Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha iyi kazanıyosun ama Allahın lanetine müstehak olmak için değmez.
İçki Sebebiyle On Kişiye Lanet Edilmiştir
518. Abdullah bin Ömer (r. a.) rivayet ediyor:
"Allah içkiye, onu dağıtana, içene, üzümünü sıkana, kendisi için sıktırana, taşıyana, kendisi için taşınana, satana, satın alana ve parasını yiyene lanet etsin."[400]11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKız olsam asla içki satılan yere girmezdim.
Çünkü eşlerine şiddet uygulayan erkeklerin yüzde 48’i alkol kullanıyor. Kadına şideete destek vermiş oluyosun dolaylı olarak.
Ayrıca o dükkanlarda hep bir ayyaş varmış izlenimi olur kızlarda ve korkarlar.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılPavyon değil ya bu... Girip sigara da alırlar, bira da. Ne var bunda yahu?
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif51 Yorumla
Kesin içerde içip kafayı bulmuşlardır derim. Kapana sıkışmış hissederim. Kapasından dahi geçmem. İçeri falan çekerler ne olur ne olmaz zaten karanlık da bir yer belki uyuşturucu bile satılıyodur. Belki kaçırırlar kıbrısa götürüp dansöz yaparlar. Ya da böbreklerimi satarlar.
17 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben ickiyi biraktim ama ictigim zamanlarda bile tekelden almazdim, ben genelde tekel marketlere girmem sigara ve icki kullanmiyorum ve de oyle isletmelere para kazandirmak dinen dogru degil. cok zor durumda kaldiysam , girebilecegim tek yerse tabi ki alicagimi alip cikarim
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılicki icerken realden falan alirdim.
hayir icmek de dogru degil kazandirmak da. Haram sonucta ben o yuzden ickiyi biraktim, doydum ickiye zaten hic canim cekmiyor artik.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yıl"Sebep olan yapan gibidir!.." İyiliklere sebep olan onu yapan gibidir. Kötülüklere sebep olan da onu yapan gibidir. Bence asıl incelenip karar verilmesi gereken konu bu olsa gerektir... Doğrudan harama girmek yok, ama dolaylı yoldan haramın yayılmasına destek vermiş olmak var mı? İçki satmama titizliği gösterenleri bırakıp satanları tercih etmenin bir manası olur mu? Bence düşünülmesi gereken konu bu olsa gere...
21 YorumlaBen girerim girmesinede sevgilim beni genelde kapinin önünde bekletio birsey alinmasi gerekiosa kendi girip alio -.-
27 YorumlaTekelin mevkiisi önemli mahallede bulunan tekele girmem bakar cins cins rahatsız olurum 😄 ama girerim ben bu şartlar altında olmazsa
156 YorumlaBana saçma geldi. Paranoyalık mıdt acaba? Belkide cocukluktan gelen filmlerden anamızın babamızın bahsettiği o tekel sarhoş amcalar kadınları içkiliyken tecavüz ettiği yeşilçamdandır. Bilinçaltı heralde. Aman neyse
01 Yorumlaİçki satan büfelere girmeyen insanlar var içki satan yerden bişey almam onlara para kazandırmam diye düşünenler ama ekmek parası bu kolay kazanılmıyor. Girerim ama içki almak için hiç girmedim çok şükür.
01 Yorumla
+1 yılbiz ailece icki satilan biyerden alisveris yapmiyoruz hatta sülalece trabzonda cok yaygin bu davranis icki satmayan yerden alirim haram satanla isim olmaz
15 Yorumla- +1 yıl
bir iki defa denedim ama barda oranin ne oldugu zaten belli artik kullanmiyorum ve hatta asiri karsiyim icene karismam ama satilmasininistemem mümkün olsa sigara satilan yerlerde de alisveris yapmam ama mümkün degil malesef
- +1 yıl
özel bisey olmadi eglence ortami alkol vs ama gereksiz ve zararli vicüda özellikle cilde sigara ve alkol cok zararli dini acidan da haram kilinmis daha ne olsun yetmezmi?
- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılBenim ailem kahvaltida bile içki içer. Kiz kuzenim ile Çesmedeyken sabah 6da girmistim herkes bize bakıyordu oysaki deniz kenarinda icmeyen 1 tane bile erkek yoktu. Cinsiyet sorununuz oldugunu ilk kez o zaman anladim
01 Yorumla ben giriyorum ama annem girmiyor nedeni de sen o marketten alışveriş yapıyosun ve o içkiler alınırken senin paranda ortak oluyo onun satılışında günaha giriyosun falan işte
05 Yorumla
+1 yılO niye tabii ki girerim derdim neymiş ki niye girmiym içeri gireni kesiyorlar mı istediğimi alır çıkarım hatta bir tane de çeyrek bilet alırım çıkarım ya
05 Yorumla- +1 yıl
Arada bozukluklar falan artınca alıyorum genelde amorti ama olsun ara sıra çıkanlarla mutlu oluyorum :)))
- +1 yıl
Evet aldım 4 liralık çeyreğe 120 lira gibi bir şey çıkmıştı işte yani 30 küsür lira kazanmıştım sonuçta
+1 yılHer marketde buluuyor sonucda ve insanlar tuhaf tihaf bakiyor. Sigara bira mira almak icin girilebilecek en rahat yer aslinda :D iceri ele bakmaladinin sebebi de tanidik biri vs varmidir diyedir :D
05 Yorumla- +1 yıl
Aklina gelip gelemeyecek dedikodular cikartirlar ki en sevmedigim seydir..
- +1 yıl
Dogrudur...
+1 yılkız başına tekele girmemek köyde kahvehane önünden geçilmez psikolojisinin şehirsel bir yansıması sanırım. Su alacak bile olsam yol üstünde varsa girerim, ince düşünmem
03 Yorumla- +1 yıl
benim için önemli olan işimi pratik ve kolay şekilde halletmek aman tekele girmiyim adam üstüme atlar gibi bişey gelmez aklıma içki alıcaksam da girer alırım tekel ve tekel işletmecilerinden çekinecek bir durum yok. Büfedeki yaşlı amca veya marketdeki kasiyer de ruh hastası çıkabilir bilemezsin
+1 yılEsnaflarda sapiksa siz ölün kizlar bence size rahat yook 😀😀
40 Yorumla
+1 yılTabiki almam gereken birşey varsa girerim ama içeriye bende bakıyorum bazen çok kalabalık erkek grupları oluyor tabi bu rahatsız edici onların çıkmasını bekliyorum sonra da tıpışş 😊:)
01 Yorumla
+1 yılalacağım şey satılıyor mu ona bakarım kapıdan. yoksa girmem. ürünün satılmadığını bile bile neden gireyim ki?
13 Yorumla- +1 yıl
süt, redbull, istediğim cips, orkid vs vs vs patatese kadar gider bu :D
Niye girmiyelim. yiyolarmi bizi orda..
Lazim bisi olursa gireriz keyfiyede tekele giricek halimiz yok ya :)15 YorumlaAile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. https://vocaroo.com/i/s0LKzENIS2o7
Salak kadınlar bakar girmez vb..114 Yorumla- +1 yıl
Haha feminist kızda geldi sonunda :D
https://vocaroo.com/i/s1viXaFgrF5J - +1 yıl
- +1 yıl
https://vocaroo.com/i/s1B8dP1w4vMJ
Hayır ben atmadım mesajı :D Sesini bir arkadaşıma benzettim tuğçe adıda o yüzden dedim feminist
+1 yılİçkiyle sigarayla falan isim olmaz o yüzden daha önce hiç girmedim ama girmem gerekecek bir durum falan olursa girerim ne olacak 😄
15 Yorumla- +1 yıl
Tereddüt değil de marketten kola alabileceksem niye tekele gireyim ki derim 😄 yani başka bir yerden alabileceksem tekeli tercih etmem😄
- +1 yıl
Ahahaha bakkal olsun o zaman 😂😂
+1 yılBiri de çıkıp "Sen bana sürekli 35 cl'lik rakıyı pahalıya satan çocuk değil misin?" dese gülerim valla.
25 Yorumla- +1 yıl
Hissetmiştim zaten.. Kimler kimler sövmüştür Allah bilir sonradan =/
- +1 yıl
Aslında müstehak böyle müptelalara ama yapacak bişey yok.. İnş. devamı daha iyi olur senin açından =) Hayırlı işler..
+1 yılYorumlara bakınca şaşırdım hiç feminist yok mu burda?
20 Yorumla
+1 yılGirmem güvenmem öyle yerlere içki de kullanmıyorum.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 721 cevap paylaştı. bir defa dalgınlıkla girmiştim.. sonra şişeleri farkedince almayacağımı söyledim. adam kızmadı bile. zaten suydu hepi topu:))
09 Yorumla
+1 yılİçki satılmasından ziyade, herhangi bir dükkanın içinde fazla erkek varsa ve tekin görünmüyorlarsa girmem
07 Yorumla- +1 yıl
ne alakası var :D
İçeride erkek varsa girmem yazmadım, tekin görünmüyorlarsa girmem yazdım - +1 yıl
Tekin görünmeyen erkek ile erkek arasında bir hayli fark var, aynı şey gibi falan değil yani :D
- +1 yıl
Bir insanın nasıl tekin görünmediğini size anlatmamı mı istiyorsunuz, komik olmayalım :D
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAynen ya hep önce bir içeriye bakar gireriz :D
Ama daha önce girmişsem hiç içeriye bakma gereği duymam.07 Yorumla- +1 yıl
Ya içerdeki kim diye bakmıyoruz ki, değişse de pek fark etmem yani. Çok erkek var mı falan diye bakıyoruz. Bilmiyorum, yetiştirilme tarzımızdan ötürü, çok fazla yabancı erkeğin arasında kalmak istemiyoruz. Bir de tekelde ne satılır, alkol. E oradakiler de sarhoş olabilir, asılabilir, serseridir vb. diye genel algılar var..
- +1 yıl
Genel algılar da yanlış değil diyorsun yani :) Peki senin dükkanda, birisi bir kıza asılsa, müdahale eder misin?
- +1 yıl
Öyle yaparsan cidden, sorun yok o zaman :D
Girmemeye çalışıyorum. Mecburen girmek zorundaysam, para üstü almayacak şekilde parayı denk vermeye çalışıyorum.
01 Yorumla
+1 yılİçerdekilere bir bakarım böyle laf atan yavşak erkekler varsa girmem yoksa girerim oyüzden bakıyorum ben
04 Yorumla- +1 yıl
Öyle tipler belli ediyo kendini
+1 yılGenel olarak büyük marketler dışında boyle yerlerde içki satan yerlerden alışveriş yapmamaya çalışıyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
Hem dini hem de sosyal yönden uygun değil
- +1 yıl
Oraya cocuklarda girip cikiyor alkol alımının yas oraninin kucuk yaslara inmesine sebep olduğunu düşünüyorum tabiki baslo baslina sebep olan sey bu değil
İçerde erkek var mı diye bakıyorlardır. Genel olarak içki alan kızlara böyle bön bön bakma huyları varda insanlarımızda. Şahsen beni bakışlar rahatsız edeceği için girmem.
01 Yorumla
+1 yılgirerim niye girmiyim. belki içki seçimini erkeklere bırakmak istiyorlardır falan ya da içki satılıyor güvenlimi diye bakarlar (galiba)
06 Yorumla- +1 yıl
muhtemelen
- +1 yıl
yok ben yapmam
+1 yılİçki olup olması ilgilendirmez yani bu tur şeylere bakmam ihtiyacım olanı alır çıkarım yani bu içkide olabilir
05 Yorumla- +1 yıl
Yok be niye çekineyim normal şartlarda da giderim hiç sıkıntı yapmam :)
- +1 yıl
Tedirginlik yapacak bişey bulmam ben merak etme sağol bu arada yolum düşerse gelirim :)
Aile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı. Yerine göre değişir. Bazıları gerçekten tekin değil, içerisi dahi gözükmüyo. Böyle yerler dışında ihtiyacım dahilinde girerim tabi.
03 YorumlaÖnceden girmiyodum ama yaşadığım tekirdağda içki çok normal bişey temel besin kaynakları olmuş. Cevreden dolayı banada normal geldi bir süre sonra çekinmeden giriyorum
03 Yorumla
+1 yılBen tekinse girerim çünkü birkere başıma gelmişti, 1 adam takipfelan etmişti etrafındaki kişiler pek iyi değil ama yanlış anlama
05 Yorumla- +1 yıl
:D evet oluyo bazen
- +1 yıl
Yazabilirsin
Bazen erkek arkadaslarim yanlarinda bizler ( kizlar ) oldgu icn girmeye utandiklari oldu. Ben hallettim hepsini. Niye girmicem. Kizlar giremez diye yazmiyo kapida.
110 Yorumla
+1 yılAlkol haram ve haram satılan bir yerden alışveriş yapmak doğru değil. O yüzden kadınlar çıkıyor olabilirler. Ben de dikkat ediyorum elimden geldiğince
10 Yorumla
+1 yılİçerde tekin adamlar var mı diye bakıyolardır ben ara sokaktaki tekellere bile çakmak sigara bira almsya giriyom ne var bazen cikletde alıyom
07 Yorumla- +1 yıl
:D yok be zaten hep 35li yaşlarda adamlar hiç bişey demiyolar hatta 18 yaşımdan önce bir tekel vardı ra falan alıyodum adam bişey demiyodu :D bir tane kadın vardı bir sokak ötede onunda tekeli varfı mal karı kimlik istiyodu zuhaha
- +1 yıl
Bencese satma sürünsünler :D
- +1 yıl
Ohaaaaaa ne gibi zamanlarda gösterirsin :D
+1 yılHahahaha neden girmeyeyim çok komik bir soru bence, oradan içkimi de alırım, ne istersem de alırım yani. Neden sadece kızlar ayrıca?
03 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha tamam güzel cevaptı, susuyorum :D
Arkadaşımın annesi girmek istemezdi içki satan yerlere hiçte nedenini sormadım da belki rahatsız oluyorlardır
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 891 cevap paylaştı.
+1 yıliçeriyi bir süzerim müşterileri falan gözümün tutmadığı cins insanlar varsa girmem tip tip bakıyorlar sonra :D
017 Yorumla- +1 yıl
evet :))
- +1 yıl
ıckı almam kı :))
- +1 yıl
ahaha o nıee :D
- +1 yıl
teşekkür ederım :)
- +1 yıl
evt
- +1 yıl
sende bye bye
- +1 yıl
gencler kendıne bakamıyor mu sımdı?
404 not found ! :D - +1 yıl
sorun yok
bir ara sigara almaya girdim. Çıkarken hayırlı işler abi dedim adam tip tip baktı :D
15 Yorumla
+1 yılNiye girilmesin ki? giderim ne alacaksam alır çıkarım kasmaya ne gerek var...
17 Yorumla- +1 yıl
evet ama Türkiye'de de sıkıntı yapmam. kime ne yani? :D
- +1 yıl
Doğru ama. Kim ne düşünürse düşünsün banane :D beni tanımayan insanın düşüncesi beni ilgilendirmez ki :D
- +1 yıl
Hayır ispanya
+1 yılGirmem çünkü içki satan yerlere para kazandirmak istemiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Günaha ortak olmak istemiyorum
Girebilirim ama babam girmemi istemedigi icin genelde onu dinlerim nede olsa bir bildigi vardir. :))
02 YorumlaBir şey almam gerekirse girerim, giriyorum da zaten
17 Yorumla
+1 yılBazı tekeller içeride içilmesine izin verdiğinden önce bir bakarım. İçki içen yoksa girerim ancak.
117 Yorumla- +1 yıl
O kadarda değil :D Ama bazı yerler yine perde arkasında içilmesine izin veriyor, iyice emin olmak istemişler heralde
- +1 yıl
O kadar ayrıntılı bilmiyorum :D Bir kere perde açıktı o zaman farkettim
- +1 yıl
Aynen öyle :D
- +1 yıl
İzmir :D Ancak Anlara ve İatanbul'da büyüdüm
- +1 yıl
Çankaya ve Keçiören'de yaşadım :D Keçiören yetti
- +1 yıl
Ben hep kekolarına denk geldim o zaman :D Tekeli bırak bakkala girdiğimde bile binbir türlü insanla karşılaştım
- +1 yıl
Sözle veya elle taciz eden çok olmuştu abartılı giyinmediğim halde. 3 ay kalmam gerekti iyi ki :D
- +1 yıl
Adamın teki yerde oturuyordu, tam çıkarken kalçamı ve bacağımı okşamıştı. Oluyormuş işte
+1 yılDini yönden düşündüğüm için bırak para kazandırmayı oraya adım dahi atmam
15 Yorumla- +1 yıl
önünde bir çok erkek veya içki içen varsa yolumu değiştiririm, yoksa önünden geçmekte bir sıkıntı görmüyorum
- +1 yıl
su ile içki içen insanların arasında ki farkı göremiyorsan sıkıntı büyük
Girerim neden girmeyim. Alkol hic almadm ama sigarayi genelde tekelden alioz en yakin yer orasi cunku
03 YorumlaGirerim tabi neden girmeyeyim ki sadece bazen sarhoşlar gelip siyaset yapıyorlar gülüyorlar bazıları da olay çıkarıyor ama bunlar genellikle geç saatlerde oluyor
113 Yorumla
+1 yıltekel bayii ve kadinlar ne alaka
tekele giren kadinla girmeyen kotu isler yapan ve dusunen dusunen bir kadin birmi
ya da tekel bayii ne sigarasini almaya
ya da akbilinindoldurmaya giren kadinlar senin gozunde fahisemi
amacin ne senin kardes.10 Yorumla
+1 yılGirerim neden girmeyeyim. Bakmalarinin nedeni sey olabilir mesala ben de önce bir cekinirim cok erkekli bir ortama girmekten. Kimler var kimler yok diye bakiyolardir
111 Yorumla- +1 yıl
Tek isem eger baska bir yere ugrar geri dönerim yanimda baskalari da varsa girerim galiba
- +1 yıl
Tabii mutlaka. Dedigin gibi sirf erkekse icerisi ve samimi arkadas gibiyseler cekinirdim
- +1 yıl
Yani ne bileyim iceride 5 erkek var hepsi birbirini taniyo sonra bir bayan giriyo tüm gözler onun üzerinde. Sahsen ben rahatsiz olurdum, bu sadece o an yasanilanlar icin gecerli degil genelde sonradan da hakkimda konusulmasini istemem
- +1 yıl
Hayir, böyle bir durumda 'arkadaslik' söz konusu oldugu icin iceride kim olursa olsun girerdim :)
- +1 yıl
Haha tesekkür ederim :D
Açıkçası tekel olan biyerden alışveriş yapmak prek iyi olmadığından mümkün olduğunca girmem
08 YorumlaGirerim bir sorun yok. Alacagimi alirim bol kazanclar diler cikarim. Zor degil yani :)
01 Yorumla
+1 yıliçerde dandirik tipler varsa girmem de onun dışında girerim yani sorun değil.
01 Yorumla
+1 yılBen simdiye kadar 3-4 kere aldim yani büfeden ne sacma bir soru.
01 Yorumla
+1 yılneden girmeyelim ya nerden alıcaz rakıları, biraları :d
girilir yani tabi oyalanmamak kaidesiye :)013 Yorumla- +1 yıl
toplumumuz malum hoş karşılamazlar dışarıdan bence. ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım şahsen ama görüşüm bu yönde :)
- +1 yıl
ben öyle bir durumda genelde bir beş altı saniye dümdüz suratına bakıp alacağımı alıp çıkıyorum :d
- +1 yıl
cevap versek kaşara bak vermesek de kaşara bak fark etmiyor ki erkek milleti için :d bende en iyisi cevap vermeyeyim kendime olan öz saygımı kaybetmeyeyim diye susuyorum :D tanımadığım biriyle o an orda ne konuşabilirsin ki zaten :d
- +1 yıl
oda onun sorunu :d
- +1 yıl
ya o kadar da hayvan değilim yaklaşımına göre karar veririm zaten :d
- +1 yıl
oda az çekmedi :D
+1 yılBen girerim sanki ne olacak? İçki mi alacam sanki? :D
03 Yorumla- +1 yıl
İstanbul niye ki? :D
Sigara kullandigim için giriyorum ama icmeseydim de girmekte bir sakinca gormezdim dogal bir şey degil mi bu 😅
01 Yorumlaİçki satıyor diye girmem. Ama başka alternatif yoksa mecburen..
07 Yorumla
+1 yılSanki icerde farkli isler donuyormus havasi var tekel bayilerde. Normal markete girmeyi tercih ederim
03 Yorumla- +1 yıl
Tekel bayide farkli is deyince seks mi gelir akla? Ne biliyim uyusturucu kacakcilik falan.
Aile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı. Girmemeye calısıyorum ama bişe almam gerekice girerim yani sorun yok
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnkara muhafazakar yer o biraz doğal ama ne alacağıma bakarım ne satıldığına değil belki de içerde biri daha varsa esnaf muhabbeti dinlemek istemiyo da olabilirler o psikolojiyi çözemezsin :)
01 Yorumla- Devamını Gör (243)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat