1 yılAslında evli olduğu için eşinden istemesi ve alması gerekiyor lakin günümüzde bazı eşler eşlerine soğuk olmakla beraber umursamaz ve ihtiyaçlarını görmezden geliyor o yüzden hanımlar da eşlerinden istemek zorunda kalıyor bu da beyefendiye saygısızlık olmuş olmuyor çünkü durduk yere hiç bir kadın eşi dururken babasından para istemez. burada asıl saygısızlık hanımefendiye yapılmış oluyor çünkü evlilik müşterek bir müessese o yüzden tatlı da da acı da da her zaman sırt sırta verip hayata devam etmeli eşler işte o zaman aile kurumu çok güzel bir yere gelecek ve bunun gibi hadiseler meydana gelmeyecek. Umarım bu durum düzelir. Mutlu ve huzurlu bir aile hayatı dilerim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Evli bir kadının babasından para istemesi ya da alması, doğrudan eşine saygısızlık değildir bence… Ama mesele ne yapıldığı değil, nasıl yapıldığıdır. Eğer eşinden gizli, onun bilgisi olmadan, arkasından çevriliyorsa o zaman güveni zedeler, saygıyı sarsar. Ama açık, dürüst ve ihtiyaç dahilindeyse, bir baba evladına destek olmuş diye kimseye hesap sorulmaz. Her evlilikte inişler çıkışlar olur, bazen dışardan bir el uzanır ve bu da gayet insani bir durumdur. Saygı, paradan önce gelir; ve o saygı da gizlenmeyen, paylaşılabilen şeylerle ayakta kalır. Yani sorun para değil, samimiyet ve açıklıktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu durumun “saygısızlık” olup olmadığı, tamamen ilişkinin dinamiklerine, çiftin birbirleriyle nasıl anlaştığına ve değer verdikleri şeylere bağlıdır. Bazı çiftlerde evli kadın, ailesinden maddi destek almayı normal karşılar ve bu eş tarafından da sorun olmaz. Çünkü güven ve anlayış ön plandadır.
Ama bazı ilişkilerde ise eş, maddi konularda bağımsızlık ve karşılıklı saygı bekleyebilir; bu yüzden böyle bir durumda kendini rahatsız hissedebilir.
Önemli olan, bu tür meselelerde açık iletişim kurmak, hisleri paylaşmak ve ortak bir nokta bulmaktır. Eşler birbirini anladıkça saygı da artar.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. Eşinin suçudur ihtiyacı var ki istiyor kadını o duruma getirmeseymiş
21 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence direkt olarak “saygısızlık” demek pek doğru olmaz 🙂 Her ailenin ve her evliliğin dinamiği farklı. Bazen kadın ya da erkek, ihtiyacı olduğunda ailesinden destek alabiliyor. Burada önemli olan gizli saklı yapılması mı, eşle paylaşılması mı? Eğer her şey şeffaf ve karşılıklı anlayış çerçevesindeyse sorun yok diyebilirim. Güven ve dürüstlükle hareket edince ilişkiler daha sağlıklı yürür. Her iki tarafı da yargılamadan, empatiyle yaklaşmak önemli. İyi bir iletişimle her şey çözülebilir 💪✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
1 yılDün Eşim bana para vermiyor babamdan isteyeceğim konusunun devamı galiba bu :) eş para vermiyorsa asıl saygısızlık burada başlıyor sonuç olarak bir kadın evde çalışmıyorsa veya çocuk bakıyorsa istekleri ihtiyaçları olabilir kendini bu konuda kötü hisseder internetten gördüğü bir şeyi almak isterse alamaz o anlık yemek yapamıyordur ev işi yoğundur kendini şımartmak ister Dışarıdan yemek söylemek ister söyleyemez böyle bir durumda erkeğin kadına maddi anlamda yalnız bırakmaması gerekir kadın her şeyi satın alsın çok para harcıyorsun demiyorum ama cüzi bir miktar bile olsa kadına para verip verilmeli durum el verdiğince.
21 YorumlaEvlilikte adamın parası kadının parası diye bir ayrım olmamalı bence. Evin bütçesinde her iki tarafın da söz hakkı vardır. Bir de bizim toplumumuzda erkek evin geçimini sağlamak zorunda olan taraf olarak kabul edilir. Batı toplumlarındaki gibi ortak sorumluluk anlayışı da yok. Bu nedenle kadın babasından para isteyince aslında sadece kadın değil kocası da istemiş gibi oluyor. O nedenle evet eşine hiç danışmadan gidip babasından para istemesi saygısızlıktır bence. Eşinin onayını almışsa o başka.
12 Yorumla- 1 yıl
O 120k maaş alırken ben 40k alıyorsam bu nasıl bir ortaklık olacak? Böyle olsa bu sefer de " Karı parası yiyor" dersiniz
- 1 yıl
@Frankenstein16 ben demem diyen varsa ona söyle o 120 sen 40 diye bir şey olamaz benim için ikinizin toplamda aylık 160k geliri var demektir. Hayat arkadaşlığı bu demektir.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBence eşi ona saygısızlık etmiş ki parasız bırakmış. Eşinin çalışmadığını biliyorsan ihtiyaçlarını karşılayacaksın.. yani hayat arkadaşlığı böyle bir şey. Eve geliyorsun hazır sıcak yemek, çamaşırların yıkanmış utulenmis, katlanmış, bunlar kendiliğinden olmuyor.. kızın babası da ekonomik olarak zor durumda sanar onları destek olur ama adam bir de emekli ve çalışmıyorsa damat kızın babasına ayıp ediyor demektir asıl..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvli bir kadın babasından para istiyorsa ve de alıyorsa bu kadının değil erkeğin suçudur ihtiyacı olmasaydı almazdı, erkek olarak eşinin ihtiyaçlarını bilmesi ve kollaması gerekiyor bence... Eşinin istemesini beklemeden ona para vermesi gerekiyor
54 Yorumla- 1 yıl
En mantıklı yorum
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler 😊🥰
- 1 yıl
ee kadında pısırık olmasın alsın o zaman
- 1 yıl
Evde kedi besler gibi beslemesi mi lazım yani?
1 yılBenim karım babasından para isterse benden soğudu mu acaba diye düşünmeye başlarım. Tabii bunlar ilişkinin iç dinamiklerine göre değişir şeylerdir. Görevimi yapmadığımı ve rezil olduğumu da düşünebilirim. İsteme olayının öncesindeki son ilişki dinamikleri burada belirleyici olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılAçıkçası ben istemediğim halde babam para veriyor bazen ya da mesela şunu alcam diyorum ertesi gün alıyor getiriyor. Yapma desem de evlensen de evladımsın olmaz diyor. Eşim başta kızıyordu ama biri "niye kızıyosun bunlar hep ev ekonomisine katkı boş ver var ki yapıyor" dedi eşim kızsa da ses çıkarmıyor şimdi
01 Yorumla- 1 yıl
Ha ben de çalışıyorum durumumuz da iyi çok şükür ama babam durmuyor wkdksk
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yorumlara bakınca fikrim değişti bence saygısızlık. Normalde alması taraftarıydım çoğu kadın veremiyorsa bakamıyorsa alır demiş çok az kişi o da çalışsın demiş. Bugün babasından alan yarın onuda yüzüne vurur kadın milleti 💆
07 Yorumla- 1 yıl
Bununla ilgili +18 bı laf var anla sen
- 1 yıl
Hayır o değil erkeğe söylenecek laf şu ( sana özel demiyorum 😄) yemeyecgn y... n altına yatma die bı laf var madem maddi olark yeterszsn neyine güvenip evlenion
- 1 yıl
Senin yorumuna karşılık böyle diyorum yalnz
- 1 yıl
Eee bu kadın içinde geçerli bir durum. Adamın hali durumu ortada madem gözün yükseklerde niye evleniyorsun. Kendinde bir şey yokken vasıfsız takılıyorken nasıl böyle bir istek oluyor da bu durum normalleştiriliyor. Ki diyelim ki zengindi para bu bugün var yarın yok sen sırf birisini maddiyatı için sevdiysen ufak bir düşmede zaten gideceksin bakıyorum bakıyorum kadının haklı olma durumu yok. Çünkü ortada sevgiye dair en ufak kırıntı yok. Konu para çoğu kadının dışarıdan gördüğü hayatı istemesi gibi sonra da gerçek sevgi derler onların sevgisi para 😃.
- 1 yıl
Senin bahsettgn kişiler Dilan Polat gbi hayat yaşamak isteyen tipler sence bn bu soruda bundan mı bahsediyorum veya bu sorudaki pembe kullanıcılar bunu mu kastediyor
- 1 yıl
Sözleri onları gösteriyor. Bana göre herkes istediği hayatı seçebilir yaşamak isteyebilir. Ancak kişi evlendiği insanı niye rencide ediyor. İyi bir eş insanı vezir de eder rezil de işte. Benim çoğu olarak bahsettiklerim kesinlikle onu kastediyor bu arada 😃. Ayrıca yazdığımda normalde alması taraftarıydım dedim fikrimin değişmesi yorumlardan ötürü. Baba ile kızı arasında ben karışmam. Burada bir sürü detay var ne için istedi niye aldı bana niye demedi aldığıyla ne yaptı benim istemediğim mi bana hediye mi bana hediye ise çok fazla rahatsız olurum tartışma çıkar. Eve bir şey ise benim onay vermediğimse gene tartışma çıkar. Kendine bir şey ise beni ilgilendirmez ama sırf kendine bir şey almak için niye babasından para istiyor kendisinin eli ayağı mı tutmaz olmuş. He ortak bir karar almışızdır bir şey alacağız borç olarak isteyebilir. Sorun tek düze ama çok şey kapsıyor
1 yılMaalesef saygısızlık ama eşi vermiyorsa veya düşünmüyorsa bu daha büyük saygısızlık tabii maddi durumu sıkıntılıysa bir şey diyemem
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Degildir alabilir
Ata dörttür kendi anne baban eşinin anne babası
Sonuçta onların da evladı çoçugu oluyorsun (artık) çoçuguna harçlık vermiş nesi kötü olabilir ki00 Yorumla
1 yılBelki eşi hoş görmeyebilir...
Ama benim kızım benden para isteseydi seve seve verirdim.
İsteseydi canımı bile verirdim.
Eğer bir kızım olsaydı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Babanın durumu iyiyse arada harçlık alabilir ama eşin gözüne sokmadan, hatta duyurmadan yapmalı. Ne eş rencide olmalı ne de oradan gelecek paraya güvenmeli..
00 YorumlaBabamdan para istersem de alırsam da hiçbir zaman hiçbir kimseyi ilgilendirmez, fakat evliysem ve eşim bundan kırılacak bir yapıda ise zaten bilirim
00 Yorumla
1 yılBabası değil de biz kız kardeşler olarak evli kız kardeşime hep hediyeler alır her şeyini biz alırız kocası cimri diye.. bir keresinde yol ücretini de ben ödedim kocan ayıplamasın diye dedim, o da evet dedi… sonra düşündüm de sen ve kocam ablama ayıp olmasın deyin dedim içimden… bazı kocalara saygısızlık değil bilakis işlerine gelir yazdığınız şey 😕 bence alıştırmamak lazım.. biz alıştırdık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bu babanızla sizin aranızda olan bişey yani sizin özeliniz
Buna hiç kimseler karışamaz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yani bi nevi, yaşamını birleştiriyorsun, ortak bi yaşam sürüyorsun ve eşle konuşup istemek biraz da olsa saygısızlık oluyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Soru beni üzdü,
Eşinin gücü var ama düşüncesizlik yaptıysa başka.
Bir hayat pahalı hani.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
1 yılNeden baba kız evlenince kapı bekçisi mi oluyor da bunu düşünüyor millet. 😃 Evlat hep evlattır isteyebilir.
00 Yorumla
1 yılYok benim babam , eski mlima guvenmedigi icin ara sira harclik veriyodu. Ben is bulduktan sonra daha almadim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşi de geçtim kendine saygısızlık harçlık almak. Evliysen artık ya kendi paranı kazanırsın ya da sadece eşine muhtaç olursun ama ebeveynden çok gerekli değilse düzenli para almak garip.
10 Yorumla
1 yılErkeğin sürekli annesinin yemeklerini araması ve hatta annesinden istemesi ile aynı şeydir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 555 cevap paylaştı.
1 yılEvli kadının babasından para istemesi ve alması eşine saygısızlık etmiş olur
10 Yorumla Evli bir kadının babasından para istemesi yanlış
10 Yorumla
1 yılElini geçtim kendisine saygısızlıktır herkesin kendi ekonomik özgürlüğü olmalıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOlaya bak. Bizimkinin tam tersi. Bizde de kızının lüks bir hayat yaşadığını gören kayınpeder sürekli kızından para istiyor.
08 Yorumla- 1 yıl
Herkesin derdi başka
Cevap sahibi1 yılne gibi anlamadım?
- 1 yıl
Sen dedin ya bizi de babası somuruo başkasını da evli olsa da babası bakio onu diuorm
Cevap sahibi1 yılevet doğru. buda benim şansım. kızının avruplarda gezip tozduğunu, tatil yaptığını, altındaki iyi arabayı gören baba sürekli dilenci gibi kızından bekliyor. Zaten tanıdım tanıyalı hep insanlardan bekleyen biri. Bu da benim hatam; öyle birini görüp kızını aldım
- 1 yıl
Eşinle aranda bı sorun yksa mesafeni koruycan babasıyla sonuçta kızıyla aran önemli onunla değil kızın suçu yk babası kötü die kız da mı kötü
Cevap sahibi1 yılama kızı için ben değil ailesi daha önemli. beni ailesinin teline değişmez. Buna ne dersin?
- 1 yıl
Ayrl demeyle ayrılık da olmuyor, imtihan işte yapck bsi yk maalesef
- 1 yıl
Eşin ne iş yapıyor merak ettim doğrusu
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Neden olsun? İster bekar ol ister evli ol , kaç yaşına gelirsen gel babadan para alabilirsin
01 Yorumla- 1 yıl
Çocuk musunuz 18 yaşında ebeveynlerin sorumluluğu bitiyor
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılEşi para mı vermiyor bu kadına yoksa eşinden para mı istemiyor bu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı.
1 yılKendi mesleği olsun kazansın. Neden babasından istiyor ki.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
1 yılHayır, kadın hala o ailenin çocuğu tabiki de alabilir
02 Yorumla- 1 yıl
Kadının kayıtlı olduğu kütük bile değişiyor nasıl o ailenin çocuğu oluyor?
Hiç mi büyümedi?
Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmayı neden beceremiyor? - 1 yıl
Soru o değil. Soru babasından para isteyebilir mi? Evet isteyebilir. Çünkü hala babası
1 yılNe alaka isteye bilir zor durumda ise evli arkadaşım var babası düzenli para veriyor her ay abisi de
00 Yorumla
1 yılevet. evli kadın babasından para istiyorsa bu kocasına çokta saygı duymadığı anlamina gelir
00 Yorumla
1 yılyok değildir ihtiyacı varsa sıkışmışsa alabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılEşinde var olduğu halde vermemesi uygun bir durum değil.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Kocasından habersiz yapmamalı , hatta istememeli , kendi imkanlarıyla yetinmeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılGerekli olduğu yerde eşi destek veremiyorsa babasından isteyebilir.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılYoo neden saygısızlık olsun. Eşi yokken babası vardı
00 Yorumla
1 yılBabasından istemesinde ne var ya. Heleki babasının durumu iyi ise
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
1 yılNeden niçin aldığına bağlı ve bunu eşinin bilip bilmemesi bunlar önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBosabn o kocadan ayni trol soruları degistirerek soruyorsunuz
12 Yorumla- 1 yıl
Soru cevap platformunda ne sorcgmizi da artk size sorcaz,
- 1 yıl
Kocaları ATM olarak görmekten vazgeçin artık...
Oraya gidelim Para...
Pazara gidelim Para
Tatile gidelim Para
Faturalar ödenecek para
Sonra da "bu adam neden gergin? Benimle neden ilgilenmiyor " oluyor...
Bir düşün yakamızdan
1 yılEşi o kadını oduruma getirdiyse saygısızlık değildir
20 YorumlaBabam bana aylik atar. Esimden de alırım. Ama babamin bana atmasindaki amac altinlarimin bir kısmını verdim minibüs aldik onun bana kalan gelirini atar
00 Yorumla
1 yılBir zaman sonra saygısızlık olur. Baban eşine gizliden durumu söyleyip eşine para vermiyor musun derse işin sonunda kavga çıkabilir. Tabii bu ailenizin içindeki yapıya bağlı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenimki utanmaz evlenince iş bitmiyor kızlar babasından para isteyebilir diyor
00 Yorumla
1 yılVerebilir babası degilmi insan babasından alamicaksa kimden alacak evli olmamda bu durumu değiştirmez ama böyle bir durum var babanın durumu iyide kötüyse alinmaz
00 Yorumla
1 yılBence istememesi gerekiyor. Erkeğin de buna muhtaç bırakmaması gerekiyor. Eşinin yüzünü kızartıyor
10 Yorumla
1 yılbende ayıp olmaz neden ayıp olsun babası bana göre eşten daha yakın normal bence ihtiyacı varsa
10 Yorumla
1 yılEvli değiliz sevgili olduğum hâlde masraflarımı kendi karşılıyor benimkimi anormal acaba 😅
20 Yorumla
1 yılHayır gayet normal bence sonuçta sıkışmış olabilir evli çiftler normal bence başka nereden alacaklar..
00 Yorumlabir kez eşimin haberi olmadan istemiştim hem babam vermedi hem de öğrenince eşim patladı
06 Yorumla- 1 yıl
Baban nedn vermedi ve eşin nasıl öğrendi
- 1 yıl
E kendisi verseymis de istemene gerk kalmasayms
- 1 yıl
Aynen cimridir muhtemel
Koca ne halta yarıyor babanızdan para almayın
02 Yorumla- 1 yıl
Demekki evdeki sandalyeden farkı ykki alinio
ihtiyac varsa başkasında isteyeceğine babadan ala bilir
00 Yorumlahemde çok büyük bir saygısızlık babandan para isteyerek erkeği yetersiz biri gibi görüyorsun
00 Yorumla
1 yılDeğildir ama baba veya kocadan para istemek kadınların o güçlü imajını zedelemez mi
00 Yorumla
1 yılKocasında yoksa saygısızlık değildir ama söylemesi lazım bence
00 Yorumla
1 yılbaba kız arasındaki ikili ilişki sonuçta bence saygısızlık sayılmaz
00 Yorumla
1 yılEşim babasından para alabilir. Sorun değil :) hatta mirası da alsın
02 Yorumla- 1 yıl
Şenim gibi adam kapının önüne konur ıyyy
- 1 yıl
@AudreyHepburn10 iyi ki seninle evli değilim 😃 bir kaşık suda boğarsın beni 😃
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yıleşi babasına muhtaç etmemeli
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Yerine göre değişir babada ailedir eşte ailedir
10 Yorumla
1 yılSaygizlik değil hakkidir
10 YorumlaMantık çerçevesinde düşünün neden ayıp olsun
10 Yorumla
1 yılEvet ikisinden de para istememek lazım.
10 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat