Nasıl nasıl bişi' herkes bilirkişi
O ne diyo bu ne diyo bütün işi
İyi düşün taşın ağrımasın başın
Konu kilit hepinize koyuyorum (nokta).
Nasıl nasıl bişi' herkes bilirkişi
O ne diyo bu ne diyo bütün işi
İyi düşün taşın ağrımasın başın
Konu kilit hepinize koyuyorum (nokta).
Sosyal çürüme sosyal medyadan başlıyor. Asıl çürümüşlüğün kökeni burası. Böyle alanlarda her şeyi söylemek serbest, istediğin gibi davranmak serbest, küfür serbest, hakaret serbest, arkadan iş çevirme serbestçe, yalan ve iki yüzlülük serbest.
Duygular hep sanal ve dışarıya çıktığınızda gerçek ile hayali duyguları artık karıştırıyor insanlar. Ancak demek ki insanların içerisinde var ki bu çürümüşlük, sosyal medya sadece aracı oldu ortaya çıkması için.
Hocam normalde uzun uzun anlatırım. Ama artık kısa konuşmaya çalışıyorum. Akıl hocam derdi ki ; ben sana istediğini değil , ihtiyacın olanı veriyorum. Yani deme o ki , Rabbim bize de istediğimizi değil , ihtiyacımız olanı verir. Peki , biz insanlar kabullenir miyiz ! İstediğimiz olsun isteriz. İşte çöküntü , bize verileni kabul etmeyip , bize zarar vereni ısrarla istemekle başladı hocam.
Şimdi de öyle değil mi , bize iyi gelene tahammülümüz yok , bize zarar verene aşığız.
Çü-cu-ci eklerinin hayatlarına dahil olduğu ilk andan itibaren başladı. Ocu bucu olmak yerine akıllarını kullansalardı insanlar, hedeflenmiş olan yüksek medeniyete erişirlerdi. Şimdi ise kaybedeceklerinden gafil bir şekilde boş şeylerle oyalansınlar bakalım. Kuşku yoktur ki onlar gerçekle yüzleşeceklerdir ama bu yüzşeşme bir kazanç olmayacak
Sosyal çürüme sosyal medyada yani bilgi çöplüğünde doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek kıvama gelindiğinde tam manasıyla başladı bence
Aslında herkesin kafası karışık gibi görünüyor ama kimse yalnız değil 😊 Sosyal çürüme bence son yıllarda sosyal medya ve hızlı yaşam tempomuzla daha da hissedilir oldu. Herkes bir fikre sahip ama empati eksikliği çoğaldı. Senin de dediğin gibi “herkes bilirkişi” olmuş gibi. Bence önemli olan başkalarının söylediklerinden çok, kendi iç huzurunu yakalayıp dengeni koruyabilmen 🧘♂️ Şunu unutma, başının ağrımaması için bazen konuyu kilitlemek iyidir ama at gözlüğü takmak da çözüm değil. Kendi sınırlarını iyi belirle, insanlara kulak ver ama kendi yolunu çiz! 😉
Cevap
9Cevap
Sosyal çürümeyi boş ver
Sen beynini nasıl çürütüyorsun önce ona şimdi bir hesap ver
Hesabına dönüş aldıysan şimdi bu görüşe cevap ver!
Mantıklı bir cevabın olamazsa beynin gerçekten çürümüş lütfen bana hak ver 🤩
Değerlerimizin dışına çıkıldıkça çığ gibi büyümeye devam eden bence Türkiye’nin en büyük sorunu olan bu şeye en büyük etken internet. Bilinçli yapıldığı da aşikar.
2005 yıllarında teknolojinin gelişimi ve msn gibi ağların yaygın olması ile başladı maalesef kankam
İnternetim Bu kadar yayılması ile başladı Bir de yapay zeka çıktı
Beni yiyip bitiren bişey var. Bana göre o zamandan beri.
Yoo öyle bişey değil
boş ver
Uzun zamandır, kanserli hücre gibi yayıldı tüm topluma.
Maalesef öyle. Genel olarak kalifiyesiz bir toplum söz konusu. Yetersizliği benimsemiş, sığ dürtülerle nefes almaya devam ediyorlar.
Söylemeden yaşamak en güzeli. :)
Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra şimdi telefonların insanları var
Akıllı telefonları elimize aldığımızdan beri. Aslın akıllı demeyelim akıl çalan diyelim
Sosyal çürüme 20 yıldır var. Çünkü recep tayyip erdogan yüzünden var. 😀😀
İnternet icat edildiği zaman
Teknoloji kötü kullanıldıktan sonra
Hep diziler yüzünden he
Bu yüzden hepsini bıraktım dünya varmış dedim
Missss 😌
Kokuyorrr heheh
Ay bilemedim çiçek diyince mis çiçek kokuyor diye bağlıyım dedim sjsjs
Bence sebebi eğitimsizlik arttırıyorum içi boşaltılmış eğitim.
İnternet her eve girdiği zaman😄
Deccal diyordu babam bu TV ve internete haklıymış varya. 😂
Hhh haklı tabii😄
Canım babam yaa 😂
😄😄
😂😂
Malum kişi başa geldiğinde
Çoktan başladı bile
2018
2020 den sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?