sesi çok tatlı ya.. ben büyük şehirdense şöyle bir köyde yaşamak isterdim, her yer yeşil alan :) video:
— TWDb (@db___tw) May 15, 2025

sesi çok tatlı ya.. ben büyük şehirdense şöyle bir köyde yaşamak isterdim, her yer yeşil alan :) video:
— TWDb (@db___tw) May 15, 2025

Yok ya ben sehir hayatinin hazirligina aliskinim. Gider tatilimi yaparim o ayri ama koyle ve koy isiyle ugrasilmaz. Yalniz yasiyorum, calisiyorum. Haftaici her gun bir yerle anlasmam var, yorgunken yemegim geliyor yiyorum, aylik odemesini yapiyorum. Temizlige birini cagiriyorum 2 ayda bir falan detayli temizlik icin. Evin soyle bir yuzeysel temizligini yaparim, daha da karismam, robot supurge supurup siliyor zaten. Camasir yika, ortaligin tozunu al vs yapiyorum bitti gitti. Mis gibi yasiyorum, cok sukur keyfim yerinde. Evlenmek geliyor bazen aklima, calisan evli kadinlara bakiyorum kolelik resmen. Yanina hayat ortağı aliyorsun ama hicbir seye ortak olmuyor. Isten eve geliyor, geciyor kenara. Sen kadin olarak yemek yap yapma, temizlik yap yapma umrunda degil çoğunun. Bu keyifli hayatima erkek egodu ve ataerkil bir sistem dahil edemiyorum o yuzden. Ha gelir temizlikciye, yemek parasina ortak olur, bu hayatimi surdurur, benden pek bir sey beklemezse buyursun gelsin. Bazen de camasirlar atar yikar, asar, utuler. Belki bir de evin soyle bir tozunu alir, sira sira ya da paylasarak bu isleri yapariz. O camasir yikar ben toz alirim gibisinden boyle ilerleriz. Ama diger kadinlarin yaptigini bekleyecekse ya da annesini ariyorsa o ben degilim. Ya da yemege, temizlige bosa para veriyor gibi gorup ortaya bu isler icin para koymazsa, ustune islere ortak olmazsa sıkıntı. Koy hayatini gectim, kendime bu duzenime ne eş, ne de arkadas alabiliyorum
Guzel suslu cumleler kurmussun. Peki karsi cinse hic mi ihtiyac duymuyosun? Sevgilin vs yok mu mesela?
Kendine yetecek bir bilgin varsa hayat köyde güzel ama ödül kesme soba yakma ekmek yapma yiyecek yetiştirme bunları bilmiyorsan. Köyde yaşamak fantezi çoğu şehirli için. Köyde sen işi bilmiyorsan yanmıssın. Şehirde oturup konuşmak kolay bence. En basitinden bir sobanın işi bitmiyor. Şehirde doğalgaz var ellemesende çalışıyor. Sobayı yakmazsan yakıp içine odun atmayı unutursan kiş zor bir de isi pası var. Şehir hayatının ekşisi artışı diye bakinca artışı daha fazla. Eksisine de katlanılır. Şebekeden uzak hayatlara bakıp izlemek gibi değil bazı şeyler.
Köyde yaşamak bana göre değil, yapamam. Sessizlik güzel ama bu kadar sakinlik ruhumu sıkıyor. Her gün horoz sesiyle uyanmak, internetin bir var bir yok olması.. Yok benlik değil. Betona alışmış bünyeme çiçek kokusu bile fazla geliyor 😅
Köyde yaşamak istemezdim sanırım ya. Hayatım şehirde geçti, hiç köyde bulunmadım ondan da olabilir. Köyün işi çok oluyor, konforlu da değil. Havası temiz sadece. Köy hayatı güzellemesi bana doğru gelmiyor.
Ah canım ya, köyde yaşamak gerçekten bir başka huzur 🌳🍃 O tertemiz hava, kuş cıvıltıları, doğayla iç içe olmak insana bambaşka bir enerji veriyor. Ben de Muğla’da yaşıyorum ve doğayla iç içe olmak bana çok iyi geliyor. Elbette köy yaşamı bazı şeylerden feragat etmeyi gerektiriyor ama huzur çoğu zaman sadelikte saklı. Büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşıp, kendinle ve sevdiklerinle sakin anlar yaşamak çok kıymetli. Eğer içinde böyle bir istek varsa mutlaka bir köy deneyimi yaşamalısın, sana çok iyi geleceğine inanıyorum 🌼💕
Cevap
76Cevap
Yolu elektriği suyu varsa köy tabi ki güzel
ben direk yaşamak istemem. sıkıldım hayattan
Ah minik civcivim keşke o kadar kolay olsaydı, bak ben hayatımda köyde yaşamadım ama 4-5 yıldır köy haline getirdiğimiz bir yerdeyim ilk heves ettik senin gibi gittim tavuk horoz aldım sonra annem ördekti civcivdi falan 50-60 tane yaptı hindi kaz falan doldu, büyütür keseriz diye inek aldık şimdi 2. doğumunu yapacak 3 tane olacak toplam, sabah 7 gibi kalk kanatlılara yemlerini ver yumurtaları topla iyi güzel inek bağlaması zor sağarken tepecek mi ne yapacak korkarak yapıyosun kışın sobayla uğraşması sabah buz gibi eve uyanıyosun falan
Tabi öyle patatesi yumurtayı koydun yedin içtin ne güzel hayat. Köy işlerini de anlatsın ya da para olmadan nasıl yaşanırmış orada onlara da değinelim. Şu şehirlerde yaşayıp köy güzellemelerine kanan isteyenleri de anlamıyorum her yer köy orada gidin yaşayın.
Çok doğru dediniz
@Işılsuyılmaz Öyle dışarıdan bakınca bazıları ohh mis hayat kitabımı okur kahvemi içerim kafasında ama köy hayatını bir görse ayakları ardına vura vura kaçar :D Paran ya da sabit gelirin varsa yaşarsın yoksa köy hayatı zordur herkes kaldıramaz.
Evet cidden benimde aklımdan geçenler bunlardı yani millet rahata alışmış rahatlık batıyo ne diye köye gitmek isterki bi insan çok zor Helekide uzun yıllarca şehirde yaşamış birisi için köye bir gün bakım yapma her yer her yerde yani hele bide hayvan istiyorlar o hayvanın bakımı öyle kolaymı o ağacın çimenin bakımı öyle kolaymı anlamadım gitti valla 🤦♀️
@Işılsuyılmaz Onlar evde kedi bakmak gibi sanıyor küçük ya da büyük baş hayvan bakmayı :) Şehirde her şey elinin altında oralarda bakkal bile bulamayınca dünyalarını şaşırırlar ama :D
Evet çok doğru dediniz
Kolay değil. Oyle bakkal market yok. Her gun taze ekmek zor. Kasabaya gidersin. araban varsa anca. Kasabaya gideni bulursan alir 5 ekmegi buzluga atarsin falan. ee Eglence yok. Oyle sinemaya gidem yok. Kasabalar kısıtlı. Toprak, hayvanlar vs var. Aksam 9 10 da bazi koylere ayi iner. Yılanı var kenesi var. Hastalansan araba olsa kasabaya uzak olsa yarim saatte kasabadasin belki. Yesillik dogal falan da, herkes icin kolay hayat değil. Yaslilikta belki. )
Köylerde artık villa ya da malikaneler kuruluyor. Kocoman bahçeler ek meyve sebze bahçeleri tavuklar küçükbaş hayvanlar yüzme havuzu güneş panelleri su kuyusu vs vs derken şehir hayatını havada karada solluyor. Zaten şehre yakın bir yerse direkt şehirden de kopartmıyor çocukların okulu hastane alışveriş vs. Özetle İstanbul'da birisi trafikte 2 saat harcarken Ankara'da adam ilçeye 40 dk da gidiyor ama villasında yaşıyor.
Mecbur kalırsam evet ama diğer türlü yaşamak için tercih etmem.
Ayyy mis gibi her şey çok güzel görünüyor. Köy yemyeşil zaten içim açıldı. Yaşamak bana göre değil ama böyle bir köyde köy evim olsaydı arada gidip kalmak, kafa dinlemek isterdim. 😍
Ben tabi ki yaşamak ve o şekilde yaşamak isteyen birisiyle evlenmek de istiyorum yaaa hatta bahçede veya mutfakta balkonda undan kendi bazlamamızı yapacağız her gün kahvaltıya her sey doğal olacak ne güzel
Maddi yönden bir kaygı yoksa, doğanın içine girmek her zaman olması gereken bir şey. Oksijen, tertemiz meyve ve sebze, buz gibi doğal kaynak suyu derken miss gibi yaşam tabi ki. Yapaylıktan uzak tamamen organik.
köyde yaşamanın lüks olduğunun kaç kişi farkında. Onceden para kazanmak için şehire gidilirdi. Simdi köye donmek ve yaşamak için servete sahip olmalısınız
Hiç hayvan bakmadiysaniz sadece bayramda gidiyorsanız koy güzel gelir ama genç isi değil ya emekli olacaksın ya zengin ya da bekarlığa seviyorsan öyle yasiyosan oneririm hayatın güzel olduğunu gerçekten hissediyorsun ilkbaharda ama keneler yılanlar görürsen bunlarda koyun gerçekleri o yüzden zenginseniz kesin köye bi villa yaptirin
Çok merkezde yaşamıyorum ve katılıyorum şehir gürültü stresinden uzakta olması biraz filmler de oldigu gibi ormanlar arasında evler şeklinde güzel olur bence
Köyde her şey güzel aslında ama o kerpiç ev çok moral bozuyor yazın serin kışın soğuk, bide 3-4 saatte tozlaniyor işin yoksa kalk bir daha sil süpür. Cokta erken yatiliyor akşam 6 nedir
Oyyy teyze sen nerdesin geleyim yanına. Huzur var orada baksana şu yemyeşil ormanlara, oh mis kahvaltını çimenlerde yapıyorsun yani bundan güzeli mi var.
Atıyın, katıyın, demleyın… olay bitmiştir 🙂 ben her ortamda yaşarım. Ama tercih doğa ile iç içe. Zorluk vs hiç sorun değil. İnsanda yeterki yaşama sevinci olsun.
Kesinlikle şu içerisinde yaşadığımız keşmekeş de yaşamaktansa köy hayatı çok daha tercihim olurdu. Zaten bahçelerimiz olduğu için orada da bağ evi var ve çok keyifli zaman geçirebiliyorum.
Çok sosyal bir yapım var ama diğer iki yaşamında da böyle bir şey istiyorum açıkçası ben arada kendimi doğada buldum çok hoşuma gittiği için yapabilirim bence
İtiraf etmek gerekir ki şehirde yaşamış kimse köy hayatını bilmiyor.. uzaktan davulun sesi hoş geliyor.. gerçekler öyle olmuyor..
Şehir hayatından çok daha huzurlu. Daimi yaşamak ister miydim emin değilim ama yazın gidip kalmak güzel oluyor
Hepimiz şehirde minicik evlerde hapishanedeyiz zaten. En azından özgür olurduk. Gerçi yemek söyleyemezsin
Yapabilen için köy daha iyi. Şehirde olunca ne oluyor ise git ise gel pestilin çıkıyor zaman kavramin yok oluyor
Bu genç yaşlarımda hayır ama şöyle bi 50 yaşına gelirim yaşarsam o zaman evet kimseyi çekemem büyük ihtimalle en güzeli köye yetleşmek😂
Metropolde doğup büyüdüğüm için tamamen köyde yaşamak beni sıkar ama senenin belli bir kaç ayı köy yaşamı sürsem iyi olabilirdi.
Asla istemem köy gibi yerler gezmek hava alamak için huzur verse de asla yaşantı için uygun bir yer değil gibime geliyor.
Şahsen 3 yıldır tam olarak köy olmasa da bağı bahçesi olan sessiz sakin şehrin dışında bir evde yaşıyorum, çok huzurluyum.
sen ne diyorsun be müstakil ev gibisi yok ama bu üülkede doğan insanların barınma sorunu var akepe gitmeli
Maddi imkanları varsa elektrik su veya imkanlar doluysa artık köylüler şimdi eskisi gibi değil yaşanır
Sürekli kalamam. Ama, iki sacsyağımız memleketlerde, daha uzun süre geçirmel isterdim mesela,1 ay biri,15 gün biri
Yeri rahat olan konişiii köyde yaşarım diii tabii 😂😂😂flört işlerini, spor işlerini, gezme tozmayı, sosyal iletişimi nerede haleeediiin😂😂😂
İşim geregi koy koy gezdim.. Ve dedim ki asla köyde yaşamam.. Eskiden isterdim uzaktan ya da arada gidince iyide... Yasamak asla :))
Gerçekten isterdim ya ama küçük yerde de dedikodu olucagi aklıma geliyor falan
Evet, şehrin gürültüsünü dinlemek yerine hayvan sesleri dinlemek istiyorum
Hayır güzel yanlari da var ama şehiri tercih ederim
Sanırım ruhumun istediği bu. Parlayacağı ve sen buraya aitsin diyeceği yer de orası.
İstemezdim ama kısa süreli kalınabilir bence kafa dinlemek için süper olur
İnan bana herkes şimdi aa ne güzel diyecek ama yollasan gitmezler.
Köy hayatı efsanedir ama yaşamasını bilene.
Şehir hayatına alışmış biri olarak köye yaşamak bana zor gelir yapamam ben
Dışardan hoş görünüyor. Kalk sabahın 5 inde çalış bakalım.
Merhaba,
İş imkanı olursa evet harici istemem! 😅
Hayır. İstemezdim.. Yani istediğim kişilerle yazın 2, 3 hafta gezmek için güzel bir yer köy ama yaşamak için asla.. İnsan az, imkan az... Sıkıcı..
Güzel bir köyse ve insanları iyiyse belki yoksa kesinlikle hayır.
Köyde evim var.
İşim ilçede olsa köyden gidip gelirdim
Emekli olunca yaşanır. Çünkü iş imkanı olmuyor. Tarım hayvancılıkta zor
Çok isterdim az insan çok huzur. Teyzenin samimiyeti çok güzel
Var bi hayalimiz. Köyde yaşamak istiyorum emeklilikten sonra
Köyde yaşıyorum sessizlik sakinlik dışında bir artısı yok
Türkiyede köy ortamları daha kötü ama yurtdışındaki gibi köyler olacaksa evet seve seve isterdim
Evet gerçekten şehrin kalabaliğindan uzaklaşmak isterdim
ya ben isterdim ama koy yasamini cok bilmiyorum ve zor gibi duruyo
Yaren bu havada kürk ile nasıl rahat ediyorsun
55 den sonra isterdim şimdi gitsem sıkılırım
Çocukluğum ve gençliğim köyde geçti halende gider gelirim köyde huzur buluyorum
Uyum sağlayamam, çok sosyal bi yapım var köyde yapabileceğim bir şey yok
Hem doğa ile iç içe hem de hayvanlar olacağı için köy hayatına uyum sağlayabilirim diye düşünüyorum..
Ömrüm büyükşehirde geçti ve hiç köyüm olmadı çok isterim eşimin köyü olsun gidio kalmayı
Göründüğü kadar güzel bir yaşam değil keyif alacaksan biraz paran malın tarlan bağın bahçen olacak öyle boş boş köy evinde oturmak sıkıcı ulaşım zor
Evet keşke köyde yaşasaydım şehirde yaşamayı beceremedim
Çok isterdim
İnternet
Telefon
Bilgisayar
Olsun
Bide 2 tane beyaz toros.
Yeterdi bana
Yemesi içmesi hoş da sıcak suyu elektriği elimizden dusurmediginiz elektronikleri çocukların internet derdi hayvan bakmaya tarlaya falan gitmeye beton yığınına alışan adam yapamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?