- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBak güzel kardeşim, öncelikle moralini bozmak için yazmıyorum. Evliliğin nekadar önemli bir karar, nekadar büyük bir eşik olduğunu anlatmak için yazıyorum. Mesela tartışmak değil, mesele tartışmaları ve anlaşmaları nasıl çözdüğünüzde. Henüz evli olmadığınız biri “almam” diyip konuyu kapatıyorsa, bir ömür boyu bu kişiyle evli kalmayı planladığınız takdirde, bir ömür boyu onun çektiği sert çizgilere ve kestirip atmalara boyun eğmeniz gerekeceğini te bugünden görüyorum ben.
Siz anlayışlı birine benziyorsunuz. Karşıdakini zora sokmak istemediğiniz için düğünden vazgeçmişsiniz. Oysa o böyle bir hakkınız zaten yokmuş gibi davranıyor. Yanılıyor, çünkü var! Her kadının istediği gibi hayal kurmaya ve istediği şekilde evlenmeye hakkı var! O giyemediğiniz gelinlik bir ömür boyu diken gibi batacak yüreğinize emin olun. Çünkü giymekten siz vazgeçmemişsiniz, zorla elinizden alınıyor bu hak. Oda damatlık giymesin ozaman! Olur mu canım böyle? Bir evlilik böyle sağlıksız başlamamalı.
Beğendiğiniz gelinliği size aldım farz edin. Eminim çok yakışmıştır ve başta söylediğim gibi, istediğiniz gelinliği giymeyi hak ediyorsunuz. Ama size bir şey söyleyeyim, biri size o gelinliği de alsa, parasını da verse, problem çözülmeyecek. Çünkü problem, eşiniz olacak kişinin sizin duygularınızı ve hayallerinizi ezip geçmesi. Bir ömür boyu maddiyata dayanan bütün konularda ezilmeye katlanabilecek misiniz? Yoksa kendi hakkınızını söküp almaya bugünden başlayacak mısınız?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHala düşünüyor musun ciddi ciddi? Valla nişanlın aşırı şanslı bedava köle bulmuş. Düğün yok, gelinlik yok hiçbir şey yok. Günümüzde köydeki kızlara bile anlı şanlı düğün yapılıyor senin ne eksiğin var da bu şekilde evleneceksin? Nişanlın eğer bir yuva kurmak istiyorsa azıcık zora girmeyi öğrenecek sen her seferinde onun önündeki taşları yoldan toplayamazsın. Yahu evlilikten bahsediyoruz her kızın hayalidir o beyaz gelinliği giymek. Bunu bile sana çok gören bir erkek evlenmeyi hak etmiyor. Bu zihniyete sahip erkeklerin kimsenin hayatını bu şekilde karartmaya hakları olduğunu düşünmüyorum. Allah aşkına şu an içinde bulunduğun bu saçma durumdan uyan ve silkelen. Doğru insanla, istediğin şekilde olmayacaksa evlenmeme cesaretini gösterebilmelisin. Yoksa ömrün boyunca isteklerin göz ardı edilecek. Buna rağmen evleneceğim diyorsan, kendine verdiğin değer bu kadarsa git dul kadın gibi evlen o zaman dügünsüz gelinliksiz.
00 Yorumla
Sen bu kişiyle evliliği bi gözden geçir. Hep fedakârlık yapmanın sonucu ilerde yapmasaydın olur. Anladığım kadarıyla cimri biri. Cimri kişiler cepte olduğu gibi sevgide de cimriler. Uzun vade bu kişiyle ciddi ciddi evliliği düşün. Evlenseniz bile mutsuz eder seni
00 Yorumla
Tek bir şey söyleyeyim. Sen fedakarlık edip onu düşünüp düşün yapmıyorsun. Nikah olsun diyorsun , ve bu bile büyük bir saygı duyulacak bir şey iken , o gelinlik hayalini elinden alıyor. Ben bir erkek olarak şunu söyleyebilirim. Bu devirde evet düğün israf gibi. 2 geceye 200-300 k vermek saçmalık. Lakin ! Kadın ve erkek bir kere evlenir. Ve gelinlik o kadının hayalidir. Hayalini gerçekleştirmek o erkeğin gururu ve mutluluğudur. Lakin , o gelinliği giydirmeyen erkek adam değildir. Adam olmayan biri de mutlaka karakter sahibi değildir. Hayalini bile saygı duymayan birinden hoşgörü de bekleme , anlayışta bekleme , ilgi alaka saygı da bekleme. Yani karışmak gibi olmasın ama bence iyi düşün derim. Böyle bir insan sana ancak zarar verir. Muhtemelen seni zayıf görüyor ve her şeyine karışıyor. Öyle kişiden olmaz. Tavsiyem şudur ki , yatmadan önce sakin kafayla detaylı şekilde düşün. Aklın ve gönlün ortak karar versin. Veya teveccüh namazı mı diyorlardı kıl oda bir göstergedir. Ama benim görüşüm kadından gelinlik hayali asla çalınmaz.
84 Yorumla- 1 yıl
teheccüd namazı
- 1 yıl
istihareyi diyorsun sen
Yapay Zeka Cevapladı
Canım öncelikle duygularını anlıyorum, bu senin için çok özel bir dönem 🥰. Hayal ettiğin o günü yaşayamamak seni kırmış olabilir. Evlilik iki kişi arasında bir yolculuk ve bazen farklılıklarımız ortaya çıkabiliyor. Kaygılarını ve isteklerini açıkça paylaşman çok doğru olmuş 💬. Nişanlın maddi konuları düşünüyor olabilir, ama bu senin duygularını yok saymasını gerektirmez. Sessiz kalarak değil, sakin bir şekilde duygularını onunla paylaşabilirsin. Onun için pahalı olan bir şey senin için anı ve mutluluk demek. Orta yolu bulmak için birlikte çözüm arayabilirsin, belki sade bir gelinlik, hatta bir fotoğraf çekimi konusunda uzlaşırsınız. Bu süreçte kendini de, onun kaygılarını da küçük hissetmeden konuşabilmek önemli 🌿. Emin ol birlikte geçirdiğiniz güzel anlar her şeyden kıymetli olacak.
12 Yorumla- 1 yıl
Öyle bir şey olursa, valla ben anlaşamam ve dünyayı başına yıkarım. 🤣🤪
- 1 yıl
Birlikte geçirilen güzel anların hiçbir anlamı yok bana saygı duymadıktan sonra benim duygularımı önemsemedikten sonra o insanın benim için hiçbir önemi kalmaz açıkçası gemileri yakar ayrılırdım düğüne 3 ay değil 3 hafta kalsa bile 3 gün kalsa bile bırakır giderdim o insanı bu kadar net hayatımda bir kez evleniyorum onda da gelinlik giymeme izin vermiyorsa gitsin gelinlik giydirmeyeceği birini bulsun bu kadar net
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılanlaşamıyorsan ayrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBak kızım sana altın değerinde bilgiler vericem.
Fedakarlık iyidir ama fazlası seni değersiz yapar. Sen düğünden vazgeçiyorsun bu bile fazla ama bu zamanda gereksiz dünyanın parası gitmesin güzel. Yoksa evlenınce borçlar huzur kacırabiliyor. Ama bi gelinliğe bile olmaz diyosa bu olmaz. Demek ki sen fazla anlayışlı oldun ve buda şimdiden değersiz görmeye başladı. Bi genç kız gelinlik giymek ister, bunu anlamayan bi erkek adam değildir ve seni çok üzer. Tahmin ediyorum ki ailen destek olmuyor ailevi sorunların var. Keşke bu itle evlenmeden bu kadar net diyorum.169 Yorumla
Soran1 yılilişkimizi tekrar gözden geçirmeye başladım. Kendisinde biraz cimrilik var gibi. Bunu şu sıralar daha da belli ediyor. Ne desem ne istesem ne gerek var diyor konuyu kapatıyor. Ben anlamıyorum. Doğru düzgünce masrafta yaptırmadım. Dugun olmayacak söz nişan olmadı. Sadece nikah o kadar. Çoğu ihtiyaclarimi da hep ben aldım. nikah elbisemi bile ben aldim
Cevap sahibi1 yılİşi gücü ne ve senin ailen?
Soran1 yılUzman cavus
Ailem yok benim. Yani annem vefat etti bi kaç yıl önce. Babam da başka biriyle evlenip gitmişti yani baba bile denmez
Cevap sahibi1 yılŞaşırmadım. Peki nasıl yasıyosun? Ya bu çocuk seni çok üzer. Çalışıyo musun? Çalışıyosan çok ciddiyim eyvallah etme buna bundan sana koca olmaz. bide uzman cavuşmuş. Odun olur psikolojisi bozuk olur onların.
Soran1 yılBen tek kalıyorum. Markette calisiyorum
Bilmiyorum ama evlilik konusunda kafamda soru işaretleri olustu..
Cevap sahibi1 yılBen net söylüyorum evlenme. burada biriyle konuşuyorum oda askerle evli. Pişman bide çocuk var. İnan boş anmaktan ya da mutsuz yasayıp ölmekten çok daha iyidir nişan atmak bu çocuk seni sevmicem değer vermicek çocuk yapacakaın ona hizmet edeceksin
1 yılEvlilik kararını gözden geçirmeni tavsiye edebilirim sana. Düğün istemene rağmen onun ekonomik durumunu düşünerek vazgeçmişsin, ama sana kiralık bir gelinlik ile fotoğraf çekilmeyi çok görüyorsa, evlilik kararını bir daha düşün derim. Mesleği ne bilmiyorum ama asgari ücretli bile olsa bunu yapmalıydı. İnsan hayatını birleştireceği bir insanın hayalini çok görmemeli. Ondan pahalı bir ev, ya da araba istememişsin sonuçta. Hem bir çok kadının hayalidir gelinlik giymek. Çocukluktan itibaren bu hayali kurmaya başlar birçok kadın. Özetle; artık daha fazla fedakarlık gösterme lütfen ve bazı şeyleri yeniden düşün derim.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılİdare edebilexegin her şeyi fazlası ile idare etmişsin düğünden maddi ve mantıklı sebeplerden dolayı vazgecmissin bir gelinlik hayalin var bu da çok doğal bir kadın olarak ona verilen bu tepki yarın arka arkaya senin bütün hayatına verilebilir evleneceğin adamın senin için bu kadar özel olay bir duruma bile saygısı yoksa bir daha düşün derim bu tepkileri çok yersiz ve saçma bugün bu fuzuli gören yarın kuaföre gitmeni kıyafet almanı da görebilir kesinlikle bu konuyu es geçme karakter göster kimse birinin yokluğunda yok olmaz ama karakter yoksa hiçbir şey yoktur
30 Yorumla
1 yılBu adam bencil narsistsin teki bence yol yakınken ayrıl derim yani gelinlik giymek bir genç kızın en büyük rüyasıdır kaldı ki sen bunu bile ucuza getirip kiralamak istiyorsun bu adam bunu bile yapmıyorsa sana saygı gösterip ileride sana neler yapmaz bence hiç evlilik yoluna girmeden ha girmişsin zaten şimdi gördüm 3 ay sonra evleneceğiz de yazmışsın peki bana sorarsan ya gelinliği alırım ya senden ayrılırım gibi cümle kur diret eğer buna da hayır diyorsa emin ol ileride seni çok kötü şeyler bekliyor bence bu işi yol yakınken bitir bu da sana nacizane bir abla tavsiyesi gerisini de sen bilirsin
21 Yorumla- 1 yıl
Sen daha iyisini hak ediyorsun boş ver üzme kendini bu adam şimdi böyle bencillik yapıyorsa ileride neler yapar sakın taviz verme barışma bu adamla yol yakınken döndüğün iyi olmuş bu tür insanların bencillikleri hiç bitmez çünkü
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Bir erkek olarak söylüyorum evlilik bu kadar değersizleştirilmemeli. Sen nişanlısı olarak Allah razı olsun senden ona o kadar yük olmak istememişsin de bu kadar da değil. Düğün olmalı gelinlik olmalı gelenek görenek ne varsa yerine getirilmeli. Dul karı almak istiyorsa buyursun piyasada dolu var onlardan birine yapsın nikahtan. Ama yazık yani her kızın illaki hayali var ki benim de bir erkek olarak düğün hayalim var neden eğlenmeyim? Çok saçma. Kimlere neler nasip oluyor şuna bak ya.
60 Yorumla
1 yılEvlenirken masraf olmasn su olmasn bu olmasn diyenlere evlendikten sonra zamanında isteseydn derler. Kiralanacak gelinliğe bile laf edip de para vermeyn biriyle cidden evlenmek mi istiyorsun erkekler cebinden para cikmasnda noluosa olsun derdindeler senin fikirlerini senin isteklerini önemsemiyor smdiden böyle birde evlendikten sonra 2 katı onemsemick seni bı daha düşün sonra burada pişmanlık duyma
31 Yorumla- 1 yıl
Erkeklerin ağzına edenler el üstünde tutulur onun icn imkanın varken isteyeceksn dusunmicksn onu başka türlü kiymetn bilinmz
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. apla ayni hayallere ayni heyecanla kosmadigin kisileri hayatinda tutma.. olay gelinlik vs degil.. onu sacma bulmasi seni ikna etmeye calismamasi ben istedim oldu kafasinda yasamasi.. yok yakin... bak soyle iyi adam boyle iyi adam gec o ayaklari.. sakin kendini kandirmaya calisma bu oyle uc gunluk besgunluk gelip gecici heves degil cocuklarinin babasi olacak belkide..
20 YorumlaHerseyin fazlası zarar , fazla fedakarlik, fazla cimrilik... nasıl ki insanlara karşı fazla sert olmak zararliysa, fazla mütevazi olmakta zararlı, denge şart, sen zannediyorsunki "her denileni , her istenileni yapınca mutlu ederim ". Yok öyle bir dünya, kendi doğru bildiklerini uygula , gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. çok tecrübeli olduğum birseyi sana söyleyeyim;İNSANLARI ASLA MEMNUN EDEMEZSİN.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılHayallerine saygı duymayan adamla ne işin olur? Olay gelinlik değil ki. İlerde bir şehir görmeyi hayal edersin, ben orayı gördüm güzel değil der. Ne bileyim bi şey yemek istersin evde her şey var ne gerek var der. Biz nişanlıyken eşim devamlı "hiçbir şeyin içinde ukde kalmasını istemiyorum" demişti mesela, evlendik hiçbir sorun yok. Bence çok iyi düşünmelisin. Ayrıca gelinlik çoğu kadının hayalidir yani bi daha nerede giyeceksin?
23 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın. İlişkimizi tekrar gözden geçirmeye karar verdim
- 1 yıl
Siz nerde nasıl taniştiniz
- 1 yıl
Aile dostumuzun oğluymuş eşim, ben hiç tanışmamıştım görmemiştim öncesinde
Gizli Üye(25-29)1 yılBak şimdi ben de düğünlerde yapılan gereksiz çok abartılı gereksiz buluyorum çünkü bazıları çok saçma geliyor bana şöyle bir kere evleniyorum diye çok gereksiz şeyler yapıyorlar ben o kadar masaf yapacağıma kocam gidip gezerim tabi herkesin tercihi farklı ama her genç kız dügünde ister gelinlikte giymek ister sadece herkes kendi ekonomik durumu göre yapar senin evlecegiz kişi yaptığı çok kabaca sen ondan düğün istememişsin bir beklememişsin oda bu durumunu kulanıyor yoksa senin gelinlik giymene bu kadar karşı olmazdı bu kız düğün istememiş onu bundan sakınmam der yanında olurdu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSen zaten onu düşünüp fedakarlık yapıyorsun ve tonla masrafa girmemesini sağlıyorsun ama o bir tane gelinliği çok görüyorsa zaten sizin evliliğiniz uzun sürmez. Sen şimdi onu zorlayıp bu gelinliği aldırsan bile bir şey değişmez çünkü adamın kafa yapısı belli ve evlendikten sonra gerçek huyunu suyunu daha çok göstermeye başlayacaktır.
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bu işler karşılıklı oluyor, düğün yapmıyorsan ki haklı bir sebebin var gelinlik gibi bir şeyi de bir zahmet kiralamasın satın alsın ortak noktada buluşmak önemli her zaman için, yapmam etmem diye bir tavırdaysa o evlilik çok uzun sürmez düşüncesindeyim.
40 Yorumla
1 yılDüğünde çok gereksiz harcamalar yapılıyor düğüne ben de karsiyim ama boyle bir durumda fazlasiyla tasarruf yapilmisken bunu sen dile getirmeden onun dusunmesi gerekir. Unutmayin, gelinlik giymek kizlara birileri tarafindan verilmiş bir lütuf degil dogrudan hakkidir. Cimri mi desem hödük mü desem bilemedim ama bir gelinligi daha şimdiden cok goren adam bana gelecege dair pek de umut vermedi. Yine de sen daha iyi tanirsin.
11 Yorumla- 1 yıl
Sonuca üzüldüm. Ama sen fedakarlik yaptigin halde bir gelinlik kiralamayi bile cok goren birine kendini uzme derim. Hakkinda hayirlisi olmus. Gercekten durumu olmaz imkanı olmaz anlarim ama bunu uygun bir dille sana anlatmasi gerekir. "Bos yere gitmeyelim almam" seklinde sanki sen onunla evlenmeye can atiyorsun da fedakarliklari yapiyorsun gibi davranmasi bence cok itici. Almak istemiyorsa bile bunu sana daha ikna edici bir dille soyleseydi o bile bir nebze idare edilebilir olurdu. Ama sanki lutfediyor gibi almam tavri bence bu sonu haketmis.
Açıklaması mantıklı ama sizin için değil, insan sevdiği insan için bazı şeylerden ödün verir ve fedakarlık yapar diye düşünüyorum. Bu tür şeylerin sınırı olur ama gelinlik giymek istediğini söyleyip yok diyorsa burası ince bir çizgiye denk geliyor. İlerde evlilik olur, valla saçma sapan bahaneler üretir.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılKusura bakmayın ama beyefendi herşeyi kendi evliliği için ayarlıyor ve siz orada yoksunuz. Evlendikten sonra daha beter durumlara evrilebilecek bir pozisyon görünüyor. Şahsen, buna benzer bir süreçle, herşeyin hakimi benim diyen biriyle evlenmek istemem.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılYaş aralığın 18~24 doğru ise düğün ve gelinlik için para biriktirmesini bekle 👍 1 veya 2 sene sonra evlen fakat gelinlik ve düğün istediğin gibi olsun.
Düğün sizin için en özel ve güzel gününüz olmalı. Başkalarının istediği değil sizin ne istediğiniz önemli çünkü o günün asıl baş rolü gelin ve damat. Tamam mevcut ekonomik şartlar çok kötü ama bir düğün ve bir gelinlik işini bile yapamıyorsa hiç evlenmesin o adam.
10 Yorumla
1 yılNe gerek var diyorsa özellikle o gelinliği giy derim. Açıkça konuş tepkisine bak . Daha evlenmeden böyleyse evlenince düşünmek istemiyorum. Zaten düğünden vazgeçmişsin gelinlik tabiki giymelisin diyeceği yerde. Nerden buluyorsunuz böyle erkekleri 🤢🤢
10 YorumlaGünümüz erkekleri bir bakır yüzüğe gelsin istiyorlar sonra da ömür boyu çocuk bak ev temizle koca tarafinin dirdirini çek 20 yaşında 45 göster. Evlenirken makul davranıp sevgi bekledigin kişiden de evlenince o sevginin kırıntısı yok. Bomboş bir hayat
10 Yorumla
1 yılGelinlik satın alınmamalı diye düşünüyorum çok saçma ve gereksiz eninde sonunda ya atılıyor ya satılıyor, bu benim fikrim ama şöyle bir durum var ki nişanlın tam bir denyo. Kiralayıp, anı biriktirin en güzel çekimi yaptırın. Mesela benimde hatam en güzel düğünü yaptım en güzel gelinliği kiraladım ama dış çekim yaptırmadım düğün videoları fotoğrafları yeter diye. Keşke onları yapmayıp dış çekim yaptırsaydım. O gün bitti ve gitti, geriye fotoğraf ve videolar kalıyor. İşte herkesin süreci farklı. Nişanlın sana hayır demekten çekinmiyor özelikle böyle hassas ve özel bir süreçte o çok dikkatimi çekti. Onu iyice bir salla, kendine gelmiyorsa bu adamla evlilik çekilmez bacım. Yarın öbür gün “ bu evin ihtiyaçları da bitmiyor “ der durur.
10 Yorumla
1 yılSenin değer verdiğin konular onun için değersiz ise. Sana da değer verdiğini sorgulaman lazım
Küçücük şeyler ilk başta değersiz anlamsız geliyor ama. Zaman geçtikçe aslında ne kadar önemli detaylar olduğunu anlıyorsun. Konuşarak çözemiyor isen bir daha düşün derim. Evlilik işini.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılA
Bacım sen erkeğe kendini bedava sunmussun senin için para harcanmaya değmez diyor bir erkek sevdiği kadına dünyaları önüne serer seni evinde zikmek için tutacak arada kaçamak yapcak seni sevmiyor değer vermiyor evlenip başını yakma bence
00 Yorumla
1 yılDüğün, gelinlik giymek gibi şeyler hayatını beraber geçireceğin kişiyle sadece bir defa olan bir şey. Ben de şu anda nişanlılık döneminden geçen biri olarak sana vereceğim tavsiye içinde hiçbir ukte bırakmamandır yoksa gelecekte çok üzüleceksin. Nişanlının maddiyatına göre istediğin herşeyi yap. Bir gelinliğe bile laf ediyorsa sana gereken değeri vermiyordur. Şimdi bunu yapan kişi ileride içinde daha fazla ukte bırakır. Gelinlik konusunu sürekli gündeme getir. Eğer seni dinlemezse yolunu ayır, evlendikten sonra pişman olursan geç olacak. Herkes kendine değer veren biriyle olmayı hakeder.
00 YorumlaÇevremden öğrendiğim gördüğüm kadarıyla evlilik süreci çok fazla alttan almaman aldığında ise değersizleşmen saygı görmemen. Evet masraf için sade nikah güzel fikir ama içinde bişey bırakma. Alsın ve sende giy harcasın sana para erkek milleti seviyor yontulmayı ve asla sevmez idareci kadınları
00 Yorumla
1 yılNe zannediyorsunuz ki erkekler sizi dugun gereksiz nişan gereksiz o para ile dünya turu yaparız der klasik yalandir bu dünya turuna inanan enayidir sjjssj her şey pahalı aşkım der iki bilezik yapar sen anlayislisin diye onu da elinden ister sonra asla değerin olmaz erkekler para harcadıkları kadına önem veriyor ne dersen de
00 YorumlaFransadan gelinlik istiyor nişanlısı diye evlenmekten vazgeçmişti Bi tanıdığım iş adamı halbuki imkanı vardı ama sogutmuştu onu bu istek ama siz makul istekler sunmuşsunuz gayet ekonomik olarak eşinizin gelirine mahkumsanız bazı şeyleri oturup konuşmanız gerek ne gerek var dersek kuru ekmekle yaşanadabilir evlilik öncesi bu tarz konularda insanların birbirini iyi tanıması gerekiyor gerekirse vazbilegeçilebilir ama her kararın dikkatli verilmesi gerek
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
1 yılSana ve hayallerine saygı duymayan biriyle evlenmeden önce iyi düşünmelisin. Her kadının hayali bir kere de olsa gelinlik giymektir. Bunu sana çok gören hatta cimri demeliyim sanırım böyle biriyle evlenmeden önce tekrar düşünmelisin
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılben bunu ilk evliliğimde yaşadım eşim aynı seninki gibiydi beyaz bir elbise giydim ne kına ne nikah onun üstünde lacoste vardı evlendik ama hiç içimden çıkmadı ne zaman gelinlikli birini görsem hüngür hüngür ağladım hiç içimden çıkmadı bence dolap gardrops gibi uygulmalarda kiralıktan ucuz gelinlikler var al ve giy kesinlikle içinde kalmasın
20 Yorumla
1 yılSana gelinlik bile giydirmeyen biri ile mi evleniyorsun? umarım trol sorudur değilse hiç mi karakterin duyguların yok, Annen baban nasıl izin veriyor
30 YorumlaBak bunların çoğu gereksiz doğrudur. Ancak burada mesele gereksizliğinden ziyade birçok şeyde gönlünü yapmaya çalışmaması. Ayrıca bir foto anı bunlarıda mı çok görüyor. Zaten bazı şeylere razı olmuşsun. Bütün bütün her şeye tamam deme
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Öyle saçmalikmi olur ya her genç kizin hayali gelinlik giymek daha yolun başinda kendi dugununuzde giyemeyeceksen ne zaman giyecen evlenecegin adam simdiden bunlari soz konusu yapiyorsa geçmiş olsun sana
30 Yorumla
1 yılBedavaya getirecek uakında evlenmeye ne gerek varda der zaten değer verseydi isteklerini yerine getirmeye çalışır ve sorardı hatta sen istemesen bile yapardı düşünürdü seven değer veren sana öyle davranmaz
21 Yorumla- 1 yıl
Cimri erkeklerden uzak durmakta fayda var onlar sevgisinde de cimri olur bir ömür cimrilik çekmek istiyorsanız siz bilirsiniz
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılSen onu düşünüp düğünden vazgeçmişsin o sana bir gelinlik ve fotoğrafı çok görmesin insanlar cidden garip değer bilmiyorlar
26 Yorumla
Soran1 yılGerçekten çok garip. Başkası olsa sirf istiyorum içimde kalmasın diye o düğünü de yaptırırdı. Demek ki fazla dusunmekte zararmis
- 1 yıl
Düşünmek iyidir aslında ama kıymet bilene işte benim kız arkadaşım bana bu şekilde gelse o nerede fotoğraf çekilmek isterse oraya götürürüm
- 1 yıl
En güzel gelinliği alırım almasam bile sıfır kiralarım sırf gelinliği ilk giyen o olsun diye
Soran1 yılBen o borca girmesin onu zora sokmayayim dedikçe o bu yönümü kullanmaya başladı. Doğru düzgünce masrafta yaptırmadım. Dugun olmayacak söz nişan olmadı. Sadece nikah o kadar. Çoğu ihtiyaclarimi da hep ben aldım. nikah elbisemi bile ben aldim ama görüyorum ki iyi niyetim su istimal ediliyor
- 1 yıl
Kesinlikle iyi niyetini kullanıyor tabi karışmak bana düşmezde böyle birisiyle ömür geçer mi düşündürücü
- 1 yıl
Üzücü ama hayırlısı olsun evlenip hayatın kararacağına doğru kararı vermişsin hep sen fedakarlık yapmak zorunda kalmaktan kurtulmuşsun
Gizli Üye(25-29)1 yılHala ayrılmayıp soru mu sordun sen? Kızım uyan uyan bugün buna söylenen yarın seni mahveder bu adam cimri hayatını mahvetme resti çek şuna artık ne safsınız evlilik için totonuzu veriyonuz beni çıldırtmayın ya ne evlilik meraklısı insanlarsınız seçtiğiniz adamlarda bi bka yarasa ne kadar eziksiniz güçlü kadın olun biraz delirdim artık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSana bişi diyimmi ben tecrübe edındım iyilik yaptığın dusuncelı olduğun yerde ezilirsin 5. Yılımız evlıyım inan öyle pişmanım ki gidemiyorum kızım var die sakın ama o adamla evlenme seneler boyu ağlasanda evlenme senı el üstünde tutacak Senın hayallerını önemsicek insan dolu etraf iyi erkekler de var yapma bunu kendıne
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBak güzelim evlenince düzelir palavrasina asla inanmam nişanlılık döneminde ne varsa evlilikte de aynısını fazlasıyla yaşarsın kesinlikle. Sen adamı düşünüp masraf olmasın diyosun ama adam senin hayalim dediğin şeyi yapmaktan aciz. Kimse kusura bakmasın sen bu kadar bişeylerden kısmaya çalışırken bir kere olacak bişeyi de istesin nişanlın. İlerde pişman olma bi tane var senden🌸
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu konuda ayak direğin siz her şeyden vazgeçereseniz ileride pişman olursunuz. Niye bunu diyorum biliyor musunuz belki bir heves diye düşünecek bazı kişiler ama öyle değil evlenmenin bir bedeli var düğünü istemenize rağmen vazgeçmişsiniz bu konudaki sınırınızı açık edin. İleride her söylenene evet diyecek biri gibi algılanmanıza neden oluyor bazen razı olmanız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHani sen şimdi onu dara sokmak istemiyorum diye herseyi alttan alıyorsun bir zaman sonra nolacak biliyormusun asla kıymetin bilinmeyecek kimse sana madalya takmayacak çünkü zamanında böyle sen alistiriyorsun onu cazgirlikla her dediğini yaptıran kadınlar inan bana daha mutlu sana tavsiyem herseye tamam deme mademki bu senin hayalin olacak de taviz verme kaldı ki bu adam cimri biri daha şimdiden en ufak isteğini bile yapmak istemiyor bir ömrünü onunla geçirmeye emin misin bundan? İnsan aşık olunca gözü de kulağı da sağır oluyor görmek istemediğin çoğu şeye gözünü kapatıyor ama sana tavsiyem böyle biriyle ille de evlenicem diyorsan çok çok iyi düşün..
00 YorumlaSen sen ol kendine değer ver değersiz hissetiğin yerde daha yola çıkmadan yarı kalırsın insannolarak değerli hissetmen gerek aklını başına al pişman olma hayırlsı olsun senin için
30 Yorumlatam bir malmış kusurabakmada gelinliksiz düğünmü olur ya oda takım elbise vs değil kot pantolonlamı gelcek işi iyice abartmış bir erkek olarak rahatsız oldum evlenince neler neler yapar nasıl kısıtlar seni belli değil
10 Yorumla
1 yılHer kız gelinlik giymeyi hayal eder ve gelinlik giymesi tüm kadınların hakkı bence diğer tüm gereksiz masraflardan kısabilirsiniz veya vazgeçersiniz ama gelinlik kiralık ya da satın alıp giydirmek gerek benim görüşüm böyle.
11 Yorumla- 1 yıl
Bununla hayat yolunu beraber yürüyemezsin doğru karar vermişsin olmaz ondan.
Aile & Toplum konusunda 805 cevap paylaştı. Bu herif sana değer vermiyo. Bence resti cek. Şimdi cekmezsen ileride huyundan suyundan cekersin
41 Yorumla
1 yılDüğün bile yapmamışsın, çok para çıkmasın bile. Ne kadar düşünceli olduğunu görmüyor mu? Bir gelinliyi, sana çok görüyor. Üstelik, kiralık ya. Para ile bile, satın almıyorsunuz. Zaten, hayatında 1 kez giyiceksin. İstersen, kendi paranla al.
Benim yaşım küçük ancak büyüyünce, eğer evlenirsem, kuralık değil, direkt satın alacağam. Kabul etmezse, kendim, kendi paramla alırım. Bu benim günüm ve istediyimi yapmak zorunda. Şahsen, bu benim, kişisel fikrim. 🤪20 Yorumla
1 yılBence onunla evlenmeyi tekrardan düşünmelisin çünkü karşında ki kişi biraz bencil ve cimri gibi, okuduğum ve anladığım kadarıyla sürekli senden fedakarlık yapmanı biseylerden mahrum kalmani istiyor. Bunlar göz ardı edilecek şeyler değil. Ben olsam evlenmezdim kesinlikle. 🪶
20 Yorumla
1 yılHer kadının muradıdır gelinlik düğünden vazgeçerek yapıcağın fedakarlığı yapmışsın zaten en azından bir gelinlik giydirmeli
20 YorumlaYol yakınken dön ve şunu aklından çıkarma sen şimdi onu zora sokmamak için fedakarlık yapıosun ya yarın ayrılırsınız başka bir kadın neler neler ister ve hepsini yapar o yüzden iste yapmıyorsa bas tekmeyi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. sen düğünden kınadan vazgeçmişsin ona masraf olmasın diye ama bir elbise giymene de izin vermiyorsa bu ilişkide enayi sen oluyorsun. her türlü fedakarlığı sen yapıyorsun ufacık elbiseye de hayır diyorsa oha yani.
00 Yorumla
1 yılAnladığım kadarıyla karşındaki insan bencil ve cimri o yüzden sadece kendisini mutlu edecek şeyler yapıyor bence ayrılmalısın çünkü seni mutlu eden şeyler yok. Aklını kullan ayrıl kimse bulunmaz hint kumaşı değil hele hele bu hɛrgɛlɛ hiç değil.
00 Yorumla
1 yılDürüst olmak gerekirse ben de günümüz ekonomisinde düğüne kınaya karşıyım. Ama nikâhta giyilecek bir gelinliğe de karşı çıkıyorsa, üstelik satın almıyorsunuz kiralıyorsunuz, bence bir daha düşünün. Ama tabi 50 binlik gelinlik de istemeyin.
01 Yorumla- 1 yıl
Üzülmene üzüldüm ama böylesi daha iyi.
1 yılBende düğün istemiyordum zorla yapacaklar resmen :/ Düğün gerçekten gereksiz ama almam etmem demesi gelinlik için saçmalık sende rest çek burnundan getir daha şimdiden bunu yapıyorsa yandın derim. Ben anlayışlı olmaktan yanayım ama her konuda anlayış gösterince bu erkekler aziyor
10 Yorumla
1 yılen basinda zora sokmak istemiyorum demeyip dugun de istiyorum diyecektin ve sozunu gecirecektin bacim. sen ona boyle iyimser yaklasirsan tepene cikar. evlenecegi zaman masraf yapmayacaksa ne zaman masraf yapacak pardon da? bi zahmet elini tasin altina koymayi bilsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılevlenmiş olmak için evleniyordur o.
bunla ömür geçmez evlilik de kısa sürer, iyice gözden geçir bence süreci. bu tarz şeylerde gereksiz inada bindirip yokuş yapan heriflerde her daim sakladığı bir sıkıntı oluyor.
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHayırlısı olsun boş ver sıkma canını , gerçek yüzünü görmüşsün iyi olmuş
Gelinlik giymeyeceksen niye evleniyorsun para hep böyle sıkıntı olacaksa bu iş çok uzun sürmeyeceğe benziyor sen yol yakınken bir daha iyice bir düşün derim
10 YorumlaYolun başındayken bırak o adamı şimdiden senin için bu kdr önemli olan bişeye yok diyorsa ilerde nelere nelere yok dicek. Sen zaten olgunluk yapıp düğünü bile istememişsin yeterince fedakarlık yapmışsın ama o gelinlik giyme isteğine bile yok diyorda o adamdan sana hayır gelmez bırak onu derhal
10 Yorumla
1 yılSöz ve Nisan , evlilik öncesi tanıma provasıdır :) baştan olmuyorsa imza atmadan ayrılabilirsiniz.
20 Yorumla
1 yılBir erkek olarak sana kesin ve net tavsiye vereyim. Bu kişiden AYRIL!
20 Yorumla
1 yılBak ablam bu adam sana bir mutluluğu çok goruyorsa daha neleri çok görmez elinden geldiğince zora sokmamaya ikimizinde mutlu olacağı şekilde hareket etmeye çalışmışsın ki seven insan böyle yapmalı ama o hayatında bir kere yaşayacağın anı çok görmüş gelip birde yok bakma almam ne demek, karşına alsın konuşsun ne yapabiliriz karisayamayacak mi o zaman deminki bir yakından rica edelim bir şey yapalım biri yardımda bulunsun her türlü çözümü vardır sen mutlu ol diye yapmalıydı bence
00 YorumlaBöyle bir insan ile birlikte olma derim senin fikrini önemsemiyor sen bişin üstünde duracak sın fikrini belli edip ağırlığını koyacak sın yarın bir gün çocuk olursa çocuğa da bişi almaz ve şimdi yapmadığın şeyler ilerde inan çok içinde kalır hasta eder seni o yüzden zaman varken yaa geri dön ya da her şeyi zorla da olsa yaptır seven adam her türlü para bulur olmasa bile o parayı sana yaratır bunu unutma
00 Yorumla
1 yılArdına bakma ve kaç. Çünkü yıllar sonra kendine " şu an ki aklım olsa o gencecik kıza kaçmasını söylerdim", diyebilmemen için. Kimsenin toksik karakterini çekmek yükümlülüğünde değilsiniz kızlarım.
00 YorumlaÖncelikle merhaba. nişanlına elinden gelen bütün mütavaziliğinle yardımcı olmuşsun 25 yıllık evliyim sana tek vereceğim nacizane bir nasihat var affına sığınıyorum. erkekler yatırım yaptıkları kadını kaybetmek istemezler anlatabiliyormuyum. bence bu kadar beleşe gitme olur mu. sevgiler..
00 Yorumla- Devamını Gör (141)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat