Merhabalar Herkese 🌸

Kendi düşüncem olduğu için sormuyorum, fikrinizi merak ediyorum
Merhabalar Herkese 🌸

Kendi düşüncem olduğu için sormuyorum, fikrinizi merak ediyorum
Eğer bir kültürde veya toplumda bu hareket saygısızlık olarak algılanıyorsa, o toplumda bu şekilde oturmak saygısızlık olabilir. Ancak başka bir kültür veya toplumda bu hareket normal ve kabul edilebilir olabilir. Saygı kavramı kültürel ve toplumsal normlara göre şekillenir, bu nedenle bir eylemin saygısızlık olarak kabul edilip edilmemesi bu normlara göre değişebilir.
Bizden büyük insanların olduğu ortamlarda, metroda, otobüste, aile büyüklerinin yanında, misafirlikte bu şekilde oturmak evet saygısızlıktır.
Oturmasını kalkmasını bilen insan diye bir söz var..
Teşekkür ederim ✨✌🏽
S. kayım topluma. Toplum önce yolda yürümesini öğrensin. Trafite ilerlemesini öğrensin. Birbirine saygı duymayı öğrensin. Sonra gelsin oturmama baksın.
Sakin kuzen 😂
Değildir bence ama herşeyin yeri ve zamanı da vardır illa..
Cevap
24Cevap
Bacak bacak üstüne gelene kadar neler var neler
Keske bu saygısızlık olsa ötekiler daha kötü ter kokmak, yere çöp atmak, yüksek sesle telefon görüşmek, toplu taşımada bacaklarını açarak oturmak, garsona sanki sen onun sahibi gibi davranmak, parkta çekirdek kabuklarini yere atmak, yağmurda suyu sıçratarak araba sürmek ve daha nicesi bunlar çok kötü ama bacak bacak üzerine atmak neresi kötü olsun ki?
Yani ben büyüklerimin yanında asla bacak bacak üstüne atmam. bunu saygısızlık olarak görürüm.. ama toplumda ise çevrem de büyük yoksa ve tanımadığım insanların yanındaysam mesela metro ya da otobüs olabilir atabilirim.
Ben de öyleyim
Toplumda bu kadar saygısızlık ahlaksızlık boy gösterirken keşke tek saygısızlığımız bacak bacak üstüne atıp oturmak olsaydı , Saygısızlık mi bilmem ama ben hep o şekilde oturur ya da çalışırım çünkü bu şekilde kendimi rahat hissediyorum
Öyle olduğunu düşünmüyorum ancak büyüklerin önünde yapmak güzel bir davranış değil
Büyüklerimin yanında oturmam yinede saygıdan ötürü. Ama tanımadığım yabancıların için de otururum. Babamın yanında koltukta uzanmam bile. O derece.
Ben de aynı
Ben belki böyle rahat ediyorum. Bacağımı bacağımın üstüne atıyorum alt tarafı analarına küfür etmiyorum ki
aile büyüklerinin karşısında öyle oturmam ben mesala amuda kalkarakım saygımı göstermek için
En iyisi
bir saygısızlık olacağını düşünmüyorum aslında
bir bir oturma biçimidir ve bu oturmada saygısızlık göremiyorum ben
kişi nasıl rahatsa öyle oturmalı
Benim için alışkanlık bu bacak bacak üstüne atıp nasıl bi saygısızlık yapmış olursun ona anlam veremiyorum o da ayrı böyle düşünen çok insan var maalesef 🤦🏽♀️
Bazı durumlarda evet
Aile büyüklerinin karşısında atılmaz mesela. ben öyle bir eski terbiye ile büyüdüm
Şimdi şöyle görgü kuralları kitabında evetttir bu sorunun cevabı.. fakat umursamayan çok kişi var. Ben atmamaya çalışıyorum genelde.
Büyüklerin yanında yapılırsa terbiyesiz sayılırsın. Öyle bakarlar kendi arkadaş gurubunda sorun yoktur.
Eskiden büyüklerin yanında atmak saygısızlık olarak addedilirdi.
Şimdiki gençlerin çoğu oturmayı bilmiyor.
Ben şahsen kimsenin yanında bunu yapmam, bilhassa büyüklerimizin yanında çok ayıp gelir. Yalnızken ise yorgunluk durumunda olur.
Hayir. Bunu saygisizlik olarak goren once kendi isine baksin.
Bana saygısız geliyor. Birde yaylana yaylana oturanlarda düşüncesiz geliyor
oyle diyen magarasina geri donsun, bazi yer ve durumlarda haric tabiki!
Daha onemli seyler var ama ben yine de buyuklerimin yaninda dikkat ediyorum.
Bence evet saygısızlık olur, ben hiçbir zaman toplum olan bir yerde bacak bacak üstüne atmam
Ben otururum hiçte saygısızlık olarak görmem. Tarzım bu. Ayrıca saygı şahsiyet konusudur
Ben hala birsi içeri girdiğinde veya selam verdiğinde, bacaklarımı indiriyorum.
Karşımda biri varken otobüs metro gibi yerlerde oturmam , bi başımaysam oturum parkta felan.
sevgilinin eşinin yanında olur ama toplum içinde saygısızlıktır evet.
Rahat ediyorsak sorun değil ama sevmem öyle oturmayı
Saygısızlık değil ama yerine göre davranmak lazim her yerde boyle oturulmaz.
Herkes öyle oturuyor, ben pek sevmiyorum öyle oturmayi daha çok erkek tarzi otururum
Kendini bi b0k sanmaktır kısacası
O kadar da değil be ahxjsj
Gerçekten ben kimse evde yokken bacak bacak üstüne atınca kendimi egolu hissediyordum 🙄
Var var o kadar 😂
Büyüklerin yanında yapılması saygısızca bence
Katılıyorum
niye saygısızlık olsun sanki toplum çok saygılı da
Duruma ve yere bağli bence...
Herkes için geçerli değil bu
Öyle bir algı var evet
Toplumda saygı mı kaldı artık
Kisiye gore askitom
Saygısızlık olacak okadar çok şey var ki.
Ne alaka toplum kendine baksin
Toplum derken neyi kasteddiğin önemli.
Hatır bende öyle rahat ediyorum
Bence değil
Evet
bence değil
Öyleymiş
Hayır değil
Yokk
hayır sanmıyorum.
Yıllar geçti halada bu konuyu kapatamadiniz
Kapatmam