17 yaşında cinayet işledim? Affı var mıdır?

Bir arkadaşımla kavga etmiştim. Ama, mesele uzayacaktı biliyordum ayneniş yerinde çalışıyorduk aradan bir hafta geçmişti hiç konuşmuyorduk ama aramızda bir elektriklenme olsa kıyamet kopacaktı. İşten geldim evde uzanıyordum bir mesaj geldi bol hakaret ve kavgaya davet. gitmedim ama küfürler dayanılmaz hale gelmişti. Büyuk bir bıçağı deri ceket timin kol kısmına soktum herhangi bir durumda tek hareketimle elimde olacaktı. olay yerine gittim 4kişi içiyorlardı beni görür görmez üzerime saldırdılar ölen kişi boğazıma bıçağışı savurdu ve fazla büyük sayılmayacak bıçak boğazımı girdi. Bende can havli ile bıçağımı çıkardım ve benim canıma kastedenin göğsüne iki kez sapladım olduğu yerde kaldı. Mahkeme ağır tahrik altında olduğumu ve kendi canımı koruduğuma kanaat getirdi yaşımda on sekiz yaş altı olduğundan 8 yıl ceza verdi bunun yararı 5yıldır. beş yıl biirdim ve artık dışarıdayım hiçbir sıkıntım yok tek sıkıntım ahiret korkusu. Allah diyor ki bir insanı öldürmek insanlığı öldürmek gibidir. Bunun affı var mıdır ben kendi canımı korudum tövbe etmek benim için kurtarıcı olur mu?
17 yaşında cinayet işledim? Affı var mıdır?