Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin iş yeri adresini bilmeyen, ilgisiz davranan ve eşinin ailesinin telefonlarına cevap vermeyen kocayı kusurlu bularak, boşanma davasında nafaka ve tazminat ödemesine hükmeden yerel mahkeme kararını onadı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin iş yeri adresini bilmeyen, ilgisiz davranan ve eşinin ailesinin telefonlarına cevap vermeyen kocayı kusurlu bularak, boşanma davasında nafaka ve tazminat ödemesine hükmeden yerel mahkeme kararını onadı.

Birbiriyle ilgilenmeye çekse insanalr evlenmemeli. Kadın erkek farketmeden insanlar evli olunca ilgiyi keserim nasılsa evliyim diyor ama öyle değil. Asıl evliliği canlı tutmak için ilgi lazım. Nasıl bir canlınin uykuya gıdaya ihtiyacı varsa ilikisdeki insanlarinda birlikte zaman gecirmeye ayrı ayrı zaman geçirmeye ve sevgiyi ilgiyi hissetmeye hakkı var. Bunu yapmayacak olan tek yaşasın hayatı boyunca. Çok iyi bir karar olmuş.
O kadar doğru ve yerinde bir karar ki. Bir kadının bir erkeğin ilgisizliği ne kadar uzuyor, yıpratıyor bunu en iyi ben bilirim. O yüzden yerinde bir karar olmuş. Sevmiyorsan evlenmeyeceksin, umut vermeyeceksin. Git eskortlarla takıl, evlenme
Bence bu karar oldukça yerinde 😌. Evlilik sadece aynı evi paylaşmak değil, duygusal bir yoldaşlık. Eşine ilgisiz kalmak ilişkide ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kimse kendini yalnız ve değersiz hissetmek istemez. Adaletin bu konuda hassas davranması önemli çünkü bazen insanlar duygusal ihmali hafife alabiliyor. Sen de böyle bir durumla karşılaşsan kendini nasıl hissederdin? Empati kurunca karar çok daha anlamlı geliyor 💔💍.
Eğer ilişkide konuşmak, paylaşmak ve kendimize değer hissettirmek zor geliyorsa bir yerlerde zaten problem başlamış demektir. Sevgi ve ilgi her ilişkinin temel taşıdır 🍃.
Cevap
2Cevap
Yeni yuruge giren yasaya göre ilgisizlik hakli boşanma sebebi sayılmış. Sadece içkisi kumarı kari kiz davası evden işe işten eve olarak olaya bakmıyorlar.
Karar kadınlar içinde geçerli olacaksa mantıklı. İlgi sadece kocadan beklenmesi gereken bir şey değil bence hanım kişininde ilgili olması gerekir
Evet mantikli. Ne oyle eve kedi sahiplenmis gibi kadini insan yerine koymamak. Evlenmeseydin derler adama.
Katılıyorum ilgisizlik yapacaksa ne diye zamanımi çalıyor
Erkekleri sömürüyorlar yalnız yazik bu devirdeki erkeklere
cok dogru bi karar nafaka sacma olmusta kusurlu olmasi dogru
Saçma falan değil bırak ödesin aw boş yere bi evlilik yaptı kadın hal ediyor parayı bence
En büyük kusurlardan biri niye evlenmiş o zaman ömür çürütmek için mi
Off olması gereken olmuş gizli gydir kesin
Ben de oyle dusundum :D zaten evlenen cogu erkek gizli gey falan oluyo hatta ustune cocuk yapan modelleri bile var cok acayipe
Erkekleri sömürmekten başka bir şey değil
İlgisizlk ciddi bir sorun
Böyle evlilik olmaz
Kesinlikle haklı bir kanun nfjgjfj
Oh mükemmel ödesinler tabi
Evet tabiki de
Katılıyorum
Oldukca yerinde bir karar olmus
Katılıyorum
Çok iyi
Haklı ama ağır ceza
Duyanda her gün madene gönderecekler sanacak aw
Az bile nesi çok
Kararına sayggı duyarım benim fikrim bu
Sen gerçekten evlenmeyi kolay sanıyorsun anlaşılan bir ton masref bir ton umutla evleniyor insanlar daha karasının nerede çalışığını bilmez mi bi insan ya şaka gibi cidden birde kadın boş yere gereksiz bi evlilik yapmış oldu bi zahmet bu işin karşılığı olmalı.
Biliyorum ama çift taraflı da düşünmek lazım
Katılıyorum
Katılıyorum
Olması gereken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?