- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılSon derece iyi bir karar, evlenip evliliği sürdürebilmek oldukça zor, kendine güvenmeyenlerin kesinlikle evlenmemesi gerekiyor, evlilik için iki kişinin de evliliği sürdürebilme becerisine sahip olması gerekiyor ve şunu da görüyorum ki;bekarlar evlilerden daha bahtiyar. Bence kimse evlenmesin, bir aileye girmek zor, o aileye uyum sağlamak, o ailenin insanlarıyla aile olmak falan sıkıcı, yorucu şeyler, kadınlar arasında da bir rekabet oluyor ve kadın eşinin kendisini savunmasını istiyor, beni kendi ailene karşı savun diyor lakin çoğu erkek kendi ailesine ''karima laf söylemeyin ''demiyor, hatta eşini yalnız bırakıp ailesini tercih ediyor, aslında eşini tercih etmesi gerekirken, çünkü senin soyadını alan o kadın seninle bir ömür yaşamak için attı o imzayı, insanın asıl ailesi eşidir, kök ailesi değil, tabii ki kök aileye saygılı olunmalı lakin öncelik eşe verilmeli, evliliği evcilik sananlar bedbaht oluyor, evlilik sorumluluklarını çiftlerden birisi yerine getirdiğinde sorumsuz olan diğer eş meyvesini yiyor evliliğin, sorumlu davranan eş ise keşke evlenmeseydim diyor, büyükler ziyaret edildiği zaman gelin hanım bulaşıkları yıkıyor, yatağı yorganı gelin hanım seriyor, misafiri gelin hanım ağırlıyor ve kadınlar bu tür şeylerin içinde olmak istemiyorlar, kendilerini savunmayan bir eşe kapatıyorlar kendilerini, özgür olmak istiyorlar, çalışan bir kadın eve geldiğinde evin içinde de çalışmak istemiyor, hem işte çalışıp hem de evde çalışmak kadını yıpratıyor, bir aileye girmek kolay iş değil, aykırı olursan ailenin diğer üyeleri gelini dışlıyor, gelin de bu durumda eşinden kendi yanında olmasını bekliyor, eşi karısının yanında olursa ne âlâ, şayet olmazsa kadın yalnız kalıyor ve eşinin tüm ailesini silerek eşini de tınlamadan evliliğine devam ediyor, kadını mutsuz eden eşler kaybetmeye mahkumdur, çünkü kadın tınlamamayı da öğrenir. Şunu söyleyebilirim ki; evlilikler zor, artık herkes korkuyor evlenmeye, çünkü kimse kimsenin ailesini çekmek istemiyor, eşin ve ailesinin ağız kokusunu çekeceğime ömür boyu bekar kalırım düşüncesinde oluyor çoğu kişi
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılGünümüz ilişkilerine baktığımızda evliliğin hala mantıklı olup olmadığı sorusu, oldukça karmaşık bir konu haline geldi. Geleneksel evlilik anlayışının değişmesi, bireylerin beklentilerinin farklılaşması ve sosyal normların evrim geçirmesi gibi faktörler, bu soruyu daha da önemli hale getiriyor.
Evliliğin hala mantıklı olup olmadığını değerlendirirken, hem olumlu hem de olumsuz yönlerini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Evliliğin olumlu yönleri arasında, duygusal destek, güvenli bir yaşam alanı, ortak hedeflere ulaşma imkanı, sosyal statü ve yasal güvence sayılabilir. Evlilik, çiftlerin birbirlerine destek olmaları, birlikte büyümeleri ve hayatın zorluklarıyla başa çıkmaları için güçlü bir zemin sağlayabilir. Ayrıca, evlilik, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için de önemli bir yapı taşı olabilir. Ancak, evliliğin olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Boşanma oranlarının yüksek olması, evliliğin beklentileri karşılamaması, iletişim sorunları ve kişisel özgürlüklerin kısıtlanması gibi faktörler, evliliği zorlaştırabilir. Ayrıca, günümüzde bireylerin kariyer hedefleri, kişisel gelişimleri ve bağımsızlık arzuları, evlilik kararlarını etkileyebilir.
21 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek bir erkegin en buyuk hatasıdir
Yapay Zeka Cevapladı
Evlenmek ya da evlenmemek tamamen senin hayata bakış açına, önceliklerine ve beklentilerine bağlı. Günümüzde ilişkiler karmaşık olabilir, sahte insanlar da gerçekten samimi olanlar da var. 💔 Ama unutma ki doğru kişiyle karşılaştığında evlilik, hayatı güzelleştirebilir. 😊
Bununla birlikte, bireysel mutluluk ve bağımsızlık da çok değerli. Eğer kendi başına mutluysan ve evlilik fikri seni heyecanlandırmıyorsa bu da son derece normal. Kimsenin beklentilerine göre bir şey yapmak zorunda değilsin! Kendin için en iyisini hissettiğin kararı al. 🦋💖10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Yani doğru birine denk gelmiş isen güzel ama şimdi doğru insan çok az. Denk gelemiyorsun
61 Yorumla- 1 yıl
Az değil yok
- Aile & Toplum konusunda 148,9b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenmek isterdim ben
20 Yorumla
1 yılÇocuk yapıp aile kurmak değilse amacınız yani hayatınız boyunca yalnız kalmaksa amacınız yani tercihiniz buysa neden olmasın hep genç kalacağınızı düşünüyorsunuz siz değil mi bu şekilde konuşanlar geleceğinizi düşünmüyorsunuz bu işin 60 yaşı var 70 yaşı var ileride aileniz de olmayacak anne babanız yani o zaman belki kardeşlerimiz var onlar da farklı hayatlar kurmuş olacak yanınızda kimse olmayacak o zaman ne olacak insanın bu hayatta bir tane de olsa çocuğu olmalı çocuk fidandır geleceğimizdir tamam çocuğumuza bel bağlamamalıyız o bize bakar dememeliyiz kendimize bakmalıyız ayaklarımızın üzerinde durmalıyız kaç yaşında olursak olalım ama ne olsa bir destektir manevi de olsa illa para pul beklenti ne bileyim onun evinde yaşarım o bana bakar gibi değil yani aile hayatım parçası kısacası bu benim düşüncem gerisini siz bilirsiniz
37 Yorumla- 1 yıl
Katılmıyorum her şey para
- 1 yıl
İyi o zaman size yalnız yalnız paranızla mutluluklar dilerim umarım her şey gönlünüzce olur ve 100 yaşınıza gelseniz de yaşlanmasınız
- 1 yıl
İki tarafta buna razıysa neden olmasın ama benim kanaatim şu şekilde insanın bir tane de olsa dikili bir ağacı olmalı bu dünyada bir çocuğu olmalı yani bu benim düşüncem tabi çocuksuz bir hayat meyve vermeyen ağaç gibidir bence renksiz bir dünya gibidir her şey siyah beyaz gri karanlık
1 yılAhir zamandayiz insana guven kalmamis en guvendiklerin hatta ailen bile kendi cikarlari icin seni satacak duruma gelmiş manipule vb yayginlasmis herkes manipule taktikleri ogrenmeye mesela su an basladi gundemde o var boyle boyle öğrenip masum saf olanlari kandirip zarar verecekler mesela yani bu bir ornek her sey o kadar kotu ki gercek sevgi kalmamis en basiti kalp kırmak normalleşmis mesela eskiden biri bize daeilsa gonlunu alirdik simdi amann cok alıngansin diyoruz en basiti goruldu atmak bile normallestirildi keyifi atip umursamiyor kimse sonra neden alindin diyoruz bazen küçük seylerde bile hee sey bellidir aslinda.. o yuzden dostluk anne baba sevgisi kardeşlik kalmayan bu devirde evlenmek dogru karar değil insanlae tahmin edemeyeceğimiz kadar kötü cunku. Bu devirde en iyisi yalniz kalmak kimsege baglanmamak en iyi onlem bu
21 Yorumla- 1 yıl
Ahir zamanda falan degiliz hep böyleydi teknolojiyle göruyosun sadece artık bu kadar
- Aile & Toplum konusunda 859 cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar kendini güvende hissetmek için ilişki kurar. Evlilikte bu modellerden biri sadece. Üreme faaliyeti de içeren türü. Nüfus artsın, arkamız sağlam olsun. Ailemiz genişlesin falan. Temelde tamamen çıkar ilişkisi. İnsanlar aşk ( insanlık ) arayışında değil genel anlamda. Para olsun, güç olsun, manita taş olsun hava atalım... Robotik yani.
110 Yorumla- 1 yıl
İlişki nasıl güzel olabilir? Çıkarlar bir kenara bırakılır. Hayatı keşfe çıkarsınız. Okunan kitaplar, gezilen yerler, biriken her güzel anı artıdır. Özeldir. Başkalarına prim yapmak için her platformda, her muhabbette, tanganın rengine varana kadar anlatılmaz. Işıklar hep kapalıdır yani. Mutluluk anca öyle bir mana kazanır. Yoksa hikaye. Kaybolan zamana üzülür sigara yakarız.
- 1 yıl
Cinsellikten bahsetmiyodum ama haklısın😄
- 1 yıl
Yalan dolan işler. Gerçekten mutlu birine herkes düşman olur :)
- 1 yıl
Tm her sey para ve tip o zamn karakter iyilik at çöpe gitsin
- 1 yıl
@Depresyonmen karakter iyilik olduğunda, teşhir olmaz. Yaşarsın kuzu kuzu. Bahsettiğim o. Yoksa püf diye uçar. Gelen salça olur giden salça olur.
- 1 yıl
Para her şeyi satın alıyor gerisi yalan
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Günümüzün canı cehenneme! 😅
Günümüz ilişkileri menfaat ve çıkar üstüne heves ve zevk peşinde tükeniyor tüketiliyor!
Ama bana ne! 😅
Neslin devrin canı cehenneme bana ne! 😅
Benim nesil ile devir ile günümüz ile ilgim alakam yok ki! 😅
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
İyi ya da kötü, belirsiz, seven ve sevilen önemli! 😅
İkisi de iyi olursa yeryüzünde cenneti yaşarlar!10 Yorumla Doğru insanı bulduğunuzda geciktirmeyin. Yalnız olmak elbette tercihtir. Ancak iyi bir eş, iyi bir evlat ve getireceği güzelliklerde çoktur. Yalnızlık iyi bir şey değil. Aile olmasını isterdim. Olmadı ama bir şekilde hayatımı devam ettiriyorum. Bazı şeyler için imkanınız var ise geciktirmeyin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılOran %30 yani durum aslında çok da kötü değil.
En kötülerden bahsedecek olursak da durum şu. En çok boşanma %42'lik oran ile ilköğretim mezunu çiftlerde ve 30-39 yaş aralığındaki kişilerde görülüyor.
Ayrıca son 20 yılda boşanma oranı yaklaşık %49 arttı. Sayının artmasıysa çok doğal (ki az bile artmış) çünkü Türkiye'nin kalan yarısına boşanma özgürlüğü yeni verildi.21 Yorumla- 1 yıl
Boşanma oranı*
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılVallah ben 8 yıl öne ayrıldım, çocuklarımla beraber yaşamama rağmen evlenmeyi düşünmedim, öyle bir devirdeyiz ki insanların tahammül seviyesi neredeyse sıfır en ufak bir olayda problemler yaşanıyor, olayın ekonomik boyutunuda geçtim sosyal medya insanlar için bu kadar önem arz ettiği bu devirde her türlü değer ikinci planda kalıyor hal böyle olunca sanırım en iyisi evlenmemek bunlar benim kendi şahsi düşüncelerim, zaten bugün evlenen yarın boşanıyor ya da sürekli geçimsizlik …
10 Yorumla
1 yılEvlilik çok güzel bir yol olabilir ama herkesin hayatında zamanı ve isteği farklıdır. Günümüzde evlenmemek de anlaşılır bir tercih. İnsanlar önce kendini tanımak ve hayallerinin peşinden gitmek isteyebiliyor. Bu evliliği kötülemek değil sadece farklı bir yaşam tarzını seçmektir. Önemli olan insanın ne istediğini bilmesi ve mutlu olduğu yolu seçmesi. Her yol doğru kişiye çıktığında güzeldir.🦋
10 YorumlaŞöyle yapabilirsin, 6 ay süreyle sevgili değiştir. Cinsellik, ev yaşamı, kültür, zeka, tutumluluk, beceri, sohbet vs gibi konularda en iyisini kendine seç. Maalesef bu özgürlük yok ülkede, anne baba nasıl evlilik yaptıysa. Çocuklarına da öyle evlilik yaptırıyor, çünkü tecrübeleri yok.
14 Yorumla- 1 yıl
Çok şükür ki böyle bir sey yok ülkede çünkü ülke müslüman ülkesi ve sevgili yapmak ilişki yaşamak zina zina da cehennem demek yani anne babalarımız bize cenettin yolarini gosteriyorlar iyi ki varlar
- 1 yıl
@Papatya12648 anne ve baba cennetin yolunu göstermiyor, Kur’an-ı Kerim ve peygamberler gösteriyor. Söylediğim şeyin zina olduğunu biliyorum, ancak bir çok kadın bu sürecin altına sığınıp evleniyor. Yani çok iyi bir Müslüman kadın, ev hayatı, sorumluluk konusunda bir şey bilmiyor. Sen git anne baban sana seçsin,
- 1 yıl
Sizinle tartışmak değil amacım ama kendinizi çok yanlış ifade etmişsiniz iyi günler dilerim
- 1 yıl
@Papatya12648 ben düşüncemi ifade ettim, doğru ve yanlış kişinin tecrübesine göre değişir. Ben böyle seçerim.
1 yılHayır.
Hayatın incelikleri teferruatta saklıdır.
Balıkların isimlerini bilmeyen hikaye anlatamaz, hayatın incelikleridir bu.
Daha rafine edilmiş zenginleştirilmiş insanı bulmak 🔦 için balıkların ismini bilmen gerekir… Hayatta her detay çok önemlidir basite almamalısın.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılKötü karar değil elbet doğru kişi karşınıza çıkarsa neden olmasın.🎗öte yandan herkes dünyaya evlilik için ➡ gelmedi kimisi insanlığa rehber olmak amacıyla bu dünyada. Ben de onlardan biriyim. Dünyaya gelmek için daha insanca sebepler olmalı. 🎗🎀
10 Yorumla
1 yılEvet hala mantıklı niyemi çocuklarım var çok mutluyum, onlar benim herseyim oldu. eşimi 10 sene önce kaybettim. hee ölmedi yanımda beraberiz ama. Öyle işti. sorun yok ben alıştım. evlenmek hata da olabilir. oldugu yerde gitmeyi bileceksin basit aşmaya kesmeye gerek yok umursamıyorum hayatina devam ediyorsun.
10 YorumlaBu işin iki olasılığı var
1. Olasılık kötü ve kendine göre olmayan bir eşe denk gelmek ki bu da evlenmemekten daha kötü bir karardır😢
2. Olasılık ise kendine göre mutlu ve huzurlu olabileceğin birlikte her türlü zorluğa göğüs gerebileceğin eşe denk gelmek. Onda da bazen eşine takılırsın bunca yıldır benim karşıma çıkmayıp niye bekarlıkla beni baş başa bıraktın diye😁14 Yorumla- 1 yıl
Mağra iyidir
- 1 yıl
Iyisi diye bisi yok aga her şey para parasi olan eğleniyo bu kadar
Geçim sorunları var doğru insanı bulmak da var ama evlilik meşakkatli bir şey şahsen ben eşimle evlenmeden önce halimle şimdi ki halimiz bir değil evlilil sorumluluk işi yani ailesidir gecimidid hele çocukta girdiği zaman sevgi arka pilanda kalan bir şey dediğim gibi sorumluluk
10 YorumlaUzun uzun tanımadan yapılsn evlilik doğru değildir paşam aslanım ne yaparasa yapar erkektir diye büyütülenlerle dolu ülke arkadasım 1 sene olmadan evlendi şimdi eve kapanmıs kocasına muhtac biri haline geldi, abim evlensin istemem mesela bi kizın hayatıni mahvedecek biri narsist özellik gösterenlerden uzal durun
16 Yorumla
1 yılErkek sömürulmek kadin ise sömurmek icin var oldugu surece hicbir sevgi hicbir evlilik gercek olamaz gunumuzde toksikligin, zehrin en buyuk sebebi sosyal medyadir
14 Yorumla- 1 yıl
Herkesin metres tuttugunu kim soyledi her kadinin ev isi yaptigini kim soyledi dediginiz yok degil var fakat genel evliliklerin cogu 3. Kisiler yuzunden bitiyor
- 1 yıl
👏👍
1 yılKadınlar için evlenmemek kendi kendine cehennem hayatı yaşatmış olur ama bu da bir seçimdir... Erkekler için bir avantajı yok hatta dezavantaj ama kadınlar için resmen ikincil bir siğortadır. En çirkin ve bakımsız kadın bile ister evlilik ya da tam tersi en güzel... İstemek zorunda çünkü kaybeticeği bir şey yok aksine her şey lehine.
13 Yorumla- 1 yıl
Evet doğru söylüyorsunuz bişey sorabilir miyim size
- 1 yıl
@0_Nyks_0 İstemezse istemez. Dünyanın sonu mu yani 🤲 kadınsızlıktan kimse ölmemiştir. Bu kadar kilit taşı konumuna koymayın kendinizi bence.
(Sadece Maddi özgürlük seni evlenmekten vazgeçiriyorsa zaten evlenmemen gerek ✅)
1 yılBen kendimi her konuda evleneceğim insana saklıyorum ama güvenmek çok zor bu devirde
223 Yorumla- 1 yıl
Zaten benim şu an ilgilendiğim kişi 36 yaşında bir adam ve yüksek ihtimalle birçok şey yaşamıştır
- 1 yıl
İsterim ama gönlüm ferman dinlemiyor ki
- 1 yıl
Peki ya hiç dengim biri denk gelmiyorsa ne yapacağım
- 1 yıl
Çok saçma sapan insan olduğu için genelde uzak duruyorum
- 1 yıl
O kesin bir şey ama inan hiç denk gelmiyor
- 1 yıl
Galiba öyle😢
- 1 yıl
Yaşlı değil ama karmaşık biri anlamakta zorlanıyorum
- 1 yıl
İşyerine gitmesem konuşmuşluğumuz yok
- 1 yıl
Bence de koşmamam gerek
- 1 yıl
Evet sonra değer bilmiyorlar
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. En iyi karar iki defa evlendikte ne oldu sonu hüsran
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. evlenin doğru kişiyi bulunca o kadarda kötü değil evlilik bi süre asdfasdf
17 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Arkanda AYNA var bi baktın mı hiç? Niceleri seni böyle gördü. Sen kimi suçluyorsun?
16 Yorumla- 1 yıl
Öğretmedikleri için değil yaşın büyük geriden geliyorsun sen 45 yaşındasın büyük ihtimalle evlisin sosyal platformda millete ahlak dersi vermeye geldiğini düşünmüyorum ki veremezsinde başkalarının ne giydiği seni ilgilendirmiyor giyimimi kabul edecek erkekler de var bakir bile değilsiniz gelip burada ahkam kesiyorsunuz
- 1 yıl
45 yaşımdayım evet ama bekarım. Buraya da millete Ahlak dersi vermeye geldim. Çünkü hep Ahlaksızlıklar görüyorum. Birini de sana söyledim. Sen böyle yaptıkça kusura bakma da erkeklere laf söyleme hakkına sahip değilsin. Giydiğin beni de ilgilendiriyor, çünkü bana cinsel taciz uyguluyorsan beni de ilgilendiriyor. Yok öyle yağma,, hem yapın hem bizi suçlayın, o işler öyle yürümüyor. Evet annen baban önemli, onlar gevşek olunca sen de olursun. NOKTA. Seninle münakaşa edecek değilim. Sen de lafını bil konuş.
- 1 yıl
Terbiyesizsin madem burada ahlaksızlar var girme knk zorla seni siteye koyan mı var benim giyimim seni rahatsız ediyorsa (sitedeki çogu kız böyle giyiniyor) engellersin gelip burada ahlak dersi vermezsin ailemle ilgili de ileri geri konuşamazsın milletin bekçiliğini yapmak sana kalmadı
Aile & Toplum konusunda 460 cevap paylaştı. Her erkek aldatır neden evleniyor bu kadınlar anlamadım
36 Yorumla- 1 yıl
Benim hakkıma girdin
- 1 yıl
Valla hic bisi yapamassin her sey para zengin olan çok rahat ulaşabiliyor ama fakir ve ekmek derdinde olan biri için o işler hayal
- 1 yıl
sonuçta olsa yapardın
1 yılGünün ilişkileri diye bir şey yok herkes birbirini pazarlıyor, herkes belli fiyata kendini satıyor satılık insanla evlenende satılık, ama gerçek duygu ve bağ kuran kendini bu hayattan koruyan insanlar evlenebilir, bir kadın bir erkeğin işine maddiyatına bakıyor bir erkek bir kadının geçmişine bakar,
10 Yorumla
1 yılYa aslında güzel bir şey Ama bir taraf bir yerden sonra bencillesiyor sanırım bu yüzden evlenmemek mantıklı umarım güzel insanlara denk gelirsiniz
10 YorumlaEvlenılecek kişiyle degıl eğlendığin kişiyle eleneceksın kapatacaksın kapınj içerisi sana Luna park ama işte bı yandan da zeka gerektıren bı durum ıletısım epatı merhamet yoksa zamanla biten heyecanın yerını sevgı güven almalı offf çok zor şeyler oturun evınızde 🙃
11 Yorumla- 1 yıl
Kimse oturmuyo evdede akĺı olan evlenmez
Hiçbirimiz, hiçbir zaman, hayatımıza alacağımız insanların, doğru kişi olup, olmadığından emin olamayacağız. Bu bir süreç ve bazen insanların gerçek kişiliklerini anlamak çoook uzun zaman alabiliyor. Tanışma süreci bu yüzden çok önemli, bir defa üzüyor, kırıyorsa, muhtemelen tekrar edecektir, iyi bir gözlemci olabilmeniz dileğiyle..
11 Yorumla- 1 yıl
Her şey para
Bence öyle. Diğer yarımı buldum diyorsa insan evlensin ama öteki türlü millet için el için evlenilmez abi. Elalem mutlu olsun diye ben bir ömür mutsuz olamam.
10 YorumlaTek yaşamaya ve tek mücadele etmeye alışmak lazım. Bilakis, geleceği görebilirsiniz bence, herkes yalnizlasacak. Avrupa'yı 30 yıl geriden istesek de istemesek de takip ediyoruz.
10 YorumlaToplumun her alanda çürümesinin en büyük sebebi Yaradılışımiza aykırı davranmamızdan kaynaklı, kişiler hangi bahaneyi bulursa bulsunlar Allah'ın dünyasında, Allah'ın kanunlarınin geçerli olduğunu görecektir.
Evlilik te bir zaruriyettir, keyfi durum değildir.
11 Yorumla- 1 yıl
Herkes işine bakiyor her şeyde paradir
1 yılkeşke imkanlar daha kolay olsa daha az stressiz ama öyle olmadığı için evlenmemek daha iyi
40 YorumlaEvlenmek normal ama çocuk yapmak anormal artık bence
41 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru 👍🏻👏🏻
- Aile & Toplum konusunda 863 cevap paylaştı.
1 yılHayır evlenmemek sana güzel gelebilir ama her gece yanında eşin var yanında hep senin istemez misin
20 Yorumla Ekonomik özgürlüğünü sağlayan insanların evlenmesine anlam veremiyorum.
32 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBir kadın kendi geçimini sağlıyorsa evlenmesi için çocuk sahibi olmak dışında hiç bir sebebi yok
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. %90 mantıksız %10 da ztn zor kafa dengi olacakta falan ooo artık çoğunluk eğlencelik çoğu para ve statü peşinde boşş
10 YorumlaGercekten karşılıklı güven ve sevgi varsa ve bunu hissediyorsan eminsen mantıklı ve bence sadece nikah kıyılmalı düğün gereksiz pahalı o parayla bir ev alınabilir
12 Yorumla- 1 yıl
Ev fiyatlarindan haberi yok galiba ki evlenen adam hayatina yük alir ki değmez
Aile & Toplum konusunda 771 cevap paylaştı. Kafa dengi çalışan ve geçinebilme için hem maddi hem manevi durumları göz önüne alıyor isen evlen tabiki
10 Yorumla
1 yılYani en iyi diyemem ama buna karar vermek cidden çok zor doğru kişiyi bulmak güvenmek bunlar şu an zor bulunan şeyler
10 YorumlaKişiyle alakalı doğru kişiyle her zaman en iyi karar
20 Yorumla
1 yılİyi bir karar değil ama ilk önce düzen kurmak gereklidir ve yaş farkina çok dikkat edilmelidir
10 Yorumla
1 yılMaddi gücü olan bir kadının evlenmek için çocuk yapmak dışında pek bir sebebi yoktur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
1 yılÇocuğunu sokağa salmayan iyi bi eğitimli anne baba olacaksa evlenmek iyi onun dışında boşuna
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Bir çıkar gözetmeksizin evlilik krallarını kayıtsız şartsız kabul eden çiftler başarırlar.
10 Yorumla
1 yılBen evlendim mutluyum doğru kişi ile evlenen her türlü mutlu olur
10 Yorumla
1 yılDoğru. Ben %10 luk dilimde olduğum için şanslıyım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılUygun ve uyum sağlanabilecek biri olursa ve ortam müsaitse en iyisi aslında. Ama nasip tabi
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılDoğru insan olduğundan emin değilsek evlenmemek en iyisi
10 Yorumla Gerçek insanı bulduysan iyi bir karar elbette
#Hükümdar10 YorumlaVallahi düzgün insana denk gelemiyorsan gerçekten olabilir diyemiyorsan bekar kalmak en güzeli
11 Yorumla- 1 yıl
Her şey para
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek önemli ama doğru insanla başka türlü gereksiz
14 Yorumla- 1 yıl
Her şey para
- 1 yıl
Evet orası da doğru ama bir haber duyduk oda kuzen Allah için o kuzen bana bir şey yapmadı evet bu kuzenle de iyi değildik duyduk ki demiş ki çok pahalılık var ne evlenmesi aslında o bir bahane çünkü ayıptır söylemesi çok zenginler demek ki tek gecelik ilişkiler daha cazip geliyor
- 1 yıl
Parası cok olan egleniyo iste evlenmeye gerek yok hicbir seyin değeri kalmadı kimseye deger verilmez bu devirde
- 1 yıl
Anladım
1 yılDüşük ihtimalle doğru kişiyi bulduysan mantıklı da, genel olarak erkekler için mantıksız ve riskli
13 Yorumla- 1 yıl
Her şey para
- 1 yıl
Olay tam olarak para da değil. Olay her şeye kolay ulaşıp kolay sıkılmak. Değer bilmemek
- 1 yıl
Para her şeydır sevgi aşk kavramları yanıltır ilerde pişman eder twk şey mantıktır kendini garantiye alip menfaatleri maksimile etmektir
Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı. Günümüz şartlarında iş yok maaş yoksa evlenmemek en dogrusu
13 Yorumla- 1 yıl
Her sey para
- 1 yıl
Yalan sölemiyen bir insan nadirdir
1 yılÇoğunlukla evet ama sevdiğin güvendiğin birini bulup iyi bir aile kurmak daha iyi
11 Yorumla- 1 yıl
Her sey para
Senle evlenmedik ten sonra zateen yanlış karar almıştır o kişi
10 YorumlaGerçekten ruhuna da eş olabilecek birini bulursan mantıklı ama işte herkes değişik değişik olabiliyor kendini sonradan belli ediyor bazısı bazısı gerçekten öyle ama evlendikten sonra değişiyor bilmiyorum korkunç biraz da aslında
228 Yorumla- 1 yıl
Binevi kumar gibi bir şey yani
- 1 yıl
Kötü huy duayla falan değişmez kişinin karakteri neyse öyle devam eder kendi istemediği sürece değişmez
- 1 yıl
Bilmiyorum değişmiş olabilir ama ben istemediğim sürece değişmem
- 1 yıl
Kötü huyum yok aksine iyi olduğumu düşünüyorum bu benim düşüncem dışarıdan nasıl görünüyorum bilemem 😁😅
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏
- 1 yıl
Onlar kendi problemlerini çözsünler sonra bana gelsinler 😂
- 1 yıl
Evlilik konusunda benim de çok tereddütlerim var bu gidişle evlenmem gibi zaten
- 1 yıl
Doğru kişi var mı sence
- 1 yıl
Bakalım buluruz belki 🤔 😂
- 1 yıl
İllaki seni kendine çeken birileri olmuştur
- 1 yıl
Yani güzel aslında kimleydin naptın neredesin gibi sorulara maruz kalmıyoruz kafa rahat firii 😂😅
- 1 yıl
Neyse sohbet için teşekkür ederim soru sahibi kovmadan bitirelim 😂😅
Kız kardeşimle aldatıldım kaldı bide böyle devirde evlilik düşünmek çok saçma
25 Yorumla
1 yılÇok boşanan veya mutsuz olan görüyorum. Çok tartışmalı bir konu evlilik gerekli mi değil mi. Her iki tarafta evlilik dışı beklentilere doyduktan sonra hayatlarını birleştirirlerse kendileri için daha doğru bir karar olur
00 Yorumla
1 yılMutlu evlilik bu zamanda. büyük. şans. çevremde herkes boşanma durumunda ya da tartışıyor ya da ailelerden bıkmış. Zor iş. Tamamen uyumlu olduktan sonra böyle bir karar vermek gerekiyor Hatta Mümkünse aynı evde yaşamak lazım :)
00 Yorumla- Devamını Gör (125)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat