Bir kız cocuğu erkek kardeşine bakmak zorunda mı?

Anne baba veffat etti ben evliyim. Kardeşim bekar ben ondan büyüğüm annem öldüğünde sahip çıktın baktım okusun diye uğraştım ama okumadı beni kandırıp okula gidiyorum diye evden çıkıp başka yerlere gidiyormuş ve paraları orada yemiş babam maddi acidan destek çıkıyordu. Sadece bizim yanımızda kalıyordu okusun diye para gönderiyordu onu yemiş okula da gitmemiş. Sonra bu okulu bıraktı kaldi devamsizliktan. Ben çıraklıkta okuyacağım dedi gene gönderdik gene benim yanımda kalıyordu burada sanayiye verdik bir gün gitti ertesi gün gitmedi karşı taraf laf etti. Dedi ben elektrikçiye gideceğim dedi elektrikçiye verdik bir ay çalıştı bir daha çalışmadı babamın yanında kaldı bizle olmayınca babam da adam edemedi uğraştı ama olmadı. Kalp hastasıydı emekli olduğu halde çalışıyordu ama bu çalışmıyordu sürekli evde akşama kadar yatıyordu elinde telefon tablet öyle hayat geçiriyordu uyardık ettik laf dinlemedi. Kaldığı sürece babama faydası yoktu evi toplamıyordu bir ufacık yemek bile yapmıyordu yumurta bile kırmıyordu hep babamdan bekliyordu karnını doyurmasını yemek yapmasını evi toplamasını babam da zaten hasta olduğu için yetişemiyordu ben de ara ara gidebiliyordum evli olduğum için devamlı gidemiyordum. O zamanlar bir de yeni doğum yapmıştım. Sonra babam vefat etti. Gene evime aldık kardeşimi. Rahat durmadı babamın eski evini toplamaya gittiğimiz zaman kolu komşu babanı üzüp yıpratan erken yaşta öldüren senin öz kardeşin dediler ağrıma zoruma gitti ama gene de sahip çıktım. Eşimle orada tartıştılar milletin içinde eşim tek şey dedi çalışmadın madem neden babana sahip çıkmadın bir yemeğini koysaydın evi toplasaydın olmayacak mıydı dedi. Kardeşim de birden durduk yere küfürler yağdırmaya başladı eşimin üstüne yürüdü eşim yine ses etmedi vicdanlı insan olduğu için üstüne gitmedi. Ondan sonra orada çekti gitti ertesi gün dayımların yanına gitti memlekete orada kaldı bir sene boyunca orada da rahat durmamış buraya gönderdiler eşim de istemedi babam öldükten sonra kardeşimi çünkü gerçekten sorumlu bir çocuk. Simdicalistigi iş kalıyor. Altı dükkan üstü ev birkaç usta var onlarla birlikte kalıyor kaldığı yer düzgün yer zaten evin içinde her şey var her imkan ama gene kendini acındırıyor yanıma gelmek istiyor ama eşim kabul etmiyor sizce ne yapmalıyım?

Bir kız cocuğu erkek kardeşine bakmak zorunda mı?