Kadın, kadının kurdudur. Hem de annen olması sebebiyle senin daha iyi bilmen gerekir.
Halbuki ev işlerinde yardımcı bir evlat bulunmaz nimettir. Seni kimselere vermek istememeli.
Böyle konuşuyorsa aklıma iki sebep geliyor.
Birincisi, eğer geçmişte sen de onu bir konuda tenkit ettiysen o da buna misilleme olarak seni üzmeye çalışıyordur. Tenkitler unutulmaz, uygun anda intikamı alınmak üzere tutulur akılda.
İkincisi de, hiç evlilik gibi bir düşüncen yoksa, halinden memnunsan, rahatın yerinde ise rahatını bozmak, seni evleneyim de kurtulayım düşüncesine sevk etmek, evlenip çoluk çocuğa karışıp akranların gibi mutlu olman için iyilik nâmına huysuzluk yapıyordur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ya Bu evlenmeye zorlamak ne Bi ben mi anlamıyorum daha 18im şimdiden yok evlen yok cart curt evlenmicem diyincede bu kararı sen veremezsin diyorlar uh be kardeşim diyorum imzayı ben atıyorum ben sorumluluk alıyorum ben yaşıycam o hayatıama o yüzden karşılıksız destek olmadıkları sürece kabul etmiyorum başıma kalkıyorlar çünkü maalesef toplumda bu çok var anne babanın görevini iyilik yapmış gibi vicdan azabı çektirme seansı tabikide niyetleri nolursa olsun iyi ama iyi niyet iyilik getircek diye bir şey yok maalesef neyse gelelim konumuza evlilik maalesef zorunluluk olarak görülüyor ve işkenceye dönüşüyor insanların derdini unutup mutlu olacağı yuvası dert sahibi yapıyor kötü evlilikler psikolojisi bozuk çocuklar ebevynler doğuyor ama bunu iyi yönetmek elimizde bir şekilde de olsa düşünceli anlayışlı ve hoşlandığımız biriyle yuva kurup sorumluluklarızı ve hoşgörüyü unutmazsak uzun yıllar sürüyor bir şekilde ben yalnızlığı seviyorum ama tek başınalık bazen zor geliyor muhtemelen yaşlandıkça bunu daha çok hissedicem ama sırf yaşım geçiyor diye de evlenmek abesle iştigal geliyor bana bilmiyorum umarım musmutlu oluruz hep...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKusura bakma ama annen kafasız. Yaşın bir kere gayet genç küçük diyemem ama genç yaşın var. Hiç istenmemişte olabilirsin bende istenmedim çünkü hiç ortama çıkmazdım haliyle kimse beni bilipte istemiyordu ama boylu poslu çok güzel kızım birde görücü usulüne karşıyım yani istememeleri zaten süper bir şeydi benim için. Ve annem bir kez olsun evlen bile demedi çevrem de demedi. Geçen yıl 27 yaşında evlendim. Çocukluk aşkımla hemde 15 yaşında tanıdığım ve son 6 yıldır ayrı olduğum biriydi bir anda barışık 6 ay içinde de evlendik. Eksiklik değil asla evlenememek. Annenin çok cahil bir kafası var. Ben şimdi evliyim ve marifet olarak görmüyorum şuda var ya evlendin kocan 💩 çıktı ne olacak? Bu kafadaki insan kocanı çek gelme der. Şuanda iyi insan bulmak çok zor. Evlenmek için sakın evlenme.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada Karadeniz’in neresinden?
Gizli Üye(30-35)1 yılBu 0R05PUdan bende de var. Ben de 30 yaşındayım evlenmedim diye aynı şeyleri diyor üstüne de şişmanım diye zorbalıyor. Ama onu bile o cahilliğiyle kezbanlığıyla biri almış işte (babam). Almasının sebebi de eski erkeklerim şimdiki erkeklere göre saIak olmasıdır. Eskiden erkeklere bile aileleri evlilik baskısı, nikahsız seks yapmama baskısı kuruyormuş. Evlenmek de zor değil tabii geçinmek de zor değil. Almışlar bir ev biraz altın almışlar eşyalarla evini döşemişler evlenmiş. Şimdiki erkekler saIak değil. Üç otuz maaşla evlenmiyorlar. Durumları iyi olsa da evlenmiyorlar. Hiçbir şey bilmiyorsa esc çağırıyor. Hastalık kapmaktan korkan mastürbasyon oyuncakları alıp kendini tatmin ediyor. Evlenmek gereklilik değik artık. Bu karılar bunu anlamıyor.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hey canım, bu tarz sözler gerçekten zor ve yıpratıcı olur. Herkesin hayatı farklı ve kimsenin hayalleri aynı değil. Evlilik şart değil ve değerin, sevgin ya da mutlu olman başka şeylerle ölçülür. Annem ve çevrende bunlar konuşulabilir ama sen kendini sev ve değerini bil. Mutlu ve huzurlu olmak için başkalarının sözlerine kulak asma. Kendine zaman ver, hayatta istediğin doğrultuda ilerle. Sen her halinle güzelsin ve önemli olan kalbinin sesini dinlemek. 💖🌸💫
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 1 yıldeğildir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 958 cevap paylaştı. Yanlış anlama ama annen kafayı yemiş. Ben 30 yaşındayım, etrafımda nice evlenen de oldu ayrılan da oldu. Doğru insan bulamadıkları için evlenmeyen de oldu. Evlenmek çok matah bir şeyse sokakta adam da çok kadın da çok. Ama o ayıla bayıla evlenenlerin çoğu 2 sene sonra topuklayarak kaçıyor. Diyeceğim o ki evli olmamak eksiklik değil.
Evlenmek büyük bir sorumluluk gerektirir. O sorumluluğu alacak insanlar azaldığı için ömrün boyunca bekâr kalmak istersen bile bu senin en doğal hakkın. Bu kadar basit.100 YorumlaAnnemde olsa ağzına ederdim diyim sana 😂 kız böyle anneler var mı ya hay tövbe yarabbim kendi mutsuzluğunu senın üstünde degerlenlendiriyır. Sana çıkarıyor hıncını. Kız anneni çok üzmüşler bi desene anne sana kim bu lafları dedıde aynısını diyorsun bana de. Evlenip çocuğu olanın başı göğe mi erdi canım. Bir kere evlenmek degıl doğru insanla evlenmek birbirini yormamak üzmemek marifet canım. Bu devir de çoğu kız o yaptı bende yapcam o aldı bende alcamlarla durumu olmayan erkekleri üzüp evlenince de başının etini yiyip kocayı evden uzaklaştırır. Çoğu erkekte kadını anlamayı sevmeyi dokunmayı ruhuna dokunmayı başta bilmeden dışarıya kaçar gözleri evinin içindekini görmez. İlgisiz olur hep hizmet bekler. Anlayışlı olmaz anne baba olurlar kadını anne rolü ile yalnız bırakır eş kavramı önemli birlik içinde olamazlar. Sen annene söyle mutsuz evliliktense geç olsun güç olmasın de çıldırmalılk karı gercektennnnnnn
30 Yorumla
1 yılZaten eğlenmelik kız olamadığın için evlenemiyorsun. Kimse sırf cinsel ilişkiye girmek için evlenmez. Sevgili olmadan evlenemezsin. Direk evlilik düşünmek ise bütün erkeklerin itici bulacağı bir şey. Sanırım tecrübesizsin ve hayatında hiç erkek olmadı. Bu durum işleri daha da zorlaştırır. 30 a kadar hiçbir şey elde edemeyebilirsin. Önce cinselliği hedefle, sonra sevgililik, uzun süre çok iyi anlaşırsanız evlilik otomatik olur zaten. Sen bütün merdivenleri tek seferde çıkmaya çalışıyorsun. Evlensen bile evliliğin mutlu olmayabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜlkede bu kadar kadına şiddet ve kadın cinayeti varken, okuduğumuz her haberde kanımız donarken daha kızlarını korumanın sakınmanın peşine düşeceklerine böyle şeyler söyleyip insanlara kendini eksik hissettirip yanlış hatalı evlilikler yapmalarına sebep oluyorlar, Allah korusun sen evlensen mutsuz olsan ya da başına bir şey gelse çok mu mutlu olacaklarmış o zaman sorsana bi, herkes anne baba olmamalı, şuna bi ehliyet getirilsin artık, kız evladına böyle davranan üzen herkesin Allah belasını versin, erkekler 35 e kadar da bekar kalsa sorun yok ama, bir an önce iş bul para biriktir ve o evden ayrıl, yanlış bi evlilik yapma dönüşü çok zor olur, en iyisi kendi paranı kazanıp kendini o evden kurtarmak, inşallah annen yaşlanır da senin eline düşer, o zaman sen de bi ge. berip gidemedin dersin ona 🙏
13 Yorumla
Soran1 yılVay be helal olsun
1 yılBekarlık gerçekten sultanlık ve annen sana çok büyük bir kötülük yapıyor evli olanlar sanki çok mutlu çalışıyor musun bilmiyorum ama bir işe girebilirsin seni evde ne kadar az gorse o kadar iyi senin için bu arada her evlenen birbirini severek evlenmiyo umarım annen bunu anlar
34 Yorumla
Soran1 yılAnnem bosanmıs bır kadın 10 sene oldu. Evlılıgı cok kçtüydü. Babam bosandıktan sonra nafaka vermedı yedı ıctı gezdı bıze beter olun ddi. Annm hep ilac tedavılerı gordu evı basımıza yıktı bana ve kardesıme sıddet uyguladı. Şu an kardesımde bende ılac kullanıyoruz
- 1 yıl
bir şey diyemiyorum herkes yaşadığını bilir sana tavsiyem işe girmen kendine ufak ufak birikim başka bir şey gelmiyor aklıma evlilik şans oyunu gibi gerçekten Sana iyi davranan bir zaman sonra adi bir insana dönüşebiliyor bu yüzden kendine saril lutfe n
Soran1 yılKendine sarıl çok güzel bir cümle. Öyle yapcam🫶🏻
- 1 yıl
Başka çare yok emin ol hayat insana öğretiyor umarım her şey gönlünce olur kardeşininse seninde
Gizli Üye(25-29)1 yılÜlkemizde değerli kizlarimizin yaşadığı genel bir asagilanma problemi var , evdekilerle anlasamiyorsaniz ve durumunuz müsaitse ayrı bir eve çıkmayı düşünmelisiniz. Hazır olmadan sakın evlenmeyin, mesela ben hazır hissedene kadar bekledim, artık hazır hissediyorum, evlenmeye karar verdim, görücü usulü evlenicem , siz de severek evlenmeyi , olmuyorsa da görücü usulü evlenmeyi düşünebilirsiniz. Eger evliliğe hazır olduğunuzu düşünüyorsanız ve biraz da istekliyseniz, görücü usulüne kapiyi kapatmayin, ayıp birsey değil görücü usulü evlenmek, benim söyleyeceklerim bu kadar , mutlu olmanız dileğiyle...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHaklı. Hiç bir anne çocuğunun mutsuzluğunu istemez. Bugün bende üzüldüm. 65 yaşın da olan arkadaşımın kız kardeşinin yanına gittim. Kadın da şunu gördüm mutsuz bir hayat. Koca yok , çocuk yok, evi yok, ailesi yok... Kadınlar hep seçenkleri varmış gibi davranır. Hayır yok. Hatta seçenekleriniz yaşadığınız her gün azalıyor. Bir erkek tek kalabilir çünkü bizler büyürken doğdumuz anda sırf * var diye o erkek bir şey olmaz dendi ödevini yapmadığın da dayaklar yendi... Çalıştığın yer de çokça iş yükü verildi... Antremanlıdır ve zorundadır bir erkek yanlız olmaya ve acı çekmeye. Kadınlar bunu hissettiklerin de çok geç oluyor ve boğuluyorlar gerçek anlamda. Doğumundan 30 lu yaşlara kadar hep iltifat almış, öncelik verilip ilgi odğı olmuş bir beden bir an da kesilince oksijensiz kalmışçasına morarıyor ve kararıyor kadınlar.
10 Yorumla
1 yılBunu yasayan çok kız var inan ki bu durum çok zor seni anlayabiliyorum bana neler neler yapıldı bi bilsen kendi saçlarımı kendim yoldum sinir krizleri geçirttiler bana ailem şimdi ise depresyon geçiriyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor o da yetmemiş gibi felaket üstüne felaketler yaşadım canıma tak etti ama şaşkınım nasıl oluyor da halen çok şükür yaşıyorum ama böyle bomboş hissediyorum
29 Yorumla- 1 yıl
Sorunlarımız aynı neredeyse ben yazmışım gibi yaa😔😔😔😔
Soran1 yılYarın ise baslicam umarım hayırlı olur
- 1 yıl
Bir şey diyeceğim keşke bu konuyu sana anlatabilsem offf 😔😔😔
- 1 yıl
Beni en iyi sen anlarsın çünkü yaşayan bilir kardeşim😔😔🙏
- 1 yıl
Hayırlı olsun yeni işin bol kazançlar dilerim
Soran1 yılİstersen dertlesebiliriz
- 1 yıl
Offffff, hem deee nasılll😔😔😔😔😔 dertliyim çokkk
- 1 yıl
Dertleşelim yaa çok sıkıntılıyım off Allahımm😔😔😔🙏
Soran1 yılAttım istek Şu an dısardayım islerim bitsin konusalım
1 yılAnnen bence iyi bir anne değil , sorun senin iyi bir kız olmaman değil. İyi bir anne olsa bunu başına kakmaz. Sanki tüm erkekler melek de tek sorunlu sensin. Lafa bak. 😂 Bir daha sana iyi bir kız olsan derse “ Beni yetiştiren de sensin. Demek ki sen de ne iyi bir anne ne iyi bir kadınsın.” de. Mesaj ulaşması gereken yere ulaşır. Ayrıca daha da üstüne gelirse “ Doğru düzgün bir kadın olsan babam boşamazdı. İyi yapmış , senden kurtulmuş.” derdim ben olsam.
211 Yorumla
Soran1 yılBabamı o boşadı
Soran1 yılYa o erkektir yapar sen yapamazsın diyor
Soran1 yılBası acık calısan biri ama onun kafa yapısı şu sen kadınsın yerni bil
Soran1 yılTürkiyedeyiz kendini erkek gibi özgür sanma diyor
Soran1 yılYa diyorum erkekler melek mi diyor sen kendini bir tutma erkek adam yapar sen yaparsan kimse seni almaz
Soran1 yılGecmıste gezdin duyuldu o yüzden kimse istemıyo seni diyor
Soran1 yılTeyzem ev hanımı kocası zengin onun evine gitmistik orada da teyzem laf soktu bana. Sen istemiyorsun değil adam bulamadğın için istesen de yok zten diyip laf soktu
Soran1 yılKendisi evlenmek icin kapanan biri evlilerle sevgili oluyodu gencken :)
- 1 yıl
😂😂Sen de deseydin ya teyzene “ En azından senin gibi başı kapalı olan or*^* değilim. Ben, senin gibi elin evli erkekleriyle fingirdemiyorum. Edebimle evde oturuyorum. Seni bile bu ahlâkla alan olduysa beni pekala olur. Dersi sana mı kaldı?” diye teyzene.
Erkektir , yapar diye vahiy mi inmiş? 😂
Soran1 yılSanırım indi. Kardenız de erkekler hep el üstü tutuluyo kızlar baskılanıyor
- 1 yıl
Ben de Karadenizliyim ama ailemin evlilik baskısı yok çok şükür
1 yılAnnen sana büyük kötülük yapıyor farkında değil. Maalesef bazı eski nesil insanlar böyle... hiçbirini kafaya takma 25 yaşında evlenmek zorundasın diye bir kural yok. Cocuk dusunursen 30 35 e kadar yolu var. 35 de cocuk yaptin ornek, 20 yasina gelunce sen 55 olursun ve normal. Kısmetin hayırlısı önemlidir Herhangi biriyle evlenmek değil. bak boşanma sayıları hızlı artıyor. evlensen çocuğun olsa bir de boşansan daha mı iyi. boş ver sen konuşanları. çok gördük öyle aileler :)
213 Yorumla
Soran1 yılArkadaslarının kızları 21 22 de evlenip cocuk dogurdugu icin bana sen evde kalmıssın diyor
- 1 yıl
Ya anla genc kardrsim, eski nesil anne babalar genelde boyle maalesef. Takma. Aileyle catisma yasaman normal. Annen yuksek ihtimal en az 55 60 zaten. He de gec :)
Soran1 yıl48 annem
- 1 yıl
Nesil, yasam ve kulturel farkliligin cok annenle. O da oncesinden ne gormusse onu yapiyor ve bunun disina cikamiyor. Cikamaz da :) çok ciddiye alma. Tamam anne hayirlisi insallah de. Politik takıl :) baska yapabilecek birsey yok zaten :)
Soran1 yılAnnemın sacı sarı acık biri calısıyor kapalı degilki kendi düzgün olsa neyse
- 1 yıl
Ne anneni eleştirecek çok sebebin olabilir ama Konu bu değil maalesef Bazı anneler eskiden ne görmüşse aynı şeyleri yapmaya çalışıyor o yüzden dediğim gibi kafana takma
Soran1 yılYa kendisi okudu atandı 27 yasında evlendi ben Şu an 26 yım yanı onun gördügü bise yok
Soran1 yılTeyzem 29 yasında evlendı o bile evde kaldın diyo bana
Soran1 yılCok ilgin
- 1 yıl
Sorgulama. Kabullen. Onlar böyle. Sen ben değiliz. Önune kak. He de, hayırlısı de geç. )
- 1 yıl
Bazı dayılar ve ablalar da ekonomi çok iyi diyor. Ne yapalım :) onları değiştirmek için sabaha kadar oturup tartışalım mı. Degismez annen teyzen ikisi de ayni kardeş. Sasirma :)
Soran1 yılSiddet görüp he diyemem kusura bakma. Ben kadınım diye kimse beni ezemez. Gerekırse dunyayı ayaga kaldırırım
- 1 yıl
Helal olsun sana. Kendini ezdirme ama ailene de iyi bak ve yine de saygısızlık etmemeye çalış. sevgiler )
Gizli Üye(30-35)11 ayevlilik en büyük dünya nimetidir. aş gibi lazımdır. insan diğer insanın yarısıdır. erkeklerle kadınlar birbirini tamamlar demiştir Hz. Peygamber ve eşi olmayan fakirdir buyurmuştur. ama bazen aile kişi için felakettir, onu bunu isterler ve helak olur. güzel evlilik bekarlıktan çok daha hayırlıdır. bekarlık da kötü evlilikten hayırladır. aklı başında hiçbir insan güzel bir insanı, kadın erkek ilişkisini istemiyorum demez herhalde. ama hayırlısı her şeyin. illa evlilik hayırlıdır diye bir şey yok kötü çok kötü evlilikler de var ama genelde evlilik saadettir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
1 yılBu konuşmaları sadece sen yaşamıyorsun, emin olabilirsin, annelere belirli yaşlara geldiğimizde bu özellik yükleniyor. Yuvadan kuşu atmak istiyorlar herhalde. Bizimkiler de habire o evlendi, bunun bebeği oldu vs, anlatıp duruyorlar 3 senedir. Evde kalma diye baskı yapıyorlar, saçma sapan işler.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSenin adına çok üzüldüm. Annen çok geri kafalı. Eminim başlık parası alıp seni satsa çok mutlu olurdu. Korkuyor ki sen bakire değilsin, seni kimse o yüzden almadı. Evde kaldın annene yük olacaksın.
