Kayın validem aramız sorun var nedeni bilmiyorum anlatacam şeyler ne kadar doğru?

2yıl olucak evlene li eşyaları biz çalişarak aldık sonrada evlendik ev kira eşimle düzeni kurduk bir sene idare edelim dedik sonra evimiz oraya taşırız dedi kabul ettim evliliğim ilk senesin de tek bir oda da oturdum yemek te yaptım o odada iş değişikliği oldu mecburen evimiz orada olmadığı için işsizlik sorunu yaşadı eve geldik 2ay annesi ancak akıl verir ama nasıl geciniyonuz kirayı vercek paranız var mı demedi sonra eşim başka şehir geçti bende evde kaldım lojmanlar tamamlanan kadar eşim evimiz taşıyalım düzenimiz kuralım dedi tamam dedim sonra annesi evin burada dursun gecinemezsiniz gibi konuştu bende eşimle tartişma yaptım annesi eşim yanında koçanı seviyorsan katlanmak zorundasın falan dedi susmadim tabiki diyo ki biz neler yaşadik kimse de evliliğin ilk senesin de tek odada yaşamaz dedim niye kira boş yere verim yuvamız bozuyorsun herşeye karişiyorsun dedim evimi taşiyicaz diyince kadın deliriyor evliliğim bir senesini daha boşa harcatmam evini taşirsa taşır taşımaz sa ben evimi Ankara 'ya taşıcamı orada da eski işime gircemi söyledim şimdi annemin yanına geldim bazen soruyor olanlar anne ne anlatıyor musun diye sizce ne diyim ya da nasıl davranım bu insana birde tek siz mi ayrisiniz diyor kadının hoşuna gidiyor bu durum bile bana değilde oğluna kötülük yaptığını nasıl anlatırım ya da fark etmesini saglarim

Kayın validem aramız sorun var nedeni bilmiyorum anlatacam şeyler ne kadar doğru?