- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmekde güzel bisey. Insanlar bence çok abartıyor. Geziye 10 senelik sevgilileriyle gidebiliyorlar ama evlenmeye gelince dur orada diyorlar bende bu kafayı anlamıyorum 😃 hem evlenip hem gezen çok insan var hem gezince noluyor ki? her yer aynı geliyor bana. Benim 40 ülke gezmiṣ arkadaṣım var ne oldu ki gezdin diyorum kanka öyle deme yeni kültür yeni yemek yeni insanlar vs. sıralıyor... ee yani diyorum bunlar sana ne kattı noldu ki en sonunda diyorum değiṣiklik diyor 😃 yanlıṣ anlaṣılmasın bende bayağı ülke gezdim ama ne umuluyor onu anlamıyorum. Gezmek eğlence iṣidir gidersin değiṣik yer görürsün gelirsin bunu evlenmek ile kıyaslama olayını anlayamıyorum..
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısınız:)
En İyi Cevaplar
Evlilik ile karşılaştırılan şeyler mukayese edilebilecek şeyler değil. Elma ile masayı karşılaştırmak gibi bunların arasında nasıl bir ilişki olabilir. Burada karşılaştırmak yerine ben bunları yapmak istiyorum demek. ya da konuyu, evlenmeyen insanlar neden evlenmiyor gibi bir başlık ile veya konu ile değiştirmek mantıklı. Ayrıca evlilik birçok şeye engel değil. Zira günümüz insanı anlık zevklere takılıyor. Bende bekarım ama kesinlikle hep evlenmek istedim. Nasip olmadı. Bugün bir video izledim. Bakım evlerinde kalan çok zengin yaşlılar var. Şimdi bu insanlar çok mu mutlu. İyi vefalı bir evlat yetiştirmek lazım. Bu mutlulukları kaçırmamak lazım. Biz biraz geç kaldık. Genç arkadaşlar asla aldanmayın ömrünüze. Elbette zorluklar olacak. Ama bu zorluklar bu işin tadı tuzu. Bu arada benim evlenememem kesinlikle gençlikte rahat yaşama istediği ile alakalı değil. İstedik nasip olmadı.
01 Yorumla- 1 yıl
Nasip kısmet isleri
1 yılGezmek tabii ki. Her yeri dünyanın her yerine ayak basmak isterdim. Evlenince de gidilir diyebilirsiniz ama bekar iken gitmek bir farklı. Her şeyi kendine göre ayarlamış oluyorsun tüm planlamalar sana ait oluyor 👌🏻
01 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBelirli yaşa kadar evlenmemek mantıklı, belirli yaştan sonra bekar kalmak mantıksız.
24 Yorumla- 1 yıl
Niye öyle
- 1 yıl
Yalnızlıktan sıkıldıktan ve gerçekten evlilik istedikten sonra evlenmek mantıklı çünkü. Belirli duygularla belirli hislerle cinsel dürtülerle evlilik yapılmasını sonucu bizim yaşlarımızı gelince bekar kalınması ama bizim yaşlarımızda bekarsa adam zaten gerçekten evlilik istediği için evleniyordur artık yani çocuk istiyordur mutlu bir yuva istiyordur huzur istiyordur eve gelince çocukları anne anne ya da baba baba diye koştursun istiyordur.
- 1 yıl
Yalnızlık kötü
Yapay Zeka Cevapladı
Ne güzel bir soru seçmişsin! 😊 Herkesin hayat beklentisi farklıdır ve artık evlilik eskiye göre şart gibi görülmüyor. Ben de gençken hayallerimi ertelemek zorunda hissetmiştim ama şimdi bakınca, dünyayı gezmek ve kendini tanımak gerçekten çok değerli 🍀. Evlilik harika bir deneyim olabilir ama önce kendine vakit ayırman da çok önemli. Hem gezmek, hem yeni insanlar tanımak hem de hayatı kendi gözünden yaşamak sana çok şey katar 🌍. Kısacası, evlenmeden önce dünyayı gezmek ve kendini keşfetmek mantıklı geliyor. Herkesin zamanı var, önemli olan kendini neyle mutlu ettiğini bulmak! 🧡
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 1 yılgezmek tozmak
01 Yorumla- 1 yıl
Evet
iş kurmak. bakın evlilik süreci erkekten çok şey alır götürür.. eşin istediği kadar dünya güzeli ve anlayışlı biri olsun.. bizim ülkemizde ailelere karşı da sorumluluk alıp evleniyorsun. haliyle eşinin kardeşinin bi günü oluyor gidiyorsun bişey oluyor o işe sen koşuyorsun derken sorumluluklar bitmiyor.. oysa ülkede para kazanmak ve çalışma hayatı giderek zorlaştı. işsiz kalma korkusu ile gecim derdi korkusu ile günler geçerken kendi işini kurman çok zorlaşıyor.
ayıracağın vakti kendi işini kurup zengin olma yolunda harcasan ve bunu layığıyla yapsan başarılı olma ihtimaline karşı evliliğinin mutlu olma ihtimali arasında seçim şansın olsa inan ki evlenmemeyi tercih edersin. çünkü evlilik romantizmi öldürüyor. mutlu olmuyorsun.13 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- 1 yıl
Ne burcusun
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılYani cevaplara baktım genel görüş gezmek. Bekarken çok gezdim, yalnız da arkadaşlarımla da. Çok keyifliydi. Evlendim eşimle gezdim o da çok keyifliydi. Bence o görüş doğru değil o yüzden ama kariyer olabilir. En azından kariyerin belli bir seviyeye gelmesi lazım evlenmeden önce.
01 Yorumla- 1 yıl
Belkide
Valla kafama göre birisiyle evlenip her şeyi onunla yapmak daha mantıklı geliyor bana. Sınırlandırmadan birbirimizi parlatabileceğimiz bi evlilik en mantıklısı bence. Zaten kariyerimi yapıyorum geziyorum da. Kalan her şeyi birlikte yürütmek daha keyifli olur.
08 Yorumla- 1 yıl
Kariyer nedir?
- 1 yıl
Kimyager misin?
- 1 yıl
Tek olur
- 1 yıl
Gezi
Gizli Üye(30-35)1 yılevlenmek dünyayı gezmeye engel mi ki? ne saçma kafa bunlar ya evlenmek bir eşle beraber yaşamaktan ibaret kimse sizi evlenince kafese hapsetmiyo tam tersine eşiniz ve çocuklarınızla gezersiniz dünyayı yalnız gezmekten bin kat daha mutluluk verici olur
11 Yorumla- 1 yıl
Saçma değil
Gizli Üye(25-29)1 yılTürk insanı yaşamadığı duygular üzerinden konuşmayı çok sever. Özellikle Kızlar Soruyor sitesinde aylak aylak gezenler, sahte kimliklerle olduklarından çok daha farklı biriymiş gibi takılanlar daha çok sever.
Evlilik öyle düşünüldüğü kadar korkutucu bir şey değil. Çok masraflı, çok zahmetli bir şey de değil. Öyle ayda 60 bin 10 bin kazanmazsan geçinemezsin vb palavraları da bırakalım. Ben 4 yıldır evliyim ve iyi ki de evliyim.
Ben 28, eşim 30 bin TL alıyor. 15 bin TL kira ödüyoruz. Çok rahat bir şekilde geçiniyoruz. Hatta birikim bile yapıyoruz. Boya küpüyle evlenen, hazır yemek yemeyi seven, gözü yükseklerde olan, sevdiğine anlayışlı olmayan, tahammülü olmayan insanlar zaten evlenmesin. Boş boş gezmek bir yere kadar. Evlenin ama kafa dengi biriyle..
22 Yorumla- 1 yıl
Çok korkutucu ben evlenemem
- 1 yıl
Çiçek gibi yorum yapmışsın. Niye gzilendin ki 😀 Türk insanı işte doğrunu söyleyince de gizleniyor.(o da doğru 40 köy meselesi ama nasılsa anonim be)
1 yılBen sevgilimle yaşıyorum. Dünyayı gezmek sevgilimle gezip tozmayı yeğelerim. En önemli şey kendinsin ve bakmakla yükümlü olan annen, baban, kardeşin varsa bakıma muhtaç yakının onlara bakmakla eğer yoksa tüm paran her şeyin kendine ait. Tez toz hayatını yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmek istemiyorsan ozman buna degecek bir şey yap dünyayı gez farklı kültürler yeni insanlar tanıman gerek gidebildigin en uzak ülkeye ya da en uzak şehiri gez. Hikayeler hep böyle başlar ya şehire yeni birisi gelir ya da birisi bir yere gider.
08 Yorumla- 1 yıl
Bakacaz zamanla
Cevap sahibi1 yılZamanla diyorsan anca bakarsın ozman
- 1 yıl
Yok. Şu an öyle bir düşünce
Cevap sahibi1 yılNeden yok olsun yaiaiaiaiaia
- 1 yıl
Ne?
Cevap sahibi1 yılGit gitt
Cevap sahibi1 yılSeni zorla göndercem git 😀😀
- 1 yıl
Nereye
bence evlenmek saçma. bir kere dünyaya gelip aşırı tahmin edilebilir bir hayat yaşamak saçma. bence kişi para kazanmaya odaklanıp sonra aldığı parayı çatır çatır harcasa kimseye bağlanmadan, hesap vermeden miss. bir de varsa evcil hayvan, iyi dostlar...
31 Yorumla- 1 yıl
Düşündürücü
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılbakış açısı meselesi.. evleneceğin insanı bulamamışsan gezmek güzel olur. evleneceğin insanı bulmuşsan birlikte gezmek de güzel olur.
43 Yorumla- 1 yıl
Yok ben tek istiyok
- 1 yıl
istediğin gibi olur umarım
- 1 yıl
Amin
1 yılArkadaşlar evlilik Hatta çocuk sahibi olmak sorumluluk. Gerçekten bunun sorumluluğunun bilincindeyseniz yolunuza devam edin. Bir ömür boyu o insanla yaşamak kolay değil
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılHayatını tamamen düzene koymak daha mantıklı. Ardından isterse evlenebilir.
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru
Gezmek kafa dinlemek ve en önemlisi işinde yükselmeyi hedeflemek kariyer yapmak en mantıklı olanı 🤷🏻♀️
13 Yorumla- 1 yıl
Sıkıcı oda
- 1 yıl
Bana göre
1 yılEvlenmek Yerine bir şey yapmak oldukça saçma bence önemli olan Evlenmek ve yapabileceğin şeyleri imkanin oldukça beraber yapmak
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
1 yılŞehirleri, dünyayı gezmek. Kurslara gitmek. Yeni dil öğrenmek. Fit olmak. Bilgisayarı alıp kafede oturmak.
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru kafe hariç
Aile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı. Evlenip kendimi kisitlayamam cevremdeki butun evli arkadaslarim bisey yaparken esinin onayini almak zorunda
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılYapılacak çok şey var. Fakat sevdiğiniz biri varsa evlenin. Hayat onunla daha güzel olacaktır.
11 Yorumla- 1 yıl
Yok evlenmem
1 yılEvlenmeden önce bende geziyordum. Son 6 aydir ülke disina cikmadim moralim bozuluyor resmen.
01 Yorumla- 1 yıl
Kiyamam
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılEvliliği değerli ve elzem buluyorum. Israrla evlenmek lazım düşüncesindeyim.
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Arabalanmak daha mantıklı. Arabaya biner gezersin, diğerinden daha az masrafli 🤣🤣
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. dunyayi turlamak ama evlenince de bunu cok istiyorsan yapabilirsin engel degil hic bisi
03 Yorumla- 1 yıl
Bebek engel
- 1 yıl
Mecbur oluyo kısır derler yoksa
- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
1 yılEv arkadaşı olmak, nikahsız birliktelik daha mantıklı.
00 Yorumla
1 yılValla evleneceğim diye evlenme aşık olursan evlen ve o kişi ile gez hayaller kur yoksa öyle biri boş ver yalnızlıkta güzel ne bileyim spor yap arkadaşlarınla takıl tek gez eğlen bunlar da çok güzel şeyler insanın kendini tanıması gerekiyor bence
01 Yorumla- 1 yıl
Belkide
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. çalışıp emekli olmak evini arabanı alıp dinlenmek çok mantıklı
16 Yorumla- 1 yıl
Değil
- 1 yıl
yaşlandıktan sonra ne işine yarıycak ev araba emeklilik
- 1 yıl
@acayipadamm ne yapalım peki iş güç olmadan kendini garantiye almadan kendimizi dışarı mı atalım gezelim gereçi her şey artık paraya dayanıyor
- 1 yıl
zengin amca bul
Gizli Üye(18-24)1 yılKariyer yapacaksın, para biriktirip önce kendi hayatını kuracaksın daha sonrasında başkasinı dahil edip etmemek kişiye kalmış.
03 Yorumla- 1 yıl
Kariyer sarmaz
Cevap sahibi1 yıltamam sen yapma o zaman
- 1 yıl
Olur yapmam
Gizli Üye(25-29)1 yılkafanın uyuştuğu, gerçekten anlaşabildiğin kişiyle güzel olabilir ama çocuk işi sıkıntı
01 Yorumla- 1 yıl
Evet öyle
Gizli Üye(25-29)1 yılYalana bak. Evlenmek istiyor parasal imkan yok. Ekonomisi bk gibi olan ülkeden ancak gençlere suç bulurlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDolu dolu bir cinsel hayat yaşamadan evlenmek erkek için ezikliktir...
10 YorumlaEvlenmek yerine çalış kendine bak gez eğlen paranı harca dert yok tasa yok herkes kendi yoluna bakıyor hayat böyle geçip gidiyor zaten
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru geçer
1 yılEvli olarakta dünya gezilebilir. 🙂 Bu birazda rahatlığa düşkün olan kişilerin tercihi olur tek gezmek.
02 Yorumla- 1 yıl
Evliyken olmsz
- 1 yıl
Çokta güzel olur
1 yılAyri evlerde yasayip arada ugramak vakit gecirmek?
03 Yorumla- 1 yıl
Olmaz
- 1 yıl
Neden olmaz
- 1 yıl
Öyle çünkü
1 yılEn mantiklisi😻
22 Yorumla- 1 yıl
Ney miş
- 1 yıl
Bencede
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılGezmek hayatın tadını çıkarmak lazım
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHayatını yaşamak daha iyi olur
02 Yorumla- 1 yıl
Aynen
- 1 yıl
Zaten bu zamanda aklı olan evlenmez kolay kolay. Bekar yaşar.
1 yılTatile çıkmak evlilik parasıyla eşiyle
01 Yorumla- 1 yıl
Enteresan
1 yılKariyer ve türkiye dünya seyahati
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru
- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
1 yılEvlenecek bütçe mi var ki :D
03 Yorumla- 1 yıl
Yokki
- 1 yıl
O ney
1 yılTabi ki gezmek
01 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı
Evlenmemek lazım 🤣
01 Yorumla- 1 yıl
Evet
1 yılKesin evlenmeyeceksen dünya turu çok mantıklı
01 Yorumla- 1 yıl
Belli olmaz
1 yıldünyayı gezmek tabiki
01 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
yalnız gezmekte iyi olmazki biri olsa daha iyi
05 Yorumla- 1 yıl
Yok yalniz olarak
- 1 yıl
Beni sardi
- 1 yıl
Daha gezmiyom
1 yılKendi arabamı alıp heryeri gezmek isterdim
015 Yorumla- 1 yıl
Olur inşallah
- 1 yıl
@Sessizsakin_07 benide gezdir kanka ya 😃 aynı sehirdeyiz sanırım 😅
- 1 yıl
07 doğum tarihim kanka yaaaa djskskssk
- 1 yıl
Yengec kızları güzeldir kanka ya jhlgktntk
- 1 yıl
Kanka 2007 liyim
- 1 yıl
Oğlak burcuyum jxjakaskskskakk
- 1 yıl
Kanka sessiz kadın harikadır ya jhlgktntk neyse şaka biryana iyi eğlenceler. Sende beni takip edersen çok sevinirim
- 1 yıl
Xjjsjsjs teşekkür ederim aldım takibe sanada iyi eğlenceler iyi geceler 😊
- 1 yıl
Teşekkürler cansın seviliyor sun oğlak kızı 🥰 jlkll
- 1 yıl
Sende seviliyorsun antalyali sempatik muhendis
- 1 yıl
Eyvallah. umarim birgün sohbet ederiz hesabını kapatmaz san
- 1 yıl
Sana mesaj atamıyorum atabilsem buralara ıspanak gazetesi gibi reklam etmicektim ama Xp yetmiyor dkskkskk
- 1 yıl
Bende de ayni sorun var lhlgltlg xperim yeterli olunca ilk işim sana yazmak olacak söz 😅
- 1 yıl
🫡anlastıkkkkk
- 1 yıl
Anlaştık 🤗
Gizli Üye(36-45)1 yılEvli biri olaraktan evlenmeyin gezin
31 Yorumla- 1 yıl
Bencede
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hayatını yaşamak daha mantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEv araba almakkk :)
01 Yorumla- 1 yıl
Oda anlamsiz
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenmek tabiki
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
1 yılEvlenmemek
11 Yorumla- 1 yıl
Bencede
Çalışıp bir süre sonra dünya turu yapıla bilir
15 Yorumla- 1 yıl
Olmaz
- 1 yıl
Calismayu sevmem
- 1 yıl
Kalmam
1 yılGezmek
01 Yorumla- 1 yıl
Bencede
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılKariyer
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
1 yılözgür olmayi tercih etmek daha mantikli🤗
01 Yorumla- 1 yıl
Tabi
1 yılGezzzmekkk
01 Yorumla- 1 yıl
Olut
1 yılDünyayı gezmek
01 Yorumla- 1 yıl
Olue
Evlenmemek
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
Dünyayı gezmek 😌🤩
01 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Gezmek
01 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı
Gezmek.
02 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı
m 1 yılNiye diye soracak olursan, evleneceğin eşin ile sırf 1 kere diye ömrünün yarısı borçla geçiyor, bu borç hem stress, hem üzgünlük getiriyor ilişkide gerginliğe sebep oluyor. Evleneceğin kişi ile mevlüt, hayır dağıtıp, sade nikah yapıp yurt dışına balayına çıkabilirsin tabii ikiniz de aynı düşüncede olmalısınız.
Düğünde tanımadığın birisi gelip göbek atıcak diye borca girmeye gerek yok. Benim fikrim budur.
ben pek gezmeyi sevmim broo
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Eğlenmek
01 Yorumla- 1 yıl
Anladim
- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği