Dün kargom geldi ayakkabı elbise ve bebek için birkaç şey aldım. 8 aylık Hamileyim şuanda. Bana hemen yine ne aldın. Oğlum bu paraları kolaylıkla mi kazanıyor sanıyorsun falan dedi sinir oldum. Ben har vurup harman savuran biri değilim. Sonra eşim geldi ona da söyledi sen bunu alistirmissin. İki gün sonra çocuk doğunca sen zorlanacaksin falan dedi. Eşimde istediğini alsın ben kim için çalışıyorum o mutlu olsun yeter benim için ayrıca kendisi tutumlu biri olduğu için ben zorlanmiyorum dedi böyle deyince de kayinvalidem bozuldu neyse ben gideyim artık dedi gitti. Esim de annesi gittikten sonra sen boş ver ben ilgilenirim annemle kafana takma, istediklerini alacaksın tabi falan dedi ama kayinvalidem moralimi çok bozdu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence boş ver Ne de olsa eşin senin tarafını tutmuş öyle ilk seneler özellikle de ilk oğluysa anneler böyle davranabiliyor ama kayınvalidene iyi davran yine de sen. Son zamanlarda kayınvalide düşmanları türedi onlar kötü yorumlar yapacaklar ama unutma gelecekte sen de kayınvalide olabilirsin ve ben öyle bir şey yapmam deme bir bakacaksın Sen de öyle şeyler yaşıyorsun zoruna gidiyor gelinini yaptıkları O yüzden bence kayınvalidene karşı alttan al
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kayınvalidenin sürekli yorum yapması gerçekten yıpratıcı olabilir, hele ki bu yorumlar saygı sınırlarını zorluyorsa. Böyle durumlarda öncelikle onunla doğrudan çatışmadan, ama pasif kalmadan sınırlarını belirlemen önemli. Yani aldığına laf ediyorsa, "benim tarzım bu şekilde, bana iyi geliyor" gibi yumuşak ama net ifadelerle duruşunu göstermen faydalı olur. Eğer laf sokmaları kasıtlıysa, sakinliğini koruyup her söylediğine cevap verme zorunluluğunu hissetmeden ama kendine saygını kaybetmeden davranmalısın. Bazen susmak en güçlü tavırdır; bazen de hafif bir espriyle konuyu geçiştirmek seni rahatlatır. Bir de eşinle bu konuda açık iletişim kurman önemli. Onunla çatışmak yerine, yaşadığın baskıyı anlayan bir eş desteği işleri daha kolay hale getirebilir. Kimse bir başkasının keyfine göre yaşamak zorunda değil. Kayınvaliden ailenin bir parçası olabilir ama senin hayatının merkezinde değil. Bu dengeyi hem kendi içinde kurmalı hem de karşıya netçe göstermelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDünde sormuştun bu soruyu sanırım.. aynen öyle. Maalesef bütün kaynanalar gelinlerime karışıyor nedense 🙄 bizimki de kendi görmemiş yaşamamış bende eksiklerini tamamlıyor sanki 😏 kayınpeder cimri bir insan alamadığı için bize çok karşıtı yediğimizden içtiğimizden mobilyalara kadar
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
1 yılEşin vermesi gereken tepkiyi vermiş de başta annesinin böyle şeyler söylemeyi aklından bile geçirmemesi gerekirdi. Yani savunma iyi ama önleyicilik eksik. Saldırı da eksikse gelecekte çok yorar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, hamilelik hormonları bir yandan, kayınvalidenin sözleri diğer yandan, insanın midesine taş oturuyor değil mi? 🙈 Sen gönlünü ferah tut, alışverişten kimseye zarar gelmez, hele de ihtiyaçsa. Eşin de destek olmuş zaten, bundan iyisi Şam’da kayısı! Kayınvalideler bazen “eski toprak” kafasında oluyorlar, çocuklu hayatı hep sıkı tedbirler sanıyorlar. İstersen kendini anlatmaya çalış ama karşındaki dinlemek istemiyorsa da boş ver, kulak arkası et. Hayatta mutlu kadın, mutlu aile demek, bunu unutma! 👩👧👦
Biliyor musun, annelik dediğin şey bazen battaniye, bazen zırh! Ama hep sıcak, hep güçlü!00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
8Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u 1 yıleşinizle konuşun bence
00 Yorumla
1 yılEşine helal olsun. Haklının yanında duracaksın. Erkekler genelde başaramaz bunu. Seni gerçekten çok seviyo olmalı. Kayınvalidene yapacak bi şey yok. Yeminle herkes yaptığını yaşamadan ölmüyo bu dünyada. Elbet çıkar ondan bunun acısı. Sen kalbini güzel eyle kadın. Kocanı da çok sev. Senin ailen kocanın annesi veya bi başkası değil. Senin ailen eşin, sen ve bebeğin.
10 Yorumla
1 yılBütün kaynanalar öyle boş ver. Doğum olunca mümkün olduğunca uzak tut onu, onun dediklerine kulağını tıka. Susmayacak çünkü belli.
10 YorumlaEsin konusunda inanılmaz şanslısın tüm dünya karsinda dursa şimdi hiçbir şey olmaz
14 Yorumla
Soran1 yılEvet en büyük şansım benimm🫠
Soran1 yılInsallah😊
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
u 1 yılEşin yaninda cok şanslısın annesi konuşur konuşur durur takma Bebeğini sağlıkla kucağına al🩷
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim 💓
1 yılBu kadına evden kov gelmesin birdaha bebek herşeyi sesine duyabiliyor ve siz ne yasarsiniz bebekte ona dönüşür böyle toksiklere lütfen silip atın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı. Klasik kaynana işte eşinle sorun yaşamıyorsun dışarıdakileri pek önemseme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılAldıklarını görmek zorundamı? sakla işte. Bana değil falan de. Görmezse laf etmez.
00 Yorumla Kendini düşün cocugunu dusun esini dusun zaten gereken yerde esin yerin dibine gömmüş kafana takma oyle bir zaman gelir ki eline muhtac kalir allaha haval et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİyi demiş gevezelik yapma lan oğul anne ilişkisine girme hamile şey seni
074 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağla
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlama kiz hamile adayı seni
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk 25 değilim zaten seni altıma alacak yaştayım orpsum benim
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk agla zirla kudur ama ötede kuzum
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağla zirla
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlamadigin zaman diğer kelimelerime hak kazanırsın kuzum
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk bak ama hala ağlıyorsun ağla zırla
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk sakin ol nefes al sıkıntı yok her insanın başına gelir ağla dök içini
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk kuzum ağla ağla devam shshhsshsh kopuyorum sabah sabah güldürdün zırlayarak
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk sus ve ağlamaya devam et
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk 💓
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ama bak yaramazlık yapma kuzum ağla ama burdan ağla sadece olur mu sana sürekli ağla yazan bi kız senle muhatap olur mu sence ama bak bunları bilmen lazım zırla
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk zıııır zıır ağlamaya devam ediyordu
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaaa
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaaaa
- 1 yıl
Bak Hiqhdiwbs halla agla yaziyorsun allah ailene sabir versin buyuk konusmayayim ama senin gibi bir cocugum olsa varya bilmiyorum artik ne yapardim evlat olsan sevilmezsin eldivenle bile eminim senin ailen seni sevmiyordur ailene besledigin kini insanlardan cikariyorsundur piskolojik sorunlarin oldugu cok beli
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk zırlaaa djjdsj
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaaaaaaa
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk zir zir kim o ağlayan miniklbk zir zir agliyor zir zirrrr
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk olum nasıl kuduruyon shshhsshsh kudurrr ağlaaa devammm Ahshshshsh
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk zir zır ağlamaya devam ediyordu
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaaaaaaaaaaaaa devam durmak yok
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaa
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaaaaa
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk aferin gideceğin zaman böyle izin al ağlama makinesi
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk ağlaaa saat 6 oldu devam ağlamaya
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk kudurtma rekorum sende kaç saat yazdın aw
Cevap sahibi1 yıl@miniklbk 0rspum nerelerdesin ozledim kas4rim benim
Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Tutumlu değilsin diyor. Bence dinlemelisin onu
04 Yorumla
Soran1 yılGayet tutumluyum
Soran1 yılYuvam niye bozulsun pardon?
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Herşeye karışır mı böyle
027 Yorumla
Soran1 yılEvet. Ya çok değişik biri. Mutlu olmami istemiyor gibi. Dün zaten aradı aksam yemek hazırla geliyoruz diye. Bi de şunu yap bunu yap diye sipariş veriyor resmen. Yani ben şimdi nasıl yapayım ayakta fazla dursam ağrılarım artıyor. 8,5 aylık hamileyim. Uygun bir dille kabul etmediğimi söyledim bir ton laf etti durdu
Soran1 yılBilmiyorum bende. Sırf beni zor duruma sokmak için iste
Soran1 yılDiyor. Hatta annesiyle tartistilar bu yüzden ama kadın hala yine aynı
Soran1 yılÇocuk olunca da böyle devam ederse eve almam gerçekten
Soran1 yılHastaneye gittim bugün
Soran1 yılEvet kontrolüm vardii
Soran1 yılGayet sağlıklı ama bu aralar sancim sık oluyor. Doktor erken gelebilir dedj
Soran1 yılNormalde 2 hafta sonra ama doktor mayısın sonlarında da olabilir dikkat et kendini yorma ayakta fazla kalma felan dedi
Soran1 yılYani mayısın sonu haziranın başı gibi olabilir dedi
Soran1 yılYaa hayırlı olsun
Gerçekten bayağı yaklaştı ve çok stresliyim o yüzden. Artık daha ağrılı sancilarim oluyor ve her an doğuracakmisim gibi..
Soran1 yılİste insan ister istemez stres yapıyor
Soran1 yılEvet öyle tabi ama işte keşke erken gelme durumu olmasaydı
Soran1 yılErken sayılmaz ama ne bileyim ya:/
Olur
Gizli Üye(18-24)1 yılNe kadar da kötü birisi
05 Yorumla
Soran1 yılÖyle gerçekten
Cevap sahibi1 yılEvine almasan mııı
Soran1 yılGerçekten almak istemiyorum ama olmuyor işte. Eğer böyle devam ederse çocuk doğsun hiç almam eve
Cevap sahibi1 yılYani bence de kötü ya ':( nerde yaşıyorsunuz
Cevap sahibi1 yılNasıl oldunuz
Gizli Üye(25-29)1 yılEşiniz hangi burç acaba
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOnun oglunu düt mnk cingenesi
00 YorumlaÇok mu zorluyor seni
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılUmursama
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 934 cevap paylaştı.
1 yılNeden laf ediyor
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kayınvalidem aldıklarıma saçma sapan laf ediyor. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım