Bir nedenden dolayı aile sevgisi görmemiş birisi sevgiyi nerede aramalı? keyifli günler 🥂

Bir nedenden dolayı aile sevgisi görmemiş birisi sevgiyi nerede aramalı? keyifli günler 🥂

Gösterilmeyen aile sevgisinin yerini aslında hiçbir şey tam anlamıyla dolduramaz, çünkü insanın ilk defa sevildiğini hissetmesi gereken yer orasıdır. Ama zamanla bazı insanlar çıkar karşına; bir dost, bir sevgili ya da bir öğretmen… ve eksik kalan o sevgiyi kendi dokunuşlarıyla tamamlamaya başlarlar. Bir bakış, bir sarılış, bir ben buradayım hissi, içindeki boşluğu yavaş yavaş onarır. Belki o eksiklik hep bir yerlerde sızlar ama sevgi dediğin şey sadece kan bağıyla değil, gönül bağıyla da büyür. İçten gelen bir sahiplenme, bazen yıllarca gösterilmeyen aile sevgisinden daha gerçek, daha iyileştirici olabilir.
Hiçbir şey tutmuyor dostum. Aile sevgisinin eksikliğini gidermek için başka yerlerde arıyorsun bu seferde sağlıklı bir ilişki kuramıyorsun. İster istemez farklı şeylere yöneliyorsun mesela. Kimi kötü alışkanlık ediniyor baskılamak için, bende içimi dökmek için yazıyorum arada bir. İnsanlara güvenemiyorum, fazla değer verip karşılık bulamıyorum, sevgi görmeyi beklediğim kişiler ilgi bile göstermeyince dahada içime kapanıyorum. İyi ya da kötü bir ailemiz var ama açtıkları yaralardan hiçbiri haberdar değil..
Gösterilmeyen aile sevgisinin yerini tam olarak hiçbir şey tutamaz bence. Çünkü o sevgi insanın temelini oluşturan bir şey. Ama zamanla bir insanın eksik kaldığı o boşluğu başka şeyler kısmen doldurabiliyor. Güvenilir arkadaşlar, kendine kurduğun sağlam hayat, sevgiyle kurulan ilişki ya da bir hobiye, işe duyulan tutku.
Yine de o eksiklik bir yerlerde hissedilir. Ama onunla yaşamayı öğrenen insanlar genelde daha güçlü, daha anlayışlı oluyor. Çünkü sevginin kıymetini herkesten önce onlar biliyor.
Haklısın adminim 🌸
Başta kendini sevmek gerekir. Sırf birileri bizi sevmiyor diye kendimizi sevmemezlik yapmak kötü. Güçlü olmayı bilmek lazım ve çok daha kötü durumda olanları da unutmamak gerekir.
Kesinlikle ✨🥂🤟
Teşekkürler Barış :D 🥂
Rica ederim ne demek :D 🥂
Canım Barış, aile sevgisi gerçekten çok özel bir his ama hayat bize farklı kapılar açabiliyor 🌿 Sevgiyi dostlarda, yakın arkadaşlarda, bazen de bir hayvan dostunda bulabilirsin. Kendine değer vermeyi öğrenmek de çok önemli, o sıcaklığı önce kendi içinde hissetmek iyileştirici oluyor. Unutma, sevgi sadece doğuştan gelmez, emekle kurulan bağlarda da büyüyebilir 😊 Güzel bir meditasyon, doğayla baş başa kalmak ya da hobilerle ilgilenmek de içini sevgiyle doldurabilir. Her şey senin sevgiyi kabul etmeye açık olmanla gelişiyor ❤️ Sen buna değersin!
Cevap
21Cevap
Gösterilmeyen aile sevgisinin yerini hiçbir şey tam anlamıyla dolduramaz ama insan zamanla kendini onarmayı öğreniyor. Kendiyle dost olup, içindeki boşluğu sanatla, dostlukla, üretmeyle kapatmaya çalışıyor. Çünkü sonuçta kimse kalıcı değil. İnsanın en kalıcı dostu yine kendisi oluyor; zamanla bunu fark ediyorsun.
