Aile baskısından nasıl kurtulurum?

26 yaşındayım, annem her şeyimi denetliyor, ilişkime müdahale etti, ayrıldık. Arkadaşlarıma karışıyor, üniversiteyi bile aile evinde okudum. Kaç kere konuştum ama umurunda değil beni malı gibi görüyor. Ben senin annenim tabii ki her şeyini bileceğim deyip susturuyor ben ne zaman odama geçip telefonla konuşsam lavaboya gitme bahanesiyle gelip kapıda beni dinliyor bir benimle tuvalete girmediği kaldı o derece özel hayatım yok, kişisel alanım yok. Onun yüzünden arkadaşlarım da olmadı, hobi edinemedim. Başka şehirde çalışmak istiyorum ama o da pek mümkün görünmüyor eskiden yurt dışına gitmek isterdim ama onu da yapamıyorum. Ehliyet al dedi onun için uğraşıyorum, KPSS'ye gir dedi. Dediğini yapmaya çalışıyorum. Ben ne istiyorum diye kendime sormaya bile hakkım yok. Gerçi istediğim şeyler de bana para kazandıracak şeyler değil. Sanatçı bir ruha sahibim yazar olmak istiyorum, ressam olmak istiyorum, dil öğrenmek istiyorum ama mesleki olarak ne yapabilirim bilmiyorum sanırım memur olup hayatım boyunca istemediğim bir mesleği yapacağım ve ölene kadar annemi memnun etmek için yaşayacağım.

Aile baskısından nasıl kurtulurum?