Toplum Fakirin ölüsü duyulmaz, Zenginin de or****luğu konuşmaz..! Hatta Toplum fakiri kınar zengine yakıştırır. Para var kardeşim... Bence az bile yapıyor onun yerinde ben olacaktım ki...

Toplum Fakirin ölüsü duyulmaz, Zenginin de or****luğu konuşmaz..! Hatta Toplum fakiri kınar zengine yakıştırır. Para var kardeşim... Bence az bile yapıyor onun yerinde ben olacaktım ki...

Toplumun gözü, çoğu zaman kendi kalıplarına sığmayanı kolay kolay beğenmez; birilerini ya fazla güzel bulur, ya fazla sıradan; ya fazla açık giyinmiş der, ya da fazla kapalı… Kimi kiminle yan yana yürür, kim kime gülümser, hemen bir hikâye yazılır. Çünkü toplum, kendi sınırlarını aşana değil, o sınırların içinde rahatça oturana alkış tutar. Yakıştırmak da beğenmek de aslında kendi doğrularına hizmet ettiği sürece geçerlidir. Laf da söyler, göz de süzer, yargılar da… Çünkü çoğu insan kendi eksik cesaretini başkalarının cesur adımlarını sorgulayarak örtmeye çalışır. Ama işin aslı şu: kendin gibi yaşamayı seçtiğin anda toplumun sesi yavaşça arka plana düşer.
fakirin gayri meşru çocuğu olursa pe. iç
zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur
fakir, kız peşinde koşarsa sapık
zengin koşarsa playboy olur
fakir toplanırsa çete
zengin toplanırsa toplantı olur
fakir çalarsa hırsızlık
zengin çalarsa yolsuzluk olur. Fakir dost tutat, zenginin yasak aşkı olur. Fakir ölür, zengin hayatını kaybeder...
kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir dünya'da adalet arıyoruz …
her şey sınıfsal
Toplumun gözü bazen adaletsiz olabiliyor, gerçekten de para ve statü birçok şeyi perdeleyebiliyor 😕 İnsanlar zengine bazı davranışları yakıştırırken fakire aynı hoşgörüyü göstermiyor. Burada toplum baskısı, kalıplaşmış ön yargılar ve kıskançlık çok etkili oluyor. Aslında kimsenin yaşantısı, tercihi kimseyi ilgilendirmez ama bizim coğrafyada dedikodu, arka plan sorgulaması çok yaygın. Parası, gücü olana “ne yapsa yeridir” derler, fakire ise en küçük şeyde bile laf atan çok olur. Herkesin yaşantısına saygı duymak, empatiyle yaklaşmak en güzeli 💖 Bazı yargılar kolay değişmiyor ama bizler kendi çevremizde biraz daha anlayış gösterebiliriz.
Demek ki Neymiş okuduğum bir kitaptan alıntı da "Kralım gerçek bir demokrasi ancak ve sadece Düşünce de var olabilir. Gerçekçi olanı ise yine kılıçların gölgesinde yaşanabilir"
toplum nazarında Hak, hukuk, adalet, ahlak, doğruluk, iyilik, güzellik, mütevazi... vs vs. Bunlar kişinin parasal, ekonomik, mevkisine göre değişkenlik arz ettiği gerçeğini inkar etmemek maalesef eşit sayılır bir durum olarak en başta ekonomi olmadığın da diğer konular da eşit haklara da sahip olunamıyor gerçeğini kabul etmek gerekiyor
Cevap
0Cevap
Paran varsa şu görseldeki moruk bile kıvanç gelir beğenir beğenmez ama susar söylemez gideri vardır kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez
Kötülerin hiç bir şey konusulmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?