ya da ırkçı bakışlara maruz kaldını mı? merak ediyorum bilgi verir misiniz? bizi nasıl karşılıyorlar
Cevabın nedir?
bir kere londra da arkadaşımlaydık otobüse bindik arkamızda 2 tane 16 yaşlarında 2 kız birbirleri ile konuşuyorlar bizim için bunlar müslüman galiba silah felan da taşıyorlardır gibisinden konuşuyorlardı kıza dönüp biz dedim türküz ingilizce biliyoruz üstüne rusça biliyoruz senden 3 yaş büyüğüz sen elinde iphonela burgerda check in yaparken biz gopro ile macera arıyoruz müslüman denince aklınıza lütfen artık roket atarlar gelmesin her müslüman bir değil dedim kız baktı suratıma ama sizde bir kanun gibi bişey var başı açık gezen kadını öldürüyorsunuz dedi şeriattan bahsetti heralde Türkiye de böyle bir şey söz konusu bile değil dedim bizim dinimizde insana zarar vermek diye bir şey yok dedim öyle konu kapandı almanya da bir kafede otururken kadın geldi siz türk müsünüz dedi ingilizce evet dedim nerden anladınız hiç bir alman müşterim masada ki boş bardağı alıp buraya getirmedi getirmezde dedi yani özetle herkes kendine biz herkese müslümanız herkes kendi ırkına değer verirken biz insana değer veriyoruz istisnalar olacaktır ancak kaideyi bozmaz
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılModern giyindiğinde ırkın bir farkı olmuyor türk olduğumu söylemesem anlamazlardı mesela, ama yabancıların türklere sıcak baktığı pek söylenemez ama gururlanmamız gereken bir nokta var onlar Türklerin dünyaya meydan okuduğunu ve yakında Egemen olabileceklerini herkesin bunun farkında olduğunu ve bundan çekindiklerini söylüyorlar. He bu arada kimsenin beğenmediği Edirneden öteyi aşamayan bir dünya lideri olduğunu söyledikleri Erdoğan, yurt dışında inanılmaz liderlik saygısı gören ve herkesin çekindiği bir lider. ve aksini söyleyenlerin Edirneden dışarı çıkmamış omaları ne kadar komik.
112 Yorumla- +1 yıl
Erdogani bir lider olarak görmek mi? Uahahhau cok güldüm ben almanyada yaşiyorum ve burdaki herkes erdoğani sadece mal birisi olarak görüyor küfür ediyorlar ona, sen nerde yaşiyorsun ya haberin yok hicbiseyden. Birak almanya bütün dünyanin gülünc numarasi olmuş erdoğan. Alman haberlerine bak sen netten onu seçen halki koyun olarak hitap ettiler. Bilgisiz, sadece dine yönelen, mal halk onu secmiş diyorlar
- +1 yıl
Almanya varoş ülkesi güzelim, ben Amerika İspanya ve İtalyadan bahsediyorum @melissaogulcan
- +1 yıl
Lider olarak mı görüyorlar? Hangi ülke bu?
- +1 yıl
Alman domuzlarının öyle konuşmaları çok normal çünkü dünyanın en büyük ticaret ağını yani dünyanın havaalanını ve 2023 de boğazda vergi verecek olmalarından dolayı kötülemeleri çok normal. Asıl koyun gerçekleri görmeden bir araştırma sonucundan haberdar olmadan yorum yapanlardır.
- +1 yıl
Amerika felan sen hic nette girmiyormusun anlamadm.. amerika haberlerine biraz bak eerdoğana ne küfürler geliyor tüm ülkelerden
- +1 yıl
Sen erdogancisin bisey demiyorum ne desemde sana erdoğan yüce gelir zaten:D tüm dediklerin yanliş, tüm ülkeler erdoğani erdoğan oldugu icin ve türkiyeye yaptigi seyler icin sevmiyor. Vergimergi ile alakasi yok. Erdoğan türkiyeye az konuda yardim etmiş olabilir ama bana göre ve tüm dünyaya göre türkiyeyi en az 20yil geriye sürükledi cünkü din ile politakyi ayiramayin birdir. Simdi hadi erdogan sevenlerin küfürleri gelsin canım :D
- +1 yıl
Vallahi çok gülünçsünüz ya :D
Basın ve yayının amacı zaten rakiplerini ekarte etmeye yöneliktir, bunu kısıma hitap edene bizzat kısıma yani halka sorman birebir onların görüşlerini alman lazım. Amerikada ispanyada ve italya üniversite okudum bir çok forumda platformda bireylerle bu konuları tartıştık, yönetici halkı lehine kullanır ve tabikide topluma hitap eden şeylerle onu kötülerler ama gel görki ünideki yabancı arkadaşlarımın görüşü Erdoğanı sevmemeleri ama onun dünyayı tehdit eden bir lider olduğunu düşündükleri. Tamammı canımlar? Bunu medyadan değil halktan öğreniniz.. @melissaogulcan - +1 yıl
Ben kaliteli tahsil görmüş bir insan olarak ve Erdoğandan hiç bir türlü erzak almadan bunları söylüyorum beni küçümseme alaya alma inan senin kültürün benim seviyemin çok altında
- +1 yıl
Ben sirf medyadan ögrenmiyorum bizzat yurtdisinda yasiyorum ve burakilerin görüşleri böyle. daha gecem alman ögretmenim bir fotograf göwterdi erdogan köpek olarak cizilmiş bir karikatur fotografi nettede bulabilirsin kesin. Ama bosver... ve evt bende cook gezdim en az 5 avrupali ülkedeydim ve bu düşünceleri onlarda paylaşiyor.. bilmem atiyormusun yoksa cidden senin dediyin gibi öyle söyleyenler mi var.. ama bildiyim su var tehdit olarak degil onu gülünc görüyorlar..
- +1 yıl
Erdogani sirf türkiyenin kendisine tehdit görüyorlar:D
- +1 yıl
Biliyormusun bana laf cakmaklan asil seviyeni kendin belirledin. Ben her görüşe acikim ama sadece dogrulari yurtdisinda yasayan ve gögörmüş oldugum seyleri söylüyorum begenmediysen gercekleri o zaman daha yazma. Baska görüşleri kkaldiramiyorsun anladm.
- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen sadece gençlerin arasında bulunduğum için hiç kötü bir tepki görmedim. Ama iki keresinde orta yaşlı bir adam beyaz tenli ve renkli gözlü olduğumdan Türk olduğuma inanmadı. Yaşlıların Türk algıları kara kuru çirkin kimseler herhalde. O da göçmen tiplerden kaynaklanıyor olabilir.
Genç nüfus da Türkleri tembel görüyor. Genelde projelerde en tembel ve geri planda olan Türklerdir. Türkler sadece işin eğlencesinde oluyor. Onlara göre ortamda daha özgüvensiz kaldığımızı düşünüyorum.
Ha, bir de abazan erkeklerimizle ilgili de ünümüz var ki ne sen sor ne ben söyleyeyim.
Din meselesine de gençler takılmıyor hatta ve hatta onlar için fifi. Yunan gençler Türklere kardeşim der. Balkanlar da keza öyle...01 Yorumla
Ben ugramadim hic ama ugrayani gordum cokta tartistim bu konu icin.. Cogunluk oyle degil, ama bazilridaa uufff.. Zor olan okuldaki bazi hocLarda onlr sevmedimmi yabanciyi ki sirp. Olur turk olur hintli olur fark etmez takla atsan yaranamazsin.. burada tek yabanci turk diil heryerden insanlar var sdce cogunluk turk ve birzda yaramazlk var :D birinin yaptigida hepimize bicilioo... Ammaaan beee bizsiz buralar batar bataaaar alman kdr biz variz olmasak kebap yemicekler beeee doner bulmicaklarrr bakkal ne bilmicekler :D baklava icin sormicaklar ne bilim komsulugu ogrenmicekler.. Turk firinindan ekmek almicaklar... :D evetturklere hayran olanlarida var...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
21Cevap
- Sağlık konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılBen İskoç ya da yaşıyorum bana Arap mısın dediler ben dedim Türküm Türklerde ayrı bir millet ayrı bir ırk dedim bana hemen hindi hindi dediler Türkler terörist dediler bomba var mı sende dediler ama beni şimdi çok seviyorlar o ön yargıyı onlardan aldım artık Türkleri çok seviyorlar Atatürk'te çok seviyorlar
04 Yorumla- +1 yıl
Cidden bende sinir oluyorum bu arada artık yapmıyorlar çünkü beni artık çok seviyorlar ve Türkler aslında böyle değil falan diyorlar ama bazıları halen böyle !
- +1 yıl
Yani ama işte bu arada buradan herkese sesleniyorum Dili Dini Rengi Ne Olursa Olsun İyiler İyidir !
+1 yılBen kıbrıs ta yaptım adkerliğimi. Hiç sevmediler beni :) yanlışlıkla sınırı geçiyodum rum polisi iyiki vurmadı beni el kol hareketleriyle kovdu beni. Ben küfür ettim ana avrat polise bazıları kulağını tıkadı. O an anladım kulaklarını tıkayanlar TÜRK TÜ :)
02 Yorumla- +1 yıl
Ne diyon savaş çıkardı ya :) internet kafeden çıktık. ben wc ye gittim arkadaşlar çıkmış ce sağ tarafa gitmiş bende sol tarafa gittim ilk çarşı iznimdi. Çarşı gibi biryer yürüdüm az. Bir kulübe cardı polis kulübesiymiş. Adam benim asker olduğumu basıl anladı hayret ettim
- Sağlık konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılGenellemek istemem ben irkciliga ugramadim ama ugruyanlar var tabiki..
Birazda yasadigin ulkeye insanlara ayak uydurmak lazim..
Kendini guzel tanitirsan sevilirsin.. aslinda hersey sana bagli.. onlarin on yargilarini yikmak senin elinde01 YorumlaAynen öyle
+1 yılEvet defalarca uğradım Özbek kökenliyim ve Türkiye'de yaşıyorum ve birçok kez ırkçılığa maruz kaldım özellikle nefret dolu bakışlara yani bir Türk Avrupa'ya giderse onlarda mülteci olacakları için ırkçılığa uğramaları gayet normal o yüzden kasma bu kadar yaşayan yaşattığıni yaşamadan ölmez.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onların türkiyeye bakışını geç.. Dışarı çıkıp baktığında kendin de utanıyorsun zaten!!!
30 Yorumlaİsveç e gittim bir kere ama turkleri pek sevmiyolar nedeni. Tum dünyada bizi kaba dağdan inme kultursuz olarak biliniyoruz
20 Yorumla
+1 yılEvet okumak için gittim yurt dısına kesınlıkle ırkcılık var turkun turkten baska dostu yokyanı hangı ulkeye gıdersen git ıcten ıce sevmezler senı kıbrıs almanya en basıtınden
00 Yorumlabizden tırsıyolar. ispanya ve portekize gittim. türk olduğumu söyleyince bir garip oluyolar ilk başta. uzak durmaya çalışıyolar ama genel itibariyle sevildim. tanıştıkca kaynaşıyolar. sadece biraz ön yargıları var
03 Yorumla
+1 yılYurtdışında yaşıyorum ve hiç ırkçılığa uğramadım. Alışkınlar artık. Her yerde her ülkeden insan var.
04 Yorumla- +1 yıl
Almanya'da.
- +1 yıl
Hayır, ama alman gençleri 18'e girdiklerinde büyük adam olduklarını sanıp ayrı eve çıkmak istiyolar, kendi ayakları üstünde durmak falan.. Tabii ki var alman arkadaşlarım ama yabancılar daha samimi ve sıcak kanlı oluyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürklerden haberleri yok zaten bizi arap sanıyorlar arap alfabesiyle yazdığımızi filan sanıyorlar. Irkçılık heryerde var bazı yerlerde daha az bazı yerlerde daha fazla sadece. Beni en çok sordukları saçma sorular bezdirdi.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAbd. O kadar çok ki hangisinden bahsetsem bilemedim bir kere Türk olduğuma inanmıyorumlar kafalarindaki müslüman kadın profili çok farklı hatta bir Fransız Türk olmadığımada karşı o kadar ısrarcı oldu ki pasaporttumu gösterdim ve yine inanmadi bu Türk olduğunu göstermez herkese vatandaşlik veriyorlar dedi. Ülkende böyle giyinemiyorsun dimi? Babanın kaç karısı var sen kacincisin? türkiye'de dışarı tek başına çıkamıyorsun dimi? Ülkende bir çift evlenmeden ilişkiye girse cezası ölüm mu? Daha neler neler ama artık fazla sormuyorlar tanıdılar artık beni ilk zamanlar çok can sıkıcıydi
Cevap sahibi+1 yılSağol canım tabi bunlar kötü yanları birçok güzel tarafinda var.
Cevap sahibi+1 yılDiğer ülkeler için birsey söyleyemicem ama amerikada göçmen bir ülke olduğu için birçok milletten insanları tanıma şansın oluyor hintlisinden tut italyanına kadar ayrıca buradaki insanların kafaları rahat kimse trafikte iki dk bekledi diye hemen kornaya basmiyor hersey kuralına göre ve tabi türkiyeye göre gençler burada daha rahat.
- Sağlık konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yıl1 2 türk'ün oldugu bir semtteyim. İslami yaymaya calistiklari icin sevilmiyorlar
05 Yorumla- +1 yıl
İngiltere sedgley
- +1 yıl
Annem turk babam ingiliz
+1 yılTabikide yapıyorlar.
Haklarıda. Bizimde istediğimiz bu.
biz daha kendi içimizde ırkçılık yapıyoruz.
bırakalımda başka milletlerde yapsın.10 Yorumla9 yıl kıbrısta kaldım.
Kıbrıslı türkler bile türkiyelileri sevmiyorsa.
Gerisini sen düşün03 YorumlaFransa italya Rusya Norveç Kanada gibi ülkelerde İslamiyet'e karşı büyük bir ön yargı var islamafobi diyelim yani
19 Yorumla- +1 yıl
@bayselim ben iskoçya da yaşıyorum inan bana ışid ile bağlantılı falan zannediyorlar !
- +1 yıl
@blackwhite11
yok artık :D - +1 yıl
Ama yakın ya ışid toprakları bize o yüzden zannediyorlar !
+1 yılYurt dışında olmasam da göremeyecek kadar kor değiliz Türk'e karsi tarihten beri bir Düşmanlık var kimse bana cok anlayislilar Modernler ayırmıyorlar demesin içten içe yemesini de cok iyi bilirler
00 Yorumlayurtdısına çok çıktım beyaz tenli renkli gözlü ol türk oldugunu anlamıyorlar bile bana kimse anlamamıştı
03 YorumlaIrkcilik yani sira sirf Muslumanlara var ayrimcalik
10 Yorumla
+1 yılAşırı derecede önyargı ve yabancılık her ne olursa olsun öyle buraları öyle mağrifrt zannetmeyin yani
00 Yorumla
+1 yılHiç ırkçılığa denk gelmedim.
İnanır mısınız bilmem ama, burada Türk, Türkü çekemiyor.14 YorumlaEvvt
- +1 yıl
En buyuk ırkçılığı kendi insanımız yapıyor, kulaktan duymalara bakmayın siz ;)
+1 yılBen gitmedim ne onerirsiniz musluman oldugumu soylemeli miyim?
02 Yorumla- +1 yıl
Ya burayı terket ya
+1 yılBizim ingilizce hocamız söylemişti hazırlıkta, Fransa'ya gitmişler, sevmiyorlarmış Türk'leri orda. Milliyetçiydi hocamız ama.
00 YorumlaTürklere değil ama müslümanlara karşı bir ön yargı var ne yazık ki.
23 Yorumlabirçok yerde Türkleri sevmiyorlar emin olabilirsin. Irkçılığada uğradım
14 Yorumla
+1 yılEvet ben Hollandada dogdum buyudum hem essek gibi korkuyorlar turklerden hemde fena disliyorlar kucumsuyorlar falan...
01 Yorumla
+1 yılCanada ck güzel modern bı ülke hıc rastlamadım bu duruma
10 Yorumla
+1 yılYahudiler turkleri sevmiyor burada fazlasiyla ama bir sure sonra alisiyosun
10 YorumlaEvet var ve bazen katlanılmaz olabiliyor.
04 Yorumla
+1 yılanlamıyorlar Türk olduğunu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet yurtdisinda yasiyorum ve ırkçılık heryerde.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet. yolda yuruyordum bir kere arabadan bagirarak kufrettiler.
Cevap sahibi+1 yılFransada yasiyorum tipimden dolayi degil kapaliyim ben o yüzden taninmam kolay yani.
agir kufurler ettiler ama ne dediklerini hatirlamiyorum
bana da gavur diyorlardı arkadaşlarım :/
00 Yorumla
+1 yılHayır hiç uğramadım
12 Yorumla- +1 yıl
Gezmek için gittiğimde ırkçılığa uğramadım diye değiştireyim
+1 yılYoo clubde baya içli dişli dans ettik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsevmezler diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılEvet, ugradim.
11 Yorumla