İstanbul'a geleli 1,5 yıl oldu ama hiç arkadaşım yok yalnızlıktan kafayı yiycem öneri lütfen?

2023 eylül ayında üniversiteden mezun olup İstanbul'a yerleştim. Fakat benim insanlara güvensizliğimden mi yoksa insanlar mı güven vermiyor bilmiyorum ama hiç arkadaşım hatta sevgilim bile olmadı. Zaten sevgili olmak için önce arkadaş oluyorum. Yani hayatıma kalıcı kimse girmedi. Çevrem sürekli değişiyor ve ben insanlara kendimi anlatmaktan biraz yoruldum. Kendimi anlatmayı konuşmayı ve eğlenmeyi çok severim. Ama bunu birine karşılıksız yapınca yoruyor. Hayatıma giren arkadaşlarımla birkaç ere görüşüyoruz sonra yok oluyorlar. Ne arıyorlar ne soruyorlar. Açık konuşmak gerekirse kendimden çok sıkılıyorum. Her yeri geziyorum ama tek başıma olunca aklıma hep geçmişte yaşadığım kötü şeyler geliyor. Bu yüzden yanımda iyi, kötü birini istiyorum. Bu şekilde düşündüğüm için yanımda olan insanlarla genelde bakış açımız uymaz, ya da sıkıcı olurlar ya da beni, enerjimi ve sohbetimi hak etmeyecek insanlar olur. Hal böyle olunca da kendime kızıp son zamanlarda yanlızlaştım. Beni hak etmeyen biriyle neden zaman harcayayım. Karşımda ki kişiyle eğlenemiyorsam, beni anlamıyorsa, yanında sıkılıyorsam neden onunla arkadaşım. Put gibi yanımda dursun sadece olsun diye mi? Bu çok yanlış. Şimdi bana sizin bildiğiniz ya da kullandığınız arkadaş edinme yöntemlerinden bahsedin lütfennn
İstanbul'a geleli 1,5 yıl oldu ama hiç arkadaşım yok yalnızlıktan kafayı yiycem öneri lütfen?