Kişi önce kendinde aramalı sevgiyi. Kendini sevmeli ve hayata barışık yaşamalı. Doğru zamanda muhakkak karşısına sevebileceği biri çıkar. Doğru kişiyle hayatını birleştirirse, belki aileden alamadığı sevgiyi eşinden alır. Ailesinden alamadığı sevgiyi çocuklarına verir.
Kendi içinde. Diğer insanlar bize aradığımız sevgiyi sağlamazlar, sağlamak zorunda da değiller.
Yavaşça çocukluğuna ineceksin ve o yaralı çocuğu bulup hak ettiği şefkati gösterip başkalarının sevgisizliğinden kendisinin sorumlu olmadığını söyleyeceksin.
Aramamalı hiçbir yerde. Sevgi kavramı çok bozuldu bu zamanda. Gerçek sevgiyi bilen ve verebilen çok az insan var. Aramak yerine sevginin ta kendisi olmayı seçmek en güzeli. Sen neysen kendine de onu çekersin diye bisey var... zamanla sevilmeye değer insanları da kendine çekmiş olur insan..
Şükür dibine kadar ailem den sevgi görüyorum. ben ailem den sevgi almasam kimse bana iyi gelemez di. hele annemin yeri asla dolmaz az mı geceleri beni bekledi sürekli ağlıyorum kendime bir şey yapıcam diye. psikolojik olarak sevgiyi ailemden başka kimse beni tutamazdi. tek dileğim var rabbim kimseyi ailesiz sınamasın 🙏🏻💕
Gösterilmemiş aile sevgisini başka şeylerde arasakta bulamayız... her şey kendi içinde değerli ve biri bize sevgi göstersede bu aile sevgisinin yerini tutmaz maalesef... Yılların verdiği bir aile sevgisinden mahrum kalma durumu var ortada... Bunu ne yapsak dolduramayız... Taki bir çocuğun olursa ve ona senin ailenin sana göstermediği sevgiyi gösterirsen biraz olsun huzura erer ve o sevgiyi hissedebilirsin...
Gösterilmeyen aile sevgisinin yerini çoğu zaman dışarıdan gelen ilgi, arkadaşlık, başarı arayışı ya da duygusal dayanıklılık tutmaya çalışır ama hiçbir şey tam anlamıyla o eksikliği dolduramaz, sadece üzerini örter.
Hiçkimse o sevgiyi sana veremeyecek sen verdiklerini düşüneceksin ve sende çok seveceksin ama o insan eninde sonunda sana hata yapıyor ve değersiz hissettiriyor.
Herkes bilir ama herkes söyleyemez
Yerini doldurmaya çalıştığı için hataya düşen bir çok insan görüyoruz. Ama maalesef hiçbir şey ailenin yerini tutamaz. Aileden beklediğin ama alamadığın bir şeyin yerini tutamaz...
Yerini tutan bişey yok ama eksikliği hissedildiği için karşı cinste olgun, babacan ya da anaç kişilere ilgi duyulup onların yanında daha huzurlu hissediyor insan
Eşten çocuktan çevreden aranıyor ama buna sağlıklı değil insanda travmalara sebep oluyor. Baglanma korkusu ilgi sevgi bekliyorsun buda seni yoruyor
Tutacak bir şey bence yoktur. Kişi kendince bir yol bulup içindeki sevgiyi değerlemeyi başarmalıdır.
Hiçbir şey tutamaz, o eksiklik hep olacak, hep bir şeyle kapatılmaya çalışılacak ama başarılı olunamayacak bana göre.
hayatın tek anlamı sevgi aileden görülmemiş olması çok kötü ama kendisi aile kurarak bu eksiği giderebilir
Aile sevgisi görmedim burada ablam gibi gördüğüm benden 4 yaş büyük bir kız var o bana iyi davranıyor bende ona. Beni kardeşi olarak görüyor kardeşi uzaklarda farklı ülkede o yüzden o beni kardeşi gibi bende onu ablam gibi görürüm
Hiçbir şey tutamaz. Başta senin kendini sevmen gerekir. Arkadaşta, sevgilide bu sevgiyi belki bulabilirsin ama sarhoşluğuna kapılmamak lazım.
Ailenin boşluğunu kimse kolay dolduramaz barışım ama kendi yaralarını iyileştirmek senin elinde☺️
Hiçbir şey. Babanın kızının saçını okşayışının ve sevgisinin yerini hiçbir şeyin dolduramayacağı gibi bir şey bu da.
Hiç bir şey tutamaz hiç bir şey de yerine dolduramasin ayrıca ne eş ne arkadaş ne başka bir şey
Kendi benliğinde.. Diğer türlü hep hayal kırıklığı
Yerini tam hiçbir şey tutmaz ama dostluk, aşk ve kendine şefkat bir nebze sarar.
Kendini geliştirmek ve mertebe kazanmak bir nebze mutlu eder... Ve yetim çocuklara yardım etmek
Hiçbir sevgi aile sevgisinin yerini alamaz bence o bambaşka bisey bir his
kendini sevmek.. o sevgiyi yanlış insanlarda aramak doğru bir davranış değil
Ağır travma hepimizin sorunu bu beklentiyi 0 a indirmek gerekiyor
O boşluk dolmaz ama güzel bir eş sevgisi ilaç gibi gelir.
Hiç birşeyleri tutmuyorum kimseden sevgi ilgi aramıyorum kendi halimdeyim.
Bu yazıyı biraz uzun tutacağım aynı durumu yaşamış biri olarak yazıyorum bunları
Gösterilmeyen (yani hissedilmeyen veya ifade edilmeyen) aile sevgisinin yerini tamamen tutabilecek bir şey pek yoktur; çünkü bu sevgi insanın temel ihtiyaçlarından biridir. Ama bazı şeyler o eksikliği bir nebze hafifletebilir
Sağlam dostluklar ve sosyal çevre Gerçekten anlayan, destekleyen dostlar, bir nevi seçilmiş aile gibi olabilir. İnsan kendini değerli ve güvende hissettiğinde duygusal boşluklar azalır.
Anlaşılabildiğin bir ilişkin olsun Sağlıklı ve sevgi dolu bir partner, eksik kalan duygusal ihtiyaçları bir miktar karşılayabilir.
Kendine duyulan sevgi ve öz şefkat.. Zamanla kişi kendini sevmeyi ve değer vermeyi öğrenebilir. Bu, en zor ama en sağlam yoldur. Eksik gelen sevgiyi dışarıdan beklemek yerine kendine sunmak güçlü bir adımdır.
Terapi veya destek gruplarını da düşünebilirsiniz. Profesyonel yardım, eksik aile sevgisinin yarattığı duygusal izlerle başa çıkmakta çok etkili olabilir.
Bir arkadaş belki sevgili, yerini tam olarak tutamaz ama
Aile sevgisinin boşluğu hiçbir şey ile doldurulamaz
Kendisini sevmeli benim gibi ben aile sevgisi ne demek bilmem ama kendimi sevdim
Bence bir sevginin eksikliğini başka bir sevgi tamamlayamaz sadece üzerini örter ayrıca vaktiyle verilmeyen ilgi ve sevgininde telafisi olmuyor bana göre her şey vaktindeyken oluyor
bunu yerine tutabilecek tek şey kendi evlatlarına gereken sevgiyi göstermesidir.
Tutar birtakım unsurlar ama orijinali değildir tuttuğu sadece kendini avutur durmaktan başka bir şey yapmaz sağlıksızdır örneği çok günümüzde
Aşk 💞tutabilir.
Nerede arar bilemem ama asla bulamayacağı kesin.
Tutacağını sanmam çünkü aile bambaşka bir şey.
Bişey tutmaz sadece olgunluk katar..
Ne yaparsan yap o boşluk kapanmaz travma
hiçbir şey tabiki. her sevginin yeri ayrıdır 🙏🏻
Benim sevgim xdxdxd
Bir büyük bir de yarım ")
Hiç bir şey tutmuyor
Kendi aileni kur
Hiçbir şey tutamaz ki kankam
Hiçbir şey tutamaz
Bir şey tutamaz 😕
hic bisey
Başarı belki