Yalnız bırakan toplum, yalnıza laf söyleyen toplum, kendilerine laf söylemeleri gerekmiyor mu?
Yoksa sadistler mi?
Yalnızlık kötü bir şey değil biliyorum, fakat bunlar önce kötülüyorlar, sonra o konuma getiriyorlar, sonrada zorbalamaya çalışıyorlar.
Yalnız bırakan toplum, yalnıza laf söyleyen toplum, kendilerine laf söylemeleri gerekmiyor mu?
Yoksa sadistler mi?
Yalnızlık kötü bir şey değil biliyorum, fakat bunlar önce kötülüyorlar, sonra o konuma getiriyorlar, sonrada zorbalamaya çalışıyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Toplumun normal olduğunu düşünmüyorum ben bu devirde, çocukluğumda da normal olduklarını, insanın hiç var olmadığını düşünmüşüdür yarı insan yarı hayvan ve kısmen dengeyi bulan ve bulamayanlar, kendimin de çok iyi bir insan olmadığını biliyorum ama çok iyi olmak zorunda olmamın gerekli olmadığını da biliyorum. Çünkü bu gerçeklik aleminde ve şartlarını gördüm ancak vicdanımı ve sınırlarımı bilen biriyim kimsenin kurtarıcı rolünü üstlenmesini beklememek ve kimseye kurtarıcı rolüne girip emek verdiğimde kazıklandığımı bu hayat oyunu kısmen biliyorum herkese ayarında davranmak lazım. İnsanların normları ve ideolojilerin sınırıma girdiği anda uzaklaştırmayı ve gerekirse onların sınırlarını girecek tavır takınmayı benimsemeyi, dengeyi bulmayı, insan olmayı hala öğreniyorum çabalıyorum. Çünkü her insanın hele ki toplumun aklını çok iyi kullanmadıklarını kendileri de biliyor, bu yüzden toplumun her dediğini umursamıyorum. Herkes varsa orada bir koku mutlaka olur. Sizde toplumun her dediğine kulak asmayın.
Akıllı insanlarda varmış :) cidden sonuna kadar haklısın.
Mesela yalnız olan kişi bağımlılığı vardır diye basitinden etiketlemiş. Belki hastalığı var, farklı durumları var, yalnızlığı seviyor gibi. Aslında o yorumda bir yansıma varda farkında değil o da ayrı bir konu. Ancak mesela bir de konun diğer yüzü kişinin yalnızlığı kendine zarar veriyorsa, uyarıyorlar kendini toplasın diye toplamıyor ama hayat ve kaderin acıması yok ve beklemiyor direk indiriyor kimse de demez hayat toz pembe diyemezler savaşlar adaletsizlikler var ve atıyorum mahallede ki bir zeynep teyze haydi ben hepsini çözeceğim diyemez bununda farkında olduktan sonra suçluluk duygusu fazla empatinin zararını da fazla umursamazlığın zararının da farkında olmalı insan. İnsana yani bireye ne kalır kendini geliştirmek, saygı ve sevgi duymak elinden geldiğince yardımda bulunmak insan gibi yaşamak kalır. İnsanların kafasını değiştirmezsin neden önyargı atomu parçalamaktan zordur. Toplumu değiştiren nedir derseniz yöneticiler ve ülkesini nasıl koruduğu maddi gücü. Maddiyat olmadan toplumda maneviyatı sağlayamazlar. Bunu ülkemizde başka ülkelerde yaşıyor. Eğitim sağlık tüm devlet organları kaynak ister kaynak olsa da işleyecek paraya ihtiyacı o paranın temiz olmasına ihtiyaç vardır bunun alt yapısı bozulduğunda toplumun akıl seviyesi de ahlakı da her şeyi düşer çünkü sefalet açlık hastalık torpil adaletsizlik bir kere açılırsa bir de ve etraftaki çatışma savaş insanı insanlıktan çıkaran ilk duygu temel iç güdüyü yani korkuyu devreye sokar korku insanı delirtir yani küresel kesim para baronları ve dış düşman kesimleri toplumu yıpratmayı bu yaşadıklarımız ile yapar cahilleştirir öfkelendirir birliği beraberliği bozar ve böler. Çok zor dönemden geçiyoruz. Allah yardımcımız olsun...
farkettiysen zaten, yalnız bir şekilde mutlu olmaya çalışan insan engellenmeye çalışılır, niye bu kötülüğü yapıyorlar, çünkü kendileri mutsuzlar, benden aşağı olsun istiyorlar.
yok "yalnızsa insan illa kusurlu olacak" toplum sütten çıkma akkaşık sanki,
ıq ortalamaları 90 (her toplumda genelde böyledir, çoğunluğun zekası her zaman vasattır.), sigara faydalı, alkol faydalı, spor yapmak zararlı diyen bir toplum ne kadar ciddiye alınabilir :D
böyle bin tane falsoları var.
https://mentalguc.blogspot.com/ bi blog yazdım, istiyorsan okuyabilirsin.
Her zaman vasat değil toplum. Toplumun kalitesini düşüren kişiler vardır. Bunun mesela şu an sohbetini bile zor yapıyor millet korkuyor, kültür, ideolojiler de toplumu seviyesini belirliyor bunu eğitim gelişim düzeltebilir ama biri birileri ilerlemeyi içten dıştan engeller bu her zaman böyle kim sivrilirse kodamanlar el atar kaos olmadan kaynakları nasıl sömürecekler kontrol nasıl sağlanacak... şimdi kan aksın istiyorlar dünya nüfusunu azaltma istekleri var. bu önce insan gücünü sömür sonra ez tekrar sık bırak alfa insan tipi kendilerini akıllı olarak tanımlayan zümrenin de ne kadar tehlikeli dahi olan kesimin ne kadar deli sosyapat bir kesim olduğunun da farkındayım... Alfa tipi insanların alt tabakayı her zaman cahil bırakma aciz bırakma sadist yönelimi var. Asla o kast sistemi ya da köle kral seviyesi değişmedi insanlıkta. Bir de Savaş dönemine girme ihtimali de toplumu çökertiyor. Bloga bakacağım teşekkür ederim.
İnsan düşünmedikten sonra, sorgulamadıktan sonra, olanı aldıktan sonra, hiçbir şey değişmez.
Ne demek rica ederim.
Değişim dönüşüm acı vericidir insan acıdan kaçar. Hele bu hedonist devirde teknoloji bağımlılığı ile olmayan şeyi beyin yaşıyor gibi algılıyor. Fazlaca tatmin ediliyor ve hazza tolerans gelişiyor. Önceden ansiklopediden baktığım zaman oldu çocukluğumda 1 hafta araştırırdım el yazısı isterdi hoca sonra vikepedia sonra farklı siteler yapay zeka çıktı ve eski hazzı alamaz oldum araştırmadan çünkü düşünmeme gerek kalmadı, bilgi hap şeklinde fast food bilgiler, yemekler, ilişkilerde öyle sürekli kaydır odak seviyesi düştü, insan hazıra alıştı fastfood nasıl zararlı ise insan zihni iyice düştü ki, geni de bozdular hızlı olma hedefi teknoloji ve sanayinin para lobisi otizmi arttırdı bununda etkisi çok toplumda daha da ilerde etkisini artırarak geleceği söyleniyor. blog cidden başlılıklar harika ama acı depresyon kırılma yaşayacağını bildiği için insan bu kendini disipline etme konusunda nasıl fare deneylerinde hayvan aç kalıyor ölüyor onun gibi insanlık büyük bir sıkıntı içinde. Evlilikler arkadaşlıklar azaldı eğitimde neden üni okuyorum diyor çocuk yapay zeka teknoloji insanın aklını çalmaya başladı. Hızlı yaşarsak hızlı ölürüz düşünmek sorgulamak bile kenarda kalır, robotlaşıyoruz. Teknoloji yeni krallık aç telefonu cinselliği yaşıyor aç hazır sanal paradan para kazanan o kadar fazla uyarıcı var ki sanallaşan bir dünya içinde gerçek ve sanalın çatışması içindeyiz. Ben önceden soru sorardım burada artık yapay zeka ile konuşuyorum neden insanda hem karşı taraf hem kendimizde sabır kalmadı kusursuzu istemek çok arttı tek şey de siler olduk. Değişiyoruz aslında da nasıl bir değişim Allah bilir. Çok yazdım kusura bakmayın, esenlikle kalın.
Sosyal medyadan ötürü, herkes artık tek tip oldu, aynı düşünür, aynı davranır, aynı giyinir, kısaca NPC oldular.
Bu bütün durumlar için böyle herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapsın
Yalnız olmayı seçen insanların bir problemi illaki oluyor birader
Bir şeyin bağımlısı oluyorlar.
p*rno, mastürbasyon, alkol, esrar, gibi gibi