan Nikahtan sonra gider bir yere eğlenirsin zaten :)
10 YorumlaNikah salonunda cidden yakın samimi olanlar çağırılması yeterli geliyor. Başkaları için masraf etmek çok saçma geliyor. O paraylada eve istenilen eşyalar alınır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBen düğünsüz evlendim. Sadece kına parasını eşimle bölüştük. Çok da uygundu zaten salon sahibi tanıdıktı. Gelinlik kınalık hepsini bir akrabamıza diktirdim. Şuanki fiyatların 3te biri bile tutmadı. Mobilyalarımızı da hep en uygun seçeneklerden beğendik. 20 yıl kullanmaya gerek yok ilerde durumumuz iyi olunca o kadar para verdik değiştiremeyiz demeyeceğiz en azından. Her şey yerine koyulur. Borç içinde evlilik baştan huzursuz olur.
10 Yorumla
11 ayAkıllı kızlar 2milyonu düğüne masraf etceğimize gider tatil yaparız ve evimize harcarız derler nikah salonundakide düğün sayılır ne gerek var extra salona ona buna
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
11 ayDüğüne gerek yok, sahil kenarında sevdikleri arasında küçük yemek düzenlenir o kadar. Koca koca gelinlikmiş, düğün salonuymuş bilmem nesiymiş gerekesiz işler. Bir kere evleniyoruz adi altında boğaza kadar gereksiz borç yapmaya gerek yok 😄
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayDüğünsüz evlendim tavsiye ederim. Eşya alışverişi yaparkende çiftler kendilerine şunu sorsun bu ihtiyaç mı yoksa moda gösteriş için alınan bir istek objesi mı? Birde alışverişe parayı ödeyecek insanlar dışında kimse gelmesin mümkünse. O zaman evlendikten sonra milletin gazıyla alınmış eşya olmaz. Boşuna borçta olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayVardır mutlaka. Ama bu devirde isteyen kıymetli oluyor. Düğünün takının eşyanın. Deveye diken misali. Ben evlenirken talebim olmadı. Ama çok kıymetsiz oldum. Sonrada kapının önüne koyuldum tabiri caizse. İkinci evlilik yapsaydım yine istemezdim. Ben akillanmam
00 Yorumla
11 ayDügünü ekonomik durumu iyi olanlar yapsın borçla evlenilmez hayır gelmez o yuvadan dügün gereksizdir hiç sevmem
10 Yorumla
11 ayBu devirde cogu kisi dugun yapmiyor zaten sadece nikah yapiyorlar ve mantikli olan da bu bence
20 Yorumla
11 ayDüğün yaparım muhtemelen ama israftan uzak dururum. Aşırıya kaçmadan, sevdiklerimle güzel bir anı kazanmak için olur o da. İleride içimde pişmanlık kalmaması için. Belki sade ve samimi bir kır düğünü? Kapalı dar alanları çok sevmiyorum zaten.
00 Yorumla
11 ayBende gereksiz masrafa karşıyım ama illa da isterim derse mecbur yapacağız. Bir sürü stres hazırlık harcanan para ama hatırası fotoğrafı çok hoş seviyom albüm olayını düğünler çok abartılı gercekten kafam cok karısık ama ben de bek sıcak bakmıyom. En güzeli nikah ve ailecek yemekli balo bence.
11 Yorumla- 11 ay
Balo mu 🤔
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayBu devirde ne düğünlü ne düğünsüz hiçbir şekilde evlenmem.
10 Yorumla
11 ayDüğün olmadan evlenirim. Sadece ihtiyaç olan eşyalar olsun yeterli.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Zaten düğün yapmadan evlilik bana göre 😅 evlenirim tabi
10 YorumlaDüğün bu hayatta en nefret ettiğim şeyler arasında kendimi düğünde gelin olarak düşünemiyorum bile düşüncesi bile rahatsız ediyor düğün isteyen erkekle asla evlenmem
11 Yorumla- 11 ay
Düğün diyenle asla. Basit nikahtan evlilik diyenle evet.
20 YorumlaNişan ve kına zaten kız tarafına ait. Yeni eşyalar, kira ve aylık gider maliyetini de mi savmak istiyorsun? Ona evlilik değil başka şey deniyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 aybulsam istemeyen bi kadın evlenirim. düğünler nikahlar gereksiz zaten.
10 Yorumla
11 ayşu an bir çok kişi öyle yapıyor Çevre baskısı olması bu oran daha da fazla artar.
11 Yorumla- 11 ay
- Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.
11 ayBu devirde öyle saçma sapan ritüellere hiç gerek yok bence ya
10 Yorumla
11 ayen son ben vardım ama ben de evlendim maalesef. nikahı bastık evlendik tertemiz 😂 düğünsüz nişansız, hiçbir merasim yapmadık
23 Yorumla- 11 ay
Yaaa canımsın, mutluluklar dilerim. Önemli olan seçtiğin hayat arkadaşı ile mutlu olmak, aynı çatı altında sevgi dolu yaşamak. Dilerim bir ömür boyu mutlu olursunuz, o mutlu yuvanızdan aşk eksik olmaz 🩶
- 11 ay
ne tatlısın çok teşekkür ederim 🥰🥰
- 11 ay
O senin tatlılığın canım. O kadar güzel anlatmışsın ki. Dilerim yaptığın seçimle her zaman gurur duyarsın, mutlu olursun 🤍
11 ayYeni ev yeni eşyalar okey de düğün merasim olarak hem masraf hem bence güzel bir durum değil temiz sade bir nikah sonrasında aile ve arkadaşlarla mis gibi bir yemek olursa mutlu bir durum olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.
11 ayEvlenecek olursam düğün yapmayı düşünmüyorum gelecekteki karım benim gibi düşünürse kimse umrumda olmaz o parayla tatil yaparız balayına gideriz bence daha mantıklı
00 Yorumla
11 ayBen düğün istemezdim gelinlik bir şekilde bulunur giyilir ama hani çok cafcafa gerek yok diye düşünüyorum. Sevdiklerimizle kutlayacağımız minik kutsal bir an sadece. İlle hoplayıp zıplamaya gerek yok.
01 Yorumla- 11 ay
valla bu yıl 4 tane düğüne gittim sene 3 tanesi nikah bir tanesi düğündü. Artık düğün pek kalmadı sankı
01 Yorumla
Soran11 ayAkıl işi değil zaten
Gizli Üye(25-29)11 ayBen hepsini yapmak istedim hazırlıkar yapıyordum ama annemi kaybettim 3 gün oldu annem yok bunun artık benim için bir önemi de yok
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayKadının değeri zaten yok bide düğün yapmasın tam olmaz. ben çok pişmanım zananinda düğün yapmadım kına yapmadım. Altın bile almadılar bana değersiz oldum. esim çok seviyorum oda beni ama ailesi bize hiç bişeye destek olmadı
13 Yorumla
Cevap sahibi11 ayEşim iyi ailesi umrumda değil
11 ayBen kabul ederimde Bana boyle teklifle gelen erkek yok
Gelsin hemen evlenirim
Devir oyle bir devirki erkekler gosteris istiyor
21 Yorumla- 11 ay
11 ayDüğüne harciycan parayı eşyalara harca ya da esyan varsa balayına harca bence en mantıklısı
22 Yorumla- 11 ay
Hahaa
Bazı kızlar değerlidi. Dugunde yapılır eşyada alınır balayinada çıkılır.
Senin gibi düşünenler hep aldatilicak tatlim - 11 ay
Büyük konuşma kimin aldatılacağı belli olmaz Canım)) senin gibi kızlarda hiç bir şeye doymak bilmiyor anlayış bilmiyor herşeyi istiyosun eee sona borca evleniyosun keza erkeğe zararsa sana da zarar şunu unutma tek taraflı düsünmek sana da hayat hiç bir kazandırmaz zarardan başka , keza Salonunu esyanı mis gibi yaparsın kına saçma ben canım Miyım elalemi mutlu etmek için dugüne kınaya binlerece masraf harcayım o kendi değerimi zaten balayidır tatildir çatır çatır gösteririm ben 15 binlik bı tatillede hem sürekli az parayla her yeri gezerim ama sen 100 binlik bir tatile bile tatmin olmazsın para da kalmaz aşkta gider okey
Evliliğin insanları bitirdiğine inanıyorum. İnsanın sadece ciftlesip geçmesi gerekrifine inanıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayErkek böyle fedakar kadından sıkılır boşanır aldatır gider sarışın beyaz tenli kadına düğün yapar ikinci evliliği olmasına rağmen bu devirde düğünle evlenilir. Erkekte zaten karşısındaki Rus olsa dünya güzeli olsa düğün yapar hakkıdır der
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
11 ayDüğün yapmadan evlenirim tabi. Elalem eğlenecek diye borcun altına girmem. Birikimle yurt dışı tatili yaparız daha iyi.
00 Yorumla
11 ayEvlenmem ben kimse kusura bakmasın maymun gözünü açtı düğün isterim en görkemli takıları, kiloyla altın isterim 🤩🎉
01 Yorumla- 11 ay
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gecekten seven kadın düğün diye tutturmaz. Ama bazen aileler de illa düğün isteriz diye tutturuyoe. Türkiye'de bir gosteris merakı var
01 Yorumla- 11 ay
11 ayTam da bu devirde böyle evlenilmeli. Herkes fırsatçı, herkes memnuniyetsiz kime ne gösterisi yapacaksın
01 Yorumla- 11 ay
11 ayEn az masrafla düğün yapıp toplanan altınlar ile farklı ülkeleri gezme fikri daha cazip geliyor 😄
00 Yorumla
11 ayEvlenirim tabiki ailem dügunsuz olmaz diyor ama sade bir nikah ve beyaz bir şey giyerim bitti gitti
00 YorumlaBenim için düğüne gerek yok sade nikah taraftarıyım sırf millet eğlensin iki pasta yesinler diye düğüne gerek yok gereksiz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayDaha bugün ailem ile konuştuk bu konuda. Bu devirde düğün yapmak çok saçma. Babam erkek tarafı biz hepsini karşılarız düğün yapalım dese bile izin vermem dedi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bana kalsa düğün lüzumsuz ancak evleneceğin kişi, gelinliği ile evinden çıkıp düğün yapılmasını isterse hakkıdır.
00 Yorumla
11 ayHep öyle istiyordum düğün gereksiz gelirdi artık evlenmek gereksiz geliyor
17 Yorumla- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Kızın sevgilisi veya sevdiği var mı bilmen gerekiyor yoksa naparsan yap boşuna arkadaşça yaklasabilirsin isterse yüz verir ama istemezse sakın uzatma sal sapık damgası yersin
- 11 ay
Nerde görüyorsun tam olarak tipine güveniyor musun
Gizli Üye(30-35)11 ayBu devir düğün değil sadece nikah yaparak evlenme devri 👍
20 Yorumla
11 ayHayır bir kere evleniyorum
Tabikide düğün olcak her şey olcak
Her kızda böyle ister11 Yorumla- 11 ay
- Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat