Maalesef uluslararası camiada pasaportu adam yerine konulmayan bir ülkeyiz.Özellikle T.C. Pasaportuyla sık sık yurtdışı seyahatlerine çıkanlar mutlaka böyle sorunlar yaşamıştır.Benim başıma çok geldi bu durum.Marsilya Havaalanında 1 gece yattığımı bilirim aktarmadan kaynaklanan sorun nedeniyle Türk olduğum için kimse benimle ilgilenmemişti.Üstelik firma yetkilileri ben bazı şeyler talep ettikçe dahada kırıcı konuşmaya başlıyorlardı.Fransızlar çok milliyetçi zaten.Örneğin Almanyadada bana Türklere ve Hintlilere günlük vize vermediklerini bekleme sürem boyunca söylemişlerdi.Ülkemi çok seviyorum o ayrı mesele.Lakin Dışişlerinin daha etkin olması lazım.Örneğin benim bir arkadaşım Belçika vatandaşı(çifte vatandaş).Yurtdışında hep Belçikalıyım diyor Belçika pasaportu kullanıyor ve ona herkes saygılı.problem yaşatmıyorlar.Sizde yaşadınız mı böyle durumlar?
Cevabın nedir?
asyaya avrupaya gittim. yurtdışında yaşıyorum zaten. ben pek olaylarla karşılaşmadım. bazı itici tipler karşıma çıktı ama bunu ülkeye genelleyemem.
mesela pekin'de şu sıralar türklere karşı vizede çok zorluklar var. sürekli vize kaldırıldı ve artık dönemsel vizeler var. doğu türkistanda zaten türkler (orta asya türkleri) çok zorluk yaşıyr. kominist çin hükümeti kısıtlamaları yapıyor.
londrada bu durum pek yok. özgürlükler ülkesi zaten ingiltere. kimse kimseye karışmaz.
paris biraz sıkıntılı. türk düşmanlığı sarkozy sayesinde artmış durumda.
almanyada bazı yerlerde türklere karşı ırkçılık var. haberlerde görüyorsundur evleri kundaklama yapıyorlar.
italya öyle değil. kültürümüze çok yakın zaten italyanlar. dedikodu olsun her şeyimiz hemen hemen aynı. fiziklerimiz hariç :D biraz daha yakışıklı ve güzel oluyor italyan insanı.
birkaç ülke dışında türk düşmanlığı yok. yav zaten yapan yerler belli. almanyada sayımız arttığı için bize sıcak bakmayanlar var. yunanistanda zaten eskiden kalma sıkıntılar var. yani türk düşmanlığı diye bir şey yok. sadec eyabancılara karşı antisempatizm var. bizim ülkede de var bu. çoğu yerde var. esmer değilseniz pekte sıkıntı olmaz.
sen onu bunu bırakta türkiyede türk bayrağı açanlara biber gazı sıkıyorlar,
özetle şunu söyleyeyim, yurtdışında yaşamak türkiyede yaşamaya göre kat kat üstündür. insan muamelesi görürsün en azından.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı. 2003 Irak savaşı dönemi, tezkereyi red ettiğimiz dönem. Kanada'dan günlük turla otobüsle ABD'ye giriyoruz. Tur otobüsünde 40-50 kişi var ve hemen hepsi Asya'lı ya da Meksikalı. Tek Türk benim. Arka arkaya kontrolden geçiyoruz, benim pasaportu görünce aldı kenara koydu ve bekle dedi. Herkes geçti, ben kaldım. Bir iki geyik soru "ne iş yapıyorsun, niye geldin. Antalya'ya gitmiştim nasıl yer vs". Parmağıyla vizeye bastırdı falan (okuyan alet var zaten). Sonra gönderdi. Mobbing yani.
Dönerken ise otobüsten bile inmedik, şoför herkesin pasaportunu topladı ve sonra geri getirdi :)
Avrupa'ya girerken hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta en son İspanya'ya girerken Fransa vizesi olmasına rağmen soru bile sorulmadı.
2 kere Kanada'da şüpheli bir şekilde gece (karanlık yolda farları yakmayı unutmuşum) polis çevirdi. Sorun yaşamadım. Almanya'da gece yürüyüşe çıktım, sivil polis çevirdi. Gece yürüyüşe çıkmamı inandırıcı bulmadılar (Almanya'da inanılmaz bir olay), nereden olduğumu bile sormadılar, pasaport da yanımda değildi. Eve dönüp pasaportumu gösterdim, sorun kalmadı.00 Yorumla
+1 yılBen almanyada yasiyorum burda dogdum bügüdüm annem babamla evlenmis buraya gelmis, babam evlenmeden önce gelmis buraya. Burda yasamak hic güzel degil almanlarin bazilari cok iyi ama geneli bizi istemiyor, sevmiyor, bize pislikmis gibi bakiyorlar. mesela okulda kimse sevmiyordu beni hic, sonradan biraz onlar gibi davraninca sevmeye basladilar. Burda hep yabanci oldugumuzu belli ediyorlar, birkere alisverise gittim, kasadaki kadin bana salak salak bakti, okadar türk bakkali var gidip ordan alisveris yapsana niye buraya geliyorsun dedi.. o benim kalbime öyle bir oturdu ki anlatamam.. bugüne kadar unutmadim o lafi. ya ben burda dogdum, ben türkiyeyi sadece tatilden biliyorum, anne tarafim komple türkiyede her sene onlara gidiyoruz, ama yinede orda da yabancilik cekiyorum, orda da almanci muamelesi var, yani nereye gitsem yabanciyim :( tabi kendimi daha cok türk gibi hissediyorum ama orda bize yabanci diyorlar :( bu benim cok kalbimi kiriyor, kendimi evsiz barksiz biri gibi hissediyorum resmen bazen..
10 Yorumla
inan tahmin edemicegin kadar cok ulke gezdim amerika dan tut avrupa ulkelerinin cogu avustralyaya kadar..Hic bir yerde bak özellikle söylüyorum HİC bir yerde böyle bir muamele görmedim aksine türküm dedigimde tüzlerinde hep bir gülümseme gördüm..bunu kendim yaşadım başka agızlardan söylemiyorum..chicagoda bir kadın nereli oldugumuzu sormustu türküm dedigimde boynuma sarıldı ve biz türkleri cok seviyoruz herkes yanlış gösteriyor dedi..italya da yaşıyorum ve inan burda bizi hic bir yabancıyla aynı kategoriye koymuyorlar kaldı ki bazı yerlerde öncelik bile tanıdılar..hatta burda suriyeyle olan durumumuzu protesto edip suriyeyi lanetleyenler bile var..yani senin yaşadıgın durumun bence türklügünle alakası yok başka bişey vardır ya da şanssızlık olmuştur..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
77Cevap
Türkiye'ye hayatı boyunca gelmemiş görmemiş cahil insanların eseri o.. türkiye'ye gelmeyenler türkiye'yi arap ülkesi olarak görüyor gelişmemiş her yerde pislik dolu bir ülke.. cok haklısınız sadece havaalanlarında degil vize alırken bile itici davranıyorlar bir vize alırken sanki katil zanlısıyız gibi onlarca evrak imzalatıyorlar sonunda tamamen sudan sebeplerden dolayı vizenizi vermedik diyorlar.. yok tipinizi begenmedik yok inandırıcı gelmediniz vs.vs. alsınlar ülkelerini kıclarına soksunlar bana koyan tek şey.. onlar ellerini kollarını sallıyarak ülkemize gelirken ülkemizde krallar gibi gezerken karşılanıp yaşarken hiç bir sorun olmuyor ancak biz bir vize başvurusunda bulunurken bile itici laflara davranışlara maaruz kalıyoruzki bırakın ülkelerine gitmeyi..
10 Yorumla
+1 yılBana kalırsa kuyruk acıları var. Ve bu asla bitmeyecek. istedikleri kadar Türk dostu falan desinler. Türkün Türk ve Türk Milletinden baska dostu yok
Oradaki okullarda sanırım Türk düsmanlıgı ile ilgili dersler var gibime geliyor. merak ediyorum tarih derslerinde ne gösteriyorlar onlara.
Yada dilden dile Türkler hakkında kötü kötü davranıslar belki de.
Vizesiz yerlere gidenleri merak ettim. orada da sıkıntı var mı yok gibi görünüyoru.
Dış işleri buna da el atmalı. kötü muameleyi dış işlerine ya da bimere ya da meclise neden yazmıyor bu arkadaslar merak ediyorum. madem kötü muamele gördün niye yazmıyrsunuz? bence sikayete yazın.20 Yorumla
+1 yılrusyada okuyan arkadaşlarım var , ve anlattıklarını aktarıcam size , rusyada malum kılar olsun falan millet deli gibi pompada , rus erkekler artık alışmış kız derdi yok adamlarda , ve rus erkekleri çok sert davranıyomuş kılara karşı ilgi göstermiyorlarmış ve rus halkı çok kabaymış biizm arkadaşlar türk tabi , kızları görünce ilgileniyorlarmış falan nazik bir şekilde kızlarda çok seviyormuş türk erkeklerini , ruslarda aslında türklerle iyi anlaşıyorlarmış , ama dazlaklar varmış rus olmayanlara sürekli saldırıyolarmış , farklı dilde konuşan birini gördüklerinde özellikle müslümanlara karşı saldırıyolarmış . Amerikada arkadaşım okumuştu ve amerikalılar hiç bir şekilde ırkçılık falan yapmıyorlarmış amerikalılar bilinçli ,saygılı bir toplum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen Türk pasaportuyla hiç problem yaşamadım belki sana hep öyle denk gelmiştir. Bi de memurların kıllığı olabilir. Sen derdini anlatıp hakkını savunabildikten sonra kimse hakkını yiyemez. o günlük vize olayını bilmiyorum ama bize "adam yerine koyulmama" değil "kasıtlı ikiyüzlülük yapılıyor" o kurallarla ... avrupayı fethediyorduk ya zamanında onun kuyruk acısı var halen içlerinde o kesin. kendi aşağılık psikolojilerinin yansıması bu. ellerinden gelse bir kaşık suda boğarlar. basbayağı içlerindeki nefretin, kinin, düşmanlığın dışa vurumu. bu yaptıkları ırkçılık, ayrımcılık, faşizmden başka bişey değil. güya bir de özgürlükçü, adil, demokratik vs vs diyorlar kendilerine. Her şeye bir kılıf bulmuşlar kendilerince sivriler ya ...
neyse yakında vizeler kalkacaktı çalışmalar sürüyordu ses çıkmadı20 YorumlaUlkeye gore degisiyor tabiiki Arap ulkelerinde durum bayagi farkli, onlarin gozunde idol ulkeyiz...
Sadece biraz daha sabir diyorum sana fazla degil bir 10 sene sonra pasaportunun gordugu saygiyi ruyanda su an gorsen inanmazsiz...
Sadece biraz beklememiz gerekiyor...24 Yorumla- +1 yıl
Lan geri zekali velet ben yurtdisinda yasiyorum beyin amciklamasi gecirmis yavsak 10 senede nelerin degistigini senden iyi biliyorum merak etme sen... onceleri paramizi dovizci bozmazken simdi bir taraflarimizi opuyor turk parasi almak icin sen ne biliyorsun da ne konusuyorsun... GOTT...
- +1 yıl
!00 yil icerisinde amk borsasi 20.000 lerdeyken simdi 86.000'i gordu ulke hayatinda gormedigi degeri goruyor o sefil beynini yorma sen bu konulara bir sikimi almaz senin o kafan * kafa...
Gelismeleri gormek icin AKP'li olmaya gerek yok ben akp li falan da degilim kimseyede gunahimi vermem amk ama yapilanlari inkar edecek kadarda insanlik disi degilim , cunku insanim amk goruyorum, duyuyorum ve hatta yasiyorum...
+1 yılyıllarca diyarbakırlıyım dediğimde sanki karşıdakine küfür etmiş gibi tavır takınan sözde türklerle karşılaştım. annem babam hep derdi sen kardeşlerine kötü davranırsan gün gelir yalnız kalırsın ve millette sana kötü davranır. bu da o mesele. sen vatandaşına değer vermezsen gün gelir vatandaşına kimse değer vermez.
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılHiç yurt dışına çıkmadım fakat Avusturya'da üniversite okuyan arkadaşım Rapid Vien maçından falan kovulmuş Türk olduğu için . Almanya'daki ırkçı olayları zaten biliyorsunuz . Avrupalının kendiside bir garip mesela Fransızlarla İngilizler hiç sevmezler birbirlerini mecbur kalmadıkça kendi dillerinden başka bir dili konuşmazlar . Kendi vatandaşından olmayan her insan yurt dışında 2. sınıf insan muamelesi görüyor maalesef .
10 Yorumla Tr de trafige yakalanmistim :D neyse Kimlik istedi, yok ddm, TC no dedi ezberimde dgl dedim :P nsl olur tc nosunu insan bilmezmi falan diye köpürmeye basladi memur bey :F bilmiorum ya dedim, almanyadan geldim aklimda dgl ddm aynen böyle : Aaa bayan lütfen binin arabaniza kusura bakmayin iyi günler dilerim :D
kuzenimede almanyadan gelmis türk polisini kötü bilmesin buyrun binin arabaniza iyi günler demis :D:D10 Yorumla
+1 yılTÜRKİYE VATANDAŞI- almanyada almanya vatandaşı mı diyolar alman halkına veya ingilitere vatandaşımı diyolar ingilizlere veya fransa da yaşayanlara fransa vatandaşımı diyolar . son dönemde bu tür kelimler de ince ayar dikkat çekici. Türkiyede yaşayan herkes Türk olsun başka bir ırktan olsun TC pasaportunu taşıyorsa Türk vatandaşı diye lanse edilir. Bu uluslararası arenada da böyledir tüm dünya ülkelerinde de bu böyledir. Size kızgın veya kırgın değilim ama bunu herkesin bilmesi gerekir.
20 YorumlaValla Avrupa ülkelerinde hiç sorun yaşamadım. hatta İspanya da bı donerciye gittim türk ismi yazılı levhasinda tütktür diye sordum turklukle alakaları yokmuş ismi öyleymiş bı döner siparişi verdim benden para dâhi almadı. yunanistn stilist te bi cafeye gittim sahibi ile konuştuk türküm dedim o gardaş biz gardaş dedi adamın arkadaşları geldi beni göstererek türk dedi adamlar nefret eder gibi bakıyorlar. israilde Yahudi'nin birine bişe sordum yüzüme bakmadı bir banka oturdum adam kalktı ben oturdm diye bı Yahudi ile tanıştık sanki yıllardır arkadaş gibiydik. yani her ülkede farklı farklı insanlar var ırkçı birine denk gelmişsin dir.
00 YorumlaBen pek problem yasadigimi soyleyemem. Hatta Danimarka'daki sinir polisi -ki Danimarka da cok irkcidir- bir hafta once Ispanya'ya gittigimi gorunce, Ispanyolca da biliyor musunuz demisti gulerek. Yani pasaport degil aslinda sorun. Ama elbetteki yurtdisinda Turk oldugum icin bazi sorunlar yasadim, ama cogunlukla insanlarin onyargilarini kirabilmistim bir sekilde. Onemli olan da bence bu.
00 Yorumla
+1 yılBen çift vatandaşım. Yurt dışında bir sorun çıktığı olmuyor ama ttpjgwdwd giriste hep sorun yasarim. pasaportum belarus. Turk kimligimde var . İstanbula gelisimde turk vatandas yerinde kimlik gosterdikten pasaportu gorunce isler hafifce karisti. Ama bir daha olmadi iyiki
00 YorumlaTürkiye vatandaşı olduğum için Türkiye'de bile kötü muameleye maruz kaldığım oldu ne diyorsun...
Çok terbiyesiz bunlar. İnsanları küçük görüyorlar. En basitinden arkadaşın bile olsa seni yönetmeye, istedigini yaptırmaya çalışıyor. "gel sana yeni bir vizyon kazandıralım" şeklinde:)) kopenhag kriterleri yaani. Anam ezik bu avrupalılar ezik. Ruhsal olarak belki de dünyanın en zavallı insanları.
Çok oluyorum galiba? Çok oluyorum. Çok OluyoruM.00 Yorumla
+1 yılBence haklılar da. Yurt dışında yaşayan ve okuyan Türkler genelde insanlıktan nasibini almadıkları için öyle davranmaları normal. 1 sene Romanya'da kaldım. Oraya buradan giden Türklere, burada selam vermem. Türk'üm dediğimde nadiren de olsa bir duvar koyuyorlardı ama beni tanıdıkça sen buradaki Türkler gibi değilsin diyorlardı. Önemli olan insan olmakta. Reklamı düzgün yapacaksın.
00 Yorumlaüzerimde türk pasaportu oldugu için almanyada bir gun gözaltında tutuldum.romanyada polislere türküm deyınce ruşveti abarttılar bende tartıştım yıne göz altı. belçikada türküm dedim sokak ortasında yere yatırıp üst araması yapmaya çalıştılar tartıştım yıne merkeze.birsey yapmışsındır dıyeceksın vallahı yapmadım sırf türkçe konuştugum için kısacası evet türk olmak neden suç anlamış degılım
20 Yorumlabenim kuzenim almanyada yaşıyor .fransaya gittiğinde Türk Vatandaşı olan kürtlerin türk vatandaşı olmadıklarını iddia ettiğini ve fransızların türk gördüğünde düşman kürt gördüğünde ise kardeş muamelesi yaptığını söyledi.Ben oralara gitmedim ama nedense bizim ülkemizde de bir fransız hayranlığı vardır ...maksadım etnik bir polemik yaratma değil oradaki ayrımın sebebi zaten belli kürt kardeşlerimiz yanlış anlamasınlar beni...
12 Yorumla
+1 yılalmanyaya gitmiştim...pasaport kontrolünde polis geçim kaynağımı sordu bende nakit param ve kredi kartım var dedim...kartını göster dedi...çıkardım gold kartımı gösterdim...tamam dedi...zoruma gitti..sana ne geldiysem geçim temini benim sorunum demek isterdim ama...diyemedim...
10 Yorumla
+1 yılYurtdışında hiç bulunmadım ama bildiğim bir şey varsa, ırkçılık her ülkede var.Bundan kaçış yok.Türkiyede Rumlar, Yunanistanda Türkler; Brezilyada Arjantinliler, Arjantinde Brezilyalılar; Afrikada beyazlar, ABD'de siyahlar her zaman dışlanmaya devam edecek..
20 YorumlaEvet benimde başıma geldi. Bir Polonya seyahatimde her şeyime bakıldı, Otele telefon edilip rezervasyonum, dönüş biletim ( e- bilet olmasına rağmen), polonyadaki ofisimize telefon edilip oraya gerçekten davet edilip edilmediğim soruldu. Pasaport kontrolu neredeyse 1 saat sürdü. Oradan en son ben geçtim. Türkiyenin namı yerlerde sürünüyor.
00 YorumlaBen avusturya vatandasiyim böyle seyler yasamadim ama gürmüklerde bekletiyorlar türk vatandasi oldugundan cogu zaman bekletiyorlar ve rüsvet ( "corba parasi") istiyorlar. Ben ve kardeslerimde sorun cikartmiyorlar. Her gümrükte passaportun arasina 5€ koydugun zaman problemsiz gecebiliyorsun ama havaalanlarda durum degsik.
10 YorumlaO kotu muameleyi ben Turkiyede yasadim..Hollandada yasiorum ve Turkiyeden geri donuste Turk gumrugunde bana soruldu,ogrencimisin calisiomusun,calisiorum dedim,benden calisma musadesini gostermemi istediler,yahu ne calisma musadesi dedim zaten cifte vatandasim..ama yok illede ceza odettiler ole gectim..cok sinir bozucu..
Sana bari yabancilar ayrimcilik yaptilar..01 Yorumla- +1 yıl
Sen maliyecilere yakalanmışsın ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜlkemizde kendi kendimizi sevmiyoruz, dışarda bizi seviyorlar aslında...kendi ülkemizde birbirimizi öldürüyoruz anca...dış ülkelerde türküm dediğinizde enterasan bir tebessüm belirir insanlarda...kendi ülkemizde ise Türklüğümüzden utanıyoruz artık...anadolum ne hale geldin
80 Yorumla
+1 yılDevlet ilişkilerinde sıkıntı yaşadığımız veya tarihsel sebeplerden dolayı sorunlu olduğumuz devletlerde bunu görmek gayet normal.Çünkü aynısını bizde yapıyoruz ama onlar bazen aşırıya kaçabiliyor sonuçta biz cana yakın bir milletiz.Asya'da Türk devletleri dahil Japonya ve Kore'de Türklere karşı(özellikle Türkiye'ye) sempatileri var oralar Avrupaya kıyasla çok daha iyi yerler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılSorun güzel bende hiç çıkmadım yurt dışına iyi bir konuya değinmişsin amna senin yaptığın ayıp... Senin yaptığın ne mi? Soruyu soruyorsun herkes cevap yazıyo elinden geldiğince dikkat ettim hiçbir yorumun altına bişey yazmamışsın AYIP AYIP ... Yani soran olarak sana soruyorum cevaplayanı niye kaale almıyosun?
00 Yorumla benim Türk passportum varr vee saadece bir gümrüklerde mühür basiyorlarr bu kadar sorun cikartana ben zaten bir kafa atarimm Türklüğüme laf yookk
avusturyada yasiyorum40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKıbrısa gıttım tatıl amaclı sonra orda bı olaya karıstım daha 17 yasındaydım olay sonrası polısler geldı karakola gıttık 12 gun karakolda sadece turkıyelıyım dıye dayak yedım sonra 2o ay hapıs cezası aldım yattım cıktım aihm ye mahkeme actım buyuk ıhtımal kazanıcam NE MUTLU TURKUM DIYENE
31 Yorumla- +1 yıl
inşallah kazanırsın
+1 yıl-What's your purpose of visit?
-İngiyteyeye giyemezmiyim amca? Payam vay, yokşa şi*mişim ingilteyeyi :(51 Yorumla- +1 yıl
hahahha:D
+1 yılBir çok ülkede artısını gördüm.
Sadece Yunanistan'da eksi bir durum oldu.
Onuda mazur gördüm zira Türk Milli Takımı poları ile geziyordum.50 Yorumla
+1 yılAçıkçası Dünya üzerinde Türk ve Arap toplumu dışında misafir perver bir toplum yok!Gelenek ve görenekler nedeniyle biz ne kadar misafir perver olsak da diğerleri zıt görüşlü!
30 YorumlaAvrupa ve Amerika'ya gitmediğim için bilemiyorum. Avrupa'ya benzer bir güney Afrika'ya gittim. Her şey de yolunda gitti. Arap ülkelerinde Türk olmak ayrıcalık gibi bir şey. Hava alanlarında da pek uğraştırmıyorlar. Afrikalılar ise kendi hallerinde zaten. Somali'ye gitmiştim bir ara. Gayet güzeldi.
10 YorumlaMuhterem biz bırak yurtdışını Türkiye'de yaşamamıza rahmen Türk vatandaşıyız niye devletin yaptıklarını gördükden sonra yurt dışındakiler pek koymaz oldu bana
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldefalarca defalarca yurt dışına çıktım, farklı ülkeler, farklı havaalanları ve limanlar..
türkiye pasaportu taşıyorum diye kötü muamele görmedim. yalnız göçmen memurlarda çoğunlukla o ülkenin sahibi tavrı oluyor. kendi aksanlarına bakmadan benim konuşmamı düzelten çok oldu.
ayrıca kapılarda sıkıntı yaşarsanız konsoloslukla iletişime geçmek istediğinizi söylediğinizde gelişmiş ülkelerde bir tutuşma oluyor. tavsiye ederim :))00 Yorumla
+1 yılBunu iyi oku
Yurt dışında 2 defa bulundum Türkiyede 2. sınıf vatandaş orda 1. sınıf insan muamelesi gördüm92 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar katılıyorum.
yaşamadım. genelde "since when turkish people have blue eyes?" veya "you dont look turkish at all." şeklinde tepkiler alıyorum.
23 Yorumla- +1 yıl
hayat sana güzel o zaman barbi
- +1 yıl
burada sırf kara tenli, kara kaşlı kara gözlü türkler olduğu için bilmiyorlar olanları. ben de tonla var türkiyede neden olmasın türk ırkı karışık bir ırk. her tipten insan var sadece buraya gelip yerleşenlerle kıyaslamanız yanlış olur diyorum. ayrıca hava atmadım. herkes niye bu kadar tepki gösterdi anlamış değilim. espri yaptım sadece.
Aşk İlişkileri konusunda 826 cevap paylaştı. Yurtdışına birkaç defa gidip geldim fakat kötü muameleye maruz kalmadım. Fransızları bilmiyorum. Dediğin gibi olabilir. Ezik millet..
20 Yorumla
+1 yılBembeyaz tenli ve renkli gözlü olduğum ve birde üstüne ana dilime yakın İngilizce bildiğim için beni kendileri gibi görüyorlar o yüzden hiç bir sorun yaşamadım.Fakat esmer bir arkadaşım çok sorun yaşıyor.
00 Yorumla11 eylülden yaklaşık bir sene sonra bir tanıdığım amerikaya gitmişti. yapılan muamele hoş değil tabi, terörist gibi aranıp, bir gece gözaltında tutulmuştu.
00 Yorumla
+1 yılhonkongdan çine giderken olduydu bikere, turkiyeye vize sıkıntılıydı , eu pasaportuya 1 gunde çıkardılar. kişisel veya devletsel bişy olduğunu düşünmüyorum, bürokratik işlemler farklı olabilir
00 Yorumla
+1 yılbunun için yurt dışınada çıkmaya gerek yok.kendi ülkemizde türk olduğumuz için azınlık muamelesi görmeye başladık bile.yakında kovulacağız bu topraklardan az kaldı
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 696 cevap paylaştı. nerelisin şuralıyım ona bile tavır gösteren bir ülke burası ayrımcılığın önyargının doruk noktasındaki bir ülkede olunca dışarıda çekmenin lafı olmaz.
10 YorumlaEvet.An itibariyle Almanyada yasiyorum burda Türklere sinir olan cok var ondan ben Türküm diyince tavir degistirene bile denk geldim.Memleket gibisi yok valla
02 Yorumla
+1 yılyurdışında değilde o lanet konsoloslukarda uyuz oluyorum kırmızı basmasınlar diye eyvallah çekiyorum ama bir gün birisini çok pis öpücem 3. sayfa haberi olucam
10 Yorumla
+1 yıldaha geçen ay parmak izimi aldı pislik hatun Almanya'ya girişte. Kaç kez gittiğim yer, sırf uyuzluk olsun diye aldı. Uyuzluk da şuradan çıktı dönüş biletini soruyor bana, yanımda taşımıyorum öyle bir zorunluluğum mu var diyince bozuldu salak.
12 Yorumla- +1 yıl
Bi dahaki ay Prag, Varsova falan yapacagim oradan da Munih'e gecmeyi dusunuyorum. Havalimaninda mi sorun yasadin tren/karayolunda mi?
Berlin bile Munih kadar kasmiyormus.
BMW HeadQuarter'a gidecegim. Ellerim kollarim titriyor.
- +1 yıl
Boyle diyorsun ya, bi' gun carpilacaksin yemin ediyorum. Belcika"ya, Stuttgart'a gittin mi hic? Bi' de Honda, Mercedes sever peh...
BMW AG'nin onunde fotograf cekilmeden olursem, gozum acik gider.
Ben ABD pasaportuyla Turkiyeye geldigimde ayni muamele bana da yapiliyor normal seyler bunlar ulkelerin iliskileri insanlara da yansiyor haliyle
34 Yorumla- +1 yıl
ABD'de de zaten insana adam akıllı saygı yok ki geçen jfk de güvenlik kontrolunde gördüklerimden sonra insanlık bitmiş dedim ya
- +1 yıl
bu kız cıa den dikkatli olmalıyız
Aşk İlişkileri konusunda 723 cevap paylaştı. bize barbar diyenler işte dışişleri ne yapsın
biz onlara misafirperverlik nedir binlerce yıldır öğretemedik20 Yorumlacifte vatandasim sorun yok avrupa icinde. Avrupadanda cikmadim londra haric ordada sorun yasamadim. Ama almanyaya gittim fransaya gittim hepsi saygisiz kendilerini bisey saniyolar
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı. Yurt dışında kötü muameleye gerek yok yurt içinde yeteri kadar kalıyoruz zaten.
Önce yurt içinde türk halkına iyi muameleyi halledelim de yurt dışındaki kendiliğinden düzelir zaten.10 Yorumlaben belçikada dogdum, ama nedense hiçbir zaman kendimi bir belçikali hissetmedim. ister istemez burdaki belçikalilarin bakislari altinda kaliyorsun. belçika iyi ho$ ama yinede belçikali olarak degil ama Türk olarak göruluyosun. geneleme yapiliyor..
00 Yorumlavalla ben Azerbaycan vatandasiyim .burda okuyorum bazen karsilasiyorum kotu muameleyle ama cogunlukla iyi muamele goruyorum .bilmiyorum belki ben de azeri turkuyum de ondandir Turkiyeyi cok seviyorum :)
30 Yorumlaonların sevgisine ihtiyacım yok kendileri kaybeder böyle onurlu bir milletin ferdine alçakça davranarak kendilerini küçültüyorlar.
32 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. asya tarafında ise tam tersi. el üstünde tutuluyorsunuz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Bence bu durum ülkelerle değil kişilerle alakalı.Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.
10 YorumlaYurt dışın da yaşıyorum Türkiye vatandaşı olduğum halde Türkiye ye geldiğimde yabancı muamelesi görüyorum ?! İnsan yaşattığını yaşar misali işte :))
11 Yorumla
+1 yılavrupanın genelinde var bu dangalaklık,sarışın mavi gözlü çilli değilsen yandın, hayvan gibi muamele görürsün
31 Yorumla- +1 yıl
3 eksi ne oluyor ki? :s ne dedim ki!
+1 yılBir kere yasamistim Amerikalilar ustumuzu falan aramislardi
30 YorumlaBende yurt dışında yaşıyorum şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yurt disinda yasiyorum kötü muameleye hic maruz kalmadim
00 Yorumlayaklaşık 8-9 ülkeye felan gitmişimdir sadece israilde ekstra bir aramayla karşılaştım o kadar onun haricinde pek bir ayrımcılık yaşamadım
10 Yorumla
+1 yılTürk'e benzemediğim için midir bilemiyorum, hiç sorun yaşamadım.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılOrta Asya türk Devletlerini deneyin. Hem keyflidir hemde bunun gibi sorunlar yaşamazsınız. ;))
00 Yorumla - Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Türkiye vatandaşı olduğunuz için yurtdışında kötü muameleye maruz kaldığınız oldu mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler