Akran zorbalığına her iki cinste maruz kalabilir. Kızlarda da var. Erkeklerde de var. Yalnız yöntemleri farklı oluyor.
Yaşadım.
Yaşattım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Akran zorbalığına her iki cinste maruz kalabilir. Kızlarda da var. Erkeklerde de var. Yalnız yöntemleri farklı oluyor.
Evet. Hem de çokça… çok ağırlarını yaşadım. Öyle ki yaşadığım çoğu şeyi hatırlamıyorum. Hatırladığım anıların bölük pörçük parçalar halinde. İlkokul-ortaokul döneminde çokça yaşadım. Özellikle ilkokulda yüzme kulübünde yaşadıklarım çok ağırdı. Mesela… Beni kaynar suyla yakmışlardı… takım arkadaşlarım… evet… yani. Örneğin, antrenmandan sonra takımımdaki kızlar birlik olup, üzerime yürüyüp, zorla beni bozuk duşa sokmuşlardı. Bu duşakabinden sürekli kaynar sıcak su akardı, defalarca tamir edilmesi için şikayet etmeme rağmen hiçbişi olmamıştı. Eh, kızlar da faydalanıyordu tabi bundan. 10-15 kişi birlik olup zorla duşu açıp beni içeri kilitlerlerdi. Bir iki kişi tutardı kaçmayayım diye… yanık izi kalmadı. Ama çok ağır travma bıraktı bende. Hala sıcak sudan çok korkuyorum. Hocam da zorbalık yapardı, aksine zevk alırdı. Hocama şikayet ettiğimde umursamaz, sadistçe güler ve beni aileme söylememem için tehdit ederdi. Bir keresinde de, akşam antrenmanında 2 buçuk saat + kara antrenmanı derken 3 saati bulmuş, tüm havuz boşalmıştı. Tek bizim takım kalmıştı. Hocanın ortalıkta olmadığı bir sıra kızlar beni boğmaya çalıştılar… suda… bilincim kaybolurken bir ara havuzun kenarlarında hocanın ayaklarını gördüğümü hatırlıyorum. Sonra muhtemelen bayıldım. Uyandığımda etrafta kimse yoktu, öksüte öksüre hızla toparlanıp soyunma odasına gidip giyindim. Çıkmadan önce kızlardan biri beni beklemiş, :D tehdit için. Kimseye söylememem için tekrar tehdit yedim. Bir iki kere aileme anlatmaya çalışmıştım ama- dinlemediler tabi. İnanmadılar daha doğrusu… 6 ay sonra başka kulübe geçtim ama, yaşadığım zorbalıkların travması o kadar kötüydü ki, yeni kulüp hocam ve arkadaşlarım çok çok iyi insanlar olmalarına rağmen, ben artık tamamen soğumuştum o ortamdan. Bide kulüp değiştirdiğim için lisansımı da kaybetmiştim… Ailem asla inanmadı bu yaşadıklarıma. İnkar ettiler, abartıyorsun. Dediler. Evet belki de ben abartıyorumdur. O kadar da ağır değildir hm? Ama ne zaman o havuzun önünden arabayla bile geçsem, nefes alamıyorum, histerik bir şekilde titremeye başlıyorum, başım dönüyor midem bulanıyor, kusma dürtüsü hissediyorum. Yaşadıklarım gerçek olmasaydı böyle hisseder miydim? Bilmiyorum… umarım hiçkimse bu dediklerime yakın veya benzer olaylar yaşamamıştır, yaşamaz. Allah kimseye yaşatmasın. Daha bugün koluma çaydanlıkla yanlışlıkla su döktüm. Titremekten ve baş dönmesinden musluğa uzanıp yıkayamadım bile…
Bir çocuk yaşatmak istemişti de dövmüştüm
Ne yaşadım nede yasattim
Ben çocukken ve hatta gençken de akran zorbalığını yaşadım, uzaktan izledim ve bazen farkında olmadan çevreme kırıcı davrandığım oldu. Seçeneklerden "Yaşadım." şıkkını seçiyorum. Gerçekten insanı derinden etkileyen anlar bunlar. Herkesin iç dünyası farklı ve bazen dışarıdan anlaşılmıyor. Sen de yaşadıysan bunun geçici olduğunu ve kendini suçlamaman gerektiğini unutma. Biz büyüdükçe kendimizi daha iyi koruyup doğru dostları seçiyoruz. Konuşmak her zaman iyi gelir 😊👏🍀
Cevap
2Cevap
yaşamadım yok
Yaşattım
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?