Genç kızlığımı yaşayamadım, hala içimde ukte kaldı, büyüyemedim?

25 yaşındayım. Ama genç kızlığımı yaşayamadım, sonuç olarak az tecrübe ve kötü tecrübeler sonucu büyüyemedim.

Hassas bir yapım var, yıllar geçtikçe bu hassaslığım azalsa da, hala hassasım ve farkettim ki bu benim değiştirebileceğim bir şey değil. Belki bazı insanlar değiştirebiliyordur, hatta yapabilenlere de şahit oldum ama ben yapamıyorum.

Şu yaşıma kadar hiç öyle sıkı fıkı içten kız arkadaşlarım olmadı. Öyle birlikte delice eğlenen, her an birbirini kollayan birbirinin yanında olan kızları hep uzaktan izledim, kıskandım, benim hiç deneyimleyemeyeceğim, bana çok uzak ve imkansız gelen bir dünyaymış gibi. Hiç dahil olamadım. Hep az arkadaşım oldu. Az olsun öz olsun dedim, onlar da hayatımın bir noktasında çıkıp gittiler. En güvendiğim, sonunda gerçek dostluğu buldum, huzurlu ve güvenli bir alandayım artık, onlar tamamen güvenebileceğim rahat olabileceğim insanlar dediğim, evim bellediğim, kardeşim gibi gördüğüm herkesten kazık yedim. Keşke az olup öz olacağına, çok olup öyle böyle olsaydı diyorum şimdilerde. Bari genç kızlığımı yaşardım, kimseye öyle tamamen bağlanmadan, bir gün küssek bile üzgünlük yaşamayacağım kadar samimiyetim olsaydı herkesle ama çok arkadaşım olsaydı.

Ya da bu kadar hassas olmasaydım, herkese bu kadar değer verip üzerlerine titreyip, her kötü anlarında sarılıp sarmalayıp, benim kötü anlarımda umursamamazlık yapılmasaydı mesela. Keşke insanlara üstten bakan bir tavrım olsaydı, egoist olsaydım mesela. Belki o zaman insanlar bana hayranlık duyar, gerçek bir saygı besleyip kopmak istemezlerdi. Böyle olan insanların yeri hep ayrı oluyor çünkü.

Çok üzgünüm. Hala hassas biriyim, büyüyemedim değişemedim. Hala küçük bir çocuk gibiyim. Hala umudum kalmadı desem bile gelebilecek her yeni bir ihtimalde belki diyip umutla doluyorum. Kırılmaktan çok yoruldum.

“Az arkadaşı olan kişilerde mutlak bir sorun vardır, sorunlu insanlardır” diyorlar şimdilerde, bu tarz paylaşımlar görüyorum. Kanıma dokunuyor. Belki gerçekten kötülük beslediği için arkadaşı olmayan insanlar vardır, ama en içten şekilde söylüyorum ki ben tamamen art niyetsiz yaklaştım herkese. Ama yine de kanıma dokunuyor sorunlu görülmem…Değiştiremiyorum. Sevdiğim insanlara bağlanıp kapılıp gidiyorum onlara her seferinde.

Genç kızlığımı yaşayamadım, hala içimde ukte kaldı, büyüyemedim?