21 yaşındayım ailem cok fazla üstüme düşüyor üniversite kazandım peşimden geldiler akşam 7 de evde olacaksın diye baskı kuruyorlar hiçbir arkadaşlık ilişkisi kuramadım cok mutsuzum yalnızım arkadaşım yok diyorum kiz kizi bozar erkek kullanır arkadaşın olmasın ne güzel diyorlar kafayı yicek raddeye geldim öğretmen olup atanirsam annem emekli olup yanına gelirim diyor nefes aldırmıyorlar ne yapmam lazım herkes hayatını yaşarken ben yalnızlığımı düşünüp üzülüyorum
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde ole sigaraya basladim bizimkiler hakimi helal etmem demisti sigara konusunda inan 14 gundur evde balkonda iciyorum ama gitme evresi yankınlisti evden nasil morel bozuklugu var bir bilsen gitmeden ozledim. Sigarayi birakicam kimseyi sinirlensirmeye hakim yok biraz ozguluk istiyosun ama keske evde hapis kalsam diyorum ben. Birazda onlar benden iyi bir gelecek istedikce onlara inat calismadim (baski yuzunden ) Bilinc altimda nasil birsey olustu hic bilmiyorum . Inan bana gecmisimi toparliyamiyorum dersleri. Hem onun pismanligi hem sigara pismanligi gercekten nasil morelim bozuk bir bilsen. Keske diyorum adam akılı calissaydim derslere. Disarodan biyer kazanmasaydim.😣
41 Yorumla- +1 yıl
Bende aynısını yapmıştım hiç umurlarında olmadı
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 13,2b cevap paylaştı.
+1 yılbu şekildede a sosyal olursun tabi bu ailenin umrada değil bu ülkede mah baskısı aile baskısı tükemez
95 Yorumla
Soran+1 yılOnlar da zaten mahalle baskısından korkuyor İstanbul muhafazakar yanii çoğu yeri biz egede büyümüşüz saçım açık diye kötü bakanlar oluyor
- +1 yıl
zaten başımıza ne geliyorsa bu yobazlar yüzünden geliyor ne yani başın açıksa din namus başını örtüncemi oluyor kahretsin bu yobaz düşünceyi
Soran+1 yılAynen dediğinde çok haklısın onlar yüzünden bu kadar baskı var üstümde milletin namus bekcilgini yapıyorlar kendileri her türlü haltı yiyor
- +1 yıl
ruh senin kalb senin beden senin beyin senin istediğini yapar istediğin gibi yaşarsın buna kimsenin karışmaya hakkı yok kendileri çarşaflı olup tesettürlü olunca çokmu namuslu oluyorlar
- +1 yıl
Evet ya
Daha önceden bir hata yaptınmı onlara karşı eğer bir hatada bulunduysan onların güveni sana şu an yoktur bu yüzden güven vermen lazım ve güvenmek tabiki kolay kolay olmaz yavaştan iyi davranarak dediklerini yerine getirerek yalan söylemeyerek saglayabilirsin
61 Yorumla- +1 yıl
Yok ben mesela hiç hata yapmadım küçüklükten beri oje sürmem yasak bence psikolojileri bozuk tedavi almaları lazım
+1 yılders çalışamıyorum yurda çıksam desen ay bilemedimki arkadaşla aile baskısının ne alakası varki okulda görüşebilirsin sonuçta
32 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olmuyor işte akşam 9 a 10 a kadar takıldım arkadaşlarımla elli kez aradılar rezil oldum yurt ortamında olmayınca arkadaş edinmek zor bölüm de cok az kişi
- +1 yıl
Biyere giderken izin almak zorunda oluyosun mesela kısıtlıyolar işte
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
36Cevap
+1 yılben de aynı durumdayım. gerçekten her şeyime karışıyorlar kendimi birilerinin kuklası gibi hissediyorum. özgür değilim yani. evlerınde odam bile yok salonda uyuyorum. lise sonda olduğum için üniversiteyi türkiyenin öbür ucuna yazarak onlardan kurtulmayı planlıyorum. ailem batı akdenizde. muhtemelen marmara ya da batı karadenizi yazacağım. Ankara İzmir de olabilir.
bizim gibi olanların ortak özellikleri;
arkadas çevremiz yoktur.
ne zaman ne yapabileceğimiz kestirilemez.
kendi kişiliğimiz tam gelişmemiştir.
stresli oluruz genelde.
ailem kızar korkusuyla yetiştirildiğimiz için kendimiz karar alamayız. alsak bile aileye sorarız.
gereksiz bir utangaçlık vardır bizde.
sessiz, sakin, gibi görülürüz ama aslında öyle değiliz.
çözümü gayet basit aslında:
onlarla çok uzun bir süre iletişimi kesmek, kendi çevremizin oluşması için insanlarla konuşup dertleşmek, hobi edinmek (örneğin: gitarçalmak, spor salonunda spor yapmak, sahil bandında koşmak, ufuk açıcı kitaplar okumak, ne bileyim diksiyon kursu al ya da yt dan izle), baskıcı ailelerin çoğu dindardırlar. onlar beni dinden soğuttular. şu anda deistlik ile ateistlik arasındayım.
kısaca kendine vakit ayır, sosyal medya karanlığında boş boş vaktini kaybetme.
bunlar benim şahsi tavsiyelerimdir. artı kendini keşfetmek için çok değişik şeyler deneyebilirsin. mesela cinsel yönelimin hakkında. o kadar da karışamam ihlal olur herhalde :)
burada bence en önemlisi onlarla arana ördüğün duvar:) bir duvar ne kadar kalın olursa yıkması o kadar zor olur değil mi?
gelelim malum konuya kendimden biliyorum
bir de ailen malum partiyi körü körüne tutuyorsa geçmiş olsun işin 2x daha zor...
ben sana aykırı bir insan ol demiyorum. kendi kişiliğini ve çevreni kurman için sana tavsiye veriyorum.
o ördüğün duvar var ya o duvar ahh sakın o duvarı çelikten yapma ki ileride kendi isteğinle geri feedback (geriyedönüş) yapabil. uzun süreden sonra arada bir feedback yap ki senin değerini anlasınlar seni başka bir birey olarak algılasınlar.
benim planım da aşağı yukarı böyle işte... umarım okuyup ufkunu genişletebilmişimdir.
umarım başarmışsındır.461 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGerçekten o kadar berbat ki. Kendimi bildim bileli hep yurt dışını hayal eden araştıran biriyim ve benim aklım tipik Türk ailesi gibi çalışmıyor. Onlara göre uygunsuz olan şey bana göre çok normal en basitinden en ufak bir degaje dekoltesi onlara sanki tamamen açıkmış gibi geliyor. Onlar yaşlanacak ve bir gün daha rahat edeceğim diye düşündüğüm için kendimden utanıyorum ama bu düşünce onlar yüzünden zihnimde. Hiç arkadaşım olmuyor çünkü onlar buluşurken ben gidemediğim için çok daha samimi oluyorlar ve sen bir süre sonra tamamen dışlanıyorsun. Hiçbir zaman hayalini kurduğum gibi giyinemeyeceğim ve hiçbir zaman pinterest de hayran olduğum pinleri bende çekemeyeceğim. İnsanları izleyip imrenmekten başka elimden hiçbir şey gelmiyor.
480 Yorumla
+1 yılDaha 14 yaşındayım ve bu yaşta olmama rağmen üstümde psikolojik baskı yapıyorlar giyimime karışıyorlar neymiş efendim elalem ne der, bana ne elalemden ya sürekli telefonumu kurcalıyorlar gözümün önünde yaz mevsiminde 40 derece sıcakta pantolon giyiyorum bir yere gidince arkadaşlarım bile annem telefonumu kurcalıyor diye rahat yazamıyor onlarla rahat konuşamıyorum instagram şifrem annemde var kız takipçilerime bile karışıyor kime anlatsam saçma gelicek ama fazla baskı yapıyorlar üstümde şimdiden hiç bir şeye izin vermiyorlar evlendirdiklerinde kocam mı izin vericek neyse ya...
301 Yorumla- 1 yıl
Dertleşelim mii bende senin yasindayim
+1 yılBaskıcı aileden aşırı sıkıldım bir çok arkadaşıma bakıyorum hayatlarını yaşıyor benim ailem giyim tarzıma karışıyor arkadaş çevreme karışıyor instagramım olmasına karışıyor erkeklerde muhabbetim olamaz sınıftan olsa bile dışarı çıkarsam eğer her seferinde ararlar mesaj atarlar bu durumdan çok sıkıldım ben kendi hayatımı yaşamıyorum benim hayatımı ailem yaşıyor kendi kararlarım yerine anne ve babamın dediklerine uyuyorum konuşsam da beni anlamak istemiyorlar bu karantina da zaten ne arkadaş çevrem kaldı ya da neşem kaldı
410 YorumlaBen de çok yoruldum giyime karışmak en kötü sey gizli giyinmek hava 34 dereceyken pantolon vb şeyler giymek kötü his asla rahat edemiyorum kaşınıyor terliyor gizli giyiniyorum Kadın olmak gerçekten zor bazen erkek olmakta mesela ben o gün mayo beğendim aileme gösterdim almak için bikini de değil mayo bune böyle şeyi gözüküyor önü çok açık denizin içinde kimse görmüyor çok abartıyorlar ben çocukları çok sevmem küçük çocukları ama bi çocuğum olursa ona o kadar iyi bakcam ki çok iyi davrancam asla kısıtlamicam kapanmak istersede kapanır sadece soylerim asla ama asla zorlamam
100 Yorumlabenim ailem hep Giyim tarzıma karışıp tek başıma alışveriş yapmama bile izin vermiyor, yurt dışında yaşıyorum ve burada yaşıtlarımin hayat tarzına bakınca ailelerinin onlara çok daha anlayışlı davrandığını görüyorum ve bu benim daha çok aileme karşı isyankar düşünceler içerisine girmeme katkı sağlıyor.
Anneme gećen gün diz altı bir etek göstermiştim düğün için.. resmen çıplak dedi. Üniversite de daha rahat bir hayat hayalindeyim ama aileme kalırsa sadece 30 dakika uzaklıktaki üniversitelere göndermeyi düşünüyorlar ve bu beni çok korkutuyor...110 Yorumla
+1 yılBenim ailem evde beni hizmetçi gibi kullanıyor sabah 8'den akşam 12'ye kadar hizmette olurum okuldan aldılar beni sonra pişmanlık duyup açıktan okuyorum ablam kıyafet alır bana para vermezler onun yeri ayrıymış defalarca ailem tarafından bıçaklandım tek hayalim pilot olmaktı hayalimi elimden aldılar sevdiğim oğlanla nişanlanacam abim hep tehdit ediyor onu vurucam diye bana yardım edin buralardan gitmeyi düşündük sonra Vazgeçtik nişanlanıcaz ama ailem çok sıkıntı veriyor hiç destek çıkmıyorlar hep dışlıyorlar iftira atıyorlar ne yapmam lazım
33 Yorumla- +1 yıl
Allah kurtarsin cidden kacin bence
- +1 yıl
Bıçaklam ve sabret cidden çok fazla olmuş hiç şikayet ettin mi onları?
Polisi aradın mı? bence ara şansını dene ve sevdiğin çocuk hakında da şunları söylicem, bak eğer ciddi alamda sizi desteklemiyorlarsa ozaman geriye son çare kalıyor başka bir şehir/ülke fakr etmez kaçın orada evlenin hayatınızı kurun inan aile baskısıyla insan bir yere varamaz ila ki o bişeyler yapması gerekiyor ki hedefine ulaşa bilsin çünkü böyle ailelerden hayır gelmez mutluluk gelmez, zevk gelmez kendi çabalarınla bir yol çiz ve planladığın hayalini kur ianan bana o evden kurtulursun hayat senin olacak iş para konusu, seni okuldan almaları cok kötü olmuş hayatını, geleceğini resmen elleriyle yakmışlar, ama bak aşkm sakin bunun yüzünden pes etme güzel bir iş bulursunuz sevdiğin çocukla ve para biriktirip hayatınızı kurun tabi böyle söyleyince de kolay olmuyor ama pes etmek zayıfların işidir kendi hayatını yaşamak istiyorsan gerekirse saçını süpürge et ve çalış ama asla ve alsa birisi için o güzel canını yakma üzme değmez hep kendini düşün geleceğini düşün düzenini düşün kuracağın hayatını düşün manifest öğren ve manifestlerle uğraş manifest ne diye sorarsan araştır bak ve öğren manifest tarzı şeylere cok kişi inanmaz ama birşeyi düzene sokmak isteyenler inanır ve çözer sende inan ve bu işlerle uğraş ianan bana pişman olmasın, inşallah sana az bile olsa yardım ede bilmişimdir hadi Allah'a emanet:)
Ben erkek olduğum hâlde ayni basiyi yaşıyorum 12 ye geçtim bana hala saat 8 de evde ol ders çalış onu yap bunu yap biktim artık gercekten deliricem ben derslerime odaklanamiyorum canım bir sey yapmak istemiyor intihsr etmeyi bile aklimdan gecirmeye basladim balecek ksygim olmadığı halde beni gelecek kaygisina surukluyorlar sınava rahat girmek yerine diken üstünde giricegimi düşünüyorum bursum var aslinda ona guvenip bir delilik yapip hiç bilmedigim bir yere gitsem yurtta falan kalsam gecinemez miyim
62 Yorumla- +1 yıl
12 yaşındaysan sana 8de eve gel demeleri normal ailen iyiliğini düşünüyor senin yaşında erkekler/kızlar bu yaşta yani ek az 8ze kadar dışarda kalabilir cidden cışarısı cok güvenli yerde değil bunu sende bende çok iyi biliyoruz, okul konusu, bak sen okula ailen için gitmiyorsun bunu öncelikle bil istiyorum ve o okula kendi geleceğin için gidiyorsun kendi hayatını kura bilmek için gidiyorsun, ailenden kurtulmak mı istiyorsun ozaman tek çözüm ne biliyor musun? HAYIR İNTİHAR DEĞİL!!! tabi ki de okuluna odaklanıp derslerinde iyi olup gelecekte ne olmak istediğin hayalini kurup hayalini ve hedefine ulaştırmak için cabalamalısın 12 yaşındasın daha hayatını düzelte bilmek için önünde bürsürü seneler var bak koçum sen erkek adamsın yaparsın tek yapman gereken kendine güven ve hedefine odaklan ailene değil tabi bak ailen sana diyormuş zaten çalış diye ailen cok ama cok haklı sana çalış diyorlar ki sokaklarda yaşa istemiyorlar, parasız kal istemiyorlar, kötü bir geleceğin olsun istemiyorlar, hayaline kavuş istiyorlar, seni sevdikleri için sana böyle yapıyorlar yoksa neden bir anne baba çocuğuna durduk yere "çalış olğlum/kızım" desin dimi kötülüğünü istediği için mi yoksa olum böyle bişey kötülükse her aile çocuğuna "derslerini çalış oğlum" desinler be bak dediklerimi ciddiye al ve ailen hakıda düşüncelerini tekrar düşün. Hadi Allah'a emanet ol.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu olayların benzerlerini ben de yaşıyorum. Babam balkonda beni başım açık göründe zina yapıyorsun diye evde bağırıyor. Çözüm ne biliyor musun? Bu diyarları terk etmek. Benim de tek umudum üniversite bu yıl sınava girdim bakalım nereyi kazanacam? ama buralardan gidip hemen başımı açmak istiyorum. Ve bu konuda ne derlerse takmayacam. Sen de öyle yap. Sonuçta bu hayat senin. Dilediğini yapmakta özgürsün
148 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYa bana o kadar kufur ettiki erkek eli tutmayan kiza or. Muamelesi yapiyor dinime laf ediyor herkesin icinde kufur edip asagliyo kucucuk cocuklara maskara oldum , duzelecek diyorum ama yok o eve beni zorla almasalar yemin etmistim gelmiycem diye saniyorki ona muhtacim dondum. Eger evi terk edersem beni tamamen silecekler ama onlarla yasamaya devam edersem hastaligim kansere donusecek uzulmemem gereken yerde her gece agliyorum napicami sasirdim daha universiteye 1 yilim var daha dogrusu iki yil seneye mezun olup 20 yasimda sıkı bir calismayla universiteye anca girerim ben bunlari daha fazla cekemem artik sabrim kalmadi😞
Cevap sahibi+1 yılNeden kafana göre birini bulup evlenmiyorsun?
Gizli Soran+1 yılYa ben neden bu yasta evlenip basimi yakayim zaten babamdan cekiyorum bide koca eline dusersem hic dusunemiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇok haklısın. 2 yıl sabredebilecek misin?
Gizli Soran+1 yılHayır
Gizli Soran+1 yılSanirim ben ayri eve cikicam bu boyle olmaz sehir disina gidecem ne yaparsa yapsinlar artik resitim benim hayatima karismalarina daha fazla izin vermiycem
- +1 yıl
Bende açılmak istiyorum ailem çok katı dindar iki erkek kardeşimi de zorla medreseye gönderdi halbuki ikisi çok iyiydiler derslerinde hakkını yedi onlarında gençliklerini bitirdi bende kaçıp onlardan bağımsız bir hayat yaşamak istiyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum
- +1 yıl
@Hilalyevski ailelere karşı çıkılmaz derler ya hani, sende bu sözü yık onlara karşı çık biliyorum çok zor ama onlara ne istediğini göstermesen nasıl birisi olduğunu göstermesen senin nasıl birisi olduğunu bilemezler ve bu dehşete devam ederler, bak aşkm annenle ve babamla derhal konuşmalısın o iki kardeşini tekrar okula başlamaları için ika et yazık onlara sana da yazık tabi onlara anlat, söyle eğer okula gitmezlerse neler olacağını onlara anlat
Hayatlarını nasıl mahvetiklerini anlat ve ne yapmalılar onlara şöyle, sonra kendine geç ve kendini kurtar kaçma konuş onlara hedefini anlat söyle bilsinler böyle olmaz yoksa
Bir de böyle kaş yapayım derken göz çıkaranlar var. Dindar bir kızım olsun derken dinden ve insanlıktan soğutulan gelecek. Yazık çok yazık Allah akıl fikir versin babana annene ve sama da sabır versin.
120 Yorumla
+1 yılArkadaslar farkındaysanız kız kurtulmak icin öneri çözüm önerin diyor eğer dert falan anlatıcaksanız hic yazmayın yani?
Çözüm yolunu bulduysanız yazın yoksa benimkiler de öyle dayan diye sıkıstırmayın insanı 😒
20 YorumlaBir yil önce yazmışsın ben yeni görüyorum... Ayni durumdayim bende üniversite kazandım ve arkamdan geldiler... Ayni seyleri bende yaşıyorum bu soruyuda belki bir cözüm bulurum kendime diye girdim... Umarım en kisa zamanda özgürlügümüze kavuşuruz.
90 YorumlaBöyle kızına sahip çıkan aileler varsa canı gönülden kutlarım aileni.
Ortam kötü düzen kötü arkadaş cevrenden
Başına ne gelir bilinmez yolda ne olur bilinmez.
Ortam kötü kızların hali belli şimdi ki.
Ailen napsin onları dinle lütfen.12 Yorumla- +1 yıl
😁😁😁
Bende 22 yaşındayım ailem tarafından çok baskı görüyorum ne arkadaşlarım var ne erkek arkadaşım çocukluğumdan beri bni hiç salmadilar şimdi ne çalışabiliyorum ne de gezebiliyorum kendime özgüvenim de yok ne yapicam bilmiyorum kafayı yicem artk çok yoruldum 😔 benim gibi olanlara da çok hak veriyorum 🙏🏻
10 YorumlaBenim baskıcı ailem var yemin ederim bıktım artık psikolojim bozuldu abi dışarı cikmama izin vermiyorlar spor yapmama izin vermiyorlar hayalim var yaptirmiyorlar sadece köleymisim gibi üvey kardeşime bakmaliyim hep evde olmalıyım sadece temizlikle ugrasmalimisim telefon alsam kiziyorlar hep alıyorlar elimden evde köle gibiyim ya bıktım bi büyü wb şeyler önerin ya
10 YorumlaBenzerını yasıyorum Ailem eskıden boyle degildi ama dedem ölünce bi degistiler Şu an agızlarından allah sözü çıkmıyor eski hallerıne gore tam tersi yaklasık 6-7 yıl dın’e uzak yasadık kardesımle şimdi basımıza kakıyolar yok kuran ögren sunu yap bunu yap resıt olucam yakında gıtmek ıstıyorum ama ailemi cok seviyorum yavaş yavaş intihara meyilli olmaya basladım onları anlıyorum dın ile alakalı olmamı istiyorlar ama ayağı olmayan birine koşmayı öğretmeye çalışıyorlar.
30 Yorumla
+1 yılHiç karşı çıkıyor musun ailene benim hayatım bu bukadar üstüme gelmeyin büyüdüm ben artık dedinmi demediysen demelisin
43 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum
- +1 yıl
@eylul1709 dedim ama benim istediğim şekilde bitti genelde
+1 yılDurumun zor arkadaşim yaşayan anlar sadece ben yaşamadim onu anlamam. Bende 6 yildir çeşitli psikolojik sorunlarim var ama beni kimse anlayamiyor çünkı yaşamamişlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 829 cevap paylaştı. Kadınlara toplum olarak ekseri böyle yanaşılıyor evlen kurtulursun belki baskıcı bir eşin olmazsa tabi
00 Yorumla
+1 yılkocaya kac kocaya sabah bir kahvalti bir öpücük aksam iki cilve bir naz gece de cift kale mac = sorun yok
10 Yorumla
+1 yıltamam sahip çıksınlar da bu nedir be bir nefes aldırın yani zor valla işin ben olsam evden kaçardım akfjdkjds
40 Yorumla
+1 yılPsikopata bagla bir iki dişini göster onlar yavaş yavaş vitesi düşürür en son R konumuna gelirler.
41 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
Atanmaya bak. Atandıktan sonra nefes alırsın. Zor durumun.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurtul ya o yerden saçma saçma insanlar bunlar. Baban da silerse silsin çok mu hayrı oldu sana şimdiye kadar.
212 Yorumla
Gizli Soran+1 yılHayir daha 6 yasindayken dayak yedigimi hatirliyorum bir keresinde daha simdi oldu bu olay basima darbe almistim 5 saat baygin uyudum kimsenin haberi yoktu annem kolumun dirsegine cisimle vurdu nerdeyse kemigimi kiriyodu simdi hastayim bir darbede ic kanama gecirebilirim eskisine gore olmasada psikolojik siddet yine dayak yiyorum resit olmama ragmen hala eziyorlar kocaya verip kurtulucam senden diyor bu sicakta korkudan balkona bile gidemiyorum ama onlar benim ailem diyorum ben kiyamadikca onlar bana zarar veriyor
Cevap sahibi+1 yılGerekiyorsa madem polise başvur dayak ne demek ya.
Gizli Soran+1 yılYapamiyorum iste😭
Gizli Soran+1 yılSurekli tehdit ve gozumu korkutuyorlar
Cevap sahibi+1 yılSenin baban asıl polisten korksun ya o kim ki
Gizli Soran+1 yılKimse bana inanmaz ki
Gizli Soran+1 yılHerkes onu savunur herkes bana dusman olur
Gizli Soran+1 yılYa olmek istedim o gece bana ettigi kufurler yuzunden amcam kolumdan tutup kurtarmadaydi keske ama olmuyor Allah kahretsinki hic biseyi beceremiyorum
Cevap sahibi+1 yılOnu senden daha inanılır kılan ne ki
Gizli Soran+1 yılBilmiyorum sonucta benim psikolojim bozuk psikiyatriye zorla gonderildim 2 defa ilaclari almadan dondum babam her turlu kendisini savunur herkeste onu dogrular kimse bana inanmaz beni silerler diye korkuyorum onu sikayet edicem deyince en yakinimdaki olan kisiler bile sus dedi babani hapse atarlar dedi surekli tehdit baski ve gozumu korkutuyorlar ama burda durdukca ben her gun sinir krizi geciriyorum
Cevap sahibi+1 yılBu olayları psikiyatristine anlattın mı? Babanın hapse atılması neden bu kadar kötü ki eğer hak ettiği buysa. Bunu gerçekten denemeden bilemezsin. Benim anladığım yakınındaki herkes susuyor bu duruma karşı yani ben olsam ilk iş polise götürürdüm. Senin için zorsa bu yakın olduğun insanlardan destek al
Gizli Soran+1 yılEvet sadece yarisini anlattim uyari aldi bidaha bu kiza karisirsan seni polise sikayet ederim dedi babam o gunden daha ekini bile surmedi bir sure sonra yine ayni oldu seni polise sikayet ederim deyince surekli bir tehdit ediyordu her neyse ben onlardan guzel bir intikam alacam bu sefer
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Babanin sozunden cikma bisi olmaz velat yetistirmek kolay degil bunu anne olmadan anliyamazsin onlar senin kotulugunu istemez
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvlat yetistirmek onlari kisitlayip hayatlarini zehir edip dedigini yapmadiginda kisitlayip dovmek mi? Ben dusunuyorumda anne olsaydim yavrumun sacinin teline zarar gelse dunyalari yakardim. Annem napiyor peki? Bu olaylara sessiz kaliyor kocasini savunuyor ama ben yinede bunlara ailem diyorum
Arkadaşlar benim de ailem baskı uyguluyordu. Böyle devam edilmez diyip baş kaldırdım dövdüler sonra yine baş kaldırdım şimdi bana karşı bişi yaparken iki üç defa düşünüp yapmıyorlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnen ve baban senin iyiliğini istedikleri için böyle baskı yapıyorlar.
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılama sadece bana karşı böyle abilerime karşı çok rahatlar.
Gizli Soran+1 yılDediğim gibi onlardan nefret etmiyorum hatta çok seviyorum ama çok daraldım etrafımdaki herkes mutlu
Cevap sahibi+1 yılTabi.. Sen kız evlatsın.
Kafaya herşeyi takıyor musun sürekkşi bişidem kaygılanıyormusun?
210 Yorumla
Gizli Soran+1 yılçoğu zaman
Gizli Soran+1 yılkötü ilerliyor
Gizli Soran+1 yılfaydası olmuyor tüm psikologlar ve danışmanlar işin para kısmını düşünüyor
Gizli Soran+1 yılevet ama ailemi düzeltmiyor
Gizli Soran+1 yılededeceğim
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardimcin olsun bü ülkede kadin haklari yok kadina kiza baski siddet uyguluyorlar her sey namus oldu batsin bu ülke
43 Yorumla
Gizli Soran+1 yılmalesef öyle
- +1 yıl
gunaydin
- +1 yıl
burdamisin
Eline ekmeğini alıp kendi evine çıkmayı denemelisin öyleyse kız ayool
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYa dedim ama sacmalama kiz basina nereye gideceksin kimde kalacaksin baban seni siler dedi beni dusundukleri falan yok tek derdi namusuma laf gelmemesi bide dinime namusuma laf edip herkesin icinde kucuk dusuruyor babam , ya ben 18 yasinda genc kizim beni asaglamaya hakki yok o kadar siniriydim ki her turlu kufru edip evi terk etmistim gene beni kandirip o eve aldilar
Eline ekmeğini alıp kendi evine çıkmayı denemelisin öyleyse kız ayool
00 YorumlaOtuz yaşındayım özel okulda çalışıyorum öğretmenim o baskıdan ben bile kurulamadım eve geliş saatim max 11 onda bile ne laflar yiyorum bıktım.
00 Yorumla
1 yılCildiricam benzeri bi konudan dolayı bana ulaşabilir misin
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar neden kimse bir çözüm bulmamış birinizin doğru düzgün bir fikri yok mu
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 549 cevap paylaştı. Yaprak Dökümü de böyle başlamıştı
00 Yorumlaİnsanlar değişmez ama alışır, bu da zamanla olur..
00 Yorumla
+1 yılZamanla geçer bu durum belki..
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGecmiyor iste daha kucuklugumden boyleydiler ben o zaman anlamiyodum artik sesimi cikarmaya baslayinca dahada uzerime geliyorlar
+1 yılNefret ettiğim insan tipleri
00 Yorumla
+1 yılKarşı çık, her dediklerine evet deme.
00 Yorumla
+1 yılKızda Para B*k Ama Huzur Yok Iyıkı Benım Param Yok
00 Yorumla
+1 yılmükemmel tam istediğim kızın aile özellikleri
10 YorumlaBagir cagir bunaldim yeter rahat birakin nolur de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKiyamam sana ben allah yardimcin olsun insallah
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılInsallah😞
Cevap sahibi+1 yılOkulu kazanip ayaklarinin üzerinde dur bu durumda boşluğa dşp sevgiln flan varsa sakin sacma brsey yapma insallah dzelir hersey
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhafazakar değildir o muhafazakar olsa duramazdın
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDurmuyorum zaten defalarca kactim o srfsz kocani sikayet edecem dedim anneme ama bni susturdular her seferinde ezmelerinden biktim ya daha 6 yasindayken dayak yedigimi biliyorum ne sucum vardi kendi bildim bileli beni dovuyor artik dayanamiyorum
+1 yılDini değiştir mürted ol
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen degistirmeye calisirsam ilk once ailemi ve bu hayati degistiricem
- +1 yıl
Bana ulaş
+1 yılevlenmeye bak bence ataninca
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun olunca anlarsın
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet belki dediğiniz gibi çocuğum olunca üstüne çok düşerim ama onu bunalıma sokup asosyal yapacak kadar sıkmam herhalde. Ruh sağlığı da önemli
- +1 yıl
Yaniii
+1 yılNasıl evlencem diye bir isyan et bakalım
00 YorumlaGüldüm valla ya 😀😀😀😀😀 hiç şansın yok bence
00 Yorumlaİssyaaaaaan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı. tehdit et😏🔫
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvden kaçacaksın
00 YorumlaEvden kaç.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah sabır versin
00 YorumlaTek çaren evlilik