Ben olsam böyle bir insanla yaşamamak için ayrı eve çıkardım. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil
10 Yorumla
1 yılBenim annem de sen bir üniversite kazanamadin kaç senedir
Biraz hamarat olsaydın da birini bulup evlenseydin dedi (görücum çok çıkıyor beni görmeleri çok imkanli değil evdeyim düğünlere gitmiyoruz ki millet beni görsün şunun su kızı varmış desin annemler de kabul etmiyor ki kabul etse okey sonra da neden evlenmedin bende meraklı değilim evlenmeye)
Annenin bunu söylemesinin amacı seni evde istemiyor oluşudur sende sana böyle dediginde düzgün bir şekilde konuş ve mesafeli ol sonra illa yanına gelir benim annem de böyle evden çıkabiliyorsan çık
00 Yorumlaannen gibi benim de bi annem var. her fırsatta kalp kırıcı cümleler kuruyor. bu jenerasyon ne yazık ki böyle. bi kere bile hayata tutunmak için güzel söz söyleyeyim yok. bunu kafana takmaman gerektiğini anlamalısın. sen hayatına kendine odaklan. çünkü kendi değerini annen bilemeyecek kadar sana yabancı.
00 YorumlaŞimdi annelere bir şey denilmez ama...
Ne biçim konuşmaktır o öyle sen anne sin sen dayanak sn sen güçsün sevgisin sen her şeysin
daha güzel yaklaşacagi yerde iyice saçmalamış
DE o anana ki Allahin işine karışmasın..
Allahin taktiri Ne ise o olur00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı.
1 yılBir kuyruk acısı var senden çıkartıyor belli ki. Akrabaların, tanıdıkların ağzını ara asıl derdi neymiş öğren. Belki kendisi istediği kişiyle evlenemedi, belki çocuk istemiyordu da şimdiye evden gidersin diyordu veya belki de kendisi için bu hayatı istemiyordu. Bulduğun şey neyse ona karşı kullanırsın laf ederse.
00 Yorumla Belli ki annen çevreden çok etkilenen bir kadın. Onu duymamaya çalış dersemde faydasız sen kendini daima motive edecek şeyler yapıp annene karşı bağışıklık kazan çünkü yaşın büyük değil tam evlilik yaşı da denilmez herkes aynı yaşta olgunlaşmıyor ve herkes aynı yaşta evlenecek diye bir kaide de yok. Mesele kendini hazır hissediyor olman ve doğru kişiyi bulmandır. İçin rahat olsun nasibinde ne zaman varsa o zaman evliliğe ısınır adım atarsın anneni dert etme sabırsız biri gibi.
01 Yorumla- 1 yıl
Sen evli misin?
Erkek için güzel bir şeydir. Çünkü kadının tek misyonu erkeğin spermini alıp çocuk bakmaktır. Kadının misyonu kendi bedeninden çıkan bir varlıktır. Kadın annesini bile sevmez çocuğu olduktan sonra.
O yüzden erkek evli olmamalı ve hep uzak durmalıdır.
00 YorumlaŞimdi her anne kızının evlendiğini yuva kurduğunu görmeyi ister ama bu işler nasip kısmet işleri annenizde biraz hak verin ama 25 yaş bence biraz erken bir yaş hele bu çağda annenize ben bir kere evlenicem ince eleyip sık dokumam lazım vb şeyler söyleyebilirsiniz bence acele etmek istemiyorum deyin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılÖyle anne mi olur herkes anne olmasın bir zahmet sen bu baskı altında evlenirsen hiç istemediğin bir evlilik yaparsın hayatın karar onun için maddi gelirin varsa git kendine bir ev tut o evden uzaklaş böylelikle kafan rahat olur zamanı gelince isteğin gibi bir evlilik yaparsın
00 Yorumla
1 yılbabam bir kere bana evlen demedi benden sonra yok olur soy dedim arsaları evler kızlara kalır onlar yer dedim :) adama inme geldi ama karışmıyor evlenmeme
senin soruna gelirsek seni tanımadığım için bir şey diyemem ama annen yanlış konuşuyor seni evlenmeye zorluyor canım biri ile evlenme riskin yüksek görüyorum ben
00 Yorumla
1 yılDoğru kişiyle olmadığı için eksiklik
Yanlış kişiyle olmadığı için özgürlük.
Hassas kalpli insanlar güzel bir evlilik yapmadığı için muzdarip olurlar, kendilerini sokacak bir köşe bazen bulamazlar.
Rabbim onlara hayrlı güzel evlilikler nasip etsin
Elmanın iki yarısı gibiyiz elbette insan hissediyor bu eksikliği...00 Yorumla
1 yılAnne baba yerine koydukların seni alttan aldıkça nasıl da ağzına ediyor görüyorsun değil mi? Böyle bir hadsizliği aileler bile çocuklarına yapmamaları lazım. Sen yine iyi hala anne diyebiliyorsun böyle konuşana. Kız çocuklarını fazlalık olarak gören, ileriki yaşlarında evden ayrılmaları için ellerinden geleni yapan ailelerin kızları ilginçtir ki ailelerine çok bağlı oluyorlar. Çok garip geliyor bana.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı. Ben 32 yaşındayım hala bekarım okul atama iş derken ben ihmal ettim şimdi atandım 9 yıl oldu kamuda çalışıyorum…
Benim evlilikten beklentim çocuklarımın anne babasına bakıp ben de böyle bir evlilik istiyorum diyeceği bir çift olmak. Kavga eden, birbirini sevmeyen, aynı ev içinde iki yabancı olan bir evlilik değil.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılevlen diyor işte. kendince metodu bu. üzülmüş kendisinin döneminde 25 yasında bi kız evde kalmıs bi kızdı. şimdi değişti tabi. ama evde tadın kacmıs. bence biraz bakarak ol. piyasaya cık. biri cıkarsa degerlendir ve o tatsız ortamdan kaç. belliki orada yılların mutsuz olcak. ben olsam böyle yaparım. neticede biriyle evlenmicem mi. erkene alırım. kocanın evinde kraliçe olursun
02 Yorumla
Soran1 yılKocamın evinde hızmetcı olurum anca
Cevap sahibi1 yılniye canım. böyle düşünmeni anlayamadım
- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
1 yılDaha yaşın max 29 ne acelen var? Annen menepoza girmiş olabilir. Eğlenmelik? Diyelim ki öylesin, eğlenmelik kız olmak kötü bir şey değil emin ol evlenenler keşke evlenmelik değiş eğlenmelik kalsaydım diyor. Sıkma canını dikkate alma
119 Yorumla
Soran1 yıl26 yasındayım
Soran1 yılGirmedi menapoza
Soran1 yılYok ya bana diyor orspusun
- 1 yıl
Daha çok küçüksün kesinlikle acele etme
Soran1 yılOndan evlenmıyolar senle eğlenmelik kız dedigi o
Soran1 yılAnnem gec kaldın dıyor 26 yasında cpcugun olması lazımdı diyor
- 1 yıl
Ne alakası var bu kanıya nerden varıyor öyle olan kızlar daha çabuk evleniyor emin ol 😄
Soran1 yılArkadaslarımın kızları 2. Yı yaptı sen daha bekarsın diyor
Soran1 yılBana diyo senı adam bıraktı almadı namuslu olsan alırdı
Soran1 yılAldatıldım ve dul bır kadınla bastım suclu oydu ona ramen diyoki seni almadı
- 1 yıl
Ya bence bu kadar umursama dediklerini eskiden öyleymiş şimdi okul kariyer kendini tanıma derken en erken bence 30 da evlenmelibir kadın ne istedigini bildiği yaşta
Soran1 yılYavrum odamın kapısını kırdı gecen esyalarımı attı umursama dıyonda
Soran1 yılEvlenıp gıdeceksın kocanın evıne dıyor
- 1 yıl
Durumun varsa eve çıksana kendin
Soran1 yılEvlenmeden ayrı eve izin yok zaten durumunda yok
- 1 yıl
Uzun saatlrr cslısacagın bir iş?
Soran1 yılİş imkanı yk kücük sehirdeyim
- 1 yıl
O zaman biraz katlanacaksın yapacak bisey yok evlenecegin kişinin daha kötü olmayacagının garantisi yok kendini geliştirmeye bak öncelikle
Soran1 yılİlac kullanıyodu bıraktı evde teror estiriyor Şu an engellemis benı heryerden dün tüm evi temızledim yemek yaptım genede yaranamadım
Gizli Üye(25-29)1 yıl70 yaşındaki bir erkek bile 18 - 20 yaşındaki kadınla evlenmeyi istiyor. Belli bir yaşı geçtikten sonra evlenmen imkansız gibi. 30 da zorlanırsın, 35'den sonra istesen de evlenemezsin. Mantıklı olan evlenmek. Devam etmek istemiyorsan boşanmak her zaman bir tercih ama evlenmezsen bir daha evlenme şansın olmayacak büyük ihtimalle.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAsla değil. Senin yaşında bilakis büyük avantaj. Senin için üzüldüm. Umarım okuyorsundur. Bir an önce Mesleğine kavuşup iş güç sahibi olup kendi ayaklarının üzerinde durup o evden ve o anne diyemeyeceğim kadından kurtulmanı diliyorum. Bunun tek çözümü bu kadın ile arana ciddi mesafe koymak gerekirse hiç görüşmemek. Her doğuran anne olamıyor kesinlikle. Kızına nasıl bir psikolojik şiddet yaşattığının farkında değil. Yazık çok yazık.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnne de olsa bu hayatta ne yapacağımı onun gibi birisine sormam saygımı korumaya çalışır ilk iş o evden ayrılmaya çalışırım ya okumak amacıyla ya da iyi bir yerde çalışmak amacıyla. Evli olmamak bir eksiklik değil asıl hayatına yanlış insan almış onu idare etmek zorunda kalmak eksikliktir benim gözümde. Allah hayırlı kişiler çıkarsın karşına
01 Yorumla- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun peki?
Gizli Üye(30-35)1 yılAnladığım kadarıyla sen biraz silik bir tipsin yani gereken cevapları veremiyorsun o yüzden tepene çıkıyor. yok mu yanında bir kaç gün kalacağın arkadaşın falan topla bavulunu git iş bul çalış babam sana iyi katlanmış mnyk karı de git ne duruyorsun hâlâ
00 YorumlaEvlilik bir marifet değil. Doğru insanı bulmazsan eziyet. Baskılara yenilip bi denedim. Bence herkes ben yandım sende yan diye baskı yapıyorlar bu bekarlara.
121 Yorumla
Soran1 yılAnnem kendisi de bosanmıs zaten hzuursuz bi ailede büyüdüm
Soran1 yılSokaklarda sürtemezsin millete laf veremezsin evli ve düzgün olcaksın basıbos olmucaksın diyor
Soran1 yılBen senin sorumlulugunu cekemem kocan ceksın diyor
- 1 yıl
Sana verdiği zararın farkında değil seni baskıyla kendince iyi bir şeylere yönlendirdiğini sanıyor. Kendi doğrularını sende görmek istiyor gibi. Aileyle uğraşmak en zoru gerçekten. Düzeltsen düzelmiyor, kabullenmek lazım da aynı evde yaşadığın için buda zor. Psikoloğa gidelim desen gitmezler. Sana neden böyle davranıyor sence senin bir çıkarımin var mi?
Soran1 yılKıskanıyor benı. Kendısı atandı anında evlendi babam bunu cocukla beraber terkettı aylar sonra ger affetti her gün kavga dövüs sonra bosandılar 16 sene sonra. Şu an banada dul olmayı yasatmak istiyor. Calısıp gezemezsin hemen evlencen demesi bu yuzden
- 1 yıl
Evet öyle sanırım. Sanki kendi ile yüzleşemediginden kendine olan kızgınlıklarinin acısını senden çıkarıyor. Aslında bu davranışları kendi hatalarından dolayı olan kızgınlıklar gibi. Kendi yaptıklarını hata olarak kabul etmiyor doğru olduğunu düşünüyor ondan senide onları yapmaya itiyor. Ama bilinç alti bu yanlışlıkların farkında bu yüzden kendine gösteremediği tüm öfkeyi sana kusuyor gibi geldi sana. Tabi benimkiler varsayım yaşadıklarını sen daha iyi gözlemleyip anlayabilirsin. Birde bu açıdan bak bakalım olaylara. Birşeylerin neden olduğunu çözüp anlamak onlarla başetmeyi biraz daha kolaylaştiriyor.
Soran1 yılPsikologa anlattım dediki sen hayatına baban gibi narsistleri cekıyorsun. Aile yapın cok travmatık. Acilen tedavı olmalısın saglıklı hayat kurman icin sart dedi. Ve senin sucun degil bu aileye dogmak. Onlar ebeveyn ve seni korumaları gerekirken kendi günahlarını sana yansıtmıslar dedi
Soran1 yılBen 16 yasımdayken de psikologa gidiyordum. Ergenken annem hep bana takılırdı bagırırdı. Hep kusur bulurdu. Ve sürekli basın önde olacak iyi aile kızı olacaksın herkes sana düzgün diyecek asla hata yapmıcaksın diyordu
Soran1 yıl3 yıllık ilişkim babamın kopyasıydı :) narsist bencıl asagılayan biri
Soran1 yılYok bana takıntı yapıp kafana sıkcam dedigi zaman anladım baya gecti :) yıllarca benle ugrastı
Soran1 yılAnnem erkeksı dominant cunku hep erkek islerını tek yapmis
Soran1 yılOf off
Soran1 yılBen küfür sevmeyen elit biriyim. Kavga dövüs sevmem hep huzur ararım ama ben o huzuru hıc bulamadım
1 yılŞimdiki anne babaların genç nesile karşı en çok yaptığo hatalardan biri de bu. Çevremde de çok görüyorum. İstiyor ki kendileri gibi 20 yaşında evlensin. Toplum buna zorluyor. Ama bilmedikleri şey şu mesele evlenebilmek değli
07 Yorumla
Soran1 yılşu an devir cok bozuk kimle evlenelim
- 1 yıl
Evlenince iş bitmiyor ki
Soran1 yılArkadaslarım soruyor kızın hala bekar mı diyorlar filn diyo elalemı cok umursuyor
- 1 yıl
Diyenler de cahil cühela mahalle takımı.
Soran1 yılYa akrabalara ve arkadaslarına tapıyor. Onlar ne dese önemsiyo beni eziyor
- 1 yıl
O arkadaşları ve akrabaları evlensen de kusur bulacak. Hatta evliliğinde sorun yaşasan dedikodu malzemesi çıktı diye sevinecek
Soran1 yılBılmem ki evdeki tüm özelimizi anlatıyor millete. Bu kız basıma kaldı evlenmedi diyormus herkese. Dün de dedi evimden cek git seni bakamam
1 yılAnnem normal bı insan değil. Psikolojisi bozuk. Sakın ciddiye alma 25 evlilik için çok erken bı yaş. Sakın 40dan önce evlenme. Bu çağda bu kafa. Onun söylediklerini sakın ciddiye alma. 29 yaşımda evlendim 33 yaşındayım. İyi ki diyorum daha erken evlenmemişim.
20 YorumlaKıyamam sana ınan dedıllerı cok degersız sözler. sen takılma sen hanım hanım dunya guxelı ıyı kalplı ıs yapan bırısın valla yasım uygun olsa tanısr ınan evlenırdım sızınle.. en azından kalbınız vıcdanınız guzel..
00 Yorumla
1 yılAğır girmiş annen..
Valla, bir şey diyemem, mevcut durumda kadının da erkeğin de kalite belli, bazınız için bekarlık avantaj.
Eşimi tanımasaydım, bennde bekar kalır, ya da mutsuz evlilşk yapardım.
00 YorumlaBöyle anneleri nasıl sevip sayabiliyosunuz hayret ediyorum ya. benim annem böyle olsa bi an önce işe girerim en kısa zaman da o evden kendimi kurtarırım. sana tavsiyem evden ayrılma imkanın yoksa bile annenin laflarına kulaklarını tıka ve kendine yatırım yapmaya basla. okumadıysan oku gerekirse hem calış hem oku. baskılara boyun eğme. kendi yolunu çiz. ayrıca evlilik hakikaten o kadarda matah bişey değil. heleki kendi yolunu çizemediysen.
10 Yorumla
1 yılHayır evlenmemek eksiklik değil. Sakın onlara bakara sevmediğin biriyle evlenme acele davranma. Anneler hep ailelerinin onları evlere sigdiramadigindan bahseder, eli çekeceğime onlara bakardım falan der ama sonra ayni şeyi kızlarına yaparlar. Bizi bir yaştan sonra evlere sigdiramiyorlar. Hayatları yarış onun kızı evlendi bunu kızı burayı kazandı vs. Karsilastira karsilastira yanlış yola saptirkyotlat
10 YorumlaBence evli olmak eksiklik şuanda evli olup pişman olan çok arkadaşım var hadi onu geçtim haberlerde hep görüyoruz evlendiği eşini öldüren erkekleri allah korusun bizi bu tiplerden sen kalbin nasıl istiyorsa onu yap anneni ya da başkasını kafaya takma 👍
10 YorumlaSaçma seni vurduğu yere bak bazen okadar düşüncesizce konuşuyorlar ki gayette yaşın genç daha önünde bir sürü yol var kulak bile asma
11 Yorumla
Soran1 yılBen gidicem evden cunku aylardır zorla evlendırmeye calısıyor
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÇok büyük vebale giriyorlar ne olursa olsun O senin çocuğun öyle davranmak iyi bir şey değil vakti gelmemiş demekki herkesin kısmeti ayrı.. çok üstüne gelirlerse bir işe gir ayrı eve çık
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik için acele etme hakkında hayırlısı olur umarım karşına doğru insan çıkana kadar düşünme kendine başka uğraşlar bul biraz evden uzaklaş derim çalışmıyorsan işe başla sana iyi gelecektir
00 Yorumla
1 yılannen muhtemelen 16 18 yaslarinda erken evlilik yaptigi icin oyle dusunuyordur ya da cevresindeki arkadaslarinin kizlari evlendigi icin hic kafana takma evlilik aceleye gelmez erken olacak diye hayatini mahvetme saglikla kucagina alacagin dogacak cocuğunada yazik etme
00 YorumlaSevgilin var mı? okuyor musun? ya da
okulu bitirdin mi?
Yani böyle bı anne sdce sende yok bı arkadasim var annesi de aynı bu şekil davraniyor daha küçüksün ya abartılacak bı yaşın yok bahane buluyorlar konu çok açık sizi yük olarak goruyorlar başlarından atmak istiyorlar00 YorumlaEksiklik değil aksine evlilik güzel bir mertebe fakat eşler arasında illaki eksikler olabilir biri diğerini tamamyllayabilir maalesef sende bu karşılıklı değil sanırım ne diyeyim Allah sabır versin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Özür dilerim ama kafayı yemiş annen. Yani millet çocuğum olsun diye inim inim inliyor. Tonlarca para döküyor. Olanlar da çocuğunu sığdırmıyor bir göz odaya. Çok acı gerçekten.
00 Yorumlaİste her kadın anne olamiyor evlenmekte Nasip Rabbim belki yazmamistır evliliği Rabbimden dua ederek isteyin evlenmek Allah c. c emri Hz. Muhammed s. a. s sünneti imanin yarısini kurtarmak demek bilincli evlilik en dogrusu Allah'ın rasulüde bunu ister Bizlerden😊
10 YorumlaAnnen haksızlık ediyor bence, yaşın daha çok genç. Ayrıca kızını bu şekilde eleştirmesi çok ayıp bir anne için. Konu açılınca hiç muhatap olma uzaklaş yanlarından.
00 YorumlaSen evlenmek istiyor musun sen gerçekten kendini eksik hissediyor musun? Eğer cevapın HAYIRSA bunları dinleme annelerimiz babalarımız çevremiz hep konuşur insanlar hep eleştirir hep kalplerimizi kırar sen onlara değil kendine bakıcaksın biliyorum bu ne kadar acı vericide olsa sen güçlü kalıcaksın
00 Yorumla
1 yılKız aynıyız benimki de iş bul git diyor artık ne iş buldun ne koca bulabildin başıma kaldın diyor fkekdkds
Annenin kendi eksiklikleri sana yansıttığı. Hangi şehirdesin?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendini bu konuda tam hissedenler seni eksik hissettirebiliyor bi şekilde mahalle baskısı işte çevrenin kültür seviyesi hayata bakışıyla da alakalı bu…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılDeğildir elbette. Doğru ve dürüst bir kişi şart. Anneler bazı şeyleri yalnış söylüyor bak buda senin gururuna dokunuyor. Böyle konuşman benim zoruma gidiyor demen yeterli daha konuşmayacaktır.
00 Yorumla
1 yılHiç kendini kötü hissetme. İlgisiz sevgisiz değersiz bırakıp senin birine robot birine ev hizmetçisi veya çocuk çoluk getirecek biri gibi gören kafa değişmiyor. Büyük bir ihtimalle katkının olmadığını düşündüklerinden bu sözler. Eve para getirsen veya herhangi bir konuda kendini geliştirsen kendini kendin idame etsen belki bi nebze bu sözleri sarf etmeye yüzü olmaz ailenin
00 Yorumla
1 yılEvlilik göründüğü kadar imrenilecek bir şey değil. En iyi yapacağın şey çalışıp kendi evine çıkmak.
043 Yorumla
Soran1 yılYa ayrı eve cıkamazsın evlenmeden. Eve erkek mi atacaksın filan diyorlar. Karadenizliyim basım acık annemde acık ama kafa yapısı böyle
- 1 yıl
Of allahım of. Nasıl bir belaya bulamışsın sen.
Soran1 yılBiliyomusun dün yürüyüse cıktım. Tüm gün ev temızledikten sonra. Eve geldım islere devam dedi. Gecenin 11 i bide uyucam dus alıp dedim. Girme Şu an temızlık bitsin öyle dedi. Terim üstümde kurudı bildin evi de bitirdim. Sonra bi anda yasıtların evli cocuklu sen evde kaldın öyle yandan bakta imren onların hyatına dedi. Ben imrenmiyorum ne alaka dedim herkes seni kullandı kimse karı diye almadı diyor oysakı ben onlrı bıraktım ve kullanmadılar. Diyokı seni kimse sevmıyo herkes faydalanmaya calısıyor sen evlenılcek kız degilsin bu yasta bekar olmandan belli
Soran1 yılArkadaslarımın kızlarına bak bide kendine hepsi evli mutlu sende dolan sokaklarda srtük diyor bana
- 1 yıl
Bu nasıl bir aile yaaaa
Soran1 yılO da yetmedi dün kolumu sıktı şu an iz var odamı kitlemesem saldırcaktı :/ gecmıste darp raporlarım var 23 yasındayken de bu evlılık konuları vardı
Soran1 yılAilem ayrı. Babamla 10 senedir görüsmüyoruz. Annemde hep benı asagılar nmussuz der. Evi temızler yemek yaparım gece gezmem yinede beni begnmez cünkü senle kimse evlenmedi der
- 1 yıl
Ne yap et ayrıl bence o evden
Soran1 yılYa kıralar 20 bin olmus
Soran1 yılÖzel sektörde nası gecınıcem ki kapora vercek paramda yok az birikim yapayım temmuzda gidicem
Soran1 yılZaten mecburum cünkü her gun evlılık konusu acıyor üzerime yürüyor :(
Soran1 yılO kadar asagılıyoki sen kimsin ezik diyo bana
Soran1 yılEvde kalmıssın atanmamıssın seni kim ne yapsın diyor hemsireyim normalde
Soran1 yılSenin simdiye 2 cocugun olması lazımdı diyor
- 1 yıl
Sadece annen varsa aslında iyi. Ezdirme kendini.
Soran1 yılDayım teyzem bi dünya akrabalar burada hepsi de tepemde
Soran1 yılHehe ezdirme ben acillik oldum kücükken dayaktan
Soran1 yılEve gelmıstım bi anda basıma bisey fıtlattı basım yarıldı kan revan acile kaldırıldım
Soran1 yılDayım diyormus bu kız seni hasta edecek bundan kurtul
Soran1 yılŞu an tek dertlerı evlı olmamam
- 1 yıl
Hemşiremisin sen. OOOOO. İş bulursun. Bir sürü şehir var. Ne kadar uzak olursan o kadar iyi olur.
Soran1 yılYa yollamadılar diyorum üniversitede bile uzaga gitmiyin diye biletlerımı ıptal ettiler.
Soran1 yılSen sanırım saka zannediyorsun ben 24 sene memleketten cıkmadım en son tasındıkta kurtuldum ama iste suanda da maddi durumum yetersiz kiraya vercek kadar yok bildigi icin benı eziyor
Soran1 yılBen olmasam sokakta kalırsın aptl baban sana sahip cıkmaz diyor
- 1 yıl
Bul bir tane stüdyo daire. Onların kirası düşük. Acilen kurtul oradan. Seni bayağı ezmişler.
Soran1 yılStüdyo ne 1+0 mı
Soran1 yılŞamar oğlanı oldım her gün namusuma laf ediliyor hic kimseyle yatmıyorm kötü biri degilim erkeklerle isim olmaz
- 1 yıl
Artık bir şeyler yapmalısın. Aklı başında bir insan bu yapılanlardan sonra terkeder orayı. Bunun sonu ne olur biliyor musun? En sonunda sen katil olursun.
Soran1 yılHaklısın. Zaten sinir ilacı kullanıyorum antidepresanlarla yasıyorum
- 1 yıl
Sen kabullenmişsin ezilmeyi. Sen kendini kurtarmazsan seni kimse kurtaramaz.
Soran1 yılArkamda ne abi ne baba ne akraba var kadın basıma ne yapabilirdim. Herseyde baskı gördüm ailem sıkıntılı en kücük seyde agız burun kırıyolar
Soran1 yılKarakola gittik orada bile polis sasırdı
- 1 yıl
Orada kalmaya devam edersen bitmez bu işkence. Bu devirde böyle bir zihniyet nasıl olur ya.
Soran1 yılBılmıyom ki bi arkadası dediki buna telefonda bu devirde dayak mı kaldı annem dediki baska türlü akıllanmaz
Soran1 yılKollarım hep iz dolu bide ameliyatlıyım
Soran1 yılAz daha sagır kalıyordum kulagım kesildi
Soran1 yılCisim fırlattı ya kulak zarım zedelendi ve kıkırdak yırtıldı bide sekil bozuklugu var
Soran1 yılSenin gibi kuzum az bile diyordu
- 1 yıl
Ben olsam var ya... Kibarca uyarırım. Anlamazlarsa anlayacakları bir çok yöntem var. Sonra gerekeni yaparım. Ama gördüğüm kadarı seni iyice sindirmişler.
Soran1 yılSindirmediler bende gereken yerde ittiriyordum ama şekeri tansiyonu var herkesi arayıp bu kız beni öldürmeye calısıyor demis. Akrabalar benı aradı ablama bise olursa seni hapse attırırız dediler
- 1 yıl
Özelden yazar mısın... artık gönderdiklerini okumakta zorlanıyorum
Soran1 yılHerkes bana düsman kadın oldugum icün degersiz görüyolar
Soran1 yılTm attım istek
- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılne pok varmış evlilikte mutsuz bir evlilik yapmaktansa ömür boyu bekar kalırım daha iyi olmadı abim git bir ev tut kendine ayrı eve çık rahat edersin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılCehalet çok kötü bir şey bu aileler genelde çoğu öyledir pes yani tek dertleri evlenmek marifetmiş gibi cahillik akıyor beyinlerinden
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s 1 yılAnneni alınca boyu mu uzamış? Nedir bu annelerin kızlarıyla yarışı ya. Eksiklik değil, zaten evlenmiş olmak için evlenecek olsan çoktaaan evlenirdin
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evlilikleri para üzerine kurduğunuz sürece daha çok evlenemeyen kızlarımız olacak evlenseler de en fazla 1-2 yıl sürecek
00 YorumlaInstagram ve youtubeda halid emre aslan diye biri var bu konulari bir de ondan dinle. Imkanin varsa danis hatta.
00 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat