Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum… İstanbul’daki düzenimi bırakıp onun yanına mı gitmeliyim, yoksa onu buraya getirmeye mi çalışmalı?

Merhaba kızlar, biraz uzun olacak ama gerçekten çok kararsızım ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Lütfen içten yorumlar yapın 🙏

Erkek arkadaşımla İstanbul’da tanıştık, burada çalışıyordu. İlişkimiz ciddileşti, birbirimizi gerçekten sevdik. Ama bir süre önce ailesel nedenlerden dolayı İstanbul’dan uzak bir şehirde yaşamaya karar verdi. Şu anda farklı şehirlerdeyiz, yani uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. İlişkimiz hâlâ devam ediyor ve evlilik planları yapıyoruz.

Ama beni düşündüren çok büyük bir konu var…

Ben İstanbul’da iyi maaş aldığım kurumsal bir firmada çalışıyorum. Sosyal çevrem burada, arkadaşlarım, iş hayatım, alıştığım düzenim… Ailem burada hayatımın çoğu burada kurulu.

O ise zaten İstanbul’u bilen biri, burada bir dönem yaşadı, ailesinden bazı bireyler de hâlâ burada. Yani buraya yabancı değil. Bu yüzden evlilik sonrası onun İstanbul’a gelmesi çok daha mantıklı gibi geliyor bana. Ama o şu an bulunduğu şehirde kalmak istiyor.

Şimdi ben düşünüyorum…

🔹 Onun yanına gitmem, işimi bırakmam ve hayatı sıfırdan kurmam mı gerekir?

🔹 Yoksa onun, bildiği ve sevdiği İstanbul’a dönmesi mi daha mantıklı?

🔹 Bir kadının sevdiği adam için kendi düzeninden vazgeçmesi doğru mu?

🔹 Eğer onu buraya gelmesi için ikna etmeye çalışırsam, sizce nasıl yaklaşmalıyım?

Hem kalbim hem de mantığım çok şey söylüyor ama karar veremiyorum. Bu süreçte duygusal olarak da çok yıprandım açıkçası. Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Şimdiden teşekkür ederim güzel yorumlarınız için 💛

Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum… İstanbul’daki düzenimi bırakıp onun yanına mı gitmeliyim, yoksa onu buraya getirmeye mi çalışmalı?