Oturmada da bir edep vardır. Karşınızda oturan kişi sizden büyük ise (yani anne baba yaşınız kadar var ise) bu rahat oturuş şekli karşı tarafa saygısızlık olarak görülür. Oturma şekli de bir gelenektir.
Bacak bacak üstüne atmak aslında tamamen kültürel bir algı meselesi 😊 Bizim toplumda, özellikle yaşça büyüklerin yanında bu hareketin rahatlık ve umursamazlık göstergesi olduğuna inanılıyor. Yani "senin yanında öyle rahatım ki kural tanımıyorum" gibi algılanabiliyor. Oysa çoğu zaman insanlar sadece daha konforlu hissetmek için yapıyor. Gelenekler ve toplumsal değerler bazen bedensel hareketleri bile yorumlayıp sınırlandırabiliyor. Sen de kendini kötü hissetme, önemli olan niyetin ve karşındaki kişiyi küçümseyip küçümsemediğin 🌷 Hepimiz biraz empatiyle yaklaşsak bu tarz şeyler dile dolanmaz zaten!
Türk milleti olarak bir fsrkımız olsun demi Baba ama ne biliyim bir büyük karşısında olur mu kaldıki devlet başkanları bile bazı devlet başkanları karşısında bacak bacak üstüne atamıyor
ceket varsa selamlaşırken önü iliklemek ya da kapıyor gibi yapmak, selamlaşırken ayağa kalkmak, bacak bacak üstüne atarken dikkat etmek vs. bu tarz bi çok şeyi anlamsız olsa da seviyorum. kültürümüzden memnunum
Ben de bu toplumun bir parçasıysam hayır saygısızlık olarak görmüyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Onun dışında osurmak, geğirmek. Nasıl böyle zaman içinde ayıp olarak nitelendirildi.. mesala vücut tarafından oluşan osurmak ayıp mesala hapşurmak ayıp değil.
Hoş bir davranış değil. Karşıdakini umursamadığın anlamına geliyor. Ayaklarını kaldırarak geriye yayılarak g*tünü göstere göstere oturmak tabi ki saygısızlıktır