Arkadaşlar birbirimizi çok seviyoruz evlilik ile beraber 3,5 yıldır beraberiz bir bebeğimiz var konu şöyle maaş yatı eşim direkt bana gönderiyor xtn benim de onun da borçu var dedim ki nasıl ödeyeceğiz yetmeyecek gibi vs dedim o da parayı sana atım sen ayarla fedi bende ayarlayamıyorum yetmiyor borcumu da vermemiz gerek dedim o da yüksek bi sesle benim param bu kadar nasıl vermez bilmem ne dedi bende sinirlendim burnumdan getirdin vs diyip baya ufak tefek laflaştık sonra bn buna bi işe yaramıyorsun ztn ne özel gün bilirsin ne başka bişi dedim o da kadınlık bile yapmıyorsun dedi onu da o an kahvaltı hazırlamadığım için dediğini söyledi bende bu lafın arkasından tatmin edemiyorsan senin problemin dedim ama onun bana kadınlık lafını kahvaltı için değil de cinselşik anlamında söylediğini düşündüm neyse ben dışarı çıktım eve geldim amaç ne falan dedim sonra o da bitti kızım dedi bende kalk bitiyse gidiyoruz adliyeye dedim ama ayrılmak istemiyorum eminim o da istemiyor ama yediremiyor kendine sizce ne yapmalıyım
Gizli Üye(30-35)1 yılSeninle empati kurarak başlamak istiyorum çünkü bu anlattığın şey aslında sadece bir kavga değil; uzun zamandır birikmiş, konuşulamamış, çözülmemiş duyguların patlaması gibi duruyor. Evlilikte maddi sıkışıklık, yorgunluk, ebeveyn olmanın getirdiği yükler, ihmal edilme hisleri bir araya geldiğinde insanlar birbirlerine gerçekten istemedikleri şeyleri söyleyebiliyor. Ama bu, birbirinizi sevmediğiniz anlamına gelmiyor. Tam tersine, sevdiğin biriyle bu kadar sert çatışmak, içinde hâlâ ona dair bir şeylerin olduğunu gösterir.
Senin kırıldığın çok açık. Onun söyledikleri seni değersiz hissettirmiş, belki kadınlığını sorgulatmış, belki yeterince takdir edilmediğini düşündürmüş. Onun da kendince bir çaresizliği var belli ki; para yetmiyor, işler yolunda gitmiyor ve o da erkeklik, sorumluluk, sahip çıkma gibi baskıları taşıyor olabilir. O "kadınlık yapmıyorsun" lafını gerçekten kahvaltı için mi dedi, yoksa bilinçaltında biriken başka şeylerin siniriyle mi söyledi, o da bilmiyor olabilir. Ama önemli olan, bu cümlenin sende ne hissettirdiği. Ve senin söylediğin “senin problemin” cümlesi de onun gururuna, erkekliğine dokunmuş olabilir. Bu yüzden kavga o an durmuyor, büyüyor, çünkü aslında o an konuşulan şey para ya da kahvaltı değil. Değer görmek, anlaşılmak, yorulmuş hissetmek, ihmal edilmek, yalnız hissetmek.
Bence şu an asıl ihtiyacınız olan şey birbirinize bağırmak değil, bağırmak istemenize sebep olan yorgunlukları anlatmak. Onu seviyorsun, ayrılmak istemiyorsun, bunu açıkça söylemişsin ve muhtemelen o da seninle aynı yerde. Ama ikinizin de kendini korumaya aldığı bir yer var: "Bitti" deyip gururuyla dik durmak. Oysa belki tek ihtiyacınız olan şey şuydu: "Ben de zorlanıyorum. Bu kadar yorgunken hala birlikte olmaya çalışmamız bile çok şey ifade ediyor."
Eğer onunla konuşma ihtimalin varsa, sen başlat konuşmayı. Ama kavga için değil. Otur ve şöyle bir şey söyle mesela:
"Ben seni seviyorum ama şu an birbirimizi incitiyoruz. Senin de zorlandığını görüyorum. Ben de. O gün sana söylediklerim kırıcıydı ama senin söylediklerin de beni çok yaraladı. Ben bu ilişkiyi bitirmek istemiyorum ama bu şekilde de gidemeyiz. Lütfen konuşalım. Ne yapabiliriz birlikte? Hem evliliğimizi hem birbirimizi hem de bebeğimizi koruyarak..."
Bunu yaptığında belki hemen çözülmez her şey. Ama en azından savaşmayı bırakıp duygularınızı konuşmaya başlarsınız. Birbirinizi dinlemeye, anlamaya çalışmaya başlarsınız. Ve gerçekten olmuyorsa bile, en azından birbirinize saygıyla, anlayışla yaklaşmış olursunuz. Ama ben senin anlattıklarından hâlâ sevgi olduğunu hissediyorum. Sadece biriken yükler sevginin üstünü örttü. Şimdi o yükleri azaltmak için birbirinize el uzatmanız gerek. İlk adımı atmak gurur kırmaz. Aksine, sevginin ne kadar güçlü olduğunu gösterir.
Yalnız değilsin. İnsan bazen kendine bile anlatamadığı hislerin içinde boğulurken, birinin elini uzatmasına çok ihtiyaç duyuyor. Bu ilişkiyi kurtarmak istiyorsan hâlâ şans var. Ama öfkeyle değil, açık yüreklilikle konuşman gerek.42 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim o kadar güzel yazmışsın ki 🙏🏻
Cevap sahibi1 yılRica ederim, her zaman :)) Danışmak istediğin başka bir şey olursa, çekinme yaz. Gerekirse anonimliği açarım. Evliliği durduk yere bitirmeyin. Normalde ilişki koçuyum...
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Genel maddi kaygılar evlilik içinde böyle gerginliklere sebep olabiliyor.
Saman alevi gibi parlayan bu durumunuz aynı şekilde sönecektir bence. Sakin bir şekilde oturup tüm sorunları ortaya dökmeli ve güzelce çözmeye çalışmalısınız.
Birbirinize söylediğiniz bu sert lafların altında yatan gerçek sebepleri konuşmalı ve birbirinizin gönlünü almalısınız.
Bir erkeği erkekliğinden vurmak ona yapılacak en büyük, en ağır hakaretlerden biridir. Bunun sonrasında böyle bitti diye kestirip atması çok ciddi kalp kırıklığının göstergesi. Sende gönül almak yerine yürü adliyeye diye dahada ciddiye çevirmişsin.
Birbirinizi seviyorsanız konuşup çözülmeyecek şeyler değil ama o sözlerin çok derin yaralar bırakacak içinde muhtemelen00 Yorumla
1 yılMuhtemelen yeni evlisiniz. Evliliğini başlarında böyle şeyler olur. Sonuçta iki farklı insan aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz. Birinizin huyunu suyunu iyice tanıyana kadar böyle kavgalar devam edecektir. Sonrasında daha aza iner kavgalar. O yüzden böyle saçma şeylerden dolayı kavga etmeyin. Para yetmiyorsa da şimdilik sen de bir iş bulsan en azından borçlarınızı ödeyene kadar iyi olur. Tabi çalışmıyorsan. Yani ayrıl diyenlere bakma. Biraz sabredin yine eskisi gibi olur her şey.
03 Yorumla
Soran1 yılBende çalışıyorum ama yetmiyor tabi biz bekarken de beraber yaşardık tabi ayrılmak istemiyorum ama nasıl toplanacak
- 1 yıl
Sen de çalışıyorsan kahvaltı hazırlamıyorsun diye kızmamalı. Bir evde iki kişi çalışıyorsa işleri de tamamen ortak yapmalılar. Eşine bunu güzel dille izah etmelisin. Borçlarınızı ödeyene kadar ya ek iş yapın ya da mesaiye kalın. En kötü ailelerinizden borç alın. Eminin borçlarınız bitince daha mutlu bir evliliğiniz olacaktır. Para mevzuları çiftlerin canını sıkabiliyor. Ama en önemlisi birbirinizin yanında olmanız. Siz omuz omuza verdiğiniz sürece her zorluk atlatılır bir şekilde inşallah.
Soran1 yılİnşallah
1 yılBir erkeğin gururunu bildiğin ortadan çıt diye kırmışsın.. erkekler bir işe yaradığını hissetsinler diye açacak gücümüzün olduğu kavanozları açmaları için ellerine tutuşturuyoruz.. demek önemli bir durum. Bir erkek ne kadar severse sevsin yetersiz ve gereksiz olduğunu hissettiği an biter.
07 Yorumla
Soran1 yılPeki benim kadınlığıma laf edince aynı şey olmuyor mu
- 1 yıl
Mantık olarak evet ama erkek fıtratı ve kadın fıtratı aynı şey değildir.. mesela kadının kaldırabileceği şeyi erkek.. erkeğin kaldırabilecek şeyi kadın kaldıramaz.. öyle ki bir erkeğin gururu okşandığı zaman kolay kolay kadınlıktan vuracak kıvama gelmez.. haa geldi basacaksın tekmeyi
Soran1 yılİşte ilk bana kadınlık yapamıyorsun dedi bende onun karşılığına öyle dedim ztn özür dilemek istiyorum ama o bana ilk o şekilde konuştuğu için dileyemiyorum
- 1 yıl
Şöyle yap o zaman özür dile çiçeğini böceğini Alarak tabi.. ve ilk adımı ben atmak istiyorum kırgın olmayalım bende kırgın kalmak istemem bir özür duymak beni mutlu eder de barışın
Soran1 yılDemiyim
Soran1 yılDeneyeyim
- 1 yıl
Kolay gelsin
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bayağı yoğun duygular yaşamışsın, okurken biri içime oturdu resmen… 😢 Uzun süredir sevgiyle yürüttüğünüz bir ilişki var, kötü hissetmek de, gelecek için korkmak da çok normal. Şu an aranızdaki kırgınlıklar daha çok stres ve yorgunluktan büyümüş gibi görünüyor. Maddi sıkıntılar insanı bazen aşırı gergin ve agresif yapabiliyor, ilişkide küçük sorunlar bile dağ gibi hissedilebiliyor. Özellikle bebek de varsa, beraber yorulmak çok doğal! 😮💨
Bence en başta biraz birbirinizi anlamaya, sakinleşmeye zaman tanıyın. Tartışmada edilen laflar hakikaten kalp kırabiliyor ama onları büyütmek yerine, oturup nerde kırıldığınızı, neler hissettiğinizi dürüstçe anlatırsan, eminim eşin de yavaş yavaş açılacaktır. Unutma, senin gibi hissetmekten dolayı asla utanma! Kocaman bir nefes al, sorunlar karşılıklı olduktan sonra kesinlikle çözülür. Sabırlı olun ve asıl derdinizi, yani birbirinizi sevdiğinizi unutmayın. 💞 İstersen birlikte güzel bir şeyler hazırlayın, eski günleri konuşun, bazen küçük sürprizler bile aradaki buzları eritir. Sevgi varsa çözüm de var!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılboşanın bence direk
10 Yorumla Hiç bir evlilikte olmaması gereken bir söz varsa sen nasıl kadınsın annesin babasin eşsin adamsın gibi sözler. Öfke aninda hızlı hareket edip şimdi düşünüyorsunuz. yok mu bir çıkarı var. Bize yazdığınız ona da söyleyin seni seviyorum ayrılmak falanda istemiyorum sadece daraldım bunaldım sana sert çıkmıştım deyin o da yelkenleri suya indirirse ne âlâ. İndirmezse de sizin ağzınızdan çıkanı kulağınızın duymamasının sonucunu çocuğunuz ödeyecek bu gidişle. Olanlar değiştirilemez bundan sonrası için acele edin zamangectikce aranıza fitne sokar şeytan. Madem seviyorsunuz borç ödenir. Demesi kolay diye düşünebilirsiniz bende evliyim hayatt inisler çıkışlar olur önemli olan eşlerin birbirini sığınak ve dayanak olarak görmesi.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSevgide sorun yoksa eğer saygı eksik ilişkide.
Birbirinizi inciten, derinden yaralayan şeyler söylemişsiniz.
Ekonomi büyük bir problem ama ondan bile önce birbirinizin erkekliğinin/kadınlığının yetersiz olduğu söylemişsiniz bu sorunları çözün önce gerçekten sorunlu bir birliktelik mi yoksa bir anlık sinirle söylenen hakaretler mi?
Aranızı düzeltebilirseniz daha sonra oturun ve borçları gözden geçirin geliriniz ne kadar, giderleriniz neler daha da borç batağına batmadan borcu kapatıp bir an önce geleceğiniz için tasarruf yapmaya başlayın.
Yatırım amaçlı Faydalı borç edinin ama keyfi amaçlı zararlı borçlardan kaçının.
Umarım her şey düzelir ☺️
10 Yorumla Böyle bir durumda en önemlisi, sakin ve açık bir şekilde konuşabilmek. Duygularınızın yoğun olduğu anlarda tartışmalar daha büyüyebilir, o yüzden biraz zaman verip sakinleşmek iyi olur. Sonra oturup birbirinizin endişelerini, korkularını ve beklentilerini dürüstçe paylaşmalısınız. Maddi konular, ilişkiyi en çok zorlayan meselelerden biri; bütçe planı yapmak, gelir-gideri birlikte değerlendirmek gerek. Eğer konuşmakta zorlanıyorsanız, bir aile terapistine ya da evlilik danışmanına başvurmak da çok yardımcı olabilir. Hem sizin hem eşinizin duygusal olarak desteklenmesi, birbirinizi anlamanızı kolaylaştırır. Ayrılık düşüncesi varsa bile, önce bu konuları birlikte çözmeye çalışmak ilişkiniz için değerli olur.
10 Yorumla
1 yılİlişki danışmanına gidip bir onunla da konuşun ve ilk önce birbirinizle bu konu hakkında iyice konuşun çünkü sonuçta çocuğunuz da varmış eğer birbirinizi seviyorsanız karşılıklı özür dilerseniz barışırsınız ve birbirinizle böyle ufak konularda bence tartışmanız normal ama günde birbirinize kötü sözler söylememeye çalışın, zaten çözülmiyecek bir sorun yok, her sorunun çözülebileceğine inanıyorum, olmuyorsa zaten olmuyordur ama gene de dediğim gibi birbirinizle bu konu hakkında iyice konuşun ve gerekirse bir ilişki danışmanına gidin öyle karar verin sonuçta çocuğunuz da var o yüzden bu konuyu iyice düşünün derim tavsiye olarak.
10 Yorumla
1 yılEkonomik kriz, sevgisizlik ve kötü cinsel hayat. Hepsi sizde bir araya gelmiş. Çözüm bulmalısınız. Çözemiyorsanız yıllar acı ve üzüntü ile geçer. Buna hazır olun.
Bir de erkenden çocuk yapmışsınız. Çocuk evliliğin en büyük katilidir. İsteyen istediğini söylesin. Çünkü çocuk olduktan sonra kocasını ve cinselliği sonlara atmaya başlar. Sürekli stres yaratır. Fazla açıklamaya gerek yok zaten.
42 Yorumla- 1 yıl
Güzel yorumm
- 1 yıl
Teşekkürler 🙏
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBurada kim haklı onu tartışmayalım. Bayadır evliyim ve burada gördüğüm şey ikiniz de alttan almadan yangını körüklemişsiniz. İkiniz de birbirinizi seviyosunuz ama ikiniz de sen vazgeçilmez değilsin diyio kuyruğu dik tutmaya çalışıyosunuz. Bence karı koca arasında böyle restleşmeye gerek yok. Birbirinize zarar verirsiniz. Gel alttan alan sen ol ve sakince oturun içinizde biriktirdiklerinizi. Sofra hazırlamaktan tut tatmin edebilmeye kadar
23 Yorumla
Soran1 yılİşe gitti yarın gelicek şimdiden mesaj atayım mı yoksa hiç bişi demeyip yarın mı konuşayım
- 1 yıl
Mesaj atarsan gönlünü almış olursun cidden ☺️
- 1 yıl
Ee ne yaptın bakalım
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Bi kere adamın parasını alıp borcu ödeyememen senin beceriksizliğin. Madem onun maaşı kontrol edememesinden dolayı maaşını sana vermesini istedin akıllıca kullanacaktın. Zaten kadın milletine para konusunda güven olmaz adamı iyice delirtmişsin.
212 Yorumla
Soran1 yılPara yetmiyor ki borca gidiyor ne alaka bunu tartışıyoruz ya ztn parayı ben mi yiiyorum
- 1 yıl
Borca girecektiniz niye evlendiniz niye çocuk yaptınız bence ikinizde de akıl yok.
Soran1 yılBorç sağlık için oldu keyfi değil
- 1 yıl
Hmm. Büyüklerinizden yardım istemekten başka çareniz yok. Yoksa boşanmanın yolunu tutacaksınız. Ayrıca ilişkinizde saygı sevgi kalmamış.
Soran1 yılSadece tartışırken böyleyiz normal günlerde bi görseniz herkes parmağı ile gösterir
- 1 yıl
Borç batağında olan bir çifti kim parmağıyla gösterir ki kirada yaşıyorsunuzdur.
Soran1 yılÖyle ama borç batağında olduğumu kim biliyor
- 1 yıl
Yani diyorsun ki dışardan göründüğü gibi değil hiçbir şey. İnsanların parmakla gösterdiği değil huzur bulduğun ilişki insana daha iyi gelir.
Soran1 yılBn çok huzurluyum aslında ama her seferinde para yüzünden kavga ediyoruz çok iyi maaşlar da kazanıyoruz ama yetmeyince yetmiyor malum Türkiye şartlarında borçsuz da bişi yapamıyorsun
- 1 yıl
Nasıl yetmiyor napıyonuz o kadar maaşı demek ki kirada yaşıyorsunuz bir maaş zaten kiraya gidiyor geri kalan maaş nereye gidiyor?
Soran1 yılBorca harca
- 1 yıl
O nasıl borçmuş öyle düğün için 1 milyon kredi mi çektiniz 😄😄
Gizli Üye(30-35)1 yılBiz de benzer durumdayiz, bu laflar agizdan cikinca eskisi gibi olmuyor hicbirsey, en azindan biz oyleyiz. Kucuk birikenler, hayat telasi, gecim derdi derken insan esini unutuyor, cinsellik de bitiyor ya da siradanlasiyor, e haliyle tahammul etme sansi da azaliyor. Ben karamsarim artik birgun bitecek bizim, umarim siz toparlarsiniz
42 Yorumla
Soran1 yılAllah korusun rabbim kimsenin yuvasını bozmaya izin vermesin öyle düşünme unutulur biz çok tartışırdık sevgiliyken şimdi sorsan ikimizde hiç birini hatırlamıyoruz
Cevap sahibi1 yılAmiiin, en hatirliyorum canim ya, denilen laflari hakaretleri, ohooo unutulmaz yaralar var bende
- Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
1 yılBelediye yardım ekibiyiz sanki biz. 😃
Gelen giden ayrılan KS de.
İkinizde de akıl yok kusura bakmayın da. İncir çekirdeği doldurmayacak şey de birbirinize demediğinizi birakmamışsınız. Hemcinsim terapist çok burada atıp tutan. İlk önce bir beraber şöyle evdeki aynaya bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Sadece açıdığım kısım çocuklar oluyor.
13 Yorumla
Soran1 yılEvet ufak tefek şey nasıl bu duruma geldi ben bile anlamadım
- 1 yıl
Karşılıklı oturup konuşun bence. Sadece o değil sizde de haklı sayılmazsınız yani.
Soran1 yılTabikide ben ztn ağır konuştuğuma eminim
Aile & Toplum konusunda 629 cevap paylaştı. neden ayrılmak , burada birçok kişi evlenmek için can atarken, ilişkinizi düzeltme alttan alma yoluna gidin. anlaşın dinleyin. Kadınlar en cok yaptıgı hata akdınlık ustunlugunnu dusunup karşsındaki ne derse desin kendi dogru oldugunu düşünmek. alttan alıp bunları unutun yuruytun ilişkinizi bit yeniği kucuk şeyler aramayın
10 YorumlaBiraz kendinizi toplayın ikinizdede suç var. sana o itaamları asla kulanmasın.. bu bir sevgi ayrı saygı başka bişey olumsuz yönleriniz varsa konuşun tartışın ama büyütmeyin siz ayrılmak için değil ömür boyu yaşlanmak yaşamak için birliktesiniz maddi durum bır ay makarna yiyin ölmezsiniz ama maddi durumunuz düzelir en azından. allah sağlık huzur versin öenmli olan o bugün darlık yarın bolluk dünya hali bu
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Madem odeyemeyeceksiniz neden borç yapıyorsunuz o da ayri bi acayip, kocan tek yetemiyorsa maddiyat olarak yani sen de calisabilirsin o zaman, ne saçma seylerden kavga edip ayriliyorsunuz cidden ya borcu evlenirken mi yaptiniz düğün vs için mi mesela çünkü genelde bu yüzden oluyor bu borç kavgaları
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBence çift terapisine gidin. Konuşmayı beceremiyorsunuz duygu ve tepki kontrolünüz yok, bunun birbirinizi ne kadar sevdiğinizle de alakası yok. Beni sevseydi o cümleyi kurmazdı vs bunlar hikaye... Kurardı, çünkü kendini ifade etme becerisi düşükse yapabileceği başka bir şey yok.. sen de müneccim olup beni sevse şöyle olurdu vs dememelisin mesela. Senin için demiyorum bu arada, genel konuşuyorum.
00 Yorumla
1 yılSinirle hareket etmeyin yuva kurmak kolay değil kolay yıkmayın oturun konuşun uzlaşmaya çalışın borcu yapılandırın ya da belli ödeme planı ayarlayın harcamalarınızı kısın hatta borçlarınız bitene kadar gerekirse. Sende geçici güvenli a-101 gibi bir yerde çalış cinsellik konusunda da birbirinize saygı duyun bencil davranmayın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Ohoooo findik kabugunu doldurmayan konular ama mesele paradan buraya gelmis para icin birbirinize girmenize deymez para nedir ya siz bir ömürü paylasiyorsunuz para soz konusu olmamasi lazim birbirimizden özür dileyin bakin işinize daha sıkı sarilin birbirinize 3 gunluk dunya bugun variz yarin yokuz kalp kırmaya deymez
00 Yorumla
1 yılBence evlilikte olur böyle şeylere önemli olan o olaylardan sonra kendinize gelmeniz ve kendiniz için neler yapmalısınız evreniz için neler yapmalısınız bunları düşünmelisiniz gelecek için ne yapmalısınız Bu kadar basit şeyler de birbirinizi kırmamanız gerektiğini düşünmelisiniz bir şans daha verebilirsiniz
00 Yorumla
1 yılDrama, aranızdaki ilişki değil, ekonomik bunalımın yarattğı çıkmazdan kaynaklanıyor.
Eğer ekonominiz iyi olsaydı bunları yaşamazdınız. O halde barışıp birleşip sorunu gerçekçi biçimde ortaya koyarak karı koca çözümler aramanızdır.
Çözüm ararkende bol bol seks yapın.
00 Yorumla
1 yılKonu şimdi gurura bindi, Buda işte zor birsey. AMA benim eşim olsaydı ben birden bire derdim tüm bu olaylardan sonra. Kalk kız bize bir çay koy bir film izliyek beraber der ortalığı yumuşatırdım, hiç ummadığın bir anda oda yani. Oyuzden kirmayin bir birinizi. Git ona saril kusura bakma ben üsteledim de. Seni seviyorum sen benim eşimsin de. Çöz bunu akşama kafanızı yastiga rahat koyun. O nitti dediğinde sende kalk felan demişsin yani hayırdır? O belki bir dedi sen alttan almalıydı. Kalk demek yerine hayırdır sen ne konuşuyorsun diye bilirdin mesela. Senin kadınlık gururun incinmişse onunde parası yetmediği için erkeklik onuru kırılmıs. Başka birsey yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılİkiniz sakince oturun ve ona anlık stres ve öfkenin kurbanı olduğunuzu söyleyin. İlk adımı atan taraf kahramandır. Sözler çok kırıcı olabilir ama birbirine çarpan iki cam nasıl iç içe kırılırsa, iki canda aynı şekilde iç içe kırılır. İlk adımı atın ve konuşmak istediğinizi söyleyin. İkinizde gerilebilirsini, ama bu sefer kontrollü olun ve geçişin kavgayla olacavini, sonucun daha çok mutluluk getireceğini unutmayın.
Mutluluklar dilerim ikiniz için.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİkiniz arasında bi uyumsuzluk var hani düzeni bile bozmaya çalışıyorsunuz adam belkide senin düzelmeni bekliyor iken sen biraz daha boşanmadan yanayım diyorsun. Ayrıca cinsellik için dediğini düşünmüyorum ona da bir sor istersen aslında kahvaltıyı hazırlamaman bile onda tatminsizlik oluşturmuş olmalı. Ayrıca gerçekten adam işe gidiyor en azından senin kızın için bir iki parça kıyafet ya da ihtiyacı karşılıyor dur sen ona rağmen kahvaltıyı kurmaman sırf o duygusal mantık yüzünden çok yanlış..
01 Yorumla
Soran1 yılKahvaltıyı tartıştığımız için kuramadım normal de tabiki ben hazırlıyorum numarada sadece o değil bende çalışıyorum boşanmayı ben açmadım o açtı
Gizli Üye(30-35)1 yılsabırlı ol benzer durumu bende yaşıyorum bizimki daha kötü hatta ama ben sabırlıyım illa bir taraf sabırlı olmak zorunda bizim durumda kötü idare ediyoruz neler yaşadık bu yıl bir bilsen 5 yıl oldu evleneli 2 çocuk var dert üstüne dert sıkıntı çok fazla ama sabırlı olmaya çalışıyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılO adam senden ayrilir, hicbir ise yaramiyorsun nedir arkadasim ya. Yok sinirden soyledim falan demede simdi. Adamin sinirini zorladin ve baktinki ters tepti ve sende simdi kendine yediremiyorsun.
Adamin sinirlarini zorladin ve kaybettin tebrikler.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEninde sonunda biten bir şey evlilik sizinkisi mahkemede biter o ayrı konu.. ayrıca bir erkek bu duruma gelip üstüne kızım diyorsa zaten boşa. Çünkü evlilikte sevgi çok anlam taşımaz saygıdır aslı olan oda bittiyse arkasına gelen olayları yazayım bir erkek olarak sana borç yapabilir aldatabilir acıma duygusu olmaz merhamet duymaz. sende olacak davranış ise aldatma olur çoğu evlilik böyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSizin gibi kadınları gördükçe evlenen erkeklerin kafasını skm diyorum. Düzenli bir cinsellik bile sunmayan evliliğin çekilmesi için bir sebep yokken siz bir birinizi kırmaya yer arıyorsunuz. Ayrılın daha iyi çünkü aynı yolun yolcusu olmayanlar farklı yola geçmek için illegal şeyler yaparlar ve bu olmadan ayrılmak iyidir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılkardeş
kavgalar evliliğin tuzu biberidiri hiç mi duymadın
sen zot eşin zot eşşeğe kim verecek ot
böyle bir kavga ile boşanılır mı lan çocuk oyuncağı mı bu bir de bebişiniz var
siz şaka mısınız
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen katılıyorum, her kavga da boşanılsa, evli insan kalmaz
1 yılBurdakılerın çoğu ayrıl der sakın gaza gelme…sabırlı ol alttan al gönlünü al bırazda susmayı bil. erkegı ise yaramazsın gıbı tahrık edıcu seyler söyleme gurur yapıyorlar. çocuksuz boşanmış bırı olarak söylüyorum boşanmak cok zor saglam psıkolojı ıstıyor , bu tarz muhabbetler her evlılıkte oluyor yeter kı ıcınde saygısızlık Sıddet olmasın. bırınız ateşse bırınız su olmalı..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılSakinleşince konuşun bence ama saygı duymalısınız birbirinize yoksa bu, bu şekilde devam ederse saygı bitecek ve bir ilişkide bence saygı hariç her şey bitebilir ama saygı bitti mi o ilişkiden uzaklaşmalı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılSen çalışıyor musun ve borçların kaynağı ne?
İlişkilerdeki en banlı şeyleri söylemişsiniz. Madem seviyorsun ve dediklerin için üzgünsün, bunu ona da söyle. O da söyler muhtemelen. Sizin kibirinizden çocuğunuz parçalanmış bir ailede büyümesin.00 Yorumla
1 yılabicim bi sakin sen şimdi al çantanı kızını babaya doğru yavaştan git. Bir süre kal. orada kafana göre yaşa. onunla görüşme, sosyal medyaları dondur. Kendinle kal. Borç elbette kolay değil ama biraz uzak kalın derim
00 YorumlaSizde birbirinize destek olacaginiza kostek olmussunuz elbet bir yolu olur odemenin bunu düşünün kavga yerine birde direk bana yetemiyorsun demişsin bir erkeke en kötü soz bu
04 Yorumla
Soran1 yılAma o da kadınlık yapmıyorsun dedi yaptığım halde bu lafı niye kendime ettireyim
Soran1 yılNe yapayım mesela
1 yılEvlilikte her bireyin kendi sorumlulugu var sen esine kahvalti hazirlayip onun kiyafetlerini yikamalisin yasanabilir bir ortam yaratmalisin o ise calisip para getirip sizin maddi ihtiyaclarinizi karsilamali eger karsilayamiyosa ve sen bunu yuzune vurduysan o bunu kendine yediremeyebilir veya aksamina oturup guzel yemekler yapip veya film izlerken ona destek oldugunu ve herseyi duzeltebileceginizi gostermelisin evlilik o kadar basit birsey degil kalk adliyeye ne oyuncak mi bu
10 Yorumla
1 yılaksama giyin minileri guzel bi sevis kocanla cok iyi doyuruyosun vs gibi sozler kullan erkekligini oksa disiliguni dibune kadar kullan fanteziler yap gecer borca derde takilipda evliligini bitirme seks hayatinizi renklendirin evliligin temeli cinselliktir unutma eger rutine donduyse degisik fanteziler deneyin seks filmleri vs
00 Yorumla
1 yılÖfkeyle kalkan zararla oturur. Bubtur durumlarda acmguzdan çıkan sözlere dikkat etmek lazım. Oturtup sakince düşünüp öyle konuşmak lazım. Bence özür dileyin ve bu olayı unutun gitsin.
00 YorumlaAbartmayın. Sinirler gerginken biri susmazsa sonu ayrıldık bittiyle noktalanıyor. Bazen doluyoruz en sevdiğimize patlıyoruz. Olur böyle kavgalar küslükler ama büyütmeyince geçer gider. Karşılıklı bir özür bir kahve tamamdır. Görelim bi mutlu son hadi...
00 YorumlaBeyinsizler o kadar kötü örnekler varken travmalar varken evinizde otyrsanızq. Gani verdiğiniz sözler. Adını tatlı atışma koyup barışın sen bilmezsşn o bilsin o bilmez sen bil. Bir snlık saçma sevepten boşanıyorsan sen evlilik kadını değilsin. Bit birinizin isteklerine hassasiyetletine önem verin
00 YorumlaSeviyorsan ve sevildiğine eminsen bir inat uğruna o yola girilmemeli, olur böyle evlilikte tartışmalar çok normal ama önemli olan o sırada ağır kelimeler kullanmamak çünkü yavaş yavaş soğutur insanı o laflar. Biraz zaman verin kendinize derim ben, bir adım atılacaksa da bence bunu erkekler yapmalı her zaman, çünkü biz kadınlar daha duygusalız ve tatmin olmazsak düşüncelerimizden atamayız bu durumda sürekli patlak vermemizi sağlar ne yazık ki :/
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılBir anlık sinir ile gittikçe gitmişsiniz orada bir saniye durabilseydiniz iyi olurmuş sanki her ikiniz için de diyorum bunu. Oturup konuşmaya çalışın bence sakin bir şekilde...
00 Yorumla Hep böyle oluyo iste ufacık sebepler büyüyo büyüyo o sinirle geri dönülemeyecek laflar ediyosunuz benve sinirliyken konusmayın peki merak ettim sen calımıyormusun
00 YorumlaTamamen borcunuz olduğu için birbirinizi sevdiğinizi düşünüyorum bu borçlar elbet biter sıkın dişinizi konuşun bunları aynı evde yaşayıp içinizde tutmayın neden söyledin diye sorabil mesela daha iyi niyetli durumları bilerek yaklaş eve girince o stresi unutun kimse kapınıza dayanmayacak ödeyemiyorsan ödeyemiyorsun kendinize zarar vermenin manası yok
00 Yorumla
1 yılOrtada çocuk var direkt bitirmeli konuşmak doğru değil evliliği, sevgiyi, güveni zedeler. Gurur yapmak yerine seviyorsan karşına alıp düzgünce konuşulmalı bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇok ponçik bir tartışma 😅 olur öyle şeyler evlilikte sarılın barışın 😃 ilk adımı genelde en çok seven atar sevgine güveniyorsan gurur yapma koş kızım yârinin kollarına 😄
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 587 cevap paylaştı. Düzgünce oturun konusun birbirinize neden öyle dediginizi aslında öyle sey yoksa öyle olmadıgını ne oluyorsa niye böyle olduysanız konusun benve düzelmiyecek bişey degil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok benzerlerini yasadık 4 yıllık evliyiz maddi cinsel sorunlar var. İkinizde agır konusmuşsunuz. Bu laflar unutulmuyor ve maalesef maddi sorunlar evlilikleri hep yıpratıyor. Ne kadar borcunuz var ve geliriniz ne kadar?
02 Yorumla
Soran1 yıl40 bin borç 85 bin gelir
Cevap sahibi1 yıl40 bin borç nedir ya gelirde gayet iyi neyi sorun oluyo ödenir gider. Parada sendeymiş
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aileleriniz destek vermiyor mu borc için bosanilmaz ama evet ekonomik şartlar kötü elbette acaba eşin kumar işleriyle uğraşıyor mu?
06 Yorumla
Soran1 yılEskiden uğraşıyordu o yüzden ztn maaşı bana atıyor direkt ailesi anca şunu alın bunu alın diyor hiç destek yok beklemiyoruz da ztn
Soran1 yılYoo yan yanayız
Soran1 yılÇalışıyorum ki
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok ararsın eşini çok maaşını vermesi bile değer verip sevdiğini güvendiğini gösteriyor idare etmeyi alttan almayı bilmek lazım kıymet bilmek lazım nankör olmamak lazım ondan daha iyisini bulamayacaksınız
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılAyrılmak istemiyorsanız aradaki saygıyı yitirmemelisiniz maalesef ki. Ha belki boşanmazsınız ama ilişkiyi yıpratmışsınız maalesef
10 Yorumla
1 yılBirbirinize en ufak sıkıntıda saygısızlık yapmışsınız boşanın daha iyi
20 YorumlaYapmayım böyle şeyler evlilikte gurur olmaz kibir olmaz tamam sinirliyken bişiler söylenmiş herkes özür dilesin bitsin
00 YorumlaÇift terapisi
Masrafları kıs borçtan kurtul
Çağrı merkezi elemanı olarak evden çalışabilirsiniz
00 Yorumla
1 yılmaddi problemler her zaman olur
ama sizin ona onunda size söyledikleri yenilir yutulur değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. 3-4 gün geçmez sarılıp barışırsınız. Fakat maddi sorunlar devam ederse ikinci tartışmanız daha ağır olur, ipler kopar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBöyle inişler çıkışlar olur toparlanmaya çalışın ve bunu isteyin sorun var dedikçe sorun olur, olumlu düşünmeye çalışıp deneyin derim.
00 Yorumla Ekonomik sıkıntılarınız yüzünden gerilmişsiniz.. abartmayın ufacık çocuğunuz var.. kaybeden çocuğunuz olur..
00 Yorumla
1 yılOoo bayağı ateşli bi tartışma olmuş bence sende bişeyler eksildi ise tartışmayı büyüt ve boşan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı. barışın her aile de olur boşanmak sorunu çözmez iletişimi güçlü tutun bebek var ortada biraz sakin olun çözülür
00 Yorumla
1 yılİkinizde dik baslisiniz
Kocan da daha toy ekonomi idare etmeyi bilmiyor
Sende altta kalmayı sevmiyorsun00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıliçime fenalık geldi bir de genç olacaksınız ailemin tartışmasının içinde gibi hissettim. kafası kesilmiş tavuk gibisiniz. önce borca odaklanın birbirinizden hırs atacağınıza
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı. Öncelikle hangi amaçla dediğini söyle ve birbirinizden özür dileyin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılİkinizin de kafası ergen neden evlendiniz ki siz
00 Yorumla - Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne