Kız kardeşim var 14 yasında
asla söz dinlemiyor
kafasına göre giyiniyor vs nasıl söz geçiricez sözden anlamıyor
Kız kardeşim var 14 yasında
asla söz dinlemiyor
kafasına göre giyiniyor vs nasıl söz geçiricez sözden anlamıyor
Siz bir marangoz hâneye girmişsiniz orada, hastanızı iyileştirmek için ilaçlar arıyorsunuz ve büyük hata ediyorsunuz.
Hem sen zâlimler, vahşîler, haysiyetsizler ve edepsizler meskeninde, İyilik, şefkat, adâlet, mânevî destek ve edep arıyorsunuz.
Kardeşinin o dehşetli hastalığını iyileştirmek için mânevî eczaneye gitmelisiniz ve oradan tavsiyeler ve ilaçlar almanız gerektir.
Hem şu hürrüyet ve özgürlüğü savunan mimsizlere, zâlimlere ve haysiyetsizlerin damarına vura vura deki. Mâdem ki sen özgürlüğün avukatlığını yapıyor ve özgürlüğü şiddetle savunuyorsun. Öyle ise kâtillere, haydutlara, hırsızlara, sapık ve tacizcilere karşı neden itiraz parmağını uzatıyorsun? Zîra özgürlüğü savunan ve o yolda dâvâ adamı ve kadını olmuş ser'seri şeytanlar. Kendi özgürlük anlayışlarına ve mantıklarına göre katiller ve sapıklar da dilediğini yapmakta özgürdür ve özgür olmak zorundadır. Mâdem ki özgürlük mefhumu her bireyin ve şahsiyetin hakkıdır, öyle ise sen kimsenin hayat hakkına ve yaşam hakkına, irâde ve tercihlerine itiraz edemezsin ve etmeye de hakkın yoktur.
Hem siz özgürlükçü bedevîler, sen kanunlar üzerinde bir hâkimmsin de kendi nefsine göre özgürlük kurallarını tâyin edip hükmünü binâ ediyorsun.
Sen o nefsinin ve şeytanların kölesi olmuşsun, onların tasması altında yönetiliyorsun ve o tasmadan ve kölelikten kaçamıyorsun hem o durumu ve vaziyeti özgürlük ve hürrüyet sanıyorsun, öyle inanıp öyle kabul ediyorsun. Sonra da çıkmışın o kendi özgürlük kürsünüzden özgürlük nutukları atıyorsunuz.
“Gelin ey ahali hakikî özgürlük buradadır, bu memleket içinde mutlak serbestiyet ve başıboşluk vardır, fakat bu memlekete girmek için bazı şartlar vardır. Utanmak ve sıkılmak duygunuzu ve hissiyatınızı, şeref, onur ve haysiyetinizi, aklınızı ve şuurunuzu çıkarıp atın hayvan olup kurtulun”. Dünyanın bütün zevklerinden zevklenin, lezzetlenin hatta sineğin ısırmasından kaçın ama yılanın ısırmasını kabul edin diyen insî şeytanlar bu özgürlük ideolojiniz sizin başınızı yesin ve yiyecektir de...
Yalnız bir cümle içinde bir şeyler yazayım dedim, lâkin ben yazdıkça mânâlar birbiri içinde açılıyor.
Canım Melissa 💕 Büyüme çağındaki kardeşler bazen böyle olur, özellikle de ergenlikte. O yaşlarda özgürlüklerini denemek, kendi tarzlarını yaratmak isterler. Ona karşı çok sert ya da baskıcı olursan arandaki bağ zedelenebilir. Tatlı bir dille, kendini onun yerine koyarak konuşmak işe yarayabilir. "Neden böyle davranıyor, ne hissetmek istiyor?" diye düşünüp yanında olduğunda empatiyle dinlersen, aranızdaki anlayış güçlenir. Senin de genç olduğunu unutma, onunla ortak noktalar bulmaya çalış 🦋🫶🏼
Cevap
4Cevap
Düzgün bi şekilde konuşun olmuyorsa zorlamanın bi mantığı yok baskı yapmayın
Nasıl önlem alcaz
Önlem gerekecek ne var
Yazarmısın bana
Giyim konusunda kararsızlık mı yaşıyor, etrafına mı özeniyor?
Kimlik bunalımı yaşıyordur karakter olgunlaşması adına.
İstediğini giyenebilir herseyine özgür
Hayır değil
Evet öyle seni ilgilendirmez sen kendi hayatina bak beden onun bedeni senin kafana vurmuyorlar bu tarzda kıyafet giyiyor diye kimseye zararı olmadığı sürece herseyine özgürdür her yaşta canlılar.
Ben giydirtmem asla
Sen zaten giydirttiremezsin kendisinin eli tutuyor sen kendi elinle kendine giydir
Ona izin vermem
Senden izin almadi
Yaa sen karısma
Sende kıza karışma ayrıca sana ne karisicam banane senin hayatından sen benim hayatımın dış mandani kapisisin bende senin hayatında kızında hayatında sen bu hayati o yaşıyor beden onun bedeni senin haddine değil sen kendi kılığına kıyafetine hayatina bak
Boş kafalı sus bi
Kes sesini köle ruhlu okadar belli ki kıskandığın
Yazsana bana
D@yak Cennet'ten gelmedir
Cidden napcam
Dayak
Yazsana bana bi taktik ver djdjdj
Okey
bi yolu var, yazdim
erkekler konusunda mı?
Köle mi o, kimin haddine söz geçirmek 🤔
Aynen