Siz kadınlar olarak nasıl bu kadar güçlü olabiliyorsunuz?
Duygusal olarak inanılmaz güçlüsünüz, sizi üzen bir konu olduğunda evet çok acı çekiyorsunuz evet çok ağlıyorsunuz ama bu işin sonunda bu durumdan çok güçlü şekilde çıkıyorsunuz.
Mesela sizi üzen bir erkeği bıraktığınızda ilk başta çok üzülüyorsunuz ama sonunda bu durumdan çok güçlü çıkıyorsunuz.
Bişeyi başarmak için çok disiplinli olabiliyorsunuz ve o psikolojik şiddete karşı çok güçlü duruyorsunuz.
Zaten bir araştırma okumuştum, erkekler kadınlardan tam 3 kat fazla intahar ediyormuş, yani aslında erkeklerin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor bu durum.
Bu güç yaradılıştan mı geliyor size?
Duygusal olarak inanılmaz güçlüsünüz, sizi üzen bir konu olduğunda evet çok acı çekiyorsunuz evet çok ağlıyorsunuz ama bu işin sonunda bu durumdan çok güçlü şekilde çıkıyorsunuz.
Mesela sizi üzen bir erkeği bıraktığınızda ilk başta çok üzülüyorsunuz ama sonunda bu durumdan çok güçlü çıkıyorsunuz.
Bişeyi başarmak için çok disiplinli olabiliyorsunuz ve o psikolojik şiddete karşı çok güçlü duruyorsunuz.
Zaten bir araştırma okumuştum, erkekler kadınlardan tam 3 kat fazla intahar ediyormuş, yani aslında erkeklerin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor bu durum.
Bu güç yaradılıştan mı geliyor size?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Erkekler fiziksel olarak kadınlar da duygusal olarak güçlü olay bu aslında.
İşte bunu nasıl başarıyorsunuz? Biz de böyle nasıl güçlü olabiliriz?
Ben duygusal zeka olarak çok kötüyüm ve bu bana hep zarar verdi 😔
Yani yaratılış böyle yapacak bir şey yok. Biz kadınlar duyguları kompleks yaşarız mesela. Bu da bizi hayatta tutar. Fiziksel güç kadar etkilidir.
Mesela çok istediğimiz ama bize zarar verecek birşeyin hem arzusunu hem de korkusunu yaşar ve uzak durabiliriz. Siz ise bana bir şey olmaz ya da en fazla ne olur diye düşünüp yarım duygularla hareket ediyorsunuz. Bu da ya canınıza mal oluyor ya da sürünmenize neden oluyor.
Vallahi çok doğru ve bu da en az fiziksel özellik kadar güç katıyor size.
Burada en önemli faktör cesaret duygunuzu doğru yönetmenizden geçiyor.
Yerine göre cesur ol yerine göre de akıllı davran geride dur.
Erkeğin hayatını şekillendiren en önemli duygu nedir diye sorsak kesinlikle cesaret derim. İş hayatınızdaki başarınız da aşk hayatınız da geri kalan her şey de bu duyguyu nasıl yönettiğinize bağlı.
Evet haklısın bir erkek için en önemli nokta cesaret, erkek cesaretini doğru noktada kullanması gerek ama bazen onu bile doğru yönetemiyoruz.
Ve dediğim gibi bizim duygusal zayıflığımız o cesareti doğru noktafa kullanamamızla sonuçlanıyor. 😔
İnsanlar zaten genel olarak duyguları ile yönetilir. Mantıklı davranmak zamanla tecrübeyle oluşur. Senin şuanda en akıllıca davrandığın konuda bile aslında bir duygu yatıyor. Mesela metroda sarı çizgiyi geçmememizin nedeni bunu daha mantıklı bulmamızdan değil tehlikeli bulmamızdan ve korku olmasından kaynaklanıyor.
Sen bu işi biliyorsun, evet kesinlikle öyle, bu yüzden zaten erkekler aşk ilişkilerinde genelde hata yapan taraf oluyor, karısını anlayamıyor vr anlayamadığı için tartışmalar kavgalar oluyor, hatta boşanmalara kadar gidiyor, 30 yaşındayım ve anladığım kadarıyla da kadınlar bu tür konularda genellikle haklı taraf oluyor, çok nadirdir kadının haksız olduğu nokta.
Kendinizi doğru ifade edebilseniz aslında sizin haklı olduğunuz durumlar da çok fazla. Kadını anlamaya çalışmadan önce kendinizi anlatmaya çalışın. Erkek doğasını anlamak kadın doğasını anlamaktan çok daha kolaydır.
Evet erkeğin haklı olduğu noktalar da çok fazla ama kadınların daha da fazla.
Ve erkeklerin kadınları anlamaması, onların duygusal beklentilerini karşılayamamsı, kadınları daha da haklı noktaya taşıyor.
Sonuçta eşler arasında ne kadar fiziksel ihtiyaçlar varsa, duygusal ihtiyaçlar da var, yani bir kadın duygusal ihtiyacının eşi tarafından karşılanmasını istiyorsa ve erkek umursamaz davranıyorsa, bu durum kadını haklı noktaya getiriyor,.
Yani erkeğin umursamaz davranması ayrı bir şey kadını anlamaya çalışıp anlayamaması ayrı bir şey.
İşte erkek kadına umursamaz davrandığı için kadını anlayamıyor ya.
Burada da şu olabilir. Erkek zaten kendisini anlayan kimse olmadığı için ben neden başkasını anlamaya çalışayım diye düşünür.
Yok maalesef böyle düşünmüyoruz, dümdüz umursamaz düşünüyoruz, nerden biliyon diye sorma
Tamam işte. Anneni düşün mesela. Ona karşı umursamaz olabiliyor musun? Muhtemelen hayır. Çünkü muhtemelen babanın önemsiz gördüğü şeylerde annen daha hassas davrandı sana karşı.
Hayır alakasi yok erkekler hem fiziksel hem duygusal kadınlardan daha güçlü
Değil işte, o sana öyle geliyor, erkeklerin iç dünyasını bilmiyorsun ya da kendin gerçekten duygusal acı çekmemişsin çünkü ben çok az gördüm gerçekten yaptığı şeyden pişman olan kadın.
Ya da terk ettiği erkeğe kolay kolay dönen kadın görmedim, çok azdır.
Duygusal olarak güçlü olmanın göstergesi bu.
Ayrıca dediğim gibi erkeklerin intahar oranları çok daha fazla
Kadınlar duygusal açıdan güçlü.