Türkiye'de sevgi ve aşk kavramları ölmüş değil mi sizce de?
Bundan 5-10 sene önce insanlar birbirine karşı gerçekten saf temiz duygularla yaklaşırdı.
En azından deyim yerinde ise şerefsizlik oranı çok düşüktü.
Ne olduda aynı anda birden fazla insanla konuşmak moda ve mantıklı hale gelip tek bir kişiye sadık kalmak saflık haline geldi?
Üstüne üstük bir erkek veya kız gerçekten aşık olunca ve sevgisini karşıya göstermeye çalışınca kız wp gruplarında veya erkek ortamında dalga konusu haline geldi.
İnsanlar eskiden olsa kıskanılası aşk hareketlerini "cringe" diye nitelendirmeye başladı
Bütün bunların sorumlusu kim bilmem ama sosyal medya (İnstagram, Snapchat, Tinder...) bizi bu hale getiren önemli faktörlerden biri. Birden fazla kişiye ulaşmak artık çok kolay ve o kadar hızlı tüketicileriz ki insanlardan hızlı sıkılıyoruz.
Tabi bu sevgiyi ve mutluluğu bitiren kavramlardan biri sosyal medya.
Peki ya şarkılarımıza ne demeli?
Artık güncel olarak top listede slow, duygusal aşk şarkıları yok. Şöyle dönüp baktım bugün kral Pop TV'nin eski top 20 progamlarına çok duygusal veya neşeli aşk şarkıları mevcut. Eskiden bunlarla dertlenip şekilenirdik.
şu an ise top listelerde lvbel c5 ve era7 gibi müziğiyle kadını aşağılayan rapçiler mevcut. Tabi lafa gelince feminist ablalarımız da bunların konserinde veya cluplarda bunların müzikleriyle kopmaktan eksik kalmıyor. Evet doğru duydunuz bunların asıl sorumlularından biri de bu feminist ablalardır isteseler tek bir günde twitterda bu sanatçılara linç atarak yok edip özür dilettirecek sosyal medya güçlerine sahiplerdir ama feminist ablalarımın ilgisini çekmiyor yeni nesil rapin kadını objeleştirmesi.
Son yazdığım müzik konusu da ülkede sevgi anlayışını etkileyen faktörlerden biri bence.
Peki sizler ne düşünüyorsunuz?
Ülkede sevgi anlayışının değiştiğine katılıyor musunuz?
Sosyal medya konusunda büyük çoğunluk fikrime katılıyordur diye düşünüyorum zaten.
Ya müziğin ülkedeki aşk ve sevgi ilişkilerini etkilediğine ne kadar katılıyorsunuz?
Herkesin fikirleri ve yorumları için teşekkürler şimdiden...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer